Täällä puramme Ilveksen aiheuttamaa pahaa oloa

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 358

vilperi

Luottopelaaja
Viestejä
1 162
Tappion jälkeen kai pitäisi pitää mölyt mahassa. Varsinkin, kun ensimmäistä ja viimeistä kymppiä lukuunottamatta Ilves oli heikko, huono ja jopa pelokas. No, ehkä kolmannen erän alkukin voidaan lukea Kerhoa vastaan hyväksi, mutta itse lasken sen siihen luokkaan, kun Eemeli Suomi, jälleen kerran, nappaa joukkueen reppuselkään tällä kaudella ja tekee niitä asioita, joita vain Eemeli Suomi voi tehdä. Ja mainittakoon, että Eemeli taisi tällä saada HPK:n toisen maalin tötöilyt anteeksi.

Muutama asia sai minut silti tässäkin ottelussa, ei nyt raivon partaalle, mutta kiukkuiseksi.

1. Erikoistilanteet, varsinkin alivoima:

Miten helvetissä neliön keskeltä voi mennä tällä kaudella pelistä toiseen syöttöjä läpi. Tänään niitä meni kaksi ja molemmille kertaa omissa soi. Olkoonkin, että se ensimmäinen maali pomppasi Arttu Pellin persuuksen kautta maaliin.

En keksi muuta kuin, että jos erikoistilanteita on harjoiteltu harjoituksissa, seisoo ylivoimaviisikkopaikallaan hieroen persettään laitaan ja heittäen takatolpille lättyä. Tässä on heräämisen paikka, sillä lähes kaikki vastustajan joukkueet liikkuvat ylivoimalla. Ja kolikon voi kääntää vielä toisinpäin. Jos Ilves pyörittää ylivoimaa, on se täysin kusessa, jos vihulainen painostaa aggressiivisesti. Ikäänkuin niin ei saisi pelata vaan pitäisi pelata niin kuin on käsketty kaikissa maailman pelikirjoissa.

Onneksi sentään Ilveksen ollessa 3:lla 5:tä vastaan onnistuttiin paremmin kuin 4:llä 5:ttä vastaan.

2. Viimeisten minuuttien siirretty rangaistus tappiotilanteessa pelatessa ilman maalivahtia on tulossa jäähy.

Mikä helkkarin idea siinä on, että sitä kiekkoa pyöritetään, pyöritetään ja hyöritetään. En ole Mensan jäsen, mutta tuskin pelaajat jäälläkään ovat. Sen verran olen kuiten matematiikan tunneilla ollut hereillä, että ainakin minun järkeeni menisi luopua kiekosta mahdollisimman nopeasti pois. Ihan jo sen takia, että jäälle saataisiin enemmän tilaa. Eikä 7. pelaajaa kannata tuossa tilanteessa uunoilla kentälle.

Lasketaas hieman tämänkin päivän tilannetta ottelun loppupuolella. Ilveksellä on 6 pelaajaa jäällä, HPK:lla 5+maalivahti. Peli pyörii hyökkäysalueella ja tuomarin käsi nuosee pystyyn Palven Oulan edessä. Silti pyöritään, toki luodaan jonkinlainen maalipaikkakin, voitetaan kiekko takaisin ja luodaan puolikasmaalipaikka. Tämänkin jälkeen vielä pyöritään kiekon kanssa, kunnes ala-arvoisesti viheltäneet raitapaidat päästävät kerholaisen lyhyelle istunnolle. Edellä mainittuun tuhraantui reaaliajassa noin 30 sekuntia (tuomarilla käsi pystyssä Palven edessä noin ajassa 59:10 ja Tuulola istumaan noin ajassa 59:40).

Ainakin mun logiikan mukaan mitä vähemmän jäällä on porukkaa, sitä varmemmin maali on helpompi järkätä. Hyökkäysalueen pinta-alaa en tiedä, enkä edes jaksa googlettaa, saati laskea, mutta jos sieltä vihulaiselta otetaan yksi pelaaja pois ja itsellä on kaksi pelaajaa enemmän, on se samaisen logiikan mukaan todennäköisempää tehdä maali kuin silloin, kun vihollisella on samalla alueella yksi pelaaja enemmän.

Voi olla, että olen helvetin tyhmä, mutta tämä tuntuu toistuvan kaudesta toiseen aina silloin tällöin. Ja varsinkin Tampereen Ilveksellä. Selittäkää minulle, mikä järki tässä kohtaa on pyörittää peliä, eikä lyödä peliä mahdollisimman nopeasti poikki? Ainoa asia, minkä keksin on helvetin paskat aloittajat.

