TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 595
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Peli oli hyvä. Hiukan paremmalle hävittiin hiukan. Nyt vielä...
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Hyvä peli? Mielestäni Ilveksen paskin peli tällä kaudella. Puolustuksessa kokoajan ihan käsittämättömiä hasardeja, jopa Gysbersiltä. 2. erän lopussa ei päästy omasta päästä mitenkään pois, syötöt luokattomia, pelaajat sutii ohi kiekosta.. Ilveksen maalit toki olivat komeita mutta ei paljoa auta. Yhdestä pisteestä saadaan kiittää Kolppasta. Rankkaritkin ihan naurettavia, Asplund vie Myllyniemen kahville eikä saa kiekkoa tyhjään maaliin vaan vetää patjaan jne.
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

bulftrik sanoi:
Puolustuksessa kokoajan ihan käsittämättömiä hasardeja, jopa Gysbersiltä. 2. erän lopussa ei päästy omasta päästä mitenkään pois, syötöt luokattomia, pelaajat sutii ohi kiekosta..
Noita hasardeja syntyi Pelicansin 2. erän lopun ja 3. alun kovan painostuksen ja karvauksen ansiosta. Ei ole sattumaa, että virheitä tuli koko pakistolle, eikä vaan yksittäisille sankareille.Pelicans myös hellitti karvaustaan 3. erän puolivälin paikkeilla, jolloin myös Ilves sai peliä haltuunsa.

Mielestäni Ilves oli ~20min pinteessä. Muuten peli oli ihan ok.
 

Lorppa

Espoon ainut Ilves fani
Viestejä
801
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Kaikenlisäksi YV jossa pelsujen tasotus tuli oli kaiken sen hyvän alivoima pelaamisen aikana sattunu harmilline pomppukiekko joka nyt vaa pomppas kaverille. Tuntuu nyt että tänään ja TPS pelissä kiekot on ruvennu pomppimaa enemmä kavereille kun meille mut sarjakakkosena ei nyt aivan törkeesti voi valittaa.

Kolppanen jälleen vakuuttava. Gysbers näemmä nyt sitte tosiaan varasti sen Kukkosen maalin lauantailta pysyvästi. ;D
 

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 835
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Omaan silmään paistoi aina välillä se kuuluisa paniikki omassa päässä, kun Pelsut saivat kunnolla pyörityksen päälle. Kolppanen onneksi piti pystyssä (taas). Tuntuu että tuo johtoasemaan pääseminen on erittäinen helppoa, mutta sen pitäminen sitten taas tajuttoman vaikeaa. Muuten ihan "ok" peli meiltä, saatiin YV:lläkin kuvioo aikaiseksi. Pakko olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, ei tässä kuitenkaan mitään heittopussia vastaan pelattu.

Oikeestaan eniten jäi harmittaan ettei saatu edes yhtä maalia rankkareissa, kun Corsokin ampui ohi ja Asplund ei osannut nostaa kiekkoa patjan ylitse tyhjään maaliin. Eikö meiltä löydy ketään joka osaisi tehdä esimerkiksi tuon saman perusharhautuksen ja pistää kiekon rystyllä verkkoon, kuten Smolenak teki?
 

Nutshell

Rivipelaaja
Viestejä
25
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Telkkarista katsottuna varsin viihdyttävä peli. Taiteilija tuossa edellä osasi kirjoittaa omatkin ajatukset jo valmiiksi, joten en lähde niitä tähän uudelleen kirjoittamaan. Harmittaa, että kaksi pistettä jäi saamatta, mutta täytyy olla tyytyväinen että yksi piste jäi kuitenkin käteen. Tästä toivon mukaan opittiin taas, ja turhat höntyilyt ja sankaritekojen hakemiset jätetään jatkossa väliin kun ollaan selvässä johtoasemassa ja peli on hallussa.

Corson puolustuspelaamisen puutteet on kyllä parissa viime pelissä pistäneet silmään, varsinkin kun niistä on napsahtanut vastustajille pari kaappia.
 

iso J

Rivipelaaja
Viestejä
65
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Jälleen kahteen typerään, täysin vältettävissä olevaan virheeseen meni 2p.
Eka maali, Corso pelasi siniviivan päällä (viime kauden raipe-tyylisesi) puskemalla eteenpäin, missä oli kolme vastustajaa, vaikka pakit oli alhaalla koputtelemassa lapaa. Nämä on juuri niitä paikkoja missä pitää tunnistaa tilanne, ja pelata niinkuin on aivan satavarmasti sovittu, alaspäin.

Toinen maali oli taas tyhmääkin tyhmempi jäähy kun tilanne oli jo hallussa, ja oli aika nostaa hyökkäystä.

