PE 20.9.19 | Ilves - Kärpät

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
VS.


20.9.2019 klo 18:30 - Hakametsä
Ensimmäistä voittoaan ja ensimmäisiä sarjapisteitään saalistava Ilves on perjantai-iltana kovan haasteen edessä, kun toistaiseksi liigapeleissä voittamaton ja suurimpiin mestarisuosikeihin tälläkin kaudella lukeutuva Kärpät saapuu vieraaksi Hakametsään. Ilves on nollalla pisteellään sarjan viimeisenä ja kahdeksan pistettä saldonnut Kärpät on sarjataulukon kakkospaikalla.

Ilveksen kauden alku on ollut murheellinen, kun kolmen ottelun jälkeen pistesarake näyttää puhdasta nollaa. Viikonloppuna Ilves nousi Tapparaa ja Lukkoa vastaan kahden maalin takaa tasoihin, mutta varsinaisen peliajan viimeisellä viisiminuuttisella molemmat joukkueet iskivät ottelun voittomaalin jättäen tupsukorvat pisteittä. Keskiviikkona kissalauma oli kotona TPS:aa vastaan varsin kesy ilmestys ja turkulaisjoukkue suuntasi kotimatkalle kolmen sarjapisteen kanssa 2-4 voiton myötä. Ilveksen maaleista vastasivat liigauransa avausmaalin viimeistellyt Eetu Päkkilä sekä mainiota alkukautta pelaava Joose Antonen. Kolmeen otteluun neljä tehopistettä (2+2) kirjanneen Antosen alkusyksy oli myös viime kaudella hyvä, mutta hyökkääjän pistetahti hyytyi pahasti kauden edetessä. Josko tällä kaudella tehovire kantaisi viime kautta pidemmälle? Ilves-maalilla Ville Kolppanen venyi ottelussa 29 laukauksen tielle. Viime keväänä Ilves-kannattajat hurmannut tshekkivahti Lukáš Dostál palasi tiistaina Pohjois-Amerikasta takaisin Tampereelle ja iloinen nuorukainen nähdään perjantaina tamperelaisten tolppien välissä.

Jos Ilves on aloittanut kautensa kolmella tappiolla, niin Kärppien liigastartti on tarjonnut kolmesta ottelusta kolme voittoa. Viime viikolla HPK kaatui viime kauden finalistien kohtaamisessa ja lauantaina Sport nujertui oululaisten kotiavauksessa. Keskiviikkona kotikaukalossa joukkueella oli nihkeää Jukureita vastaan. Vierailija Jukurit siirtyi ottelun alkuminuuteilla johtoon ja johto kesti aina kolmanteen erään asti, jossa vajaan yhdeksän minuutin pelin jälkeen tshekkihyökkääjä Radek Koblizek tasoitti ottelun. Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, joka ehti vanhenemaan reilun minuutin, kunnes kahden tehopisteen iltaa viettänyt kanadalaispuolustaja Shaun Heshka laukoi ylivoimalla Kärppien voittomaalin. Oululaisten maalilla torjunut Justus Annunen kirjautti ottelussa 25 torjuntaa. Kärppien avausmaalin viimeistellyt Koblizek on tällä hetkellä kolmen ottelun pisteputkessa. Kolmeen otteluun on syntynyt tehot 1+2. Niin ikään kolmen ottelun pisteputkessa on jatkosopimuksen Kärppien kanssa kesällä tehnyt Jussi Jokinen, joka on kolmessa ottelussa merkauttanut kolme syöttömerkintää.

Kärpät on ollut Ilvekselle viime vuosina liian viekas saalistettava

Kärpät on ollut Ilvekselle melkoinen mörkö edellisillä kausilla. Joukkueiden 14 edellistä kohtaamista ovat päättyneet oululaisjoukkueen juhliin. Ilves on onnistunut edellisen kerran kaatamaan Kärpät 3. joulukuuta 2016. Viimeisintä kotivoittoa Kärpistä saakin etsiä sitten vieläkin kauempaa, joka puolestaan tapahtui 5. tammikuuta 2015. Puhutaan kaudesta, jolloin Sport nousi Liigaan, eli vettä on siis ehtinyt Tammerkoskessa virtaamaan tässä välissä. Viime keväänä puolivälierissä kohdanneet joukkueet väänsivät viime kaudella varsin tasaisesti, mutta Kärpät onnistui jokaisen ottelun kääntämään edukseen. Kauden kahdeksasta kohtaamisesta Kärpät voitti kuusi maalin erolla. Olisiko viimein aika, kun Ilves saa Kärpät kynsiinsä?

Kolme edellistä ottelua:

13.9.2019 / Ilves - Tappara 4-5

14.9.2019 / Lukko - Ilves 4-2
18.9.2019 / Ilves - TPS 2-4

12.9.2019 / HPK - Kärpät 2-3
14.9.2019 / Kärpät - Sport 3-1
18.9.2019 / Kärpät - Jukurit 2-1 ja.