3. Rankkarit

Tämä on se asia, mitä vihaan yli kaiken niin pelitilanteissa kuin pelin ratkaisemiseksi. Ilves tekee maalin rankkarista silloin tällöin, mutta pääasiassa se on kolikolla arpomista. 50-50 sijaan taitaa rankkareissa mennä prosentit 70-30, eikä missään tapauksessa vetäjälle.

Silti oli tänään helppoa arvata, mitä tuleman pitää, kun laukojaksi laitettiin Vatu Makkosen sokeapiste (ainakin Ilvestyskirja Nyt perusteella) Simon Stransky. En kiellä, etteikö tshekillä riittäisi taitoa, mutta miksi helkkarissa erän loppupuolella laitetaan heikolle jäälle kikkapoika vääntään ja kääntään sen sijaan, että tuossa ammuttaisiin kylmän viileästi kiekkoa maaliin.

Pelitilannerankkareissa pitäisi rikotulle joukkueella olla mahdollisuus vaihtaa rankkari ylivoimaan. Ilvestä, varsinkin tappiotilanteessa kotiottelussa tämä hyödyttäisi, vaikka todennäköisyysprosentit pienenisivät. Parhaimmassa mahdollisessa tapauksessa tämä saisi yleisön puolelleen hetkeksi tai jopa räjähtämään muutaman sekuntin turhien veivailujen sijaan.

edit. Rankkareihin pätee aikalailla kolme tärkeää sääntöä:
1. Jos et osaa harhauttaa, ammu.
2. Jos jää on heikossa kunnossa, älä harhauta.
3. Jos harhauta, muista Jutin viisaat sanat, mitä Jarppa sanoi: "läheltä ylös"
----
Mutta jos jotain positiivista pitää hakemalla hakea, onneksi tänään ei laitettu junnuja jonottamaan tältä joukkueelta vielä nimmareita tappion päälle.
 
Viimeksi muokattu:

tynamo

Luottopelaaja
Viestejä
1 302
Voihan vitun vittu. Ei riittänyt lauantain perseen näyttö omille livenä. Tänään loppui katselukokemus ekan erän jälkeen. Käsittämättömän tehotonta häsläämistä Turhia jäähyjä ja takuupaska alivoima.

Taitaa jäädä viikonlopun pelit katsomatta. Ei vain jaksa.
 

Mestaruusjuna

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
179
Nyt on yön yli nukuttu ja kyllä edelleen vituttaa aivan älyttömästi ja vituttaa myös se miten osa nimimerkeistä tääläkin vaa hyssyttelee ja puolustelee. Ensinnäkin se on ihan sama vaikka olis reenattu edellinen viikko kolme kertaa päivässä, mutta jos vastassa on HPK kotikentällä niin sillon ei vaan yksinkertasesti hävitä. Jos tulee 5 päivän sisään kaks jengiä vastaa säälienki ulkopuolelta ja häviät KOTONA molemmat niin onhan toi nyt noloa.

Sit täälä foorumilla ylistetään Gunnarssonia. Eilenkin sen toinen maali nii aivan liian staattinen mailan kanssa ja sit Pullin sutasu sisään. Kolmas maali toki yvllä mut hei oikeesti noin hidas poikkisyöttö ja vetokin aika lepsu, niin ei voi mennä. Vikassa erässä pari upeeta torjuntaa, mut se ei riitä jos on menny jo kaks helppoo. Malek nyt on niin pihalla että siitä ei tarvi ees puhua. Tähä varmaan nyt tuodaan tilastot kuinka meillä on hyvät molarit, mutta ei toi Gunnarsson mestarijoukkueen ykkösveskari oo eikä oo edes lähellä. Täälä nauretaan naapurin Heljangolle, mutta kyllä seki ku kevät tulee niin sekin jätkä kantaa Tapparaa pikkuse eri lailla mitä Gunnarsson.

Kuukausi sitten sanoin että Pellin voi heittää ulos iha vapaasti mut se on nyt alkanu parantaa. Jurmon vois heittää pihalle ku kaverilla ei mitää käyttöö edes seiskapakkina. Muutenkin erikoinen hankinta, kun ei hän nyt mikää Jukurien tähtipakki ollut viime kaudella.

Hyökkäys on se surullisin osa. Meillä on saman verran turhia äijiä kun semmosia jotka voi tehä tulosta. Alvarez, Gregoire, Bau, Päkkilä, Ratinen, Virtanen, Könönen ja Meskanen niin ei vaan riitä. Meskasesta tykkään ihmisenä ja pelaajana mutta tällä hetkellä ei vaan lähde. Päkkilä on työteliäs ja luistelee, mutta ei silläkää tee mitää muualla ku nelosessa. Virtanen upee ihminen, mut en mä nää mitä annettavaa hänellä on jääkiekossa tällä hetkellä.

