Positiivisuusketju

AQ21

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 941
7.2.2017 Ilves-Hockey Oy piti yhtiökokouksen, jossa Vincent Manngård lähti viimein helvettiin meidän seurasta ja Uusi Ilves syntyi. Tuolloin I-H Oy oli konkurssikypsä, Ripan mukaan kyse oli enää päivistä.

Tänään, 8.1.2022 - kuukautta vaille 5 vuotta myöhemmin - Ilves on sarjakärjessä kevätkaudella. Seuran talous on koronastakin huolimatta vakaa. Vain taivas on rajana. Koko organisaatio ansaitsee ikuisen kiitollisuuteni siitä, millä tavalla - ja millä VAUHDILLA - tätä nousua on tehty.

Älkää IKINÄ unohtako, mistä olemme tänne tulleet, ja nauttikaa näistä hetkistä. Ei siksi, että emme tietäisi, tuleeko näitä lisää (niitä tulee) vaan siksi, kuinka lähellä kaiken loppu oli.

Kiitos Ilves.
 
Viimeksi muokattu:

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
11 936
Tuossa taustalla pyörii Ylen Urheilustudio.

Asiantuntijoilta kysyttiin vuoden sykähdyttävintä urheiluhetkeä. Mitä vastaa Tommi Nikunen? Ei Huuhkajat, ei Matti Mattsson, ei hiihtomitalit...

Vaan Ilveksen voitot paikallispeleistä.

Tommi Nikunen, olet hieno mies.
 

Sid#87

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
318
Eikös se sanonu, että Vaimo kotona on kova Ilves fani? ;) Sen takia ne ilveksen voitot lämmittää eniten mieltä.. Mutta yhtäkaikki mukava oli kuulla:D
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
1 885
Eilisestä pahimmat vitutukset laantuneet ja voi tarkastella viimeaikaisia ailahtelevia otteita vähän isommassa kuvassa. Faktaa on että ollaan kahdeksan ottelun pisteputkessa. Pisteputken aikana on voitettu samoista sijoituksista taisteleviesta Kärpät kahdesti joista toinen vieraissa ja TPS kerran vieraissa, kaikki varsinaisella. Lisäksi voitettu vieraspeli SaiPaa vastaan, otettu 5/6 pistettä tuplapeleistä niihin peleihin viiden ottelun voittoputkessa lähtenyttä Ässiä vastaan, jälkimmäisessä komean nousun jälkeen. Piste otettu tällä hetkellä seitsemän ja sillä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa olleelta hallitsevalta mestarilta vieraissa, kuten myös Liigan parhaalta kotijoukkueelta vieraissa. Molemmat noista olisi vielä ilman omaa sähellystä voineet olla kolmen tai kahden pisteen otteluita. Tämä kaikki siis vieläpä pelillisesti vaikeamman jakson aikana. Vaikeita jaksoja tulee joka joukkueelle ja mikä lupaa kevään kannalta hyvää on, että Ilves pystyy sellaistenkin aikana raapimaan pisteitä hyvällä tahdilla. Tätä pelillisesti vaikeampaa jaksoa on värittänyt lopun liiat passivoitumiset, Ilves on kuitenkin myös useita kertoja aiemmin tällä kaudella ja tämän putkenkin aikana esimerkiksi Ässiä ja Kärppiä vastaan kotona, pelannut johtoasemassa kypsästi. Uskon tämän olevan nyt vähän nuoren joukkueen syntiä, että ajatellaan vähän olevan parempia kuin ollaankaan. Kyllä näistä kuitenkin kokoajan opitaan ja Ässä-pelit olivat siitä hyvä esimerkki tuon Kärppiä vastaan olleen melkein sulamisen jälkeen, joukkue pelasi erittäin kypsän kolmannen erän kotona Ässiä vastaan, toinen perisynti tuplapelit nostivat sitten taas Porissa päätään, mutta toisin kuin Tapparaa vastaan selkä ei suoristunut eikä peli hajonnut täysin kasaan vaan joukkue otti vaikean avauserän jälkeen itseään niskasta kiinni, käänsi pelin Ässien päätyyn ja nousi lopulta voittoon. Kausi on maratoni, ei sprintti ja kyllä tässä hyvällä tiellä ollaan.
 

