SM-Liiga Fantasy Draft 2017-2018 / Kokoonpanot

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
10 046Jani Tuppurainen - Antti Suomela - Juha-Pekka Haataja
Joonas Lehtivuori - Shaun Heshka

Janne Tavi - Henrik Koivisto - Olavi Vauhkonen
Juuso Riikola - Mikko Kousa

Jasse Ikonen - Ville Viitaluoma - Juho Liuksiala
Joonas Lyytinen - Brett Carson

Kai Kantola - Severi Sillanpää - Ilkka Pikkarainen

Jussi Rynnäs
Sami Rajaniemi​

Esittely:

HPK:n joukkue on täynnä varsin kokeneita liigasotureita, jota tasapainotetaan muutamalla hieman nuoremmalla pelurilla, jotka kuitenkin ovat jo väläytelleet osaamistaan liigakentillä. Tuttuun tapaan hain joukkueeseeni monipuolisuutta, esimerkiksi kätisyyksien muodossa. Löytyy voimapuolta, löytyy taitoa.

Lyhyestä virsi kaunis. Nimet puhukoot rosterissa puolestaan. Katsokaa itse tuota kokoonpanoa ja yrittäkää todeta, ettei tuo kyllä suuremmin säväytä. Niinpä. Ette kykene siihen.

Maalivahdit:

Maalivahtikaksikko on todella laadukas. Rynnäs on osoittanut tasonsa liigassa sekä on kiertänyt isommissa sarjoissa ja kolkutellut maajoukkueenkin portteja. Kookas maalivahti, joka liikkuu siitä huolimatta hyvin. Vaikka Rynnäs pitää vastuusta, niin huiliakin tämä välillä tarvitsee. Kun huilivuoro tulee, niin maalivahtiin HPK ei tule kaatumaan. Rajaniemi on osoittanut olevansa hyvä maalivahti liigatasolla. Nousu vuosi sitten Kärpissä ykkösvahdin tontille ja viime kaudella sarjanousijan maalilla hieno kausi, eikä kaukana ollut, että olisi johtanut joukkonsa sensaatiomaisesti pudotuspeleihin. Laadukas tandemi kaiken kaikkiaan.

Puolustus:

Ykkösparista löytyy viime kaudella Liigaan palannut Shaun Heshka, joka on erinomainen kiekollinen pelaaja ja tärkeä palanen joukkueensa ylivoimapeliä. Kaksi kautta liigassa ja molemmilla kerroilla yli kolmekymmentä pistettä. Parikseen tämä saa hyvää peruspelaamista esittävän Joonas Lehtivuoren. Osaa hoitaa puolustusvelvoitteet tyylikkäästi, mutta viime kaudella osoitti sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä, että pisteitäkin tarvittaessa syntyy.

Kakkosparin muodostavat Juuso Riikola ja Mikko Kousa. Riikola osaa tehdä pisteitä ja pelaa hyvin kiekollisena, mutta on näyttänyt myös, ettei puolustuspäässä ole mikään märkä rukkanen. Vahva yleispelaaja Lehtivuoren tavoin. Kousaa tuskin tarvitsee liiemmin esitellä. Vahvoilla kiekollisilla taidoilla ja laukauksella varustettu puolustaja, joka on suuri apu siniviivalla ja avauspelaamisessa.

Kolmosparin työnjako on selvä. Erinomaisen liikkeen omaava Joonas Lyytinen avustaa hyökkäyksissä ja vahva peruspuolustaja Brett Carson isännöi omassa kenttäpäädyssä. Carson ei kuitenkaan jää täysin neuvottomaksi kiekon kanssa, josta kertovat myös kuusitoista tehopistettä SaiPassa pari vuotta sitten.

Kuten huomataan, niin puolustus on muodostettu left - right periaatteella, joka oli myös tarkoituksena. Tämä helpottaa avauspelaamista ja tuo mainitsemaani monipuolisuutta pelaamiseen. Puolustus on hyvin liikkuva sekä koko kuusikko osaa pelata kiekon kanssa. Puukäsipakeille ei tämän vuoden joukkueessa ollut sijaa.

