TO 1.9.2022 | Fribourg-Gottéron - Ilves | CHL

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 506
fribourg_PDSObUr.png
VS.
500x500px-ilves.png.200x200_q85.png


1.9.2022 klo 21:00 - Fribourg
CHL - Olemme valmiit!

Torstaina se sitten starttaa, eli Ilveksen CHL-taival. Edessä on seurahistorian ensimmäinen CHL-turnaus. Ilves olisi ollut turnauksessa tosin mukana jo pari vuotta sitten, mutta eräs pandemia päätti iskeä tuohon väliin ja CHL-kausi jäi täysin pelaamatta. Ilves pelaa tämän vuoden turnauksessa E-lohkossa, johon tamperelaisten lisäksi kuuluvat norjalaisseura Stavanger Oilers, monikansallisen ICEHL-liigan hallitseva mestari Red Bull Salzburg sekä vahva sveitsiläisseura Fribourg-Gottéron, jota vastaan Ilves asettuu torstai-iltana.

Viime kauden pronssijoukkue Ilves lukeutuu tulevalla liigakaudella menestyjäsuosikeihin ja hyvää menestystä tavoitellaan tietenkin myös CHL-kentillä. Kun hankintalistaa katsoo, niin sisään on tuotu paljon kokoa ja kamppailuvoimaa, jota jonkin verran viime kauden joukkueesta puuttui. HPK:sta hankittu Tommi Tikka oli harjoitusotteluiden suurimpia onnistujia ja pari peliä pelannut Jyrki Jokipakka näytti heti, kuinka laadukkaasta puolustajasta on kyse. Tikan tavoin Hämeenlinnasta Tampereelle siirtynyt Otto Latvala esitti takalinjoilla vahvaa pelaamista. Maalivahtiosastolle hankitun tshekin, Jakub Malekin debyytti ei sujunut toivotulla tavalla, mutta New Jersey Devilsin neljännen kierroksen varaus paransi tekemistään huomattavasti seuraavissa otteluissa. Tuoreista hankinnoista Eetu Tuulola ja Miro Ruokonen eivät vielä ole debytoineet Ilves-paidassa.

Ilveksen harjoitusottelukausi oli varsin tiivis, kun joukkue pelasi kaikki neljä harjoitusotteluaan vajaaseen viikkoon. Avausottelussaan Ilves taipui Tapparalle 3-2 lukemin, mutta seuraavana päivänä tupsukorvat esittivät hienon nousun JYP:a vastaan nousten kolmen maalin takaa-ajoasemasta 5-4 voittoon. Seuraavalla viikolla Ilves kellisti Tesomalla KooKoon 3-2 jatkoaikavoitolla, kun taas viimeisessä harjoitusottelussa KalPa oli vahvempi kotonaan rankkareiden jälkeen 3-2 numeroin. Tuon ottelun Ilves-hahmo oli kaksi komeaa ylivoimamaalia viimeistellyt Jani Nyman, joka laukoi kolmessa harjoitusottelussa kolme maalia. Harjoitusotteluissa Ilvestä piinasi loukkaantumiset. Viimeisestä harjoitusottelusta uupui pari kentällistä pelaajia sekä ykkösmaalivahti Marek Langhamer. CHL-avaukseen on kuitenkin odotettavissa apuja sairastuvalta.

Sveitsiläisseura Fribourg-Gottéron sijoittui viime kaudella NL-liigan runkosarjassa toiseksi, mutta pelit päättyivät välierissä Zürich Lionsin marssiessa finaaleihin puhtaasti otteluvoitoin 4-0. Fribourg on edennyt Sveitsin liigassa viidesti finaaleihin, mutta ei ole kertaakaan voittanut mestaruutta. Fribourg oli mukana myös viime kaudella CHL:ssä, mutta matka katkesi heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Red Bull Münchenia vastaan.

Ilvestä vastaan jäälle luistelee varsin vahva ryhmä. Joukkueen viime kauden parhaat pistetykit jatkavat joukkueessa, pois lukien sisäisen pistepörssin ykkönen Christopher DiDomenico, joka siirtyi Bernin riveihin. DiDomenicon jälkeen paras pistemies oli kokenut kanadalaissentteri David Desharnais (47 ott. 19+24), joka on pelannut urallaan lähes 600 NHL-ottelua. Hyökkäyksessä jatkaa Desharnaisin lisäksi mm. 20 maalia viimeistellyt Nathan Marchon sekä 18 maalia saldonneet Killian Mottet ja Julien Sprunger, joka oli hyvässä maalivireessä myös kesän harjoitusotteluissa. Hyökkäys on vahvistunut tuoreella SHL-mestarilla, reilun 250 NHL-ottelun miehellä Jacob de la Rosella ja viime kaudella väkevää tulosta Djurgårdenissa tehneellä Marcus Sörensenillä, joka esiintyi ennen viime kautta muutaman kauden San Jose Sharksin riveissä. NHL-kokemusta joukkueeseen tuo lisäksi Janne Kuokkanen, joka pelasi viime kauden New Jersey Devilsissa. Hyökkäys täydentyi myös Christoph Bertschyllä, joka viiletti maajoukkueessa niin Kiinan olympialaisissa kuin Suomen MM-kisoissa.

