TO 16.9.21 | Tappara - Ilves

Åkerman

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
780
Miinusta
- 5 vs 5 -pelissä oltiin koko ottelun ajan ottavana osapuolena. Oikein missään vaiheessa ei näkynyt kontrolloitua kiekollista peliä. Lähinnä painittiin omissa ja yritettiin roiskia kiekkoa kohti toista päätyä. Vaikka vastus oli kova, tässä on kyllä Myrrällä todella paljon tekemistä

Erittäin hyvät havainnot pelistä, pitkälti samat kuin itelläkin. Miinuksiin lisäisin Päkkilän touhut. Ei kerta kaikkiaan onnistu tällä hetkellä mikään kaukalossa. Pitkä sopimus tietenkin kaverin kanssa. Toivottavasti Päkkilä nähdään jatkossa KooVeen riveissä etsimässä itseluottamustaan. Ei hän oikeasti ole voinut noin paljon taantua, mutta henkinen puoli pitäisi saada kuntoon keinolla millä hyvänsä.

Tänään nähtiin mitä voittava maalivahti tarkoittaa ja ennen kaikkea se mitä Heljanko tarkoittaa tässä asiassa.
 
Viimeksi muokattu:

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 817


Mitään ei kyllä tänään ansaittu mutta jumalauta että voittaminen tuntuu hyvältä!


Käsi ylös kaikki kaltaiseni, joiden mielestä nämä Liigaplotin mukahauskat otsikot mallia "Tällaista täällä" ja "Tuollainen peli" alkavat olla rasittavuudessaan luokkaa Antero Mertaranta ja Pelicansin ottelu.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 987
Voitto ja koko joukkueen itsensä likoonlaittaminen oli pelin parasta antia.

Langhammer, Konna, Mieho ja Baptiste... siinä lopulliset ratkaisijat.

Niin ja Joona Ikonen oli pelipäällä ja siinä supermoodissa, jossa hänet on nähty useasti.
 

Åkerman

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
780
Niin ja Joona Ikonen oli pelipäällä ja siinä supermoodissa, jossa hänet on nähty useasti.

Joona Ikonen unohtui mainita, kyllä huomasi eron jo ensimmäisessä alivoimavaihdossa verrattuna esimerkiksi Santeri Virtaseen.

Ikonen näytti arvonsa likaisessa työssä ja taistelussa joka ei harjoitusotteluissa noussut arvoonsa. Ottelussa oli varmaan 5-6 kertaa tilanne, joissa tuli kiitettyä Ilveksen pelaajan uhrautumista puolustavissa ja voittavissa asioissa ja joka kerta kovan työn tekijäksi paljastui Joona Ikonen.

Joonan arvo joukkueelle ei oikein tullut ilmi harjoitusotteluissa varsinkaan voittamisen suhteen. Voi kun vielä alkaisi hyökkäyssuuntaan tehoilu, mutta se lienee vain ajan kysymys!
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 306
Kaikkiaan todettava, että Ilves malttoi olla tänään kurinalainen. Tapparan maaleista ensimmäisessä ryntäsivät pakit vaihtoon vähän liian isolla riskillä ja toisessa sattui Johansson olemaan katollaan edellisen väännön jäljiltä. Muutenhan Ilves puolusti omaa maalia kiitettävästi ja Langhamer on osoittanut olevansa erinomainen veskari.

Ykkös- ja kakkosketjut olivat tänään esillä, kolmonen taasen vähän pimennossa. Nelosesta jäi myös mieleen lähinnä Saarelan nousut, mutta Grewen kohdalla näytöt jäivät vähemmälle.

Baptisen onnistuminen oli tärkeä. Hän möyrii laidoissa ihan hyvin, mutta kutia on käytetty vähän harvemmin. Ennen maaliakin hän kirjautti Heljankolle yhden torjunnan ihan hyvällä rannelaukauksella.
 

delorean

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
331
Muistan jonkun kauden tässä n. 10-15 v sitten, jolloin Ilves hävisi hyvin pelattuja pelejä poikkeuksellisen paljon yhdellä maalilla...tuolloin tällainen peli olisi kääntynyt juuri toisinpäin.

Todella tiivistä ja eleetöntä oman pään peliä, jopa epäilvesmäistä. Kehitettävää on joukkueella vielä siinä, miten luetaan pelin virtausta ja rytmitetään hyökkäyspeliä vastustajan paineistaessa.

Kulmapaineissa oltiin tänään miehiä eikä poikia. Tästä on hyvä jatkaa. Kiitos myös herra Babtistelle, 2 min ennen loppua vedetty vaihto oli tyylikäs!
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 176
Pahasti oltiin jaloissa pelillisesti, mutta turha kieltää, etteikö kolme pistettä maistuisi erittäin makealta paikallisviholliselta.

Pitkässä juoksussa ei paljon pelejä voiteta, kun vastustajan molarilla on 13 (TPS) ja 10 (Tappara) torjuntaa, mutta tässä lyhyessä juoksussa on voitettu molemmat.

Toivottavasti hyökkäyspeliin löytyy jotain ideaa tulevissa peleissä ettei tarvitse ihan sataprosenttisesti paikoista tehdä. Ilmeisesti Myrrä ei ollut tyytyväinen peliesitykseen, joten ehkä siihen jotain löytyy seuraavilla kierroksilla. Nythän tämä on ihan samaa selviytymismoskaa, mitä viime vuonna oli koronatauon jälkeen runkosarjan vikat pelit ja kaikki playoffit.

