Riku Helenius

Viestejä
40
Rikun tekeminen vaikutti tänään taas tasapainoselta ja vakuuttavalta lukuunottamatta mustaa kolme minuuttista. Ensimmäisen ja kolmannen maalin olisi suonut koppaavan. Mutta ei se mitään. Tällä maalivahti pelillä uskaltaa edelleen lähteä kevääseen.
 
Viestejä
40
En kyllä laittaisi maaleja maalivahdin piikkiin.
Ensimmäinen maali hitaasta poikittaissyötöstä missä Riku oli hyvin mukana ja keskinkertainen onetimer livahti puikoista. Kyllä jokaisen ammatikseen pelaavan maalivahdin pitäisi pystyä tälläinen kiekko torjumaan vaikka poikittaisliike onkin.

Kolmas maali suora rannelaukaus pienestä kulmasta. Täysin poimittavissa.

Mutta näitä on turha miettiä enää jälkeenpäin. Tärkeintä on, että torjui tarvittavan määrän kiekkoja, että saatiin kolme pistettä. Plus oli lopun ahdingossa varmaotteinen.
 

Jallu

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
351
Se ensimmäinen muutti suuntaa pakin luistimista jos oikein näin. Kolmas oli vastaava kuin Rautiaisen voittomaali, mutta lauottu paremmasta sektorista.

Ei nappipeli, mutta hyvää perustasoa.
 
Viestejä
41
Kolmas maali suora rannelaukaus pienestä kulmasta. Täysin poimittavissa.
En sanoisi suoraan b-pisteen yläpuolelta lähtevästä vedosta, että on pienestä kulmasta. Mulle "pienestä kulmasta"="sektorin ulkopuolelta"="pitäisi pystyä peittämällä torjumaan, vaikkei kunnolla näkisikään". Toi ei ollut sellainen veto. Otettavissa toki, mutta melko vaikea. Enemmän menee tilanteessa pelanneen pakin piikkiin, ikinä ei saisi päästää vastustajaa laukomaan sektorista pakin jaloista. Noihin pitäisi aina saada maila väliin.
 
Viestejä
1 356
Toivottavasti pelaa tänäänkin. Yhden pistän Helgen piikkiin. Muuten varmaa työskentelyä.

Itseltä alkanut löytyä luottoa Helgeen ja mahdolliset tulevat hankinnat sentteri ja pakki tärkeimpiä vaikka aiemmin olisin halunnut maalivahdin ihan ensimmäisenä, jopa ennen Peltolaa. En enää ole samaa mieltä.

Omaan makuun tilanteet muuttunut ja sitä myöten tarpeet kanssa. Kolmen viimesen matsin aikana olen tullut aatoksiin, että näillä veskoilla loppukausi. Toki kolme matsia lyhyt aika, mutta tuskimpa hommaavat veskaa, senaa ja pakkia, ni veskaa en toivo enää. Kaks muutakin eli sena ja pakki olis jo tosi iso ja iloinen yllätys
 

#68

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
298
Mailapeli on kyllä edelleen onnetonta luokkaa. Useasti näyttää kuin voisi jättää omalle pelaajalle helpon maalin taakse tai antaa lyhyen syötön lapaan niin roiskaistaan ränniin ja yleensä suoraan vastustajan pelaajan syliin.

Eilisessä pelissä lisäksi lopussa pulssia nostattanut paikka kun hukkasi kiekon maalin takana ja oli tarjota jälleen kerran täysin tyhjää maalia TPS pelaajalle mutta juuri ja juuri ehti pelastaa tilanteen.

Noin muuten näyttäisi olevan viime peleissä paketti ihan hyvin kasassa ja varmempaa tekemistä. Reboundeja ehkä vieläkin hitusen liikaa, mutta parempaan päin mielestäni sekin.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
1 608
Mailapeli on kyllä edelleen onnetonta luokkaa. Useasti näyttää kuin voisi jättää omalle pelaajalle helpon maalin taakse tai antaa lyhyen syötön lapaan niin roiskaistaan ränniin ja yleensä suoraan vastustajan pelaajan syliin.
Mailapeli on Helgellä heikkoa, mutta se, että tekee tilanteessa "väärän" ratkaisun, ei ole pelkästään maalivahdin virhe. Kun maalivahti lähtee maalin taakse katkaisemaan päätykiekkoa, on pakkien avattava suunsa ja ilmoitettava, jättääkö maalivahti kiekon maalin taakse, pelaako syötöllä kulmaan vai kiskaiseeko täysillä plekseihin. Maalivahti ei tuossa tilanteessa voi tietää, miten vastustajat ja omat pelaajat ovat kentällä sijoittuneet sillä välin, kun hän on lähtenyt maalin taakse. Tämä tilanteessa kommunikointi opetetaan (tai ainakin pitäisi opettaa) puolustajille jo junnuiässä siinä vaiheessa, kun maalivahteja aletaan kouluttaa päätykiekkojen katkaisemiseen.

Eli ensisijaisesti "väärä valinta" johtuu puutteellisesta kommunikoinnista, jolloin syy on suurimmilta osin pakkien. Jos taas pakki huutaa ohjeen, mutta maalivahti toimii kuitenkin oman päänsä mukaan ja vastoin ohjetta, on syy luonnollisesti maalivahdin.
 
Ylös