Ilveksenmiäs

Luottopelaaja
Viestejä
8 898
Meidän tämän hetken murheemme ovat positiivisia.. miten säilyttää sarjajohto ja ottaa mestaruus keväällä, johon Ilves on yksi vahvoista ehdokkaista.
Kyllä se vaan nälkä syödessä kasvaa.. toivottavasti kohta vaaditaan mestaruusputkia...
 

Pika1

Luottopelaaja
Viestejä
1 700
Ennen kauden alkua oli minimitavoitteena runkkarille top6 ja budjetti top4.
Ihan hyvältä näyttää ny.
 

Kaunisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
334
Muutin 5 vuotta sitten Tampereelle ja puolison kautta pääsin (=jouduin) seuraamaan Ilveksen pelejä. Tuolloin tutustuin seuraan, joka oli valtaisan myllerryksen keskellä. Kannattajien keskellä vallitsi kyyninen pessimismi. Ei me kuitenkaan voiteta. Rahat loppuu milloin tahansa. Ilves tippuu liigasta. Meitä sorretaan, kun aina hävitään jonkun tuomarivirheen vuoksi niukasti. Kärpät ja Tappara pelaa omilla säännöillään, ei meillä ole osaa eikä arpaa.

Ensimmäinen Ilves-otteluni oli 24.9.2016 Kalpaa vastaan. Ilves nousi kolmannessa erässä 2-3 tappioasemasta 4-3 johtoon, mutta hävisi lopulta varsinaisella peliajalla 4-6. Tutustuin Ilves-paniikkiin. Tämä oli kuulemma aivan normaalia. Seisomakatsomossa kukaan ei vaikuttanut erityisen pettyneeltä vaan kannustus jatkui ottelun loppuun saakka. Sandell hajosi pian tämän jälkeen. Paha menetys, mutta tähänkin oltiin kuulemma totuttu, mikäs tässä.

Jotain todella outoa oli ilmassa. Osa 30 vuotta mestaruutta odottaneista kannattajista oli kyynisyytensä lisäksi utopistisen toiveikkaita. Ne ajat palaavat vielä. Mustavalkofilmien rinnalle saadaan HD-laatuisia mestaruusvideoita. Ilves nousee. Tämä kaikki samalla, kun seura kamppaili henkitoreissaan kymmenien vuosien huonon johtamisen, hyväveli-verkostojen ja heikon urheilullisen menestyksen vuoksi. Ihmettelin, mistä tässä kaikessa on kyse. Aiemmin erään toisen liigaseuraan tutustuneena ymmärsin, että tässä on kyse jostain suuremmasta. Ilves yhdisti ja pitkät perinteet kantoivat sukupolvien yli, vaikka oli pupellettu jo pitkään.

Ensimmäinen Ilves-kauteni päättyi maagisesti. Syntymästään Ilvestä kannattanut puolisoni -käytännössä siis pelkkää rämpimistä todistaneena - sanoi naurahtaen kauden päätteeksi, että tulin sitten kuorimaan kermat kakun päältä. Se hymy minkä näin tuolloin niin puolisoni, kuin lukuisten muiden kannattajien kasvoilla tuon kauden päätteeksi oli jotain minkä muistan pitkään!

Pikkuhiljaa pomput ovat alkaneet kääntyä. Pitkiä putkia on katkaistu - Hippoksella voi todistetusti voittaa, Kärpät ja Tappara on todettu nekin kuolevaisiksi. Tapparan pitkään jatkunut urheilullinen yksinvaltius on muserrettu ja Ilves on noussut potentiaalisesta haastajasta Tapparan kryptoniitiksi, jonka vuoksi naapurin fanit maalailevat ennen paikallispeliä kyynisiä kuvia varmoista tappioista. Velat on todettu nekin vain numeroiksi paperilla. On todettu, että joukkueen takana seisoo iso joukko ihmisiä, jotka kaikki haluavat sille vain parasta.