Yhtä kaikki, pelistä olisi voinut jäädä käteen nolla pistettä, nyt saatii sentään yksi. Kolppanen oli täysliekeissä.

Illan erikoinen: tuomari hyväksyi Jessen tekemän "maalin" joka osui ylärimaan, koko yleisö näki mutta mies 3 metrin päässä ei.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Vaikka Ilves ensimmäisessä erässä kenttätapahtumia hallitsikin, Pelicans sai luotua vastahyökkäyksillä kolme avointa maalintekopaikkaa. Toinen erä olikin sitten täysin pussinokkien hallintaa, ja vain Kolppasen loisto-otteet päästivät kotijoukkueen toiselle erätauolle johtoasemassa.

Ilves oli koko ottelun ajan todella suurissa vaikeuksissa vierailijoiden vastahyökkäysten kanssa. Hannu Aravirta, jos kuka, tietää, miten keskialueen trap rakennetaan. Omalla alueellaan Pelicans puolusti viisaasti maalintekosektoria, ja Ilves-pelaajat pääsivät vain harvoin laukomaan ilman häirintää. Pelicans-pelaajat sitä vastoin pääsivät useampaankin kertaan yrittämään täysin vapaasti; tässä suhteessa peli muistutti ikävällä tavalla viime vuosien Ilves-otteluiden käsikirjoitusta.

Pelsujen luistin liikkui sen verran liukkaammin, että välillä yksi ainoa karvaaja onnistui sekoittamaan kolmen ilvesläisen pelinrakentelun. Nähtäväksi muuten jää, miten kauan lahtelaisten lento kestää. Pelaajat ovat jo ehtineet arvostella Aravirtaa liian löysistä treeneistä, joten saattaa olla, että pussinokkien pelaajat ovat näin alkukaudesta irtonaisemmassa vedossa kuin kovemmin harjoitelleet joukkueet. Mikäli niin on, niin viimeistään marraskuussa pitäisi lentokelin muuttua taaperrukseksi.

Muutamia pelaajahuomioita:

Kukkonen saattaa olla Tuokkolan luottomies, mutta ikävä kyllä hän oli kaikissa tilanteissa potkun verran jäljessä.

Corson peli on tosiaankin vähän alavireistä. Etenkin puolustaminen on aika lailla vain näennäistä.

Sandell parantaa koko ajan ja on tätänykyä ykkösketjun johtava pelaaja.

Rajalan ketju oli omalla alueella todella suurissa vaikeuksissa. Pitäisiköhän Kantolan ja Rajalan vaihtaa paikkaa puolustusalueella?

Kangasniemen ketju oli ainoa, jonka kentällä ollessa ei tarvinnut koko ajan pelätä, saako Pelicans vapaan maalintekopaikan.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Täytyy nostaa hattua Pelicanseille, eivät nimittäin turhaan ole ykkösenä. Peli olisi voinut kääntyä pussinokille jo aiemminkin, mutta meidät pelasti pahoista pinteistä KOLPPANEN, joka oli tänään taas ilmiliekeissä. Pisteeseen saamme olla tyytyväisiä!

Ilves pelasi mielestäni melko saman lailla kuin aiemminkin. Hienoja hallintajaksoja, mutta vastapainoksi todella pahoja tilanteita puolustuspäässä. Jos pelin halintaprosentteja pitäisi jakaa joukkueille, niin mielestäni Ilvekselle 40-45 ja Pelsuille 55-60.

plussat:
Kolppanen (superplus)
Välimaa
yv-maali
piste

miinukset:
Välillä laiskaa puolustamista
tappio
maalinteon sietämätön vaikeus
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 241
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Tuo Pelicansien "hylätty" maali oli muuten siitä mielenkiintoinen, ettei ilvesläisetkään tajunneet, ettei kiekko käynyt maalissa, ennen kuin näkivät sen kuutiosta.

Toisessa erässä Ilves menetti otteensa, kun lähtivät mukaan Pelicansien kovaan päästä päähän luisteluun. Siinä olisi pitänyt pyrkiä pelin jäädyttämiseen ja pelata rauhassa takaisin päin. Nyt sen sijaan hyökättiin viidellä ja hetken päästä olikin kauhea paniikki omassa päässä.

Kaiken kaikkiaan hyvä peli ja tällaisen tappionkin jälkeen voi hallista poistua rauhallisin mielin. Olemme hyviä, mutta vastustaja vaan oli tänään vieläkin parempi.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

En hirveästi ala raapustelemaan, kun täällä on peli purettu aika mallikkaasti. Piste kelpaa, mutta paremmalla viimeistelyllä olisi kolme pistettäkin ollut mahdollista. Jäi harmittamaan Vällyn läpiajon tuhrinta ja pari 2vs1-hyökkäyksen tuhlailua sekä Pesosen tilanne kolmannen erän lopussa. Kolppanen on kyllä aika huikea! Otti loistavia koppeja toisen erän lopulla ja saikin ansaitut huudot Osastolta. Rankkareihin ei kommentteja, paitsi missä Korhonen ja Pesonen? Säälittäviä yrityksiä.

