PE 4.1.19 | Ilves - KooKoo

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
VS.


4.1.2019 klo 18:30 - Hakametsä
Ilves pyrkii perjantaina pesemään kasvonsa kotiyleisönsä edessä, kun vierailulle saapuu kuntopuntarin häntäpäässä majaileva KooKoo. Ilves on sarjassa yhdeksäntenä 51 pisteellä ja KooKoo vaanii tamperelaisia seitsemän pisteen päässä kahdentenatoista. Voitot kuluvan kauden kohtaamisista ovat tasan 1-1. Kouvolassa KooKoo oli vahvempi jatkoajan jälkeen 4-3 lukemin, mutta itsenäisyyspäivän aattona Ilves jätti pisteet Tampereelle 4-2 voitolla. Keskinäisten kohtaamisten tehomies on ollut neljällä tehopisteellä Ilves-sentteri Arttu Ruotsalainen (1+3). KooKoon edellinen vierasvoitto Ilveksestä on lähes kolmen vuoden takaa (10. maaliskuuta 2016). Joko on aika vai muriseeko Ilves jälleen KooKoon ulos kotiluolastaan?

Ilves avasi kuluvan liigaviikkonsa sekä juuri alkaneen vuoden kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan. Kaikki näytti varsin hyvältä vajaa kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Jerry Ahtola vei tamperelaisjoukkueen 4-1 johtoon. Sport näytti kuitenkin illan isännille, että jääkiekko-ottelu kestää vähintään sen 60 minuuttia. Vajaa minuutti Ahtolan osumasta, niin Sport nousi kahden maalin päähän. Tästä ei kulunut kuin kolme minuuttia, niin ottelu oli tasan ja ratkaisu haettiin jatkoajalta. Jatkoaikaa oli pelattuna kolme minuuttia, kun Sportin Tommi Tikka karkasi läpiajoon ja viimeisteli ottelun 4-5 päätöslukemat. Ahtolan lisäksi maalinteossa onnistuivat Mike Halmo, Jarkko Parikka sekä Joose Antonen, joka vietti ottelussa kahden tehopisteen iltaa. Ilves on voittanut viidestä edellisestä kotiottelustaan neljä ja on jäänyt kotonaan edellisen kerran ilman pisteitä marraskuun viimeisenä päivänä.

KooKoo lähtee Ilvestä vastaan katkaisemaan kahden ottelun tappioputkeaan. Tuskaista Kouvolassa on ollut kuitenkin pidempään, sillä kahdeksasta edellisestä ottelusta joukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden. Kahdestatoista edellisestä ottelusta voittoja puolestaan on vain kaksi. Viimeisimmässä ottelussa lauantaina KooKoo kohtasi kotonaan Mikkelin Jukurit, jossa vierailija oli parempi 1-4 numeroin. Siitäkin huolimatta, että KooKoo laukoi ottelussa 41 laukausta enemmän. Kotijoukkueen ainokaisesta osumasta vastasi puolustaja Arttu Pelli. Maalinteko on tuottanut KooKoolle ongelmia. Marraskuun jälkeen joukkue on pelannut kymmenen ottelua ja vain kahdesti maaleja on syntynyt enemmän kuin kaksi. KooKoo on hävinnyt seitsemän viimeisintä matkapeliään ja edellisen kerran joukkue on juhlinut vierasvoittoa 23. marraskuuta.

Ylivoima: Ilves 16,67% (13.) / KooKoo 25,00% (1.)
Alivoima: Ilves 76,52% (14.) / KooKoo 78,10% (11.)
Maaliero: Ilves 99-100 (-1) / KooKoo 93-115 (-22)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Arttu Ruotsalainen, 34 ott. 11+15=26
2. Teemu Lepaus, 35 ott. 8+17=25
3. Joose Antonen, 34 ott. 12+11=23
4. Joona Ikonen, 35 ott. 9+10=19
5. Eemeli Suomi, 25 ott. 8+7=15

KooKoon TOP5-pistemiehet:

1. Malte Strömwall, 33 ott. 18+16=34
2. Anrei Hakulinen, 34 ott. 12+17=29
3. Miikka Pitkänen, 36 ott. 11+18=29
4. Juha-Pekka Haataja, 31 ott. 8+16=24
5. Erik Karlsson, 27 ott. 3+13=16

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 22 ott. 2,69 - 88,91% / #35 Antti Lehtonen, 15 ott. 3,00 - 88,14%
KooKoo: #1 Juha Järvenpää, 32 ott. 2,61 - 90,51% / #35 Oskari Salminen, 1 ott. 3,00 - 83,33%

Veikkauksen kertoimet:

1 1,83 - X 4,40 - 2 3,20

Seuraa heitä:

#91 Mike Halmo, Ilves - Kanadalaishyökkääjä palasi yhden ottelun huilin jälkeen peleihin keskiviikkona ja ohjasi maalin edestä kauden viidennen osumansa. KooKoota vastaan on syntynyt tällä kaudella tehot 1+1.