Hyökkäys:

Ykköshyökkäysketjussa sentterinä toimii nuori Antti Suomela, joka saa laidoilleen kaksi kokenutta liigapeluria Jani Tuppuraisen ja Juha-Pekka Haatajan. Ikää alkaa herroilla jo olemaan, mutta ovat edelleenkin ihan kärkihyökkääjiä liigassa. Hyvin liikkuva Suomela luo paikkoja ja laiturit kyllä tietävät, miten kiekkoa upotetaan verkkoon. Suomelakaan ei tietysti maalipaikoissa itsekään jäädy, josta viime kauden 22 maaliakin kertovat.

Kakkosketjua sentteröi viime kaudella lopullisen läpimurtonsa liigatasolle tehnyt Henrik Koivisto. Hyvin liikkuva sentteri, jolla on myös terävä rannelaukaus. Vasemmalla laidalla niin ikään hyvin liikkuva Janne Tavi, joka takoo tasaisesti pisteitä kaudesta toiseen. Viiden viime kauden aikana ei ole jäänyt kertaakaan alle 25 tehopisteen. Lihaa ketjukavereiden ympärille tuo Olavi Vauhkonen. Kookas jässikkä, joka on vaikea pidettävä maalin edessä. Erittäin maalinnälkäinen pelaaja.

Kolmosketjun keskellä nähdään hyvin peliä tekevä Ville Viitaluoma. Tämä osaa tarjota kiekkoa vauhtiin kahdelle liukkaasti liikkuvalle laiturilleen, jotka osaavat iskeä kiekkoja häkkiin. Laitureina siis Jasse Ikonen, joka onnistui toissa kaudella maalinteossa 19 kertaa ja lopullisen läpimurron liigatasolle ensi kaudella tekevä Juho Liuksiala, joka voitti viime kaudella tulokkaiden maalipörssin.

Kuten laitahyökkääjät kertovat, niin nelosketju on ryminäosasto. Kai Kantola ja Ilkka Pikkarainen tietävät, miten vastustajan veret saadaan kiehumaan sekä väsyttävät vastustajia painavilla taklauksillaan. Luistelevat mielellään kentälle, mikäli omia joukkuetovereita ei kohdella asiallisesti. Ja mikä parasta, niin kyseinen kaksikko taitaa myös kiekollisen pelaamisen. Pikkarainen omaa erinomaisen laukauksen ja Kantola räpiköi useita maaleja maalin edestä. Severi Sillanpää esittää hyvää kahdensuunnan pelaamista, joka on isossa roolissa myös joukkueen alivoimapelaamisessa. Luotettava alempien ketjujen sentteri, joka kykenee tekemään pisteitäkin.

Kaikin puolin hyökkäys on työteliäs, joka on vahva hyökkäyspäässä. Kokemusta on, mutta myös nuoruutta sekä jalkavoimaa.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
6 395
Vs: SM-Liiga Fantasy Draft 2017-2018 / Kokoonpanot

TAPPARA

Charles Bertrand - Ville Vahalahti (C) - Joonas Rask
Ville Varakas - Per Savilahti-Nagander

Aleksi Mustonen - Jarkko Malinen - Teemu Nurmi
Juha Leimu (A) - Olli Vainio

Mikael Kuronen - Jan-Mikael Järvinen - Jyri Junnila
Lauri Taipalus - Mikko Jokela

Eemeli Suomi - Tapio Laakso (A) - Sami Mutanen

Dominik Hrachovina
Niko Hovinen

ESITTELY:

Joukkue on rakennettu maalivahtien ja kokeneiden, taitavien ja karismaattisten keskushyökkääjien pohjalle, kruununa jo kaiken urallaan nähnyt Ville Vahalahti. Tavoitteena ei sen enempää eikä vähempää ole kuin kolmas ja vakuuttava mestaruus putkeen. Joukkue on kauden alkaessa jo valmis eikä sitä tarvitse täydentää kuin loukkaantumisten vuoksi. Joukkueesta ei heikkoa lenkkiä löydy etsimälläkään!

MAALIVAHDIT:

Tapparan maalivahtikaksikko on liigan eliittiä ja siihen voi luottaa vaikeinakin hetkinä. Ykkösmolarina torjuu kukas muu kuin muuri Hrachovina ja tarvittaessa tolppien väliin hyppää kokenut Niko Hovinen. Tämä osasto on täyttä timanttia!

