PE 7.1.2022 | Ilves - Ässät

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
11 980
VS.


7.1.2022 klo 18:30 - Tampere
Päättääkö Ilves porilaisten marssin?

Perjantaina Ilves palaa takaisin kotipelien pariin lähes kuukauden tauon jälkeen, mutta valitettavasti yleisöä ei katsomossa nähdä. Vieraakseen kotijoukkue saa hyvän vireen löytäneen Porin Ässät. Ilves on sarjassa toisena 63 pisteellä ja Ässät on neljäntenätoista 35 pisteellä. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Syyskuun lopulla Ilves kaatoi porilaiset 4-2 lukemin ja lokakuun puolessa välissä Porissa tamperelaiset voittivat samoin lukemin.

Viidestä edellisestä ottelustaan neljä voittanut Ilves pelasi vuoden ensimmäisen ottelunsa keskiviikkona. Uutena vuotena paukutettiin raketteja ja Oulussa nähtiin maalien ilotulitusta, kun tamperelaisnippu haki Kärpistä vieraspisteet 5-6 lukemin. Lopussa saatiin kotikatsomoissa hikeä pintaan, kun Kärpät nousi viimeisen reilun 1,5 minuutin aikana kolmen maalin takaa maalin päähän eikä tasoituskaan kaukana ollut, mutta pisteet lähtivät vierasbussiin. Uudistunut kolmosketju oli erittäin vahvassa vireessä. 10 maalin rajan puhkonut Eemeli Suomi sekä neljään viimeiseen otteluun kolme maalia viimeistellyt Matias Mäntykivi iskivät 1+1 tehot ja oikealla laidalla operoinut Santeri Virtanen säesti duoa kahdella syöttöpisteellä. Samoihin 1+1 tehoihin ylsi pitkän maalittoman putkensa päättänyt jenkkipuolustaja Les Lancaster. Illan tehomies oli kuitenkin kahden maalin Antti Saarela, joka nousi sisäisen maalipörssin kärkeen 11 osumalla.

Ässien käskyttäjäksi palannut ja Ilveksen vaihtoaitiostakin tuttu Karri Kivi on saanut patapaidat hyvään lentoon, mutta pudotuspelijunan kyytiin tuskin ehtii enää mukaan. Kiven neljä ensimmäistä ottelua päättyi tappioon, mutta Tampereelle Ässät matkaa viiden ottelun voittoputkessa. Viimeksi Ässät nähtiin kaukalossa viikko sitten torstaina, kun porilaiset nujersivat TPS:n voittolaukauskilpailun jälkeen 2-3 numeroin. Päätöserään Ässät lähti kahden maalin takamatkalta, mutta joukkue onnistui kääntämään ottelun itselleen. Maaleista vastasivat uran ensimmäisen liigamaalin laukonut Jami Virtanen sekä Leevi Viitala, jolle maali puolestaan oli kauden ensimmäinen. Rankkareilla ratkaisevan osuman niittasi Eemil Erholtz. Maalilla 29 torjuntaa kirjannut Konstantin Volkov on ollut väkevässä torjuntavireessä. Venäläisen neljän viimeisen ottelun torjuntaprosentti on 94,64% ja joulukuun torjuntaprosentti oli 92,43%.

Kohtaamiset tällä kaudella:

29.9.2021 / Ilves - Ässät 4-2
16.10.2021 / Ässät - Ilves 2-4

Kolme edellistä ottelua:

28.12.2021 / TPS - Ilves 3-5

30.12.2021 / Lukko - Ilves 4-3 ja.
5.1.2022 / Kärpät - Ilves 5-6

26.12.2021 / Ässät - TPS 5-1
27.12.2021 / HIFK - Ässät 2-3

30.12.2021 / TPS - Ässät 2-3 vl.

Ylivoima:
Ilves 14,14% (13.) / Ässät 15,96% (10.)
Alivoima: Ilves 79,25% (12.) / Ässät 73,95% (15.)
Maaliero: Ilves 110-96 (+14) / Ässät 71-92 (-21)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Nicholas Baptiste, 30 ott. 10+10=20
2. Panu Mieho, 33 ott. 6+14=20
3. Petri Kontiola, 31 ott. 6+14=20
4. Les Lancaster, 31 ott. 4+16=20
5. Eemeli Suomi, 28 ott. 10+9=19

Ässien TOP5-pistemiehet:

