PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Toni Hakulinen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
191
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Tuosta tuomaritoiminnasta on kuulunut myös toisen suuntaista tällä kaudella. Eli että mestisjoukkueet olisivat tottuneet kovempaan peliin, kun siellä tuomarit antavat pelata jääkiekkoa. Näin ainakin siis pudotuspelien ja finaalien osalta.

Uskon Ilveksen voittoon ja toivon myös todella, etä tuomarit eivät pelejä ratko, vaan pitäytyvät sääntöjen ylläpitämisessä.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Heitetäänpä taas pientä spekulaatiota.

Jukureita en ole seurannut kuin Teksti TV:n välityksellä, joten vaikea mennä sanomaan, että minkälaista peliä joukkue pelaa. Joukkueesta löytyy jonkin verran liigakokemusta. Erityisesti pakkilinjassa. Siellä on Ilvekselle tutut Pasi Järvinen ja Juuso Akkanen sekä IFK:sta tutut Rony Ahonen ja Ilkka Vaarasuo. Saa nähdä saako Huhtalan Teemu peliaikaa entistä seuraa vastaan. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Turo Asplund, Mika Partanen ja Mikko Hakkarainen. Loput ovat vähän tuntemattomampaa porukkaa. Maalia vartioi SaiPassakin torjunut Andreas Bernard, joka kuului Mestiksen ykkösvahteihin. Nyt spagettipoika joutuu kunnon testiin, kun Ilves rynnistää neljän kentän voimin pojan maalille. Saa aika lailla katsella Raju-Ekin ja Vällyn niskaa maalin edessä.

Ilves lopetti runkosarjan upeaan viiden ottelun voittoputkeen. Jos haluaa vähän vähätellä, niin Ilves pelasi paineettomana sekä vastustajat eivät olleet niitä kaikkein vaarallisempia. Mutta joka tapauksessa joukkue pelasi ajoittain loistavaa jääkiekkoa ja sillä pelillä tuskin hävittäisiin Tapparalle 6-0. Pojat ovat saaneet maaleja aikaiseksi. Ja erityisesti ne ovat osuneet eri pelaajille. Näissä peleissä tärkeitä lenkkejä ovat muun muassa Matias Sointu, Kai Kantola sekä Ville Korhonen. Korhoselle hatunnosto, että edelleen vetelee joukkueessa vaikka on pelannut jo kolmissa karsinnoissa. Toki Tukiollakin on sama homma. Kangasniemeä kaivattaisiin myös peleihin mukaan. Mika Viinasen, Erkki Rajamäen, Tommi Välimaan ja Tuomas Huhtasen kokemusta kaivataan näissä peleissä. Jos Koistinen vetää samaa rataa kuin loppurunkosarjasta, niin ei ole Mikkeliläisillä kivaa. Näppilä ja Hölli olivat elittiä Mestiksessä ja varmasti tuntevat illan vastustajaa. Ilveksen maalivahtipeli on ollut koko kauden hyvällä tasolla. Kiitos Lindbäckille, Kolppaselle ja Hüblille! Wiikmanista ei tarvitse sanoa mitään. Nyt testataan viimeistään Kolppasen pää.

Aika lailla kaikki puoltavat Ilveksen voittoa tästä ottelusta kuin myös koko sarjasta. Maalivahti-, puolustus-ja hyökkäyspeli ovat kaikki Ilveksen eduksi. Myös erikoistilannepelaaminen on Ilveksen eduksi. Ilves on fyysisyydessä edellä sekä valmennuskin on eri luokkaa kuin pari kuukautta sitten.

En vähättele Jukureita ja heidän Mestis mestaruuttaa. Onnea vaan! Mutta suuri on yllätys, jos Jukurit voittaa enemmän kuin yhden pelin.

Toivoisin, että Hübl olisi nyt kaiken varalta tämän ensimmäisen koitoksen häkissä. Ikää on mittarissa ja kokemusta näistä peleistä, kun Kolppanen on puolestaan pieni kysymysmerkki. Ei varmastikaan ymmärtäisi sanaakaan, kun kik...mikkeliläiset takaa huutelevat.

Kolme maalia riittänee (ainakin pitäisi) voittoon. Tilaa on vielä joka katsomossa, joten hallille vaan.
 