PUOLUSTUS:

Puolustuksesta ei keltanokkia löydy, vaan taitoa, tulivoimaa ja kovaa tahtoa. Yvllä Leimu tykittää kovalla prosentilla maaleja ja omassa päässä ei heikkouksia löydy. Nuoruutta ja valtavaa potentiaalia edustaa Olli Vainio. Yv -pakkeina hääräävät pääsääntöisesti Juha Leimu ja Ville Varakas.

HYÖKKÄYS:

Hyökkäyksestä löytyy kokemusta, taitoa, nuoruutta, johtajuutta, maalintekovoimaa, karismaa, pelisilmää, kovaa luistelukykyä ja yhteispelin sielunelämää. Kentät ovat rakennettu siten, että jokaisesta ketjusta löytyy ratkaisuvoimaa ja puolustuskykyä. Tapparan yv -kuviot tulevat olemaan myrkkyä vastustajille. Pelitapa tuottaa myös ylivoimahyökkäyksiä, joista Tappara rankaisee armottomalla prosentilla. Ylivoimalla Tappara peluuttaa neljää hyökkääjää ja yhtä pakkia. Selkeä ykkösyv -vastuu on annettu viisikolle: Joonas Rask, JM Järvinen, Charles Bertrand, Teemu Nurmi ja Juha Leimu.

KAPTEENISTO:

Kapteenisto on kiven kova ja kokenut. Kapteenina toimii Ville Vahalahti ja varakapuina ovat Juha Leimu ja Tapio Laakso. Kapteenisto kykenee tarvittaessa mittamaan sen viimeisen "niitin" ulos joukkueesta!
 

Torski

Luottopelaaja
Viestejä
5 258
Vs: SM-Liiga Fantasy Draft 2017-2018 / Kokoonpanot

Jarno Kärki - Jarkko Immonen - Janne Keränen
Veli-Matti Vittasmäki - Miika Koiviston

Iikka Kangasniemi - Arttu Ilomäki - Niko Ojamäki
Miro Heiskanen - Libor Sulak

Patrik Virta - Peter Tiivola - Jere Karjalainen
Stefan Lassen- Robin Jacobsson

Ville Leskinen - Markku Flinck - Oula Palve

Kaapo, Kaapo Kaapo
Janne Juvonen


Tämä joukkue on modernin pelitavan ruumiillistuma. Nopeita, taitavia, mutta nuoria pelaajia. Tämä on sellainen joukkue jolla voitetaan mestaruuksia. Maalivahtiosasto erinomainen, pakisto laadukas ja hyökkääjistä jokainen pystyy nätisti hyökkäämään.

Kuitenkin löytyy myös kokemusta runsaasti. Löytyy monta yli 15 maalin miestä.
 

Tuomas

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
617
Vs: SM-Liiga Fantasy Draft 2017-2018 / Kokoonpanot


Suoranta - Filppula - Kuusela
Kukkonen "C" - Mäenpää

J.Peltola "A" - Sandell "A" - Tukonen
Motin - I.Heikkinen

Mäenalanen - Hillding - J.Lahti
O'Connor - Marttinen

Petrell - Koho - Budish

Bernard
Lehtonen​


Esittely

Joukkue on rakenteeltaan ennen kaikkea kokenut ja täynnä voittamisen kulttuuria. Nyt ei ole rakennettu mitään viiriä viidessä vuodessa vaan jokainen näkee, että tavoite on voittaa mestaruus tässä ja nyt. Avainpelaajien palkintokaapista jo SM-kultaa löytyy (Filppula, Peltola, Kuusela, Kukkonen + ex-Kärpät jne.) ja he tietävät miten pudotuspelisarjoja käännetään. Kokemus tuo jonkinasteista hitautta (Petrell ja J.Lahti), mutta vastapainoksi joukkueen pitäisi olla timantinkova erikoistilanteissa sekä ylivoimalla (Filppula, Kuusela, Sandell, Mäenpää, O'Connor, Heikkinen, Budish maskimiehenä) että alivoimalla (Koho, Peltola, Kukkonen, Marttinen).

