TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 503
hifk_0.png
VS.
ilves.png

14.2.2017 klo. 18:30 - Helsinki

HIFK - Ilves 1-4: Huippuhetket
FUN Tampere haastattelut: Teemu Rautiainen ja Olli Salo
Otteluraportti: Ilves.com
Otteluraportti: Jatkoaika.com
Ottelutilastot: Ilves.com

Tiistaina ystävänpäivän tansseissa kohtaavat perinteikkäät HIFK ja Ilves, joiden kuluva kausi ei ole sujunut ihan sillä tavalla, miten kukaan olisi toivonut. Ilveksen tilanne synkkeni menneellä viikolla entisestään, kun sarjasijoitus tipahti kolmanneksitoista ja ero kymmenentenä olevaan Sportiin kasvoi kahdeksaan pisteeseen. HIFK:n kausi on toistaiseksi ollut todellinen katastrofi. Sarjan mestarisuosikeihin lukeutuva joukkue on vasta sijalla yhdeksän ja pisteitä on 68 kappaletta. Ero suoraan pudotuspelipaikkaan on jo yksitoista pistettä.

Aiemmat kohtaamiset:

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja voitot ovat HIFK:lle 2-1 ja pisteet 7-2. Marraskuussa ensimmäisessä koitoksessa Helsingissä HIFK oli vahvempi numeroin 3-1. Joulukussa käytiin kaksi keskinäistä kohtaamista. Ensin pelattiin sisätiloissa Hakametsässä, jossa Roope Hintz ja Juhamatti Aaltonen kaatoivat lähes kahdestaan tamperelaiset lukemin 1-4. Viimeisin taisto käytiin Sorsapuiston kentällä, joka kääntyi jatkoajalla Ilveksen eduksi ja peli päättyi joukkueen 3-2 jatkoaikavoittoon. Hintz ei suurta sympatiaa ole kasvattajaseuraansa kohtaan tuntenut. Kahteen otteluun on syntynyt neljä tehopistettä (3+1). Ulkojäillä nuori hyökkääjä ei ollut Ilvestä piinaamassa oltuaan A-maajoukkueen matkassa.

Viimeiset ottelut:

Ilveksen viikko oli varsin kaksijakoinen. Kaukalon ulkopuolella saatiin viikon alkuun erittäin positiivisia uutisia seuran pääomistajuutta koskien, mutta kaukalossa meni nätisti sanottuna päin helvettiä. Keskiviikkona haluttomasti kotiyleisönsä edessä esiintynyt Ilves otti niin Pelicansilta kuin Ben Bloodilta turpaan ja hävisi ottelun lopulta lukemin 1-4. Joku voisi luulla, että perjantaina joukkue antoi täysin päinvastaisen suorituksen edellisessä ottelussa pahoin pettyneelle kotikatsomolle, mutta ei se vain niin mennyt, vaan meno jatkui tismalleen samanlaisena hiihtelynä kuin Pelicansia vastaan. Maaleja joukkue (tai lähinnä Teemu Rautiainen) sai sentään yhden enemmän aikaiseksi, mutta ei siitä juuri iloa ollut, kun Jukurit teki myös yhden enemmän kuin lahtelaiset keskiviikkona. Ilveksen tapaan sarjan häntäpäähän kuuluva Jukurit haki naureskellen Hakametsästä täydet pisteet 2-5 voitolla. Ero kymppisijaan kasvoi kahdeksaan pisteeseen ja mikäli on Ilveksen esityksiä kaukalossa viimeiset pari viikkoa katsonut, niin ei ole kovin haastavaa arvata, että joukkueen kausi tulee vaihteeksi päättymään runkosarjaan. Eihän se ole vasta kuin viides kerta 2010-luvulla, kun Ilves jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Ei ole juuri kotijoukkueen tekemisessäkään kehumista. HIFK on valahtanut sarjan keskikastiin, vaikka joukkueen pitäisi löytyä aivan muilta sijoilta, kun pelaajalistaa katsoo. Viikko sitten ilmeisesti seuran johto kokoontui keskustelemaan päävalmentaja Antti Törmäsen asemasta, mutta ainakin tällä hetkellä mies HIFK:n palveluksessa vielä on ja itkee tuomaritoiminnasta. Menneellä liigaviikolla HIFK pelasi vain yhden ottelun, kun se kohtasi Ilvestä perjantaina nöyryyttäneen Jukurit Mikkelissä. Maalkarkeloiden ratkaisua jouduttiin odottamaan aina päätöserän viimeisille minuuteille asti, kunnes kahden miehen ylivoimalla onnistuttiin maali saamaan aikaiseksi, kun Arttu Luttinen onnistui siirtämään kiekon puolityhjään Jukuri-maaliin. Ottelu päättyi HIFK:n vakuuttavaan 0-1 vierasvoittoon. Voiton myötä joukkue katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. Kymmenestä edellisestä ottelustaan HIFK on voittanut kolme ja kerännyt näistä kahdeksan pistettä. Sunnuntaina ruvettiin kunnolla rahalla mässäilemään, kun HIFK tyhjensi KooKoon. Tiistaina HIFK:n punaiseen pelipaitaan pukeutuvat uusina niminä Jarkko Malinen, Kai Kantola ja Ryan O'Connor. Erikoistilannepelaamisessa HIFK:lla on parannettavaa. Ylivoima on sarjan toiseksi tehottominta ja alivoima heikointa.

