PE 28.10.2022 | HIFK - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 512
SM-Liiga-Logot_0004_HIFK_1.png.600x600_q85.png
VS.
500x500px-ilves.png.600x600_q85.png


28.10.2022 klo 18:30 - Helsinki
Perjantai-ilta Helsingissä tarjoaa kahden tappioputkessa tarpovan joukkueen kohtaamisen, kun Ilves ja HIFK iskevät toista kertaa kuluvalla kaudella yhteen. Perinteikkäät suurseurat löytyvät viiden ottelun kuntopuntarin häntäpäästä, kun molemmat ovat keränneet viidestä viimeisestä ottelustaan vain neljä pistettä. Sarjakärjessä vielä pari viikkoa sitten paistatellut Ilves on sarjassa seitsemäntenä 25 pisteellä ja alkukauden suurin alisuoriutuja, HIFK on sarjassa vasta neljäntenätoista 16 pisteellä. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen oli HIFK:n hallintaa, mutta Ilves oli tuloksenteossa edellä napaten 2-1 kotivoiton.

Tiistaina Oulussa Ilves kärsi CHL mukaan lukien viidennen perättäisen tappionsa, kun Kärpät nollasi Ilveksen 3-0 lukemin. Paikkoja vierailla oli useampaankin osumaan, mutta viimeistely-yritykset jäivät kehnoiksi ja kauden kolmannen nollapelinsä Kärppä-maalilla kirjannut Leevi Meriläinen pelasi isäntien tolppien välissä hyvän ottelun. Ruuti Ilveksellä on ollut märkää viimeisissä otteluissaan, kun neljään edelliseen otteluun on syntynyt vain kuusi maalia ja näistä neljä nähtiin viime viikonloppuna SaiPaa vastaan. Joukkue on tällä hetkellä kipeästi voittoja ja onnistumisia vailla. Vieraskenttien tappioputki liigapeleissä puolestaan tiistaisen tappion myötä kasvoi viiden ottelun mittaiseksi.

Varsin syvällä tällä hetkellä kyntävä HIFK hakee perjantaina katkaisua neljän ottelun tappioputkelleen. Ilveksen tavoin helsinkiläisjoukkue nollattiin edellisessä ottelussaan, kun KalPa haki Nordikselta täydet pisteet 0-3 vierasvoiton myötä. Jos Ilveksellä on ollut maalinteon kanssa haasteita, niin vielä karumpaa on ollut Helsingissä. Lokakuun kahdeksassa ottelussa vaatimattomat kahdeksan tehtyä maalia. Vastaavasti oma pää on saatu samalla tilkittyä, kun lokakuun peleissä oma verkko on soinut vain yksitoista kertaa. Viimeksi HIFK on tehnyt yli kaksi maalia kuukausi sitten. Vieraissa kontannut HIFK on esiintynyt kotikaukalossaan pääosin voitokkaasti. Seitsemästä kotiottelusta on irronnut viisi voittoa.

Tehoton ylivoima yhdistää

Vaikka Ilves on koko kauden otannalla sarjan toiseksi tehokkain ylivoimajoukkue niin viime peleissä on ollut ylivoiman kanssa haasteita. Neljään edelliseen otteluun ei ole syntynyt ainuttakaan ylivoimamaalia. Koko sarjan heikoin ylivoima puolestaan löytyy Helsingistä. Ylivoima on ollut tuloksetonta viisi viimeistä peliä ja keskiviikkona KalPaa vastaan joukkue hukkasi viiden minuutin ylivoiman sekä lisäksi KalPa viimeisteli yhden maaleistaan alivoimalla. HIFK on pelannut 39 kertaa ylivoimaa ja saldona on ainoastaan kaksi ylivoimamaalia.