Maalivahdit

Tavoite oli ensimmäisenä varauksena napata jompi kumpi liigan selvistä tähtimaalivahdeista (Hrachovina tai Rynnäs). Molemmat menivät kuitenkin jo ennen omaa vuoroa, joten taktiikkaa muutettiin. Liigasta löytyy paljon kovan luokan maalivahteja ja tässä tapauksessa Bernard ja Lehtonen ovat molemmat huipputasonsa näyttäneitä nuoria nälkäisiä maalivahteja. Päällä on selvästi kilpailutilanne, mutta Bernard on toistaiseksi enemmän näyttöjä antaneena edellä, joskin Lehtosen kevät oli huomattavasti kuumempi.

Puolustus

Puolustajien varaamista vähän säästeltiin, mutta ilokseni se ei juuri näy kokoonpanossa. Ykkösparin voi helposti laittaa pelaamaan 25 minuuttia ottelua kohden ja suoritustaso säilyy kivenkovana. Tämän jälkeen sitten selvästi roolitetut kiekollinen ja puolustava pakki -tyyppiset parit, joissa kätisyyksiinkin on panostettu pelin avaamisen helpottamiseksi. Heikkinen ja Marttinen ovat parhaimmillaan EHT-tason osaajia ja Motin on jo kokenut luutija Ruotsin korkeimmalta sarjatasolta. O'Connor on vähän outo lintu omassa joukkueessa, mutta jotenkin sopi kiekollisena ylivoimapuolustajana tuohon Marttisen rinnalle. Tässä valmennusjohto painottaa Marttiselle varmistavaa oman pään roolia, jotta O'Connorin seikkailu ei maksaisi liikaa.

Hyökkäys

Tähän on rakennettu kolme selvästi hyökkäävää ketjua ja nelonen sitten vähän telaketjumaisempi. Modernissa jääkiekossa nelosketjunkin pitää kyetä pelaamaan kiekolla ja tuonkin ketjut pelaajat ovat omissa joukkueissaan tottuneet johtavaa roolia kantamaan.

Ykkösketju on kova ykkösketju sarjaan kuin sarjaan. Viime kaudella Ässien kultakypäränä läpi lyönyt Suoranta vähän tasapainottaa ja tuo kokoa pienien ja taitavien Kuuselan ja Filppulan rinnalle. Kakkosketjusta olen erityisen ylpeä ja oikein innolla odotan Sandell-Peltola tutkaparin yhteen liittämistä. Siinä ei ainakaan sydäntä ja taistelutahtoa puutu ja me täällä Tampereella todella tiedämme molempien herrojen tason. Etenkin johtoasemassa vastustajan ykkösketjua vastaan tuota ketjua parempia yhdistelmiä ei paljoa ole tarjolla (Tukosen tilalle siirretään loppuhetkillä Sandell ja Koho ottaa sentterin tontin). Tukonenhan on suuri arvoitus, mutta aina pitkienkin loukkaantumisten jälkeen saavuttanut tasonsa hämmästyttävän hyvin.

Kolmosketjua on nimitelty kesäkaudella johtoportaassa "arvoitusketjuksi", sillä kolmikosta löytyy pari vuotta sitten SHL:ssä yli 40 pinnaa painanut sentteri, aikoinaan liigassa 37 maalia painanut maalikuningas sekä viime kaudella Kärpissä erinomaisesti esiintynyt U20-kisojen maalikuningas. Parhaassa tapauksessa voi ottaa vaikka ykkösketjun aseman, mutta jos peli ei lähde kulkemaan, voivat löytää itsensä myös tuppea pureksimasta penkin päästä.

Jos puolustuksessa HIFK:n O'Connor on outo lintu, niin hyökkäyksessä HIFK:n Petrelliä voi nimittää samalla tavalla. Monen mielestä juna meni jo viime kaudella, mutta itse uskon että hyvässä valmennuksessa Lennu on vielä eliittitason laituri alemmissa ketjuissa. Tunnetta löytyy ja sitä on paljon painotettu muissakin pelaajavalinnoissa (Peltola, Sandell, Kukkonen, Koho).