Sit nää Tillun hankinnat kesken kauden nii Alvarez aivan karmee, Gregoire mistä helvetistä tääkin on löydetty ja Clendening käsittämättömän upea pakki. 2/3 iha vihkoon. Ja kyllä ollaa kärjessä toki periaatteessa 2 mutta kun ei tällä nykyjoukkueella nostella taaskaan kannua ja jos ei tänä vuonna tule mestaruutta nii saa kyllä Tillu lähtee menemään ja todennäkösesti on jo ens kaude joukkuee pilannu ku on tehny sopimukset tulevien Ratisten ja Könösten kanssa
 

Hude70

Rivipelaaja
Viestejä
29
Yleisesti kommentoitu ekan maalin vaikutus on mielenkiintoinen.
Jos tulee omaan päähän:
-peli sekoaa ja siitä tulee pakkopullaa.
-"fanit"aloittaa omien haukkumisen.
Seura menettää siis kaks momentumia yhdellä kerralla.

Itse olen ollut vasta 50v Ipafani ja nähnyt kuinka legendoja syntyy, seuran nousut ja laskut, välillä romahdukset. Tappioita tulee joka kaudella ja onhan tämä kausi kuitenkin ollut ilmiömäinen. Kotipelien huonompi voittotilasto voi olla osin seurausta tuosta pakkovoittopullasta: jos et voita, saat paskaa niskaan! Pitäisikö siis katsoa myös peiliin? En ole mikään psykologi mutta jotenkin tuo kotiluola aiheuttaa joukkueelle ongelmia.

Yhdessä keskustelussa kritisoitiin kun fanit joutui tappion jälkeen kaks tuntia jonottamaan nimmareita. Hei, olin lasteni kanssa jonon häntäpäässä ja pelaajien kohtaaminen oli meille niin suuri asia, että itse ottelun tulos jäi täysin unholaan. Enemmänkin kiitos pelaajille kun jaksoitte hymyillä ja ottaa fanit vastaan, 2h nimmareiden jaon ja tappion jälkeenkin.

Totta kai kritiikkiä tulee antaa, mutta se pitäisi myös osata suhteuttaa tilanteeseen. Jos areenalta loppuu kurkkusalaatti, onko koko areena paska vai tuliko yksittäiselle firmalle moka? Jos valmennus yrittää saada pelaajien pääkopat kuntoon pitäiskö myös fanien hieman muuttaa asennettaan? Oma tapani on ollut kannustaa joukkuetta pelin alusta siihen hetkeen kun viimeisinkin Ipa-luistin poistuu jäältä. Joukkueelta ja valmennukselta odotan, että tekevät parhaansa ihan viimeseen vihellykseen saakka. Tulos on sitten taululla. Toki voitto on aina voitto, "...yhdessä me juhlitaan" mutta ei tappio ole maailmanloppu ja pelaajat vaihtoon. Siksi joukkueella on valmennus, jonka tehtävänä on ruotia kehityskohteet ja fanit jotka tulevat taas seuraavaan peliin...
En missään nimessä sano, että kaikki fanit alkavat haukkumaan tappion jälkeen mutta yllättävä lieveilmiö on ollut havaittavissa ja kuultavissa. Minullekin on nillitetty kun kannustin tappiotilanteessa omia... Ihmetyttää tuollainen, kyllä se itseänikin vituttaa kun oman pään verkko soi mutta....
Olen kai liian keltavihreä sydämeltäni, jotta lopettaisin kannustuksen, oli tilanne mikä tahansa. Mouhohenkinen meditoiva kannustus kun ei minulta oikein luonnaa. "Eteenpäin nyt Tampereen Ilves", ottelu kerrallaan.
 