Poissaolot:

Ilveksellä saattaa olla tiistaina edessään harvinainen tilanne, eli joukkue saattaa päästä pelaamaan täysin terveellä kokoonpanolla. Tai toki kokoonpanosta uupuu loppukauden potilaat Sami Sandell, Markus Jokinen ja Jyri Niemi. Mutta siis jos puhutaan niistä, joiden ainakin pitäisi vielä kuluvalla kaudella pelata. Ilves mahdollisesti siis saa sairastelleet Ville Meskasen ja Arto Laatikaisen takaisin kokoonpanoonsa. Tosin pelaajia saattaa vielä pudota ennen tiistaita pois, mikäli Ilves osallistuu tyhjennysmyyntitalkoisiin.

HIFK:lla puolestaan keskiviikkona riitti poissaolijoita. Sivussa olivat Mika Partanen, Juuso Puustinen, Thomas Nykopp, Corey Elkins, Henry Tamminen, Tomi Tuomisto, Miihkali Teppo sekä Niklas Bäckström. Tuoreet hankinnat tulevat siis tarpeeseen.

Veikkauksen kertoimet:

1 1,88 - X 4,00 - 2 3,30

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Tapio Laakso, 48 ott. 8+17=25
2. Otto Koivula, 39 ott. 7+16=23
3. Jerry D'Amigo, 37 ott. 10+12=22
4. Aleksi Mustonen, 48 ott. 8+14=22
5. Teemu Rautiainen, 24 ott. 10+9=19

HIFK:n TOP-5 pistemiehet:

1. Juhamatti Aaltonen, 42 ott. 17+17=34
2. Jarkko Malinen, 40 ott. 3+21=24
3. Kai Kantola, 50 ott. 14+9=23
4. Corey Elkins, 40 ott. 4+19=23
5. Ryan O'Connor, 44 ott. 6+15=21

Seuraa heitä:

#19 Teemu Rautiainen, Ilves - 170 senttinen hyökkääjä on viime kierroksilla löytänyt alkusyksyn virettään. Kuuteen viimeiseen otteluun on syntynyt viisi maalia. Teki Ilveksen kaikki kolme maalia menneellä viikolla. Jatkuuko maaliputki Nordiksella?

#82 Jarkko Malinen, HIFK - HIFK:n tuore sentterivahvistus. KooKoossa viimeiset pelit tehojen puolesta hiljaisia, sillä kuuteen viimeiseen otteluun on kertynyt vain yksi syöttöpiste. Palaavatko tehot maisemanvaihdon myötä?