On kyllä aika kova myös tuo Smolenak. Pari erää hiihtelee siellä täällä, mutta lopussa ratkaisee koko skeidan. Ei pelaa Lahdessa koko kautta! Varmaan pelasi kolmannessa erässä joka toisen vaihdon.

Parin maalin johdon menetys totta kai harmittaa, mutta paremmalle hävittiin. En ihmettele illan jälkeen, miksi Pelicans on kärjessä. Niinimäki oli tänään näkymätön, vaikka rimaa kolisuttelikin. Jäi heittämäänkin Kolppasen kanssa jotain läppää kättelyjen jälkeen. Kaverille tuli todettua toisella erätauolle lausahdus "Parin maalin johto on kaikkein pahin." Olisi pitänyt pitää pää kiinni.

Osasto piti taas hyvää mekkalaa, kiitos siitä! Ei kai muuta kuin että "ÄÄNTÄ!".
 

Cream

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
725
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Telkkarista nähtynä en kyllä saa illan ottelusta mitenkään päin hyvää esitystä. Paria hyvää jaksoa (varsinaisen peliajan alku ja loppu) lukuunottamatta oltiin täysin kusessa ja piste on todella hyvä saavutus. Oman alueen peli oli KOKO ottelun ajan aivan käsittämätöntä. Järkyttäviä syöttöjä, huonoja ratkasuja, ukkoja vapaana siellä ja täällä. Pelicansin karvausta ei maltettu purkaa parilla rauhallisella syötöllä, mitä kyllä on aiemmin kaudella nähty.

Jokainen puolustajamme oli huono, Kolppanen oli hyvä. Hyökkäysketjuista plussan antaisin ehkä neloselle. Corso on ykkösketjumme heikoin lenkki ja aivan yössä, miestä vietiin samaan tapaan Saarenheimon maalissa kuin Turussa Famularen kieputettua äijän solmuun. Paikallaan seisominen olisi parempaa puolustamista kuin toi junnumainen eessuntaassun höntyily. Sandellin vihaajien harmiksi mies kannattelee tällä hetkellä ykkösketjuamme.

Pelicansin nopea kääntöpeli oli myrkkyä Ilvekselle, ylivoimahyökkäyksiä nähtiin noin 200 kappaletta. Pelicansin heikko viimeistely ja Kopo piti lukemat siedettävinä.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 106
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Pelicans on kovassa kunnossa ja piste oli Ilvekselle hyvä saavutus.

Minusta Corso nimenomaan varoi pelaamasta itseään ulos, kuten Turussa, ja estikin Pelsulaista nousemasta maalille ( taisi olla Sopanen ).. se, että toinen Pelsulainen maalin edestä sai tehdä maalin, ei mielestäni mene Corson piikkiin... Molemmatko hänen olisi pitänyt kainaloon ottaa ?
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 987
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Laukauksia...laukauksia...laukauksia nytkin monessa paikassa yritettiin jotain unelmasyöttöä kavereille, kolmen vastustajan välistä, kun olisi pitänyt itse vetää kohti maalia.

Kolppanen kova ja piti taas pitkät tovit hukassa olleita hengissä.
Välimaa yrittää ja häiritsee muttei kyllä itse mitään tilannetta pysty rakentamaan. Omassa roolissaan käypä holjoppi.
Corsolta näennäistä tekemistä jopa hyökkäyspäässä missä edes täytyisi tapahtua jotakin. Jotenkin tuntuu että Sandell ja Ruuttu kaipaisivat itsensä likoon pistävää keskushyökkääjää eikä niin että Daniel tarvisi kunnon laitureita.

Onneksi pelko romahtamisesta oli turha, mutta kun lähdettiin varmistelemaan tulee noutaja. Nopeat hyökkäykset kun unohdettiin niin samantien Lahtelaiset pääsivät niskan päälle. Kun peliä hidastettiin alkoivat oman pään sekoilut ja paniikki.
 

IsoIpana

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
125
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Noniin - kahden välikauden (2011-2013) jälkeen paluu runkosarjalehtereille, eikä henkitys oikein vieläkään oo tasaantunu.. 8)

Meno näytti olevan kuin suoraan 80-luvun Pietilän Ilveksellä: Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisas kummassakin päässä, eikä johtoasemassa puhettakaan pelin jäädyttelystä. Maalin suullakin itsevarmana 'uusi Taisto' torjui tavalla tai toisella, mutta useimmiten torjui - vain taistomaiset kaukana maalilta -seikkailut vielä puuttuivat ;D Ja yleisökin viihtyi!