#94 Anrei Hakulinen, KooKoo - Taitava hyökkääjä pelaa vahvaa kautta ja onkin jo rikkonut oman piste-ennätyksensä. Maajoukkueessakin debytoinut Hakulinen on tehnyt kauden Ilves-otteluissa tehot 1+1.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Topias Haapanen - Jerry Ahtola - Joona Ikonen
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Joose Antonen
Mike Halmo - Eero Savilahti - Juho Liuksiala

Jarkko Parikka - Olli Vainio
Erno Hopponen - Mark Flood
Juha Leimu - Nikolas Matinpalo

Riku Helenius
(Antti Lehtonen)

KooKoon kokoonpano:

Anrei Hakulinen - Kim Strömberg - Juha-Pekka Haataja
Toni Kähkönen - Miikka Pitkänen - Malte Strömwall
Kasperi Ojantakanen - Erik Karlsson - Kimi Koivisto
Toni Suuronen - Mikko Virtanen - Sami Mutanen

Alexander Bonsaksen - Logan Pyett
Ed Wiitchow - Arttu Pelli
Peetro Seppälä - Kalle Valtola
Miro Keskitalo

Juha Järvenpää
(Oskari Salminen)
 
Viimeksi muokattu:

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 240
Oikeastaan ei pitäisi kirjoittaa mitään, koska olen vieläkin niin älyttömän närkästynyt tuosta Sport- pelin temppuilusta. Palstaveljet rauhoittelee, että se oli vaan yksi peli! No niin se oli, mutta kaiketi Kivi sentään ymmärtää olla tuottamatta toista tuollaista tuotosta ainakaan kuluvassa sarjassa!

Tuokkolan KooKoo ei vaan voi olla ylikäymätön paikka. Ryhtiä nyt!
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 890
Tästä on pakko kairata pisteitä, koska huomenna ne ovat tiukassa hurmiossa ja lepoedulla pelaavaa Sportia vastaan. KooKoon peli on onneksi sellaista mother nature hockey, että sitä vastaan pärjää kun pelaa itse organisoidusti.
 

Optimisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
293
KooKoon peli on onneksi sellaista mother nature hockey, että sitä vastaan pärjää kun pelaa itse organisoidusti.
Jaa meinaat sää luantoäiteekiakkoo? On siellä KooKoossa ainakin pari tutkaparia, joita vastaan organisoidusti pelaaminen ei ole auttanut, meinaan Strömwall-Pitkänen ja Hakulinen-Haataja. Nuo kun pitää aisoissa, niin homma helpottuu huomattavasti.

Luulisi jokaisella pelaajalla olevan haluja näyttää kotiyleisön edessä, kuinka keskiviikkoisen pelin olisi pitänyt päättyä.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
3 659
Nyt ei kyllä kelpaa kuin tasapainoinen ja hyvä esitys ja selkeä kasvojenpesu. Onneksi tuollaisia sulamisia näkee todella harvoin joten ihan heti tuskin tuollaista loppua Ilvekseltä nähdään. Mutta muistissa se on vielä pitkään ja niin pitääkin olla opetuksena että 55 minuutin hyvä peli ei riitä jos viimeiset viisi siitä pelaa täysin paniikkikiekkoa.
 

Merkkari

Guest
Muistakaas että on kummipeli eli 2kpl lippuja hintaan 10€ kpl kaikille paikoille. Ei voimassa netissä joten kipin kapin hakeen liput myyntipisteiltä. Väkeä halliin ja huudetaan tumpin sakki maanrakoon.
 

Jäähöylä

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
246
Vähän taas pelottaa kun lähdetään kuudella pakilla liikenteeseen. Ettei vaan taas sattuis jollekin jotain....
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 351
Kivi sanoi juurikin edellisen KooKoo-ottelun jälkeen, ettei enää yhteenkään otteluun lähde kuudella pakilla, kun pariin kertaan onkin sitten pelin aikana pudonnut vähän lisää miehiä takalinjoilta ja vedetty loput 4-5 puolustajalla. Se päätös kestikin sitten lähes kuukauden.

KooKoolle tämä on todella tärkeä ottelu. Joukkue kaipaa kipeästi pisteitä, sillä mikäli näistä viikonlopun peleistäkin tulee turpaan, niin pudotuspelijuna ohittaa Kouvolan aseman tällä kaudella. Toivon mukaan siellä vierailijoilla mailaa tämän myötä vähän puristellaan.