1. Sakari Salminen, 29 ott. 5+17=22
2. Derek Barach, 32 ott. 8+12=20
3. Jacob Andersson, 31 ott. 0+18=18
4. Jarno Kärki, 31 ott. 12+5=17
5. Teemu Lepaus, 32 ott. 7+9=16

Maalivahdit:

Ilves:
#20 Vadim Žerenko, 19 ott. 2,88 - 89,37% / #94 Marek Langhamer, 10 ott. 2,71 - 90,55%
Ässät: #35 Rasmus Korhonen, 0 ott. 0,00 - 0,00% / #90 Konstantin Volkov, 18 ott. 2,46 - 90,93%

Veikkauksen kertoimet:

1
1,58 - X 4,90 - 2 4,40

Seuraa heitä:

#74 Les Lancaster
, Ilves - 26-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja päätti keskiviikkona Oulussa reilut kaksi kuukautta kestäneen maalittoman putkensa. Kylkiäisiksi yksi syöttöpiste ja tämän myötä 20 pisteen raja paukkui puhki. Tämän kauden kahdessa Ässät-otteluissa Lancaster on saldonnut 1+3 tehot. Laukooko puolustaja perjantaina kauden viidennen maalinsa?

#44 Shawn Lalonde, Ässät - KHL:ssä pari viimeistä kautta kiekkoillut kanadalainen siirtyi Ässiin lokakuun loppupuoliskolla. Alussa tehojen kanssa oli hiljaisempaa, mutta viime peleissä pisteitä on kertynyt. Kuuteen edelliseen otteluun Lalonde on tehnyt 1+5 tehot. Peliaikaa TPS:aa vastaan kertyi asiallisesti päälle 27 minuuttia. Jatkuuko hyvä pistevire Ilvestä vastaan?

Ilveksen kokoonpano:

Antti Saarela - Petri Kontiola - Joonas Oden
Panu Mieho - Balázs Sebők - Nicholas Baptiste
Eemeli Suomi - Matias Mäntykivi - Santeri Virtanen
Eetu Päkkilä - Joni Ikonen - Miro Nalli

Jarkko Parikka - Les Lancaster
Tuomas Salmela - Aleksi Elorinne
Dominik Mašín - Simon Johansson

Marek Langhamer
(Vadim Žerenko)

Ässien kokoonpano:

Eemil Erholtz - Derek Barach - Lenni Killinen
Eetu Knihti - Jarno Kärki - Sakari Salminen
Nick Moutrey - Alexander Ruuttu - Leevi Viitala
Albin Eriksson - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki

Rami Määttä - Shawn Lalonde
Roni Sevänen - Aleksi Heimosalmi
Olli Vainio - Santeri Lukka
Nikolas Matinpalo

Konstantin Volkov
(Rasmus Korhonen)
 
Viimeksi muokattu:

#13

Luottopelaaja
Viestejä
2 671
60 min. olis hyvä vääntää, eikä päästää köydestä 50min jälkeen, kuten oulussa ja raumalla. Tästä ei saa tulla trendiä.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
1 948
Ässät peli aloittaa otteluohjelman suhteen hieman "helpomman" vaiheen, kun seuraavaan neljään peliin kohdataan ainoastaan alakastin joukkueita, ja Pelicans kotona. Näistä peleistä pitäisi napata mukaan vähintään se 8 pistettä, enkä näe nykykunnolla tuota millään muotoa epärealistisena tavoitteena.
 

Tervaskanto

Luottopelaaja
Viestejä
1 161
Viiden ottelun kuntopuntarin kärki ja Kärki saapuu Nokialle ekaa kertaa. Jos Ilves ei saa heti omaa peliään käyntiin, tulee pitkä ja vaikea ilta.
 

Mansesteri

Luottopelaaja
Viestejä
6 992
Saatana kun tämäkin pelataan ilman yleisöä... Ihan niinkuin Raipen paluu viime kaudella.
Koulukadulta jäävuoroa kyseleen ja pelit pystyyn! Vaikka perinteiset mailajaot vielä. Kai sinne joku 5000k ihmistä saataisiin ihmetteleen.
 

Pika1

Luottopelaaja
Viestejä
1 723
Harvoin odottaa lehdistötilaisuutta jo ennen peliä
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
2 639
Ilves on esiintynyt raikkaan vauhdikkaasti ja tilanteita luodaan riittävästi aina maaliverkon pöllytykseen asti. Otteluiden päättäminen sitä vastoin on ollut hieman hankalampaa.

