• Moro! Perinteinen Ilvesfoorumin kevätveikkaus järjestetään nyt jo kuudetta kertaa. Suuren suosion saavuttanut veikkaus järjestetään omassa osiossaan täällä. Kaikki joukolla mukaan, ja veikkausonnea!

Tiemoko Fofana

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
2 495
Fofanalle jatkosoppari!

Tiemoko Fofana jatkaa Ilveksessä
02.09.2019 | Uutiset, Yleinen


Ilves on käyttänyt Tiemoko Fofanan sopimuksessa olleen option kaudesta 2020. Norsunluurannikolta kotoisin oleva 19-vuotias hyökkääjä saapui Ilveksen elokuussa 2018 tanskalaisesta FC Nordsjaellandista.
Suomen Cupin mestaruuden Ilveksen paidassa voittanut Fofana on edustanut Ilvestä 22 Veikkausliigaottelussa. Noissa otteluissa hän on viimeistellyt neljä maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä. 

Grinder

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
626
Pelaajassa on paljon hyviä piirteitä ja parantanut otteitaan kauden edetessä. Viimeistely on parantunut, mutta vielä on matkaa kärkimiehen lukemiin. Miehenalulle olisi myös löydettävä oikea rooli. Ollut mielestäni terävämpi laidasta sisään leikkaavana pelaajana kuin sentterinä. Yllättävänkin fyysinen pelaaja juoksuvoimainenkin. Hyvin työteliäs. Vastustajan on otettava Fofanan liike tosissaan. Hyvä jatko.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
2 495
En sanoisi sen enempää "merkittäväksi" kuin "turhakkeeksikaan" tätä jatkoa. Fofana on nuori kaveri, jonka suurin vahvuus on kyky prässätä ja pääsee hyvin tilanteisiin, mutta on toistaiseksi ollut luvattoman heikko viimeistelijä eikä ole ns. 90 minuutin mies. Kyseessä on kuitenkin vasta 21-vuotias kaveri, joka on jo sopeutunut hyvin joukkueeseen. Minusta ihan looginen jatkosopimus mutta sillä ajatuksella, että Fofana ei voi olla ykköskärki ja muutenkin voisi ehkä ainakin kokeilla laidalla tuon murtautumiskykynsä takia.

Tässä vielä seuran tiedote kommentteineen:

 
Viestejä
264
Viime kaudelta jäi mieleen Fofanan maaginen läpisyöttö, josta kaveri purjehti yksin läpi. Harmi vain että kohteena oli vastustajan peluri. Oisko ollut Honka vieraissa. Samassa pelissä Hongan molari syötti maalipotkun suoraan Ilveksen pelaajan jalkaan ja Fofa kuittasi kämminsä tekemällä maalin.

Tämä siis näin illan kevennyksenä.
 

Rantsukoff

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
220
Fofana on 21 v vasta kuitenkin. Monesti unohtuu tämä. Toivottavasti tulee sitten siirtokorvauksia hyvin.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
2 495

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
2 495
Transfermarktin mukaan Fofa on pelannut azeriliigassa kolmessa ottelussa 253 minuuttia ja ilmeisesti cupissa tunnin verran yhdessä pelissä ilman maalimerkintöjä. FK Sabah Baku on myös liigassa viimeisenä, joten siellä luultavasti odotellaan hyökkääjältä aika epätoivoisesti tehoja.

Fofanan laina FK Sabahiin päättyy 20.4.2021, joten lienee tässä kohtaa realistista odottaa paluuta keltaiseen.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
2 495
Aluksi tuntui hyvältä ja strategiaan sopivalta siirrolta: Hankitaan nuori ulkomaalaispelaaja, joka breikkaa tai ainakin näyttää sen verran kykyä Veikkausliigassa, että saadaan siirtokorvaus. Nyt kuitenkin käytännössä taidettiin myydä pikkurahasta (toki aika keskinkertainen) pelaaja Azerbaidzaniin samaan aikaan, kun omassa joukkueessa ei ole yhtäkään kunnollista aikuisikäistä puhdasta kärkeä. Enpä oikein osaa olla kovin tyytyväinen.

Fofalle toki kiitos ajastaan Ilveksessä ja kaikkea hyvää uralle jatkossa.
 
Ylös