SaulBrother

Luottopelaaja
Viestejä
1 637
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Nyt on liput hommattu E4 katsomoon riville 1. Toivottavasti Ilves tekee samalla tavalla kuin viime vuonna Sportille, eli lyödä heti luu kurkkuun!
 

merkkari

Guest
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

peku sanoi:
Tero sanoi:
Tervetuloa Jukurit Hakametsään, tänne on moni tullut takki auki ja poistunut itkua tuhertaen.

Kiitos ja terveisiä Mikkelistä. Takki auki ei varmasti tulla, ja itkuakaan tuskin tarvii tuhertaa, kävi miten kävi. Vaikea ennakoida oikeastaan yhtään etukäteen, millaiseksi nämä karsinnat tulevat. Ilveksellä on isot paineet niskassaan ja Jukureilla on ainoastaan voitettavaa. Tiiraillaan tilannetta sitten eka matsin jälkeen, kuka vei ketä vai veikö kukaan ketään minnekään. Vahva usko kuitenkin tuntuu tamperelaisilla olevan Ilveksen ylivoimaisuuteen. Sen lasken meidän eduksi joka saralla.

Kiitos.
Pari seikkaa toisin esiin mita tekstistasi muokkasin.
1. Ilveksella ei ole sen isompia paineita kuin missaan muussakaan ottelussa. Tama on tuttua hommaa viimevuosilta ja ne paineet on ainoastaan fanien paassa olevaa kuvitelmaa. Jukureilla on ainoastaan voitettavaa. Tata samaa on kaikki karsinta porukoitten fanit ja osa median edustajista jauhanut siita asti kun karsinnat on palannut ja joka kerta yhta suuret odotukset on vesittynyt.
2. Tamperelaisten, sen paremmin kuin minkaan muunkaan paikkakuntalaisten uskolla ei ole mitaan tekemista sen kanssa kuinka paljon Jukurit onnistuu vankaamaan vastaan tassa sarjassa. Se ei ole sen paremmin teidan kuin meidankaan etu, vain osoitus siita etta valtaosaa Tamperelaisista puhuttelee jarjen aani ja realismi.

Lisaksi, tama on nimenomaan se hetki kun tekin voitte viela elostella ja spekuloida liigapaikalla ja jossitella. Ensimmaisen pelin jalkeen teillekin on selvaa etta evaita nousuun ei nykysysteemilla ole ja puheet nousuista ja laskuista voidaan lopettaa ja koko karsinnat haudata. Sen sijaan nousua havittelevien joukkueiden lisaamista liigaan tulisi pohtia mikali siihen loytyy resursseja seka mahdollisuuksia toteutua vaikkapa 5 vuoden aikajanteella.

Loppuun tulos veikkaus, eka peli 7-0 ja sarja poikki luvuin 4-0, seka toteamus, tarkoitus ei ole provota.

Mukavaa kevatta, myos Mikkelilaisille.
 

Noma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 599
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Kangasniemi pelaa tänään, samoin Kantola. Aamujäillä ketjut olivat suunnilleen näin, kohtahan ne toki nähdään ihan virallisestikin:

Sointu - Viinanen - Kantola
Välimaa - Kokkala - Keränen
Rajamäki - Ruuttu - Laaksonen
Korhonen - Kangasniemi - Huhtanen

Koistinen - Näppilä
Peltola - Pentikäinen
Tukio - Jokipakka

Edit: Näköjään ovat ihan virallisestikin näin. Kolppanen aloittaa.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Vihdoinkin päästään tänään asiaan ja kiekko tippuu jäähän Hakametsässä lähes kahden viikon tauon jälkeen. Siis Ilveksen pelissä. Lähes koko kiekkoväki valmistautuu tähän huikeaan kamppailuun Ilveksen ja Jukureiden välillä, kun muut joukkueet eivät pelaa.

Porukka on lähestulkoon terveenä. Pitkäaikaspotilas Marjamäki huilailee kauden loppuun asti ja Hölli ei ilmeisesti olekaan vielä kunnossa. Attekin on palannut vähän viskomaan Jukuri-hyökkääjiä kanveesiin. Hienoa myös, että Kanki on kunnossa.

Kyllä tuolla porukalla yksi Mestis-nippu tulisi teilata. Nyt on Kolpilla myös kovat paikat tärkeässä pelissä, mutta haastattelussa vaikutti varsin rauhalliselta tulevaan peliin viitaten.