Enkä sanonut, ettei Ilveksellekin tänään olisi tärkeitä pisteitä tarjolla. Luulen hyvällä itseluottamuksella varustetun KalPan hoitelevan kotonaan sarjan heikoimman vierasjoukkueen, joten tänään täytyisi kolme pongoa ottaa, niin alempi viiva ei ainakaan tulee yhtään lähemmäksi. Haluan tänään nähdä ärsytetyn kotijoukkueen, joka tulee alusta alkaen kuten kotiyleisön edessä kuuluukin.

Hivenen tuo puolustus kyllä huolettaa, sillä kuten jo pistepörssi osoittaa, niin kyllä tuolta KooKoon hyökkäyksestä vaaramomenttia löytyy. Tämä peli täytyy kuitenkin hoitaa.
 

WillieGunn

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
324
Perinteisesti niitä kolhuja tulee silloin, kun ei saisi. Tänään 6 pakkia ja huomenna pelataan taas :( Toivottavasti ei tipu tänään kukaan kokoonpanosta.
 

justasking

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
212
Kuudella pakilla??? Ja Hopponen kakkosparissa.
Aika hurjaa ja erikosta ettei se Kivi oo oppinu tosta kuudella pakillä pelii lähtemisestä.
Toivotaa toivotaa mutta pahoinpelkään että tulee lunta tupaan iha lapiomalla!
 

Janne

Ilves, Colorado, Liverpool
Viestejä
19
Muistakaas että on kummipeli eli 2kpl lippuja hintaan 10€ kpl kaikille paikoille. Ei voimassa netissä joten kipin kapin hakeen liput myyntipisteiltä. Väkeä halliin ja huudetaan tumpin sakki maanrakoon.
Tästä tulikin mieleen, että olisiko jollain kiinnostusta ostaa kimpassa liput peliin? Itselläni ei seuraa ole matsiin lähdössä niin säästäisi.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
1 491
Saattoi tuo Salmelan tippuminen tulla ihan viime tippaan, koska kokoonpanon lähettäminen kesti normaalia pidempään. Tällöin ei saatu mukaan edes sitä ylimääräistä hyökkääjää, koska ovat lukittuna jo muihin joukkueisiin tälle päivälle.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
8 523
Hopponen jatkaa porskuttamistaan kokoonpanossa. Ei aukea, kaveri ei ole millään mittarilla Liigatasoa. No josko tänään saisi jokusen syötön omille? Melkosta.
 

Åkerman

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
286
Hopponen jatkaa porskuttamistaan kokoonpanossa. Ei aukea, kaveri ei ole millään mittarilla Liigatasoa. No josko tänään saisi jokusen syötön omille? Melkosta.
Tuskinpa parissa yössä Hopposelle uusia taitoja on tarttunut. Jatkuvasti on hätä kiekon kanssa, jos sen nyt ylipäätään on haltuunsa saanut. Sekin tuntuu olevan varsin hankalaa, ellei jopa mahotonta.

Kaiken komeuden kruunaa vakuuttavista vakuuttavin pakkipari Flood. Toivottavasti Jalo tavoistaan poiketen jaksaa kömpiä hallille asti katsomaan tämän parivaljakon showta. Ja sen jälkeen luo katsauksen sinne sukanvarteen...
 

Jarno Saarinen

Luottopelaaja
Viestejä
1 270
Minneköhän Laakso - Ilvessuo parivaljakko matkaa keväällä, Onkohan tämä nyt ihan sovittu juttu että pojat pelaa KooVeessa niinkuin tänäänkin, eikä näytönpaikkaa liigaan tule. Kait se Laakson liike ja tekeminen on niin huonoa ettei maksa vaivaa, palkka maksetaan kuitenkin. Ilmeisesti KooVeen bussista ei voinu enää pudottaa ketään ja pistää taksilla tuleen hakamettään, kun vajaalla kokoonpanolla lähdetään.
 

Ilveskissa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
129
Toivottavasti ei tuo kuusi pakkia kostaudu jälleen.. Hopponen on melko hasardi kiekon kanssa, mutta toisaalta Laaksosta olisi paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. Liekö vauhti hänellä koskaan liigatasoa kolmospakkipariinkaan. Ilvessuo voisi saada mahdollisuuden mielestäni, mutta jos ei sitä nyt saanut niin tuskin saakaan ellei tässä ala huolella pakkeja putoamaan
 

Nulikka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
603
Mikä olisinkaan ollut illan yleisömäärä jossei Sport-matsia oltais ryssitty totaalisesti... hyvä jos tänään saadaan puoli-ilmasilla lipuilla 5K rikki.
 
Ylös