Puolustuksen tukijalan muodostavat ensi kaudellakin kokeneet Ryan Gunderson ja Raphael Diaz. Yhdysvaltalaispakki Gunderson on tuttu nimi Jokereista kaudelta 2014-2015 ja nyt 37-vuotiaalla puolustajalla alkaa neljäs perättäinen kausi Fribourgin takalinjoilla. Gunderson oli viime kaudella joukkueen tehokkain puolustaja 29 tehopisteellä (4+25). Sveitsin maajoukkueesta tuttu Diaz iski viime kaudella 37 otteluun 5+14 tehot. Diaz viiletti maajoukkueessa talven olympialaisissa, mutta ei mahtunut enää kevään MM-joukkueeseen mukaan, kun maajoukkuetta haluttiin nuorentaa. Diaz itse olisi ollut halukas tulemaan mukaan Suomen MM-karkeloihin. Suomalaisväriä puolustukseen tarjoaa mm. JYP:ssa ja HPK:ssa pelannut Juuso Vainio. Pari edellistä kautta Vainio on kiekkoillut ruotsalaisseura Växjö Lakersissa.

Fribourgin ykkösmaalivahtina jatkaa kokenut kehäkettu Reto Berra. Berra lienee useille tuttu nimi maajoukkueesta ja miehen CV:stä löytyy myös viiden kauden verran NHL-kokemusta, jossa toki pelimäärät jäivät varsin vähäisiksi. Toisena maalivahtina toimii Berraa yhdeksän vuotta nuorempi Connor Hughes. Berra kantoi viime kaudella selkeän päävastuun NL-liigassa, mutta CHL:ssä puolestaan Hughes kirjasi enemmän pelejä.

Fribourgin päävalmentaja on kanadalainen Christian Dube. Penkin takana häärii myös liigaseuraajille tuttu mies, kun apuvalmentajan pestissä on tshekkiläinen Pavel Rosa, joka hurmasi aikanaan mm. Kärppien paidassa. Nostetaan penkin takaa vielä yksi mies. Maalivahtivalmentaja David Aebischer, joka pelasi seitsemän kautta NHL:ssä.

Fribourg pelasi harjoituskaudellaan viisi ottelua. Ensimmäisessä ottelussa Ajoie nollasi joukkueen, mutta seuraavassa ottelussa Fribourg mätti kahdeksan maalia Bielin verkkoon, jonka maalia vartioi olympiavoittaja ja maailmanmestari Harri Säteri. Seuraavassa ottelussa saksalaisseura Wolfsburg nujertui 6-4 numeroin. Bremerhavenia vastaan Fribourg huilautti joitakin kärkipelaajiaan ja taipui jatkoajalla 1-2 lukemin. Perjantaina CHL-kenraalissa KooKoota vastaan sveitsiläiset löivät kokoonpanon puolesta pitkälti parasta pöytään ja Olli Salon miehistö joutui nöyrtymään 4-2 tappioon. Ottelun tehomiehet olivat 1+1 tehot tehneet Janne Kuokkanen ja Christoph Bertschy.

Ilves harjoitusotteluissa:

12.8.2022 / Tappara - Ilves 3-2
13.8.2022 / Ilves - JYP 5-4
16.8.2022 / Ilves - KooKoo 3-2 ja.

18.8.2022 / KalPa - Ilves 3-2 vl.