Marek Langhamer on jo nyt todistanut olevansa lähes Dostalin veroinen kassari. Taisi päästä Orava Ojasen ihon alle myös, sillä tähtiraatina toiminut Ojanen ei nähnyt Langhamerin kuuluneen ottelun kolmen parhaan pelaajan joukkoon :D

Täytyy nyt sen verran kuitenkin todeta, että vaikka torjunta- ja laukauslukemat ovat todella murhaavia Tapparan eduksi, niin parhaalta sektorilta vedot kuitenkin "vain" 14-6, joka ei nyt ihan järisyttävä ero kuitenkaan loppuviimeksi ole, vaikka selvä ero onkin.
 

Juicee

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
167
Itseä ihmetytti Kontiola alivoimapelaajana ? Oliko kerhossa sama homma? Tyhmä kysyy....
 

Jakpot

Luottopelaaja
Viestejä
5 391
Itseä ihmetytti Kontiola alivoimapelaajana ? Oliko kerhossa sama homma? Tyhmä kysyy....

Olisiko aloitusten takia. Mielestäni ei tullut alivoimalle lennosta, vaan silloin kun aloitus oli omissa.

Aloitukset meni muuten aika selkeästi naapurille.

Ruottin poika Lööf pelaa kyllä hyvin myös. Hatakan paluun jälkeen ja Lööfin otteiden pysyessä samana, on positiivinen ongelma.

Toki Peltola voi huilata viikonlopun tuplapeleistä toisen. Ei riitä oikein vielä.

Ja Elorinne oli aika huono eilen. Mutta tuskin katsomossa istuu siltikään, jos terve on.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Mobutu Sese Seko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
723
Itseä ihmetytti Kontiola alivoimapelaajana ? Oliko kerhossa sama homma? Tyhmä kysyy....
Noin 42 sekuntia ottelua kohti pelasi Konna Kerhossa alivoimaa. Ei ollut siis mikään vakiopelaaja alivoimalla. Tänään av-aikaa tuli noin 2 minuuttia.

Ottelun kolmessa ekassa alivoimassahan Konna ei hirveästi vielä pelannut. Neljännessä ja viidennessä alivoimassa Konna pelasikin jo sitten enemmän. Varmaan tuossa osaltaan reagoitiin Ilveksen heikkoon aloittamiseen. AV-pelaajista Saarelan ja Sebökin aloittaminen oli hyvin heikkoa (Saarela 1/7) Sebök 4/15). Ainakin vielä viime kaudella hyvin aloittanutta Miehoa ei ole käytetty ensimmäisenä sentterinä näissä av-tilanteissa.

Joona Ikonen veti tänään noin 4:30 alivoimalla. Siihen päälle vielä 2 blokattua laukausta ja hyvä paine Austiniin tuossa 1-2 maalissa pitkän ja työntäyteisen vaihdon päätteeksi niin voidaan sanoa Ikosen pelanneen ihan hyvää kiekotonta pelaamista.

Loppuhetkien sekunteilla tuon Baptisten voittomaalin jälkeen olivat

Salmela ja Parikka 1:57
Suomi 1:52 Mieho 0:05
Konna 1:42 Sebök 0:15
Joona 1:10 Virtanen 0:47
 

Random Hero

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
203
Langhamer on kyllä huikea ukko, pitää nauttia joka hetkestä mitä mies on meidän maalinsuulla. Kenttäpelaajista omaan makuuni päivän paras oli kyllä Joona Ikonen, pisti jatkuvasti silmään kiekottomana positiivisessa mielessä. Viime kausi meni miehellä enempi vähempi puolikuntoisena enkä muista häneltä näin hyvää esitystä hetkeen. Loistavaa jos on palaamassa vanhalle tasolleen. Heikoin oli ikävä kyllä Elorinne, pari aivan karmeaa hazardia ja kadotti miehensä pariin otteeseen. Näyttänyt parilla viime kaudella, että pystyy paljon parempaan mitä tänään nähtiin.

Itseä ihmetytti Kontiola alivoimapelaajana ? Oliko kerhossa sama homma? Tyhmä kysyy....

Varmaan aloitustaitonsa takia. Ainakin kerran pisti silmään kun kävi raapaisemassa aloituksen ja kiekko saatiin melkein heti keskialueelle ja konna meni vaihtoon.
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Pitkässä juoksussa ei paljon pelejä voiteta, kun vastustajan molarilla on 13/16, 81,25% (TPS) ja 10/13, 76,92% (Tappara) torjuntaa, mutta tässä lyhyessä juoksussa on voitettu molemmat.

Lisäsin noihin torjuntoihin pikku jutut, joka kääntää asian niin, että kyllähän tuolla pitkässä juoksussa voitetaan kun oma pää pysyy tilkittynä, ja eihän noilla maalivahtitilastoissa pitkässä juoksussa edes sääleihin pääse :) Ei se määrä, vaan se laatu.

Mutta jätkät sai kolmannessa erässä pienen oppitunnin, että kannattaako siellä jäähyboksissa istua puolta erää. Se melkein maksoi pisteitä, mutta onneksi av oli aika timanttia. Korostaa sitä, että oma pää pysyy tilkittynä.
 
Viimeksi muokattu:

17

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
811
Jep, Langhammeri on huikee, niin varma. Se viime kauden pelko joka vedon kohdalla loistaa poissaolollaan. kaikki muu taitaa pelistä olla sanottu jo. Sanon vaan, että sylettää Tapparan roskaläpsyttimet. Ja asekaupoista saadut rahat. Ja viime vuoden koronarajoitusten noudattamattomuus. Ei muuta, avautuminen ohi.
 

mindfcuk

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
580
En ainakaan itse ole tyytyväinen tuohon eiliseen peliin. Onneksi voitettiin ja rahaa tuli, mutta 8/10 pelistä tuolla esityksellä olisi hävitty. Tapparalla tehottomuus onneksi ongelmana eilisessä pelissä ja Langhamer oli muuri. Paljon pitää muuttua kauden edetessä!
 
Ylös