Ei malttaisi odottaa kuutta tuntia, mutta eikös hyvää kannata odottaa, kun Ilves nylkee Mikkelin porukan niin, että tuskin osaavat takaisin kotiin. Ei nyt kuitenkaan. Odotan aika lailla tasaista vääntöä ellei Jukurit ole heti pelissä mukana.

Jos Ilves tekee nopean avausmaalin, niin aika lailla alan suosittelemaan Mikkeliin menevälle bussikuskille, että lähtee laittamaan dösän lämpiämään aikaistettua kotimatkaa varten.

Toivotaan joka tapauksessa viihdyttävää kiekkoa ja vaikkapa vähän selvempää tamperelaisjoukkueen voittoa. Kaitsun sanoin: "Tervetuloa myös Jukuri-fanit Tampereelle!"
 

Jalmari

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
840
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Kokoonpanot julkaistu ja hyviltä vaikuttavat,Jere Laaksonen ja Atte Pentikäinen itselleni yllätysnimet,ajattelin Laaksosen paikalle Hölliä tai Kivimäkeä ja Pentikäisen paikalle Mäkistä mutta luotan Tuokkolaan kuin vuoreen että hän tietää parhaat koostumukset. Aten pitää pelata kovaa muttei tarvi ottaa kolmea kakkosta. Erittäin mielenkiintoista on nähdä minkälainen tuomarilinja on. Sm-liigan play-offeissa on saanut pelata paljon kovempaa kuin runkosarjan lopussa,toivottavasti näin on myös karsinnoissa sillä tästä on Ilvekselle hyötyä kun savon pojat lentelee kuin keilat :D

Ei muuta kuin pari olutta alle ja kaikki Ilves-henkiset halliin eihän nämä taaskaan kivoja pelejä ole mutta tärkeämpiä kuin taistelu mitaleista,tässä on koko Ilveksen taru kyseessä. Usko on niin kova ettei edes oikein jännitä,näin uskon myös joukkueen latautuvan peliin...luottamus omaan ja kaverin tekemiseen on kova.

Mikkeliläisille tervetuloa kiekkokaupunkiin mutta muistakaa että ette sorru samaan säälittävään itkuun kuin vaasalaiset kun eivät uhosta huolimatta pärjänneetkään... Kun Ilves kuitenkin hoitaa homman älkää alottako samaa itkua ettei tänä vuonna edes yritetty nousta tai että kyllä liigabudjetilla on helppo voittaa... Myöntäkää reilusti että hävisitte paremmalle ja olkaa hyviä häviäjiä ;)
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Ai jai... odottavan aika on pitkä. Jännittää niin maan pirusti, vaikka luotto Ilvekseen ja Tuokkolaan on todella kova. Pitkästä aikaa tiedossa matsi, josta panosta ei puutu varsinkaan kotijoukkueella. Nyt pitää pelata viisaasti ja pistää kiekkoa maaliin paikoista, ja yvllä rankaistaan armottomasti. Jukurien yritykset on tehtävä vaarattomiksi ja mieluusti pitää heidät pois kiekosta mahdollisimman paljon. Hieno kiekkoilta tiedossa, toivottavasti Hakametsä olisi täynnä. Nyt Ilves sata lasiin ja Jukurit kumoon!
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Aikas hyvältä näyttää katsomotilanne, kun käväisi katsomassa. E-katsomot ovat muutamaa paikkaa myöten täynnä. D-katsomokin on täyttynyt päivän edetessä, mutta paikkoja vielä on. Sivukatsomoilta löytyy vielä ihan mukavasti paikkoja. C-päädyssä on tilaa niille, jotka haluavat mikkeliläisten kainaloon.

Vielä, kun lisätään hallilta liput lunastavat heput, niin 6000 saattaa mennä ihan hyvin tänään rikki.
 

playon

Rivipelaaja
Viestejä
34
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Paineita on kummallakin sopivasti, mutta sarja ei niihin ratkea. Ne eivät ole linnoittautuneet toiselle puolelle, tilanteet vaihtuvat.

Ilvekselle karsinnat ovat rutiinia, hyviä pelejä alla -Ei musertavia paineita.