Fribourg-Gottéron harjoitusotteluissa:

12.8.2022 / Ajoie - Fribourg 3-0
18.8.2022 / Fribourg - Biel-Benne 8-1
23.8.2022 / Fribourg - Wolfsburg 6-4

24.8.2022 / Fribourg - Bremerhaven 1-2 ja.
26.8.2022 / Fribourg - KooKoo 4-2

Ilveksen TOP-5 pistemiehet harjoitusotteluissa:


1. Les Lancaster, 4 ott. 1+5=6
2. Jani Nyman, 3 ott. 3 ott. 3+1=4
3. Balázs Sebők, 3 ott. 2+1=3
4. Joona Korhonen, 4 ott. 1+2=3
5. Aku Räty, 4 ott. 1+2=3

Fribourg-Gottéronin TOP5-pistemiehet harjoitusotteluissa:

1. Marcus Sörensen, 3 ott. 3+2=5
2. Jacob de la Rose, 4 ott. 2+3=5
3. Ryan Gunderson, 4 ott. 0+5=5
4. Julien Sprunger, 3 ott. 3+1=4
5. Christoph Bertschy, 4 ott. 1+3=4

Seuraa heitä:

#26 Tommi Tikka
, Ilves - Monet olivat innoissaan, kun Tikan pelaajasopimus julkaistiin ja osa lienee vielä enemmän innoissaan harjoituspelien jälkeen, jossa romuluinen sentteri esiintyi edukseen. Odotetusti mies oli vahva kamppailuissa, mutta lisäksi näytti osaamistaan kiekonkin kanssa ja luistin liikkui raikkaasti. Pelaajatyyppi jota Ilves kaipasi. Ensimmäinen piste Ilves-paidassa Sveitsissä?

#9 Marcus Sörensen, Fribourg - Erinomainen hankinta Ruotsista. 260 NHL-ottelulla varustettu hyökkääjä palasi viime kaudella Pohjois-Amerikasta takaisin Ruotsiin ja Djurgårdeniin. Sörensen iski 47 otteluun 44 tehopistettä (20+24). Djurgården joutui karsintoihin, joissa joukkue hävisi ja ensi kauden seura pelaa Allsvenskanissa. Harjoitusotteluissa laituri oli joukkueensa paras pistemies.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Matias Mäntykivi - Joonas Oden
Henrik Haapala - Tommi Tikka - Joona Ikonen
Eetu Päkkilä - Petri Kontiola - Aku Räty
Panu Mieho - Balázs Sebők - Santeri Virtanen

Jarkko Parikka - Les Lancaster
Jyrki Jokipakka - Dominik Mašín
Leo Lööf - Otto Latvala
Kevin Czuczman - Santeri Airola

Marek Langhamer
(Jakub Malek)

Fribourg-Gottéronin kokoonpano:

Janne Kuokkanen - Sandro Schmid - Julien Sprunger
Nathan Marchon - David Desharnais - Marcus Sörensen
Killian Mottet - Jacob de la Rose - Christoph Bertschy
Mauro Jörg - Samuel Walser - Matthias Rossi
Andrei Bykov

Benoit Jecker - Ryan Gunderson
Mauro Dufner - Raphael Diaz
Juuso Vainio - Dave Sutter
Benjamin Chavaillaz

Reto Berra
(Connor Hughes)
 
Viimeksi muokattu:

tomskam

Rivipelaaja
Viestejä
27
Ensinnäkin kiitos kattavasta otteluennakosta. Itselleni tuntematon Fribourg-Gottéron on nyt tutumpi ja tietää hieman enemmän mitä odottaa.

Tuntuu, että vastustaja on vahva ja todennäköisesti painostaa Ilvestä suurimman osan ottelusta. Ilves kuitenkin rautaisella puolustuksella tykähdyttää paineen kulmiin. Nopeat vastahyökkäykset tulevat olemaan jälleen kerran meidän täsmäase.

Muistuu mieleen se yksi paikalliskamppailu viime kaudelta, jossa oli kovaa painetta, mutta Suomi-Mäntykivi-Oden taisi iskeä kolme maalia.

Innolla odotan ensimmäistä CHL ottelua!
 

Åkerman

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
780
Onpas mukava lukea Tupsukorvan laadukkaita ennakkoja, tästä se pitkä kausi taas kunnolla alkaa!

Jaahas siellä on "the Bykovin" poika vastassa, jos olen oikein käsittänyt. Saas nähdä onko yhtä sympaattinen ja leveästi hymyilevä tapaus kuin isänsä.
 

Pattura

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
151
Fribourg-Gottéron voitti viime vuonna CHL alkulohkonsa kaikki pelit (6 kpl). Ei siis mikään turha porukka.
 
  • Tykkää
Reactions: 000

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348
Kuvien perusteella vaikuttaa aika intensiiviseltä hornankattilalta tuo Fribourgin halli, tunnelmaa siis taatusti luvassa.
 

Koivane

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
796
Ketkäköhän kaikki lähti mukaan ja ketkä joutuivat "rannalle" vaiko oisko koko joukkue lähtenyt.
 