Kohtaamiset tällä kaudella:

17.9.2022 / Ilves - HIFK 2-1

Kolme edellistä ottelua:

18.10.2022 / Ilves - Lukko 2-4

22.10.2022 / SaiPa - Ilves 6-4
25.10.2022 / Kärpät - Ilves 3-0

21.10.2022 / JYP - HIFK 2-1 ja.
22.10.2022 / Pelicans - HIFK 1-0

26.10.2022 / HIFK - KalPa 0-3

Ylivoima:
Ilves 25,53% (2.) / HIFK 5,13% (15.)
Alivoima: Ilves 80,70% (11.) / HIFK 87,80% (4.)
Maaliero: Ilves 40-38 (+2) / HIFK 23-32 (-9)

Ilveksen TOP5-pistemiehet:

1. Petri Kontiola, 15 ott. 3+8=11
2. Eemeli Suomi, 11 ott. 3+6=9
3. Aku Räty, 13 ott. 1+8=9
4. Joona Ikonen, 15 ott. 6+2=8
5. Jani Nyman, 11 ott. 5+3=8

HIFK:n TOP5-pistemiehet:

1. Ilari Melart, 15 ott. 4+4=8
2. Roni Hirvonen, 15 ott. 2+4=6
3. Iiro Pakarinen, 15 ott. 2+3=5
4. Eetu Koivistoinen, 15 ott. 2+3=5
5. Kasper Kotkansalo, 14 ott. 1+4=5

Maalivahdit:

Ilves:
#31 Jakub Málek, 6 ott. 3,38 - 87,02% / #94 Marek Langhamer, 11 ott. 1,89 - 92,64%
HIFK: #30 Roope Taponen, 8 ott. 1,12 - 93,28% / #53 Niilo Halonen, 7 ott. 2,87 - 82,61%

Veikkauksen kertoimet:

1
2,22 - X 3,80 - 2 2,88

Seuraa heitä:

#57 Jarkko Parikka
, Ilves - Viime kausilla tehotilastossa mukavasti plussalla nähty luottopuolustaja on joukkueen plus/miinus-tilaston kärkipaikalla lukemalla +8. Viime kaudella ennätyspisteensä takonut Parikka on tehnyt tämän kauden 14 ottelussa 3+3 tehot ja on enää kuuden pisteen päässä 100 pisteen rajasta. Laukoi maalin edellisessä HIFK-ottelussa.

#74 Julius Nättinen, HIFK - Alkukaudesta loukkaantumisten kanssa paininut hyökkääjä ei toistaiseksi ole vastannut lainkaan odotuksiin. Kaudella 2019-2020 JYP:ssa komeat 33 maalia viimeistellyt Nättinen on saalistanut kauden seitsemässä ottelussa 0+2 tehot. SHL:stä Helsinkiin siirtyneellä laiturilla on päällä kolmen ottelun mittainen pisteetön putki.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Matias Mäntykivi - Joona Ikonen
Santeri Virtanen - Balázs Sebők - Jani Nyman
Eetu Päkkilä - Petri Kontiola - Aku Räty
Miro Ruokonen - Tommi Tikka - Eetu Tuulola

Jyrki Jokipakka - Dominik Mašín
Jarkko Parikka - Les Lancaster
Leo Lööf - Otto Latvala
Tuomas Salmela

Marek Langhamer
(Jakub Málek)

HIFK:n kokoonpano:

Iiro Pakarinen - Eetu Koivistoinen - Julius Nättinen
Roni Hirvonen - Miro Väänänen - Sebastian Dyk
Micke-Max Åsten - Jesse Seppälä - Juha Jääskä
Teemu Tallberg - Otto Paajanen - Leevi Teissala
Aleksanteri Kaskimäki

Ilari Melart - Otso Rantakari
Kasper Kotkansalo - Johan Motin
Eddie Larsson - Otto Salin

Niilo Halonen
(Tomi Karhunen)
 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 002
Pääasia ei ole voitto vaan murskavoitto... sitä haetaan surutta ja se tuleekin.

Tästä matsista alkaa Pendon huipputaival, joka kestää aina kauden loppuun saakka eli varma mestaruus!
 

näsinneula

Luottopelaaja
Viestejä
1 684
Kohokohtia, kun pääsee isolla kirkolla fiilistelemään vihreiden otteita. Punaisilla omat ongelmansa. Vahva usko, että huomenna lootaan luistelee energinen, keskittynyt joukkue, nyt vain useista paikoista mustaa sisään.
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 115
Voitto ns. kelpais.

Toivottavasti saadaan onnistumisia ja henkistä lukkoa auki.
 