Ylivoima:
Ilves 38,46% (1.) / Kärpät 22,22% (10.)
Alivoima: Ilves 40,00% (15.) / Kärpät 100,00% (3.)
Maaliero: Ilves 8-13 (-5) / Kärpät 8-4 (+4)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Joose Antonen, 3 ott. 2+2=4
2. Matias Maccelli, 3 ott. 0+3=3
3. Lassi Thomson, 3 ott. 2+0=2
4. Teemu Lepaus, 2 ott. 1+1=2
5. Oskari Laaksonen, 3 ott. 1+1=2

Kärppien TOP-5 pistemiehet:

1. Shaun Heshka, 3 ott. 2+1=3
2. Radek Koblizek, 3 ott. 1+2=3
3. Jesse Puljujärvi, 3 ott. 1+2=3
4. Jussi Jokinen, 3 ott. 0+3=3
5. Juho Lammikko, 3 ott. 0+3=3

Maalivahdit:

Ilves:
#1 Lukáš Dostál, 0 ott. 0,00 - 0,00% / #31 Ville Kolppanen, 3 ott. 4,05 - 86,05%
Kärpät: #30 Justus Annunen, 2 ott. 1,49 - 94,12% / #42 Patrik Rybár, 1 ott. 1,00 - 95,00%

Veikkauksen kertoimet:

1
2,65 - X 3,80 - 2 2,35

Seuraa heitä:

#28 Eetu Päkkilä
, Ilves - Kahden viikon päästä 20 vuotta mittariin saava hyökkääjä laukoi keskiviikkona liigauransa avausmaalin, joka selkeästi toi lisävirtaa nuorukaisen pelaamiseen. Päkkilä siirtyi Ilvekseen nimenomaan vastustajajoukkue Kärpistä. Viime kaudella Kärppien A-junioreissa tehtaili tehot 38+22 ja voitti sarjan maalipörssin. New Jerseyn varaus toissakesältä. Heilauttaako kasvattajaseuransa verkkoa?

#9 Jesse Puljujärvi, Kärpät - Kesällä 2016 neljäntenä Edmonton Oilersin toimesta varattu hyökkääjä teki paluun Suomeen ja liigakentille kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen. Viime kaudella Edmontonissa 46 ottelussa syntyi tehot 4+5 ja farmijoukkue Bakersfieldissa 4 ottelussa tehot 2+2. Avausottelussa ei vielä pisteitä, mutta kahteen edelliseen peliin laituri on tehnyt tehot 1+2.

Ilveksen kokoonpano:

Matias Maccelli - Eemeli Suomi - Joose Antonen
Teemu Lepaus - Robert Leino - Teemu Rautiainen
Topias Haapanen - Panu Mieho - Joona Ikonen
Eetu Päkkilä - Samuli Vainionpää - Jasse Ikonen

Niko Peltola - Lassi Thomson
Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Kalle Maalahti - Nikolas Matinpalo
Tuomas Salmela

Lukáš Dostál
(Ville Kolppanen)

Kärppien kokoonpano:

Mika Pyörälä - Juho Lammikko - Jesse Puljujärvi
Jussi Jokinen - Janne Pesonen - Radek Koblizek
Jari Sailio - Michal Kristof - Sami Anttila
Julius Hermonen - Jesse Koskenkorva - Otto Karvinen

Jakub Krejcik - Shaun Heshka
Ludwig Byström - Mikko Niemelä
Lasse Kukkonen - Topi Niemelä
Joona Huttula

Patrik Rybár
(Justus Annunen)
 
Viimeksi muokattu:

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 728
Liigan paras ylivoima vastaan paras alivoima! Toivon totisesti, ettei yhtä unettavaa ensimmäistä erää nähdä kuin TPS-pelissä. Kärpät huomattavasti laadukkaampi nippu jonka pelitapa sopii kuitenkin Ilvekselle paremmin.

Saapa nähdä, mitä tuo joukkueen pitämä palaveri saa aikaan, toiveissa ne kuuluisat isännän otteet ekasta kiekosta lähtien. Ja kurittomat jäähyt huitsin Nevadaan!

Meitin kausi alkaa uudelleen alusta huomenna!
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
801
Huomenna itellä tän kauden Hakamettäneitsyyden menetys. Toivon mukaan fiilikset on sen mukaset myös kotimatkalla, että olipas hyvä varvi.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Kunpa pelistä tulisi edes tasainen. Ilveksen olisi nyt syytä lähteä taistoon vaihto kerrallaan ja siten, että joka jätkä antaa sen 110% per vaihto. Katsotaan sitten mihin se riittää.

Jos peli jatkuu tps -pelin kaltaisena hälläväli -läpsyttelynä, niin siinä tapauksessa turpiin tulee, että "tukka lähtee".

Joka tapuksessa hallissa olen... joko murjotan tai sitten iloitsen. Olisi jo aika saada meitin Ilves -kannattajien jotakin nähtävää ja koettavaa. Top 5 joukkue ei häviä 3 peliä enempää peräkkäin!
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 728
Huomenna itellä tän kauden Hakamettäneitsyyden menetys. Toivon mukaan fiilikset on sen mukaset myös kotimatkalla, että olipas hyvä varvi.
Juu ja jos tulee huonot varvit niin sit vaan hotelliin syömään lammasta, se auttaa aina!
 