Koivane

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
796
Kuvien perusteella vaikuttaa aika intensiiviseltä hornankattilalta tuo Fribourgin halli, tunnelmaa siis taatusti luvassa.
Itävallassa ovat tällä hetkellä.
Edit. Ellet googlettanut sitten erikseen. Vai meinaatko IG videoita Ilveksen reeneistä?
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 112
Ai saamari. Tällä viikollako se jo alkaa?

Tämä peli on kovin. Fribourgilla kova joukkue kasassa, halli käytännössä täynnä + pääty seisomakatsomona. Tuki kotijoukkueelle valtava.

Tässä pelissä pitää esittää heti ekasta vaihdosta lähtien parastaan, jos pisteitä havittelee.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 589
Se etu Ilveksellä on näihin kokeneisiin Keski-Euroopan joukkueisiin että kokeneet ukot eivät ihan parhaimmillansa ole näin varhaisessa vaiheessa syksyä. Ilveksellä nuorta voimaa joka lähtee täysillä heti mukaan. Sais vaikka heti tänään alkaa.
 
  • Tykkää
Reactions: 000

Jakpot

Luottopelaaja
Viestejä
5 391
Itse veikkaan että hyvin ei tule käymään. Varsinkin kun noita loukkeja oli jääharjoitusten alkaessa noin paljon.

Erikoistilanteiden, varsinkin ylivoiman olisi nyt sitten ruvettava toimimaan hyvällä tasolla. Haapala näky ainakin reisssulla olevan mukana.

E. Oho, ottelu alkaa vasta klo21.
 
Viimeksi muokattu:

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 202
Fribourg vieraissa on todella kova haaste ja pisteille pääseminen olisi yllätys tästä pelistä. Tuloksesta riippumatta ei pidä kuitenkaan jäädä tuleen makaamaan, sillä Salzburgilta on viimeistään pisteitä saatava. 0 pistettä 2 ottelun Keski-Euroopan turneelta tekisi jatkoonpääsemisestä äärimmäisen vaikeaa.
 

Hyrrä

Luottopelaaja
Viestejä
1 433
Ja selostajana ottelussa on Mika Saukkonen.

Mitenköhän tämä nyt olisi järkevintä katsoa, kun itsellä ollut vuosia Telian Liigapassi ja en nyt siis ilmeisestikään sillä näe tätä ottelua. Cmore total maksaa hunajaa. Liigapassi mäkeen ja cmore total tilalle. Ainoa vaihtoehto?

Tällasten pelien kanssa en laske enää Onhockeyn tms varaan. Pitää saada kuva takuulla ruudulle H-hetkellä, suomalaisella selostuksella ja hyvällä laadulla :p
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Ja selostajana ottelussa on Mika Saukkonen.

Mitenköhän tämä nyt olisi järkevintä katsoa, kun itsellä ollut vuosia Telian Liigapassi ja en nyt siis ilmeisestikään sillä näe tätä ottelua. Cmore total maksaa hunajaa. Liigapassi mäkeen ja cmore total tilalle. Ainoa vaihtoehto?

Tällasten pelien kanssa en laske enää Onhockeyn tms varaan. Pitää saada kuva takuulla ruudulle H-hetkellä, suomalaisella selostuksella ja hyvällä laadulla :p

Discoveryplus total, 27€/kk. Näkee Liigan, CHLn ja aika paljon muutakin. Viime kaudella siirryin Cmorelta tuohon kun formulat loppui, oli paljon halvempi ja formuloita lukuunottamatta kattavampi tarjonta.

Edit. Jaa oli siellä erikseen jääkiekkopakettikin 24€/kk, sama kuin tuo yllämainittu total-paketti, mutta Cmoren kanavat puuttuu.
 
Viimeksi muokattu:

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 589
Ja selostajana ottelussa on Mika Saukkonen.

Mitenköhän tämä nyt olisi järkevintä katsoa, kun itsellä ollut vuosia Telian Liigapassi ja en nyt siis ilmeisestikään sillä näe tätä ottelua. Cmore total maksaa hunajaa. Liigapassi mäkeen ja cmore total tilalle. Ainoa vaihtoehto?

Tällasten pelien kanssa en laske enää Onhockeyn tms varaan. Pitää saada kuva takuulla ruudulle H-hetkellä, suomalaisella selostuksella ja hyvällä laadulla :p
Jos ei ole Telian liittymäasiakas, niin tuo Discovery on hyvä ja halpa vaihtoehto. Sieltä kyllä näkee kaikkien suomalaistiimien ottelut käsittääkseni. Jos sitten vaikkapa mestis kiinnostaa myös niin silloin cmore olisi parempi vaihtoehto. Mutta tiukasti Ilveksen seurantaan discovery kyllä toimii.
 
Ylös