Nevöförget95

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
675
Tämä jos hävitään niin paikka kympin sakissakin alkaa olla jo uhattuna ja sitten, kun miettii lauantaita niin tulee huilannut Sport vastaan. Enpä olisi reilut kaksi viikkoa sitten uskonut:)
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Jos olisi enää 15 matsia jäljellä runkkaria, niin siltikään paikka 10 sakissa ei olisi uhattuna näillä eroilla. Eikä se ole nytkään, vaikka tappio tulisikin.
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 777
Tosiaan huomisen kokoonpanoista itse olin näkevinäni videolta ainakin seuraavat koostumukset:

Haapala - Mäntykivi - Ikonen
Virtanen - Sebök - Nyman
Päkkilä - Kontiola - Räty
Ruokonen - Tikka - Tuulola

Myös Miehon olin näkevinäni keltaista päällä (kahden ylimmän ketjun väri), Oden oli jossain kohtaa vihreää päällä Tuulolan kanssa samaan aikaan kentällä. Suomea en nähnyt videolla ollenkaan…

Pakistossa Parikka - Les ja Jokipakka - Masin olivat keltaista päällä pareina. Salmelalla ja Lööfillä näin vihreää päällä (varmaankin myös Czuczman ja Latvala vihreissä). Pareja en vihreiden puolelta erottanut. Saa korjata tai lisätä jos on erottanut paremmin.
 

Jakpot

Luottopelaaja
Viestejä
5 391
Kuka 1;10 kohdassa videolla laukoo keltainen paita päällä? Ikonen on syöttäjä. Itse veikkaisin Suomea, mutta Haapalako tuo on?
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 115
Jaa. Hifk hankki Tomi Karhusen veskaksi ja heti huomenna käytössä.
 

Ipa72

Luottopelaaja
Viestejä
6 021
Kahden murheellisen joukkueen kohtaaminen. Toinen saa valoa tunneliinsa.
Toivottavasti se on meidän Ilves.
 

Etäilves

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
453
Pääasia ei ole voitto vaan murskavoitto... sitä haetaan surutta ja se tuleekin.

Tästä matsista alkaa Pendon huipputaival, joka kestää aina kauden loppuun saakka eli varma mestaruus!
Juu, juu toivotaan toki näin, mutta jääkenttien Einstein tarvii kyllä Tillulta ja Ripalta apuja
 

Kodytek88

Luottopelaaja
Viestejä
2 210
Lippu ostettuna huomiselle. Eli pitkästä aikaa taas paikan päällä seuraamassa.

En ole HIFKin pelejä seurannut keskinäistä ottelua lukuun ottamatta ollenkaan, mutta kaikesta näkee, että heikosti menee, kuten tälläkin suunnalla.

Joukkue on taas vähintäänkin mielenkiintoisesti koottu. Sentteriosastolle ei oikein löydy pelintekijää ja tämä näkyy selvästi etenkin siinä, miten Nättisellä on kulkenut. Lisäksi esimerkiksi Turunen päästettiin Ouluun, kun taas jo lähtöpassit saaneen Lyytisen kohdalla luotettiin sokeasti uuteen tulemiseen uuden sopparin muodossa. Kunnon maalivahtiakaan ei viitsitty hommata... Salmelainen on oikeastaan hyvä elävä esimerkki siitä, miten voi hommat vetää totaalisesti vihkoon.

Edellinen Helsingin vierailu oli voitokas ja muistan tuon pelin kyllä hyvin. HIFK vei peliä selvästi pitkiäkin jaksoja, mutta Ilves oli tuolloin tehokas maalipaikoissa ja vei pidemmän kaavan kautta. Veikkaisin, että tämä voi olla ottelun kuvana huomennakin, sillä kyllähän ainaki tilastojen mukaan IFK on usein pelejä kotonaan vienyt.

Uskoisin, että tämä ottelu sytyttää kyllä molemmat osapuolet ja jos tästä nyt voitto saataisiin kairattua, niin se voi hyvinkin olla kovakin sysäys oikeaan suuntaan. Henkiselle puolelle kolme tai kaksikin pistettä Helsingissä olisivat aina isoja juttuja.
 
Ylös