Kapteenistosta (Kukkonen, Peltola, Sandell) huomaatte, että Rauman Lukko yrittää epäraumalaiseen tapaan olla joukkue isolla J:llä. Sen pitäisi riittää keväällä mitaliin tai jopa mestaruuteen tällä materiaalilla.
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 277
Vs: SM-Liiga Fantasy Draft 2017-2018 / Kokoonpanot

TPS
Sailio - Perrin (C) - Louhivaara
Rantakari - Elorinne

Carlsson - M. Lahti - R. Leino
Kalteva (A) - Tuulola

Kalapudas - Asplund- Meskanen
Vaakanainen - Peltola

Tyrväinen - Makkonen (A) - Turunen

Lankinen
Olkinuora​

Esittely Joukkueemme ei viihdy aurajoen rantaterasseilla vaan hallilla raatamassa. Toitä tehdään molempiin suuntiin ja työnteon moraali on koko joukkueella aivan huipussaan. Vapaamatkustajia ei tähän joukkueeseen palkattu ja taitoa ja voittamisen kulttuuriakin löytyy. Nuoret huiput saivat rinnalleen kokemuksen josta on hyvä ammentaa kirkkaaseen voittoon.

HyökkäysHyökkäys ketjumme pohjautuvat vahvoihin taitaviin keskushyökkääjiin, nelikkomme on loistava ja laidalla on kyttäämässä tilaisuuttaan vielä muutama lupaus. Ykköskentällisemme koostuu valtavasta kokemuksesta maaliahneista pelaajista ja huipputaidosta. Perrin yksistään voittaa meille otteluita. Kakkosen keskelle sijoitettu Lahti palaa KHL visiitiltä meille, puolustus voittoinen sentteri saa rinnalleen kaikilla hyökkäyspään pelipaikoilla viihtyvän ruotsalaisen ja maaliahneen Leinon. Kolmosessa Turre johtaa nuorempaa hyökkäysvitjaamme jossa Mesen ja Kalaputaan poikien ruokkiminen tulee kauden mittaan luomaan valvan määrän illan hienoimpia osumia. Nelosessa Makkonen saa rinnalleen A Tyrväisen ja nuoruutta tuo huippujuniorimme Turunen tässä ketjussa on nälkää osaamista ja Kovuutta juuri sopivassa suhteessa, eimikään jarruketju vaan kova maaleja iskevä luuta.

Puolustus Ykköparimme ei juuri esittelyjä kaipaa leijonapaita tulee näille kiekollisille loistavasti liikkuville herroille tutuksi. Kakkosparissa Kalteva tuo kokoemuksen ja Tuulola nuoruuden, molemmat loistavia luistelijoita jotka eivät kaihda kontakteja eikä kädet jäädy kun on paikka iskeä kiekko reppuun. Kolmosparissa Peltolan on aika ottaa se askel ja nostaa parinsa Vaakanisen kanssa asetelma päälaelleen ja pistää pakiston numerointi uuteen kuosiin. Kokonaisuudessaan pakistomme on kiekkotaitava hyvin liikkuva sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Maalivahdit Lankinen on paikkansa liigan aloittavien maalivahtien joukossa ottanut, Olkinuora antaa loistavan haasteen ja kaksikkomme tuleekin todennäkoisesti pelaamaan 50/50 pelinsä, kumman tahansa voi koska vain heittää askiin ja odotettavissa on nollapeli.
 

harkasammakko

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
220
Vs: SM-Liiga Fantasy Draft 2017-2018 / Kokoonpanot

Jukurit
Teemu Rautiainen - Juha-Pekka Hytönen (C) - Otto Koivula
Janne Niskala (A) - Mathias Porseland

Tommi Jokinen - Otto Paajanen - Joonas Nättinen
Teemu Eronen - Santeri Lukka

Ville Korhonen - Anssi Löfman (A) - Juho Keränen
Saku Salmela - Juho Tommila

Mika Partanen - Jerry Ahtola - Eetu Pöysti

Emil Larmi
Niklas Bäckström
 

Ipa41

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
762
Vs: SM-Liiga Fantasy Draft 2017-2018 / Kokoonpanot

KalPa

Turkulainen- M.Järvinen - Thorell
M.Lehtonen -Tallinder

T.Koivisto- Ruohomaa - Repo
Kemiläinen-Mikkola

J.Tyrväinen- Lasu - Nenonen
Lucas Ekeståhl Jonsson - Yonkman

Lindsten - Komulainen - Puustinen

Laurikainen
Järvinen
 
Ylös