PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
hpk0.png
VS.
ilves.png


17.1.14 klo. 18:30, Hämeenlinna

Pelikooste

Löytääkö Ilves jyvän tasauksen tärkeään otteluun?


Perjantaina pelataan Tammikuun tasauksen ensimmäiset osa-ottelut. Ensimmäinen koitos käydään perjantaina Hämeenlinnassa, toinen lauantaina samojen joukkueiden voimin Hakametsässä. Pisteiden merkitys perjantaina on suuri. Ilves löytyy yhdeksänneltä sijalta, kun HPK on alemman pudotuspeliviivan alapuolelle yhdentenätoista. Eroa joukkueiden välillä on seitsemän pistettä, joten voitto jälleen suuntaan tai toiseen on merkityksellinen. Voitot aiemmista peleistä on 2-2. Samaiset joukkueet kohtasivat viikkoa aiemmin Tampereella, jonka Ilves voitti 5-2 vaikka olikin pelissä jäljessä.

HPK sai viiden ottelun tappioputkensa poikki tiistaina kotonaan KalPaa vastaan, joka tuskin hirveästi vaati. Eivät ainakaan Kerho-fanit kehu Jatkoajan puolella omiensa esitystä voitosta huolimatta. Kaveri ei kuitenkaan joka pelissä tuhri jokaista maalipaikkaa, joten hereillä on oltava alusta asti. Joonas Vihko on löytänyt maalivireensä ja seilaakin tällä hetkellä kolmen pelin maaliputkessa, mutta se katkeaa ikävästi perjantaina. Kokonaisuudessaan tuo ykkösketju tulee ottaa kiinni. Schiran kanssa tulee olla tarkkana viivalla. HPK saa keskiviikkoon verrattuna kovan vahvistuksen, kun Juuse Saros kekkuloi jälleen tolppien välissä. Tosin ei se Saros ole tainnut ihan liekissä olla paluunsa jälkeen, joten hyvä hyvä!

Ilveksen viiden ottelun voittosarja on vaihtunut kahden tappion kierteeseen. Toki muistetaan, että joukkueet joille on hävitty, niin eivät ole olleet ihan sieltä sarjan häntäpäästä. Tiistaina suurimmassa tikissä oli jälleen ykkösketju. Keränen ja Kantola olivat hyvällä pelipäällä ja Sandell meni siinä mukana karkeasta virheestään huolimatta. Myös Järventieltä ja Gysbersilta kelpo ottelu. Mustonen pääsi nyt katselemaan millaista on Ilveksen touhu, joten katsotaan onko vielä paremmin mukana perjantaina. Toiset ketjukaverit voisivat olla poikaa. Ihmettelen, jos HIFK:ta vastaan surffaillut Pesonen on mukana pelaavassa kokoonpanossa. Ei tuo tällä hetkellä joukkueeseen mitään. Kolppanen palaa tolppien väliin jälleen perjantaina. Ylivoima näytti hieman piristymisen merkkejä tiistaina, vaikka vain yksi osuma tulikin. Juurikin Sandellin johtama ylivoimaviisikko sai kiekon ihan hyvin liikkeelle.

Tästä pelistä tulisi vähintään kaivaa kaksi pistettä, mieluummin kolme. HPK oli melko vaarallinen viimeisessä keskinäisessä, joten samanlaisia paikkoja ei saa enää Ritari-Areenassa antaa tai käy jälleen kylmät. Kai me nyt voitto Hämeenlinnasta saadaan, jos Tepsikin.

Kokoonpano:

#19 Kantola - #42 Sandell - #71 Keränen
#28 Hintz - #23 Asplund - #93 Veistola
#20 Korhonen - #21 Mustonen - #72 Välimaa
#26 Savilahti - #75 Kangasniemi - #10 Hölli

#77 Järventie - #27 Näppilä
#40 Kukkonen - #67 Gysbers
#6 Kivistö - #82 Pentikäinen

#31 Kolppanen
(#62 Yrjölä)
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Pesonen yllätys yllätys LeKin mukana. Saa nähdä onko Mustonen ja Jekimovs myös vai ovatko Ilveksen mukana.
 

wasama

Luottopelaaja
Viestejä
1 041
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Toivottavasti Pesonen pysyy koko loppukauden LeKin mukana.
Oli se pelaaminen HIFK-pelissä niin onnetonta.
 

Raipe - The Great One

Tähtipelaaja
Viestejä
11 467
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Mikäli tulisi täydet 6 pistettä niin näyttäisi taas hetkellisesti todella hyvältä. Mahdollisesti jopa 6 sakissa. Mutta jos se on "nollat", niin HPK hätyyttelee jo pisteen päässä, ja sijoitus on joko 9-10.
Eli tulossa yksi tärkeimpiä viikonloppuja tämän kauden osalta.

Itse haluaisin nähdä Mustosen laitureina tuulennopean Wileniuksen ja Jekimovs voisi kokeilla - viimesiä heräämisen mahdollisuuksia herralla!
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Supertärkeät ottelut Hpk:ta vastaan ja tänään on vuorossa osa I. Toivottavasti Tuokkola on saanut äijät sopivan rennoiksi, jotta mailanpuristus ei olisi liiallista. Maalivahtipeli on molemmilla joukkueilla loistavissa kantimissa, joten siellä puntit ovat lähes tasan.