Jukurit on tottunut mestiksessä voittamaan. Jos Jukureille annetaan eka ottelussa isän kädestä, ovat heti täysin uudessa tilanteessa. Oma totuttu vahvuus näyttäytyy uudessa valossa, tulee näyttämisen pakko kotiotteluun ja paineet siirtyvät Jukureille. Sport selvisi tästä tasoero järkytyksestä vasta kun oli jo liian myöhäistä. Sportin piti myöskin pelata paineettomasti, mutta todellisuudessa Sportilta odotettiin paljon, ja kun sarja alkoi, paljoa ei saatu. Sport meni lukkoon ja peli alkoi sujumaan vasta kun todella alkoi näyttää sille, että heiltä ei sittenkään voi odottaa ihan niin paljon.

Jukureilta odottaa koko Suomi paljon tässä sarjassa. He itse odottavat itseltään paljon. Katsojat odottavat heiltä paljon. Mistä on peräisin heidän paineettomuutensa? Kiistän, että tappio olisi heidän kohdallaan ymmärrettävää ja se siksi olisi tavallaan etukäteen anteeksi annettu. Sitä se ei ole, vaan Jukureiden katsotaan olevan -nyt tai ei koskaan- tilanteessa. Jos jossain on tappioon henkisesti valmistauduttu, niin Tampereella viimeiset kymmenen vuotta. Mikkelissä odotetaan voittoa, koska tämät on se tilaisuus ja koska voittamiseen ollaan totuttu.
 

Cream

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
725
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Kyllähän tässä perkele vähän meinaa jännittää, vaikka luotto Ilvekseen onkin kova. Koko omaisuus pelattu vähintään kahden maalin voitolle. Hallille en tänään valitettavasti töiden takia pääse, siispä tulosseurannan varassa mennään.

Oivaan vireeseen päässeeltä kakkosketjulta tässä odottaa paljon, Keränen rakentaa ja Välly dominoi maalin edessä. Myös kolmosketjulta toivoisi samantyylisiä maaleja kuin HIFK:ta vastaan, Ruuttu otti aloituksen hienosti ja Eki punnersi kiekon maaliin. Kiekko jäähän!

6-1
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Tuomareina Tom Laaksonen ja Marko Kovanen. Kovanen on tämä joka HPK-pelissä heitti Vällyn ja Korhosen ulos heppoisesti. Ja Laaksosen kaikki varmasti tietävät. Vähän tasoitusta Jukureille siis luvassa.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 624
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Pystyykö ottelutapahtumia seuraamaan mitenkään netistä? Onko ottelusta nettiradiolähetystä? Jos niin missä?
 

Ilves

Luottopelaaja
Viestejä
2 673
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Marko Kovanen on mielestäni erittäin SURKEA tuomari. Hän edustaa tuomareita, joiden ei todellakaan pitäisi saada pennin penniä viheltämisestä. Pikemminkin heidän täytyisi maksaa katsojille rahaa, jotta sitä pelleilyä jaksaa katsoa. Tämähän on minun mielipiteeni, en tosin ole varmaan yksin mielipiteeni kanssa..
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Tero sanoi:
Pystyykö ottelutapahtumia seuraamaan mitenkään netistä? Onko ottelusta nettiradiolähetystä? Jos niin missä?
Mestistv.fi 13€/laaki.
 

Anttis

Luottopelaaja
Viestejä
2 662
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Peliin ollaan tulossa ja A-katsomossa jännitetään. Viime vuonna oli paljon varmempi olo, nyt jännittää/pelottaa Ilveksen puolesta... :-\
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Hyvältä näyttää lippu.fi katsomokartan perusteella. Heittäisin arviolta noin 6000 jo nyt, vaikka vähän vaikeaa arvuutella kun seisomakatsomon lippumäärää ei näy. Veikkaan että 6500 katsojaa eksyy halliin, ja 6300 lähtee tyytyväisenä pois.
 

Dominaattori

Luottopelaaja
Viestejä
4 230
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Voitto Ilvekselle - Hyvä. Mutta uskon Jukurien kahden ensimmäisen erän perusteella saavan seuraavaan peliin extra latausta mentaliteetilla "Ilves on ihan kaadettavissa". Ilveksen pitää parantaa se on selvä, mutta usko Ilvekseen on silti kova.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 450
Vs: PE 22.3.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit Ilves-Jukurit

Järkyttävä esitys. Jos avauserässä vastassa olisi ollut kovempi joukkue, pataan olisi tullut ja kunnolla.
 
Ylös