Toinen ja sitäkin yllättävämpi ongelma on myös noussut viime peleissä esiin. Molemmat maalivahtimme ovat näet takellelleet hieman totuttua enemmän. Näiden puutteiden helpottaessa tulee Ässille paha takaisku viime pelien onnistumisten perään.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
9 904
Ilman yleisöä valiettavasti mennään, mutta töllötän kotona ruudusta Ilveksen vahvojen otteiden jatkumoa. Kiven Ässät ei kyllä millään pysy kyydissä ja Langhamer nollaakin kaikki yritykset.

Olispa jo huominen!
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
12 071
Tylyyttä kaivataan myös pakkien esiintymiseen. Ei Langhamer nykykunnossaan ota huomennakaan kaikkia kiekkoja kiinni, jos noin vapaasti saa maalin edessä hyökkääjät hämmentää ja tehdä maskia. Eilistä koostetta katsoessa numero 57 esiintyi turhan monessa maalissa myöhässä. Sama kaveri olisi myös voinut nöyremmin hoitaa hommat ilman maalivahtia pelatessa.

Tuossa tilanteessa olisi tarvittu Joonaa. Joona on meidän järkevin ja uhrautuvin hyökkääjä alivoimalla. Väittäisin, että tuon neljän minuutin aikana ainakin kerran olisi lakaistu tyhjiin, jos Joona olisi ollut kehissä. Eikä olisi tullut tilannetta, jossa johdetaan kolmella maalilla 2 minuuttia ennen loppua, mutta lopussa pääsee vihu yrittämään jopa tasoitusta.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
6 696
Liigan kovakuntoisin joukkue yhdessä Tapparan kanssa vastassa että minkäänlaiseen ajatteluun että sieltä tulee "vain" Ässät ei ole varaa. Hereillä pitää olla heti alusta alkaen.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Viestejä
1 553
Enpä usko että Ilveksessä ainakana aliarvioidaan Ässiä kun vielä tietävät kuka siellä vastustajan vaihtopenkin takana on suu auki. Eiköhän siellä näyttöhaluja ole, tai ainakin toivottavasti on. Harmi että yleisöä ei päästetä mukaan, saisi Karri varmaan lämpimän vastaanoton.

Zerenko pelannee joko tänään tai huomenna, onko Lööfistä tietoa? Veikkaisin että hänkin pelaa jommassakummasssa pelissä jos ei tuota tautia ole.
 

Reborn Lynx

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
558
Enpä usko että Ilveksessä ainakana aliarvioidaan Ässiä kun vielä tietävät kuka siellä vastustajan vaihtopenkin takana on suu auki. Eiköhän siellä näyttöhaluja ole, tai ainakin toivottavasti on. Harmi että yleisöä ei päästetä mukaan, saisi Karri varmaan lämpimän vastaanoton.

Zerenko pelannee joko tänään tai huomenna, onko Lööfistä tietoa? Veikkaisin että hänkin pelaa jommassakummasssa pelissä jos ei tuota tautia ole.
Niin, tästä matsista tulee ihan mieletön valmentajien taisto.

Toisen penkin takana yksi seisoo kuin suolapatsas ja toisen penkin takana toinen vaan möllöttää suu auki.
 

Riksu

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
2 972
Kuusi puollustajaa, muuten samoilla kuin Oulussa.

Lepaus muuten näyttää puuttuvan porilaisten kokoonpanosta?.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
1 948
Mikäköhän Pullilla on? Ilmeisimmin Lööf on jollain tavalla tartuntariski kun ei vielä ole mukana.
Toivottavasti huomiseksi saadaan kierrätystä.

Ässät pelaa hyvin samalla tavalla kuin Ilves aiemmin. Karvaus on trap-voittoista, tietysti paikan tullen jonkinnäköinen paine nähdään. Omassa päässä Ässät seisoo todella keskellä ja jättää viivaan todella paljon tilaa, niin kuin Ilves aiemmin. Varsinkin painoton puoli pelaa todella lähellä keskustaa. Tänään siis pitäisi pystyä viivan kautta pyörittämään pitkiä myllyjä.
 

JärvisenPera

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
451
Olettaen, että maalivahdit puolittavat viikonlopun ottelut, niin olisin laittanut Zerenkon tänään uuniin ja Marekin huomenna. Perusteluna se, että Ilves pelaa yleensä back to backeissa toisen pelin heikommin, niin sillon tarvitaan enemmän apuja maalivahdilta. Tänään historiaan peilaten voisi voitto irrota huonommallakin kopparilla.

Mutta en olekkaan Ilveksen valmentaja (vielä) niin mennään näillä!
 
Ylös