Porin Ässät

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 609


Siirrot:

+ Lauri Kulmala, HIFK
+ Miro Mäkinen, TUTO Hockey
+ Niko Kivelä, Pelicans
+ Valtteri Pihlajamäki, KeuPa HT (tryout)
+ Roni Hirvonen, Blues U20
+ Tylor Spink, Örebro HK
+ Tyson Spink, Örebro HK
+ Edwin Hedberg, Skellefteå AIK
+ Jakob Stenqvist, Frölunda HC
+ Simon Åkerström, IF Björkloven
+ Aleksi Matinmikko, Kärpät U20
+ Markus Niemeläinen, HPK
+ Sami Aittokallio, Sport
+ Daniil Tarasov, Salavat Yulaev Ufa

- Sakari Salminen, Örebro HK
- Matias Varttinen, Jokipojat
- Jerry Sammalisto, Hermes
- Aki Juusela, HK Dukla Michalovce
- Mikael Saha, Kiekko-Vantaa
- Jussi Makkonen, GKS Katowice
- Matti Lamberg, lopettaa
- Kristian Tuohilampi, Sport
- Henri Kiviaho, IPK
- Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat

Kokoonpano:

Edwin Hedberg - Peter Tiivola - Otto Kivenmäki
Mikko Salmio - Tylor Spink - Tyson Spink
Aleksi Rekonen - Roni Hirvonen - Sami Lähteenmäki
Niko Kivelä - Niklas Appelgren - Lenni Killinen
Jouka Juhola - Miro Mäkinen - Valtteri Pihlajamäki

Jyri Marttinen - Tommi Taimi
Simon Åkerström - Jakob Stenqvist
Saku Salmela - Markus Niemeläinen
Aleksi Varttinen - Teemu Vuorisalo
Niklas Peltomäki - Juuso Ketola

Daniil Tarasov
Sami Aittokallio

Sopimuksettomat pelaajat:

- Tuomas Huhtanen
- Severi Sillanpää

Tilanne 5.9.2019 klo 14:30
 
Viimeksi muokattu:

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 609
Aleksi Varttinen pysyy ässissä mut veljensä Matias siirtyy Jokipoikiin.
Kiitos korjauksesta! Veljekset menivät sekaisin.

Noin Ässistä muuten, niin vaikeaa kautta pystyy ennakoimaan Poriin ensi kaudellakin, vaikka sieltä tulisivatkin huhuissa pyörineet Spinkin kaksoset hyökkäykseen. Mielenkiintoisia nimiä kuitenkin nuo uudet ruotsalaispakit sekä Bluesin junnuista tullut Hirvonen.
 

sepeli

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
233
Jos Ässät haluaa päästä 10 sakkiin se edellyttää ruotsalaispakkien onnistumista, Taimin paluuta entiseen mikä oli viel muutama kausi sitten, Salmisen jäämistä Poriin, maalivahdin onnistumista ja muutamien pelaajien tasonnostoa/seuraavaa steppiä ja näillä tarkoitan lähinnä tiivolaa ja kivenmäkeä. Marttisen jääminen Poriin olisi kans suotavaa. Spinkin veljekset olis kyl kans tervetulleita, antais väriä joukkueeseen. Mitä nyt oon lukenut niin vahvistuksia pitäis viel tulla maalivahdin lisäksi.
 

Mortal

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
113
Nuori Kivenmäki on hienoa seurattavaa, kuten isänsä. Joukkueeseen on saatu osaavalla UTJ:lla potentiaalia, mutta Top-10 vaatii venymistä.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 609
Maalivahdit

Surkean viime kauden jälkeen Ässät laittaa maalivahtiosastonsa uusiksi. 20-vuotias Daniil Tarasov on Columbus Blue Jacketsin kolmannen kierroksen varaus kahden vuoden takaa. Tarasov pelasi viime kaudella Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssa, jossa kertyi 25 ottelua, joissa torjuntaprosentti oli mainio 92,8% ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,71. Myös 17 pudotuspeliottelussa tilastot olivat komeat (93,0% ja 1,87) ja Tarasov johdatti joukkueensa välieriin asti. 196 senttinen maalivahti palkittiin kauden päätteeksi VHL:n vuoden tulokkaana. Lisäksi viime kaudella lupaava torjuja pelasi kolme ottelua sekä KHL:ssä että alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jossa Venäjä voitti pronssia. Tarasovia haastaa peliajasta 26-vuotias Sami Aittokallio, joka torjui kiekkoja viime kaudella Vaasan Sportin maalin suulla. Aittokalliolta löytyy liigakokemusta lisäksi Ilveksestä ja Kärpistä. Ailahteleva torjuja hakee Porissa tasaisuutta otteisiinsa.

Puolustus

Porilaisten puolustus vahvistuu kahdella kiinnostavalla ruotsalaispuolustajalla, jotka molemmat kiekkoilivat viime kaudella Allsvenskanissa ja IF Björklövenin joukkueessa. Simon Åkerström pelasi 50 ottelua ja teki näissä 26 tehopistettä (5+21). Åkerström oli joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja. Oikealta puolelta laukova Jakob Stenqvist puolestaan tehtaili 52 ottelussa 21 tehopistettä (6+15). Kokoa alakertaan tuo keväällä Suomen mestaruutta HPK:n riveissä juhlinut Markus Niemeläinen. Puolustuspäässä vahvuudet omaava, 197 senttinen puolustaja teki viime kauden 50 ottelussa tehot 1+4. Kärppien A-junioreista joukkueeseen siirtyy 19-vuotias Aleksi Matinmikko.

