PE 7.12.18 | Jukurit - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
jukurit_1.png
VS.
ilves.png


7.12.2018 klo 18:30 - Mikkeli
Perjantaina Mikkelissä kohtaavat kymmenen ottelun kuntopuntarin häntäpäässä majailevat Ilves ja Jukurit. Sarjataulukossa Ilves on kahdeksantena 38 pisteellä ja Jukurit on kahdentenatoista 34 pisteellä. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen. Hakametsässä käydyssä kamppailussa Ilves oli vahvempi futislukemin 1-0 Panu Miehon tekemällä osumalla.

Ilves sai lauantaina katkaistua kuuden ottelun tappiokierteensä, kun Ässät kaatui jatkoajalla Porissa. Tappioton joulukuu sai jatkoa, kun tamperelaiset peittosivat keskiviikkona kotonaan vaisun KooKoon 4-2 lukemin. Ilveksen maaleista vastasivat liigauransa avausmaalin laukonut Samuli Vainionpää, seitsemän ottelun maalittoman jaksonsa päättänyt Arttu Ruotsalainen (1+2) sekä kahdesti maalipuiden väliin osunut Joona Ikonen. 11 ottelun maalittoman putkensa Ässiä vastaan katkaissut Ikonen on tehnyt kahteen edelliseen otteluun kolme osumaa. Ilves on sarjan viidenneksi vahvin vierasjoukkue, vaikka viimeisimmät vierasreissut ovat sujuneetkin mollivoittoisesti. Joukkue on voittanut viidestä edellisestä matkapelistään vain yhden ja edellinen kolmen pisteen potti on irronnut reilu kuukausi sitten.

Uuden valmennuksen alaisuuteen täksi kaudeksi siirtynyt Jukurit pelaa tällä hetkellä vaisua jaksoa. Viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut yhden ja kahdeksasta edellisestä ottelustaan ainoastaan kaksi. Ilvestä vastaan "viikinkiheimo" pyrkii katkaisemaan kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. Keskiviikkona Jukurit matkasi Raumalle Lukon vieraaksi, jossa joukkue kärsi niukan 2-1 tappion. Ainokaisesta osumasta vastasi kapteeni Miika Roine, joka on ollut väkevässä vireessä edellisissä otteluissa. Kultaista kypärää kantava Roine on tehnyt viiteen edelliseen otteluun kuusi tehopistettä (4+2). Vaikka joukkueella onkin haastavaa ollut viimeisissä otteluissaan, niin kotikaukalossa peli on kulkenut varsin hyvin. Seitsemästä edellisestä kotiottelustaan Jukurit on voittanut viisi.

Ylivoima: Ilves 16,19% (14.) / Jukurit 20,73% (7.)
Alivoima: Ilves 76,70% (15.) / Jukurit 77,17% (12.)
Maaliero: Ilves 74-76 (-2) / Jukurit 64-73 (-9)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Teemu Lepaus, 27 ott. 8+15=23
2. Arttu Ruotsalainen, 27 ott. 9+12=21
3. Joose Antonen, 27 ott. 10+9=19
4. Joona Ikonen, 27 ott. 8+7=15
5. Oskari Laaksonen, 24 ott. 3+10=13

Jukureiden TOP5-pistemiehet:

1. Miika Roine, 27 ott. 8+9=17
2. Mika Partanen, 14 ott. 6+8=14
3. Teemu Suhonen, 26 ott. 6+7=13
4. Turo Asplund, 25 ott. 6+7=13
5. Teemu Henritius, 26 ott. 5+7=12

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 19 ott. 2,53 - 89,55% / #35 Antti Lehtonen, 10 ott. 3,27 - 87,50%
Jukurit: #30 Sami Rajaniemi, 20 ott. 2,49 - 90,93% / #35 Juhana Aho, 9 ott. 2,26 - 91,22%

Veikkauksen kertoimet:

1 2,25 - X 4,10 - 2 2,50

Seuraa heitä:

#32 Joona Ikonen, Ilves - Nuori hyökkääjä vaelsi yksitoista ottelua ilman maalia. Lauantaina Ässiä vastaan putki meni poikki, kun laukoi jatkoajalla ottelun voittomaalin. Heti perään keskiviikkona KooKoota vastaan syntyi kaksi osumaa. Vastannut kahdessa edellisessä ottelussa voittomaaleista.