jäämies-70

Luottopelaaja
Viestejä
5 408
Illan peliä pelattu 20min ja täällä on jo ketjussa kuhinaa.. en ihmettele. Taitaa tulla tälle viikolle 0/9, nuo juhlapelit kun hävitään aina!
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 986
Alkaa todella piiip katsella Ilvespelejä piiiiip
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 584
Lällällää Tapparan yleisömäärät. Shalalaalaa Mestis-nousijat. Ilves-kannattajien vähemmin kouluja käynyt ja henkisesti köyhempi siipi näitä aina keksii ja huutelee. Vaikkei edes paini "ultrat ;) ". Vanhempi setämies ei näihin lähde (paineihin kyllä, muttei idioottien räksytykseen), koska karman lain tuntee. Takasin tulee aina ja kovaa (tappeluissakin), jos jalat irti maasta nousee. Te 16v amis-hitsarit haistakaa huppareineen ja tarroineen pitkä vittu ja ensi kaudella imekää sitä "Ilves-365"-fiilistänne. Jäällä hoonaa "Mestis-jengit" ja kesällä sitten Hockey oy:n lähes onnistumisia taloudellisesti tuhlataan, kun KTP:t ja Lahdet perseraiskaa vihreellä kentällä. Minne meidän ei olisi pitänyt edes koittaa mennä. Pari paikkoo U20 ajaksi, kuten muut, niin ei näitä tärkeitä pojoja hävittäisi. Ei ollut varaa, vaikka 0.5-1.0 miljoonaa on varaa laittaa marginaalilajiin. Ja voittoo on 4.2 milliä tehty viim 5 kauteen. Jos lätkä ei pärjää, niin Tammelan stadionin kohtalo on varma. Samat idiootit sitä futispuolta edelleen vetää, jotka joukkueen meinas pois Veikkausliigasta pudottaa. Koko Ilves ry on ihan paska. Suomen suurimman seuran ja eniten voittoo tehneen liigaseuran lätkäjunnut on vitsi. Ry:n kaikki vastuulliset helvettiin kiekossa ja heti. Tulokset ei valehtele. Ikinä.

Tähän ehkä kuuluisi vittuilla, että esim Ilvestyskirja noteeraisi. Tykkään Makkosen ja Hintsasen setistä, vaikka väkinäiset pastori Luttiset tökkii. Jääkiekon pakonomaisesta menestystarpeesta, 40v tauon jälkeen areenassa on menestyttävä, ja siittä onko varaa laittaa 0.5-1.0 miljoonaa futikseen. Voisitte jutella. Synergiaetuja futiksesta on ollut alusta tähän päivään. Silloinkin, kun lätkäjoukkue vaihtoi logoaan. Junnut ei menesty. Kukaan ei voi sitä hyväksyä. Ry:stä jengiä eetteriin. Ja kysymyksiä etupeltoon netin kautta, niin syväkurkut vuotaa.
 

Jäähykuningas18

Luottopelaaja
Viestejä
4 770
Lällällää Tapparan yleisömäärät. Shalalaalaa Mestis-nousijat. Ilves-kannattajien vähemmin kouluja käynyt ja henkisesti köyhempi siipi näitä aina keksii ja huutelee. Vaikkei edes paini "ultrat ;) ". Vanhempi setämies ei näihin lähde (paineihin kyllä, muttei idioottien räksytykseen), koska karman lain tuntee. Takasin tulee aina ja kovaa (tappeluissakin), jos jalat irti maasta nousee. Te 16v amis-hitsarit haistakaa huppareineen ja tarroineen pitkä vittu ja ensi kaudella imekää sitä "Ilves-365"-fiilistänne. Jäällä hoonaa "Mestis-jengit" ja kesällä sitten Hockey oy:n lähes onnistumisia taloudellisesti tuhlataan, kun KTP:t ja Lahdet perseraiskaa vihreellä kentällä. Minne meidän ei olisi pitänyt edes koittaa mennä. Pari paikkoo U20 ajaksi, kuten muut, niin ei näitä tärkeitä pojoja hävittäisi. Ei ollut varaa, vaikka 0.5-1.0 miljoonaa on varaa laittaa marginaalilajiin. Ja voittoo on 4.2 milliä tehty viim 5 kauteen. Jos lätkä ei pärjää, niin Tammelan stadionin kohtalo on varma. Samat idiootit sitä futispuolta edelleen vetää, jotka joukkueen meinas pois Veikkausliigasta pudottaa. Koko Ilves ry on ihan paska. Suomen suurimman seuran ja eniten voittoo tehneen liigaseuran lätkäjunnut on vitsi. Ry:n kaikki vastuulliset helvettiin kiekossa ja heti. Tulokset ei valehtele. Ikinä.

Tähän ehkä kuuluisi vittuilla, että esim Ilvestyskirja noteeraisi. Tykkään Makkosen ja Hintsasen setistä, vaikka väkinäiset pastori Luttiset tökkii. Jääkiekon pakonomaisesta menestystarpeesta, 40v tauon jälkeen areenassa on menestyttävä, ja siittä onko varaa laittaa 0.5-1.0 miljoonaa futikseen. Voisitte jutella. Synergiaetuja futiksesta on ollut alusta tähän päivään. Silloinkin, kun lätkäjoukkue vaihtoi logoaan. Junnut ei menesty. Kukaan ei voi sitä hyväksyä. Ry:stä jengiä eetteriin. Ja kysymyksiä etupeltoon netin kautta, niin syväkurkut vuotaa.
Nyt ei tule muuta neuvoa kuin että laitat korkin kiinni, otat lasin mehua ja menet nukkumaan.
 
Ylös