Jos tämä meno jatkuu, pistepotti karttuu tasaista tahtia ja hallilla väkeä piisaa - parasta markkinointia kun ovat pistepotin karttuminen ja korkea sija sarjataulukossa. Varjona mainitsemaani Pietilän aikakauteen nähden tosin on nykyruplan huomattavasti houkuttelevampi kurssi. Kolppanen voisi siis silloin tällöin vähän imuroidakin, ettei vain 'joudu' samaan Trans-Siperian junaan Smolenakin kanssa ;)

Kehutaan nyt ehtoon tapahtumien perusteella molempien joukkueiden iloista hyökkäyspeliä, eikä moitita mitään eikä ketään. Rankkarikisat voisi poistaa ja pisteet 1-1, jos jatkoaika ei tuo tulosta - näin kai nykyään lähilännessäkin - siis SHL.ssä, millä en tarkoita Suomen HiihtoLiittoa...
 

merkkari

Guest
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Mielestäni Veistola pelasi paremmin Asplundin ja Keräsen ketjussa kuin Välimaa. Saa nähdä vaihtaako Tuokkola näiden paikkoja seuraavaan peliin. Välimaa voisi hyvin pelata Korhosen ja Kangasniemen kanssa.
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 241
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

merkkari sanoi:
Mielestäni Veistola pelasi paremmin Asplundin ja Keräsen ketjussa kuin Välimaa. Saa nähdä vaihtaako Tuokkola näiden paikkoja seuraavaan peliin. Välimaa voisi hyvin pelata Korhosen ja Kangasniemen kanssa.
Pelaavat hyvin erilaista peliä. Välly on selkeästi kiekollisesti taitavampi ja peliä tekevämpi pelaaja. Veistola taas aiheuttaa vastustajalle hämmennystä kiekottomalla pörräämisellään. Kuka muuten vielä sanoo, että Välly on hidas. Eilenkin jätti Pelicansien pakit jälkeensä läpiajossa.
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Artsi sanoi:
Kuka muuten vielä sanoo, että Välly on hidas. Eilenkin jätti Pelicansien pakit jälkeensä läpiajossa.
Välly ei ole hidas suorassa luistelussa, mutta suunnan muutoksissa ja peliin reagoinnissa mies on usein jäljessä. Nopeus on kaukalossa muutakin, kuin huippunopeutta.
 

Lars Zergun

Guest
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Dunkkius sanoi:
Mielestäni Välimaa oli eilen tosi huono kuin myös koko kenttänsä. Parannusta odottaisi sieltäkin suunnalta, tai alamäki on taas taattu ja ollaan jumbona. :-[

Jos täällä Ilveksen foorumilla heiluminen ja provoilu on sun ainoa ajanviete, niin yritä nyt edes tehdä se älykkäästi ja laadukkaasti. Ymmärrän että tuppuran sarjasijoitus aiheuttaa jo ennestään pienessä vehkeessäsi huolestuttavia lisäkutistumisen merkkejä, mutta yritä nyt olla sukurutsaamatta edes yksi ilta. En tarkoita tätä millään hyvällä, mutta sä oot häpässy ittes. Sä luulet, että ihmiset arvostaa ja kunnioittaa sua, mutta kaikki nauraa sulle. Sää nualet persettä. Kaikki häpee sua, sä häpeet itteeskin kun sä meet kotio, sun äitiskin häpee sua, määkin häpeen sua. Sun kissaskin häpee sua. Sä oot nöyryyttäny ittes! Sä oot häpässy ittes täällä, näiden ihmisten silmien alla. Häpee!
t. Pikku-Henry

Välimaa oli ihan ok eilen.
 

Ipappa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
155
Vs: TI 8.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Pelicans

Dunkkius sanoi:
Mielestäni Välimaa oli eilen tosi huono kuin myös koko kenttänsä. Parannusta odottaisi sieltäkin suunnalta, tai alamäki on taas taattu ja ollaan jumbona. :-[

Eikö näiltä ilmiselviltä trolleilta (ainakin tämä Dunkkius ja ipaipaipa) voisi ottaa kirjoitusoikeuksia pois. Ei muuten, mutta jos ei heti huomaa kirjoittajan nimeä, saattavat saada vielä tällaisen vanhan ihmisen verenpaineen vaarallisesti nousemaan lapsellisella provoilullaan. Kirjoittajan hoksattuaan osaa tietysti jättää sepustukset omaan arvoonsa, mutta mielestäni on turha antaa tuollaisen bittimoskan kasaantua palstalle.

Niin, Välimaa pelasi eilen oikeasti ihan pirteästi ja ainakin minun odotuksiini nähden yläkanttiin.
 
Ylös