Ja niin ollaan tultu tähän päivään. Matkalle on mahtunut ylä- ja alamäkiä, mutta trendi on ollut nouseva. Ilves on nyt Joukkue, uskottava sellainen. Karri Kiveä mukaillen, on ollut hienoa nähdä että Ilveksen kannattajat saavat kantaa nyt paitojaan entistä ylpeämpänä. Ilveksessä on ollut jotain tulos-urheilun ylittävää ilmeisesti aina, sillä en tunne kovinkaan montaa joka olisi paitaansa hävennyt pahimpien laaksojenkaan aikana.

Ilveksestä on tullut se ärsyttävä joukkue, jota pidetään tuomareiden suosikkina. Ilveksellä on niitä ärsyttävän hyviä pelaajia, jotka kääntävät ottelut vaikka väkisin. Ilves on se ärsyttävä huippujoukkue joka surkean alun jälkeen nousee tasoihin ja ohi. Ilves on se joukkue, jonka vuoksi vastustajan valmentajat itkevät hylätyistä maaleista ja pienistä marginaaleista. Ilves on se joukkue, joka kamppailee uskottavasti Liigan kärkisijoista. Ilves on se joukkue, jonka fanit itkevät keskustelupalstoilla menetettyä pistettä vain viisi vuotta sen jälkeen, kun koko seuran olemassaolo oli vaakalaudalla. Ilves on se joukkue, jonka kannattajilla on vihdoin tavanomaisia ongelmia oluen hinnan ja yksittäisten virheiden ruotimisen kanssa. Ilves on ennen kaikkea se joukkue, jonka ei tarvitse enää jossitella yksittäisiä pelejä, koska tulos on pääsääntöisesti duurivoittoista.

Kun katsomme puolisoni kanssa pelejä, hänelle iskee edelleen loppuvaiheessa vanha kunnon Ilves-kyynisyys päälle. "Varmasti hävitään kuitenkin". Mutta niin vaan monta peliä on käännetty voitoksi ja saan iloisesti muistuttaa vailla traumaattista Ilves-taakkaa, että yritä nyt muistaa mikä joukkue tässä nyt pelaa.

Tästä kaikesta voin olla erittäin iloinen, koska Ilves-perhe jos kuka on tämän ansainnut. Olen nähnyt lyhyen Ilves-urani aikana valtaisan kehityskaaren ja välillä tuntuu, että katson Ilvestä täysin erilaisten silmälasien läpi kuin moni muu pidempään Ilvestä kannattanut. Useassa kritiikissä paistaa edelleen pelko siitä, että kyllä me vielä tiputaan, joka johtaa kyyniseen pessimismiin, omien totaaliseen haukkumiseen ja kaiken manaamiseen etukäteen. Ei pidä sortua liialliseen toiveajatteluun, koska työtä on edelleen tehtävänä, mutta kyllä Ilves-kannattaja saa myös nauttia menestyksestä. Meillä on loistava joukkue ja sen taustalla mahtava yhteisö. Näillä ajatuksilla positiivisempaa Ilvestä kohti!
 

Optimisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
715
@Kaunisto Hyvän ajan tosiaan ”valitsit” Ilves-uran aloituksellesi. Itsekin olen onnekas ja kiitollinen, että näin olin paikan päällä todistamassa Ilveksen viimeisintä mitalia. Ja Raimoa. Hopeajunasta ja ”varman mestaruuden” pöhinöistä tosin myöhästyin muutamalla kaudella.

Ne ajat ovat palanneet. Ja varmasti terveemmällä taloudellisella pohjalla, vaikka korona sitä kurittaakin.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
6 662
Ylös