Kokoonpano:

#19 Teemu Rautiainen - #71 Tapio Laakso - #12 Otto Koivula
#91 Jerry D'Amigo - #11 Michael Keränen - #21 Aleksi Mustonen
#10 Eemeli Suomi - #28 Santeri Vuoti - #23 Juho Liuksala
#27 Niko Ahoniemi - #25 Markku Flinck - #18 Ville Meskanen

#6 Veli-Matti Vittasmäki - #9 Olli Vainio
#57 Jarkko Parikka - #38 Teemu Aalto
#3 Ville Järvinen - #77 Marcus Fagerudd
#37 Joona Kunnas

#35 Antti Lehtonen
(#33 Hannu Toivobnen)
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 570
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Vielä olisi jäätävällä tasonnostolla pieni mahdollisuus playoff-junaan. Saa nähdä ajatteleeko joukkue näin, vai onko sielläkin jo luovutettu. Kaksi edellistä peliä olleet sen näköisiä että luovutettu on jo aikoja sitten..
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 179
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Niin kuin Jukurit-pelin jälkeen kirjoitin,niin play-offpaikka vaatisi nyt n. 8/11 voittoa lopuista peleistä,eli kyllähän se on mahdoton paikka varsinkin peilattuna viime aikaisiin esityksiin.

Tietysti niin kauan kuin on pientäkin saumaa niin voi toivo elää.

Lienee myös selvää,että jos Ilves tänäänkin häviää,niin huomenna käy vielä ovet pois päin pelaajiston osalta.Mielestäni myyntejä kannattaa tehdä,vaikka tänään jotain pojoja kilahtaisi laariinkin mikäli ero pudotuspeliviivaan ei tuosta kahdeksasta yhtään kavene.Loppuviikosta kuitenkin Kerho ja Tappara vielä vastassa joista yksikin piste olisi uroteko,mutta paljon enemmän pitäisi saada pitääkseen saumoja yllä.
 

-ELVIS-

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
358
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Turkkiin tulee 5-1.
Ja huomenna ilmoitetaan seuraavien pelaajien myynnistä:

Laatikainen --> Kärpät
D'amigo --> TPS
Mustonen --> Pelicans
Rautiainen --> HPK

...ja Fagerrud --> Tappara

Sori "pessimistisyyteni"., mutta vuosien mittaan realismini on konkretisoitunut helmikuussa, kun viimeinenkin toive sijoittumisesta top-10 joukkoon on kariutunut.

Ens kaudella sitten
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 976
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Vieraspeli ja kaikki paineet jo kadonneet. Vapautunutta pelaamista ja 5-1 voitto..Koivula iskee hattutempun.
Hifkin peli on todella sekavaa, johtuen osin uusista pelaajista. " Törmänen ulos " -huudot kaikuvat hallissa.
" OMG I love this team " hehkuttaa eräs Facessa ja kaikilla on taas hetken mukavaa.
Toiveikkaammat alkavat laskea, että ehkä sittenkin JOS ...
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 346
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Meskanen palaa. Mustonen ei kokoonpanossa, onko lyöty lihoiksi?
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Ikurin Vire sanoi:
Mustonen ei kokoonpanossa, onko lyöty lihoiksi?
Kakkosen laidassa näkyy kyllä olevan.

Hifk:lla muuten Niilo Halonen maalissa. Reilu yksi erä pelattu Liigaa (2 päästettyä) eli nollapeli tiedossa?
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 346
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

VP sanoi:
Ikurin Vire sanoi:
Mustonen ei kokoonpanossa, onko lyöty lihoiksi?
Kakkosen laidassa näkyy kyllä olevan.

Hifk:lla muuten Niilo Halonen maalissa. Reilu yksi erä pelattu Liigaa (2 päästettyä) eli nollapeli tiedossa?

Katos vaan.
 