#27 Mika Partanen, Jukurit - 26-vuotias hyökkääjä loukkaantui alkukaudesta, mutta se ei ole menoa hidastanut, vaan on pelannut piste/ottelu tahdilla. Tehnyt kuuteen edelliseen otteluun kahdeksan tehopistettä (4+4) ja onkin kuuden ottelun pisteputkessa. Liigahistorian pisimmän ottelun ratkaissut pelaaja.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Mike Halmo - Panu Mieho - Juha Liuksiala
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Joona Ikonen
Eero Savilahti - Jerry Ahtola - Julius Valtonen

Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Tuomas Salmela - Mark Flood
Erno Hopponen - Juha Leimu
Elias Laitamäki

Antti Lehtonen
(Riku Helenius)

Jukureiden kokoonpano:

Joonas Kalliola - Turo Asplund - Jesper Piitulainen
Mika Partanen - Julius Vähätalo - Miika Roine
Janne Tavi - Teemu Henritius - Vadim Pereskokov
Valtteri Hotakainen - Markku Flinck - Nestori Lähde

Mikko Kokkonen - Roope Laavainen
Samuli Piipponen - Jimi Jalonen
Antti Jaatinen - Aleksi Salonen
Ville Hyvärinen

Sami Rajaniemi
(Juhana Aho)
 
Viimeksi muokattu:

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Tänään odotetusti poissa kokoonpanosta Antonen, Vainio sekä Generous, mutta myös Vainionpää. Kokoonpanoon nousevat Liuksiala, Savilahti, Hopponen ja Laitamäki.

Jukureista pistää silmään Janne Tavi ja Aleksi Salonen, jotka molemmat ovat vielä ilman maalia. Aivan varmasti vähintään toinen sen avausmaalinsa tänään saa. Salonen kerännyt koko kaudella ainoastaan neljä syöttöä. Itseni päässyt vähän yllättämään. Odotin, että löytyisi puolustajien pistepörssin kärkisijoilta kauden päätteeksi. Toki vielähän ehtii, mutta tahdin täytyy kiihtyä.

Odotettavissa jälleen perinteinen ottelu Jukureita vastaan, eli tasaista ei niin viihdyttävää vääntämistä. Mielellään tästäkin voiton kairaisi, kun tosiaan tämän jälkeen alkaa ennakkoon haastavampi ottelurupeama.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 279
Pakisto on, no, sanotaanko ohkainen. Laaksosen paluu toki hyvä juttu. Nelosketju Savilahti-Ahtola-Valtonen on, no, mielenkiintoinen..

Ei kovin luottavainen olo illan suhteen mutta ei se voittokaan mikään mahdottomuus ole. Paikoista maalit ja tylyä vieraspelaamista ilman hienouksia!
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 399
Nelosketju Savilahti-Ahtola-Valtonen on, no, mielenkiintoinen..

En tiedä miksi, mutta jotenkin hyvä fiilis tästä kentästä. "Tylyyn vieraspeliin ilman hienouksia" pitäisi tän kentän kyetä. On fyysinen ketju. Kaikilla varmaan kovat näyttöhalut. Savilahden ja Valtosen peliaika on jäänyt vähiin. Olis kai näitä miehiä voinut tuossa tappioputkessakin ylös nostaa. Savilahti on meidän mittapuulla kokenut pelaaja ja Valtonen jaksaa painaa. Toivotaan, että nelonen ratkaisee pelin Ilvekselle.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 708
Ykkönen väläytteli viime pelissä muutaman kerran alkukauden tyyliin eli nopea nousu, kaikki hyökkääjät maalia kohti ja sitten kiekkoa sinne. Toivottavasti sama tyyli jatkuu, koska sillä tyylillä tehdään maaleja.

Antosen omasta mielestäni hiukan kyseenalainen pelikielto osuu harmittavasti tähän peliin. Jukurit pelaa varman päälle eli oma pää miehitetään ennenkuin ajatellaan hyökkäystä. Jukureilla on isoja, vahvoja hyökkääjiä, mutta pakkipuoli alkaa olla vähän pienempää. Kuitenkin oman pään tukkimista sekä painia on tiedossa ja Antosen 1vs1 taitoja olisi tarvittu tässä pelissä.

Kakkonen on mielenkiintoisessa kokoonpanossa ja toivottavasti homma natsaa. Nelosessa on koko porukalla näytön paikka, saas nähdä käyttävätkö sen.

Hankala matsi tulossa. Veikkaan vähämaalista ottelua, maalin erolla suuntaan tai toiseen. Voitolla Ripa on paras johtaja ikinä, tappiolla taas todistetaan Tapparan-kätyri olettamukset todeksi. ;)
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 280
Telia näyttää kiekot nyt 7-8päivä.Tunnukset oltava et näkyy ja veikkaus tv näyttää tänään Jyp-Pelicans
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 560
Kolmen peräkkäisen helpon vastustajan jakso hoidettiin lähes täydellisesti, niinkuin tietenkin oli odotettavissakin. Vain Ässät pääsi nipistämään pinnan pois.

Tänään nähtiin poikkeuksellisen kauniita maaleja! Hiukan unessa olleet alkukauden tähdet alkavat taas päästä asiaan. Maalivahti voisi olla hiukan terävämpi, mikä tasapainottaisi joukkueemme kokonaispanosta aikalailla.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Jälleen tärkeät pisteet saatiin kairattua.