Puolustuksen johtohahmoina jatkavat viime kaudella kapteenina toiminut Tommi Taimi sekä kesken kauden takaisin patapaitaan palannut Jyri Marttinen. Taimin viime kausi meni pilalle loukkaantumisten vuoksi ja puolustaja puki pelitamineet päälle kauden aikana vain 24 ottelussa. Näissä otteluissa Taimi saldosi viisi syöttöpistettä ja tehotilasto painui 16 pykälän verran miinukselle. Porissa toivotaan isosti, että puolustaja pysyy ehjänä ja onnistuu palaamaan muutaman vuoden takaiselle tasolle. Kokenut Marttinen on tärkeä pelaaja Ässien takalinjoilla. Vaikka 36-vuotias puolustaja siirtyi joukkueeseen kesken kauden, niin hän oli silti joukkueen tehokkain puolustaja (49 ott. 6+12). Puolustuksen muita lenkkejä ovat mm. kuudennen kautensa Ässissä aloittava Teemu Vuorisalo, kuudennen kautensa Liigasssa starttaava Saku Salmela, viime kaudella liigakokoonpanoon murtautunut Aleksi Varttinen sekä lupaava Juuso Ketola.

Hyökkäys

Sen mitä naapuri edellä, niin sitä itse perässä. Lukko hankki Ruotsista ruotsalaiset Westerholmin kaksoisveljekset ja Ässät kiinnitti Ruotsista puolestaan kanadalaiset kaksoset. Uudenvuodenaattona syntyneet kanukit, Tylor ja Tyson Spink edustivat viime kaudella ruotsalaisseura Örebrota. Sentterin tontilla operoiva Tylor pelasi 51 ottelussa ja näissä otteluissa syntyi 10 tehopistettä (6+4). Velipoika Tysonille viime kausi oli puolestaan vaikeampi. Kauden aikana laituri pelasi 29 ottelua ja teki näissä tehot 2+0. Lisäksi pudotuspeleissä syntyi yksi osuma. Kaudella 2016-2017 Tyson palkittiin ECHL:n vuoden tulokkaana. Kiinnostavin hyökkääjähankinta on kuitenkin 17-vuotias Roni Hirvonen, joka saapuu Satakuntaan Bluesin A-junioreista. Pienikokoinen hyökkääjä teki viime kauden 50 runkosarjaottelussa 55 tehopistettä (21+34) ja 11 pudotuspeliottelussa syntyi 15 tehopistettä (3+12). Hirvonen on ensi kesän varaustilaisuuden nimiä. Hyökkäys täydentyy lisäksi TuTosta hankitulla Miro Mäkisellä sekä 12 maalia Pelicansissa tehneellä Niko Kivelällä. KeuPassa viime kauden pelannut Valtteri Pihlajamäki hakee sopimusta koeajan kautta.

Hirvosen ohella mielenkiintoinen nuori seurattava on 19-vuotias Otto Kivenmäki. Debyyttikausi Kivenmäellä oli oikein mainio, kun 34 ottelussa syntyi 16 tehopistettä (2+14). Kivenmäki oli Ässien viidenneksi paras pistemies. Kuinka taitavan nuorukaisen kehitys jatkuu? Uran parhaan kauden pelanneelta Peter Tiivolalta (50 ott. 12+14) odotetaan steppiä seuraavalle tasolle ja askelta 30+ pisteen mieheksi. Aleksi Rekosen ensimmäinen kausi Ässä-paidassa ei sujunut toivotulla tavalla. Edellisellä kaudella Pelicansissa hieno 28 pisteen kausi, mutta viime sesonki tuotti vain 13 tehopistettä, joten parempaa on lupa odottaa. Sami Lähteenmäen viime kausi päättyi jo lokakuussa loukkaantumiseen. Kuudella edellisellä kaudella Lähteenmäki on neljästi rikkonut 10 maalin rajan, joten tulosvastuuta lepää 29-vuotiaan hyökkääjän harteilla. Kahdesti 20 pisteen rajan puhkonut Mikko Salmio sekä nuorisomaajoukkueissa pelannut Lenni Killinen omaavat myös pisteidentekopotentiaalia.
 
Viimeksi muokattu:

Lonkki

Rivipelaaja
Viestejä
46
Ässillä ei ylivoima suju. Tällä hetkellä Ässillä menossa 60 minuutin putki ilman yv onnistumista. Siis yhteen kokonaiseen peliin ei ole Ässät tehnyt yhtään yv-maalia. Yv-prosentti porilaisilla on 2.56%. Mahtaakohan Ässät kohta rikkoa jo jotain ennätyksiä?
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 940
Ässillä ei ylivoima suju. Tällä hetkellä Ässillä menossa 60 minuutin putki ilman yv onnistumista. Siis yhteen kokonaiseen peliin ei ole Ässät tehnyt yhtään yv-maalia. Yv-prosentti porilaisilla on 2.56%. Mahtaakohan Ässät kohta rikkoa jo jotain ennätyksiä?
Onhan tuo koko alkukaudenkin osalta melko murhaava..1/39. Terve.
 
Ylös