Nulikka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
822
Ihan hyvin näyttänyt lippujakin menevän ticketmasterin mukaan vai olenko vaan unohtanut kesän aikana, miltä näyttää katsomokartta kun hätyytellään 5000 katsojan rajaa?
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 323
Puolustuspelin selkeää parannusta odottelen, ja että riistoista päästäs enemmän nopeisiin vastahyökkäyksiin.
Niinä pahoina hetkinä kun Kärpät painaa päälle, pitäisi vaan olla kärsivällinen eikä lähteä koohottelemaan. Pikku pelko selkäsaunasta on, mutta pisteitä olisi toivomuksena.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Ketjuruletti on sitten taas laitettu kunnolla pyörimään, kuten myös kakkosparia lukuun ottamatta pakkiparit. Suomi sentterinä ja Dostál maalilla. Haapanen ja Matinpalo nousevat kokoonpanoon sekä Ahopelto kokoonpanosta ulos. Kokoonpanot päivitettynä avausviestiin.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
1 690
Ketjuruletti on sitten taas laitettu kunnolla pyörimään, kuten myös kakkosparia lukuun ottamatta pakkiparit. Suomi sentterinä ja Dostál maalilla. Haapanen ja Matinpalo nousevat kokoonpanoon sekä Ahopelto kokoonpanosta ulos. Kokoonpanot päivitettynä avausviestiin.
Mielestäni tuo Thomsonin ja Maalahden erotus on hyvä veto. Alunperinkin perin outo ratkaisu pakkipariksi.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 323
Eipä noi huonoilta kokeiluilta näytä. Katellaan sitte miten toimii.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Onpas taas vedetty rulettia, no jospa nyt natsaisi. Ei oikein hyvältä vaan vaikuta, että koko ajan eri koostumuksilla... Mahtavaa, että ilopilleri Dostal on kehissä !

Suuntahan on vain ylöspäin...
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Ihan kiinnostavia kokeiluja tosiaan. Miehon ketju toki on viime kaudelta tuttu ja tuo paikoin on toiminut varsin hyvin. Toivon mukaan myös tänään. Antosella pitäisi tänään ainakin tarjoilun pelata, joten toivottavasti lapa on edelleen kuumana ja heilauttaa häkkiä ainakin kertaalleen.

Maalivahtirintamalla etu on kyllä Ilveksellä. Dostál oli harjoituspeleissä erinomainen, kun taas Kärppien maalilla pelaava Rybár ei parissa näkemässäni pelissä juuri vakuuttanut. Vetoja vain sinne suuntaan.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
2 738
En mä ynmärrä tätä rulettia. Joo ihan kiva nähdä Eemeli sentterinä, mutta pitääkö jumalauta kokoajan sekoittaa pakkaa edestakaisin. Miehon ketju on järkevä, sillä toi toimi viime kaudellakin.
 

LentsunIpa

1931
Viestejä
435
En mä ynmärrä tätä rulettia. Joo ihan kiva nähdä Eemeli sentterinä, mutta pitääkö jumalauta kokoajan sekoittaa pakkaa edestakaisin. Miehon ketju on järkevä, sillä toi toimi viime kaudellakin.
No eikö tämä tilanne ollut täysin selvä että kolmessa edellisessä hommat ei toiminu
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
801
Mieluummin heti alkuun sekoitellaan ja etsitään ne toimivimmat kokoonpanot, kuin että kesken kautta aletaan säätämään.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
4 799
Jussin itkuja on aina kiva kattella, toivottavasti joku hiillostaa pohjosen poronpurijaa ja kunnolla.
 
Viestejä
1 895
Omasta mielestä pitäisi mennä samoilla ketjuilla jonkin aikaa eikä sekoittaa joka matsiin täysin pakka. Lukko-matsi muistaakseni lähes ainoa matsi harjoitusottelut mukaanluettuna, mihin ei ole täysin pakka sekoitettu.

Kun mun mielestä vika ei ole koostumuksissa vaan koko pelaaminen on niin sekavaa sekä kiekon kanssa, että ilman kiekkoa, ni mä uskon, että jatkuva ketjuruletti sekoittaa vielä entisestään tota todella sekavaa hyörimistä.

Tähän asti kukaan ei oo näyttänyt tietävän mitä pitää tehdä eikä varsinkaan mitä kaveri tulee tekeen ni tuo ketjuruletti helpota tota tilannetta yhtään.

Vois helpottaa, ku pysyis samat kaverit ympärillä muutaman matsin.
 
Viimeksi muokattu:

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
2 909
Mielestäni tuo Thomsonin ja Maalahden erotus on hyvä veto. Alunperinkin perin outo ratkaisu pakkipariksi.
Varmaan ajatuksena on ollut, että sama pari on myös valmiina ylivoimaankin, niin kuin Peltola-Elorinne alivoimaan.

Hieno homma joka tapauksessa, että Tompsonille ja Maalahdelle saadaan nyt puolustavampi kaveri rinnalle, koska ko. pari on ollut omassa päässä suurissa vaikeuksissa.
 
Ylös