Ykkösketjulta vahva ottelu ja ylivoimakin pyöri tuon kentällisen osalta varsin kivasti. Nostettava on myös Miehon tuplablokit 3-4 tilanteessa ilman mailaa pelatessaan. Tämä viikko tarjosi miehelle muutaman mustelman, mutta joukkue arvostaa. Ahtolakin alkanut löytämään maalijyvää. Lisättäköön vielä Ikosen pelaaminen Ahtolan jälkimmäisessä. Siellä poika taistelee menemään. Vielä kun tuo maalivahtipeli saataisiin sille mallille, ettei ihan jokaista laukausta tarvitsisi pelätä.

Nämä pisteet maistuu.
 
Viimeksi muokattu:

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 399
Toivottavasti Savilahti saisi jatkaa ylhäällä pari peliä Ahtolan rinnalla. Valtosen pelistä puuttuu ajatus. Valtosen paikalle ketjuun Ikonen, kun Antonen palaa rosteriin. Maalivahtipeli on luokatonta. Helgen vuoro ens pelisse.
 

weini

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
440
Harmi homma kun nyt alkaa vähän paremmin kulkemaan niin, maalivahteihin ei pysty yhtään luottamaan. Periaatteessa kaikki voi mennä sisään. Nyt perkele vähän itseluottamusta molemmille, eivät kuitenkaan näin huonoja ole kuin viime peleissä nähtyä. Mut nyt pari olutta voiton kunniaksi.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 708
Ykkönen väläytteli viime pelissä muutaman kerran alkukauden tyyliin eli nopea nousu, kaikki hyökkääjät maalia kohti ja sitten kiekkoa sinne. Toivottavasti sama tyyli jatkuu, koska sillä tyylillä tehdään maaleja.
...

Ja tämä onnistui tässäkin pelissä. Hyvän liikkeen kohdistuminen maalia kohti tuo yleensä tuloksia.

Tilastoista poimittua : Salmela +5, Laaksonen -3.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 782
Jukurit tasasi mukavasti puntteja myös maalivahtiosastolla. Kookas Juhana Aho on syttynyt yleensä parhaaseen peliin juuri Ilvestä vastaan. Rajaniemi helpotti Ilveksen työsarkaa.

Jukureilla vähän Ilveksen oloinen mv-tandemi. Toki hieman paremmilla prosenteilla.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 399
Tappara puolivälierä-sarja ja Antti Lehtonen, mitä tuon jälkeen on tapahtunut?

Muna vai kana ongelma. Puolustajien on helppo pelata varman veskan edessä ja toisaalta Tapparamaisen tasokkaan viisikkopuolustuksen takana keskinkertaisenkin veskan on helppo pelata. Esim Mika Lehtoa en koskaan pitänyt minään erittäin hyvänä kansainvälisen tason maalivahtina. Toissa keväänä kyllä koko joukkueen paketti oli Ilveksellä hyvin kasassa. Eihän kukaan yksittäistä vasenta pakkiakaan erikseen tilastoi ja arvioi? Kyllä MV-peli aina rinnakkain kulkee koko joukkueen pelin kanssa. Ei marraskuun tappioputken syy ole MV-peli. Isoja ongelmia oli viisikkopelissä, puhumattakaan erikoistilannepelaamisesta. Jos on löysää ja luokatonta muuallakin, niin miksei myös tolppien välissä? MV-tilastoja ei koskaan voita häntäpään sakin kassari.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 782
Muna vai kana ongelma. Puolustajien on helppo pelata varman veskan edessä ja toisaalta Tapparamaisen tasokkaan viisikkopuolustuksen takana keskinkertaisenkin veskan on helppo pelata. Esim Mika Lehtoa en koskaan pitänyt minään erittäin hyvänä kansainvälisen tason maalivahtina. Toissa keväänä kyllä koko joukkueen paketti oli Ilveksellä hyvin kasassa. Eihän kukaan yksittäistä vasenta pakkiakaan erikseen tilastoi ja arvioi? Kyllä MV-peli aina rinnakkain kulkee koko joukkueen pelin kanssa. Ei marraskuun tappioputken syy ole MV-peli. Isoja ongelmia oli viisikkopelissä, puhumattakaan erikoistilannepelaamisesta. Jos on löysää ja luokatonta muuallakin, niin miksei myös tolppien välissä? MV-tilastoja ei koskaan voita häntäpään sakin kassari.

Ei ole syy - mutta kiekkoja on molemmilta kassareilta mennyt liikaa sisään viisikkopuolustuksesta huolimatta.

Terävä ja toimiva viisikkopuolustus edellyttää myös sen, että peruskoppi jää kiinni. Nyt näin ole.
 

WillieGunn

Luottopelaaja
Viestejä
3 399
Terävä ja toimiva viisikkopuolustus edellyttää myös sen, että peruskoppi jää kiinni. Nyt näin ole.

Totta. Nyt ei ole koppien suhteen ollut OK viime peleissä. Kirjotin enempi tuosta marraskuun härdellistä. Tappioputkessa koko joukkue oli hukassa. Ei tehty töitä, eikä luisteltu. Nyt viime peleissä on ollut edes vähän tota "terävää ja toimivaa viisikkopuolustusta". Joulukuussa tullut enempi blokkausmustelmia pelaajille jo nyt, kuin koko marraskuussa.
 
Ylös