LentsunIpa

1931
Viestejä
744
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

-ELVIS- sanoi:
Turkkiin tulee 5-1.
Ja huomenna ilmoitetaan seuraavien pelaajien myynnistä:


...ja Fagerrud --> Tappara

Ens kaudella sitten
Hymyilin ääneen ;D
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 987
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Eipä vois enää juuri vähempää kiinnostaa. Kävi miten kävi, mitään merkitystä ei sillä loppukaudelle enää ole. Ilves on taas näyttänyt parhaat puolensa, kun olis pitänyt tosissaan tehdä töitä voittojen eteen.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 594
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Ei tässä tilanteessa mitään järkevää saa nupista irti. Sitäkin suurempi peukutus Tupsukorvalle, joka vetää nytkin laatualustuksen, vaikkei mieliala niittenkään korvien välissä ihan de luxe -tasoa liene.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 817
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Suomi - Vuoti - Liuksiala on melko väkevän oloinen koostumus, jolle tuskin tulee yhtään miinusmerkintää tilille. Etenkin Vuoti sentterinä on hyvä ratkaisu, koska keskellähän ei juuri vääntövoimaa tarvita ja pelisilmääkin tuntuu löytyvän.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 621
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Melko mukavasti IFK ottaa maalaispojat vastaan: kouvolalaishyökkääjät ykkosketjuun ja -puolustaja kakkospariin.
Toisaalta, miksei. Jos kerran on hankittu, niin otetaan heti käyttöön ja katsotaan kuinka istuu kokoonpanoon, vielä on aikaa säätää koneesta täysi isku pudotuspeleihin.
Tänään voisi kuvitella tilanteen olevan vielä hieman sekava? Ilveksen iskun paikka.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 976
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Ilveksenmiäs sanoi:
Vieraspeli ja kaikki paineet jo kadonneet. Vapautunutta pelaamista ja 5-1 voitto..Koivula iskee hattutempun.
Hifkin peli on todella sekavaa, johtuen osin uusista pelaajista. " Törmänen ulos " -huudot kaikuvat hallissa.
" OMG I love this team " hehkuttaa eräs Facessa ja kaikilla on taas hetken mukavaa.
Toiveikkaammat alkavat laskea, että ehkä sittenkin JOS ...
Enkös minä sanonut ?
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Tää joukkue voittaa aina kun sitä vähiten odottaa. Kahden maalin Koivulan lisäksi Lehtoselta tänään hyvä peli, ja vei vastapäädyn keltanokkaa ku märkää rättiä.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 621
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Törmäsen toimintaa ja peluutusta on vaikea ymmärtää ihan kaikilta osin, mutta samapa tuo: Ilvekselle kolme pistettä kelpaa kyllä. Taisi vaan tehdä vaikeaksi päättää pyritäänkö säästämään ja myydään pelaajat muualle vai painetaan täysillä ja pyritään vielä aurinkoon.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 817
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Prophet sanoi:
Suomi - Vuoti - Liuksiala on melko väkevän oloinen koostumus, jolle tuskin tulee yhtään miinusmerkintää tilille. Etenkin Vuoti sentterinä on hyvä ratkaisu, koska keskellähän ei juuri vääntövoimaa tarvita ja pelisilmääkin tuntuu löytyvän.

Oho, meikäläisen suureksi yllätykseksi Suomi ja Vuoti ainoat miinuksella Ilveksestä. Kyllä oli iso ihme, että tuon ketjun aikana kolisee omissa.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 987
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Tolla asenteella kun olisivat pelanneet sekä pelsu pelin että Jukurit -matsin, niin ties vaikka vielä kilpailtaisiin paikasta auringossa!
 

Kaukosäädin

Guest
Vs: TI 14.2.17 | HIFK - Ilves

Niilo Halonen hattutemppu - Kolme kiekkoa selän taakse. Längistä.

Lundellin opeilla mennään. :tuoppi:
 
Ylös