Keräsen vitjalle kasataan paineita, joten tulosta olisi tultava mukavasti ja varsinkin yvllä kiekko on saatava pömpeliin. Muut kentät kun lähinnä pelaavat nolla-nollaa. En kuitenkaan pistäisi pahitteeksi vaikka maalintekijöitä löytyisi laajalta rintamalta ja myös muista ketjuista kun Keräsen vitjalta.

Puolustuksen tulee pelata nopeasti ylös ja välttää niitä karmaisevia oman pään virheitä. Hpk:n ukot tulee pitää pois parhailta maalintekosektoreilta, muusta pitää huolen Kolppanen.

3 pistettä tästä ensimmäisestä koitoksesta olisi mahtavaa!
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Roope Hintz ilmeisesti pelaa tänään. "Pieniä muutoksia tulossa" sanoi Hirvonen.

Mutta ehkä kaksi tärkeintä ottelua tällä kaudella. Viimeksi HPK kaatui aika helposti, mutta tänään siellä on astetta kovempi kaveri maalissa joten mitään viittä maalia on turha odottaa.

Mustonen voisi olla hyvä kokeilu HPK:ta vastaan, sillä puolet Kerhosta on tätä mikkihiiri -osastoa joten Mustonen menisi hyvin mukana. Tosin epäilen kun senttereitä on ainakin 5 jo valmiiksi: Sandell, Asplund, Rajala, Hintz, Kangasniemi. Toki mies voi laidallakin pelata kun Pesonen on LeKin matkassa ja kenties myös Jekimovs.

Ilves tänään:

Kantola - Sandell - Keränen
Hintz - Asplund - Veistola
Korhonen - Mustonen - Välimaa
Savilahti - Kangasniemi - Hölli

Järventie - Näppilä
Gysbers - Kukkonen
Kivistö - Pentikäinen

Kolppanen
(Yrjölä)
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Ihan mielenkiintoiset ketjukokeilut. Ykkösen varassa ollaan tänäänkin paljon, mutta kakkosketju on mielenkiintoista nähdä. Kaksi hyvin kiekon kanssa pelaavaa sentteriä ja laidalla yksi koheltaja, jolla kiekon kanssa ei ole niin näyttävää. Tuokkola selvästi haluaa ajaa nuorta Hintziä sisään, hyvä niin. Pesonen hei, joku ysikutonenkin mennyt sun ohi! No ei nyt, Pesosen poissaolo täysin odotettu ja aiheellinen. Jos Hintz ajelee mopoautolla, niin Pesonen on mopoauto. Ainakin liikkeensä perusteella. Välimaan ja Savilahden paikat olisin laittanut toisin, niin oltaisiin saatu Mustoselle hyvä liikkeiset laiturit. Näppilän paluu hieno homma ja mielestäni oikea herra sai väistyä. Mäkinen pelaa kyllä välillä näyttävästi, mutta kun on puolustusalueella, niin pitää napsia sydänlääkkeitä. Ymmärrän siis jopa, että siellä on Pentikäinen vielä mukana. Näillä mennään, katsotaan miten onnistuu!

Kerho tulee varmasti kovaa heti alkuun, joten hereillä on oltava. Oltaisiinko jo HIFK ja KalPa-peleistä jotain opittu vai ollaanko taas kahden maalin takaa-ajomatkalla kahden minuutin jälkeen. Tästä nyt voitto, niin huomenna paineita on kaverilla vielä enemmän.

Saros siellä taitaa tolppien välissä keikkua, joten ylös niitä kuteja. Pienikokoinen kaveri, joten siellä riman alla on yllin kyllin tilaa. Voitto tästä olisi otettava.
 

Edustaja

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
373
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Tupsukorva35 sanoi:
Välimaan ja Savilahden paikat olisin laittanut toisin, niin oltaisiin saatu Mustoselle hyvä liikkeiset laiturit.

Muusta kirjoituksesta samaa mieltä, mutta itse olisin kaipaillut tuulennopeaa Wileniusta Välimaan tilalle. Jos on loukkaantunut niin sitten ei mitään.

Liikkeen pitää tänään olla 100% kunnossa, jotta voitosta taisteltaisiin. Ja helpot virheet pois, erityisesti puolustusalueella. Nämä neuvot pitäisi riittää, mikäli Kolppanen ja Keränen pelaavat tasollaan.
 

IpA_FaNi

Guest
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Ilveksellä 2 ottelun tappio putki,jota lähdetään katkaisemaan..äh ei enään mietitä sitä. Tänään 3P on pakko saada! Ilves teki hyviä muutoksia kokoonpanoon,mutta ainut miinus on että järventietä ei saada pois kokoonpanosta! Järventie-konsta mäkinen olis voitu laittaa tilalle. Viime peleissä ilves on ensimmäisenä päästänyt maalin ja sit alkanut vasta pelata,sitä ei saa tapahtua. Hpk kaatuu kyllä mutta täytyy luistella ja puolustaa viisikkona.

ONNEA MATKAAN ILVES!
 

#14

Rivipelaaja
Viestejä
15
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Keränen huilasi tärkeät hetket lopussa - syy?
 

Peltinen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
852
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Kaksi yhden ketjun joukkuetta vastakkain. Kerhon jarruketju pimensi totaalisesti Ilveksen tulosyksikön ja ykkönen teki yhden yv-maalin. Lisäksi yhden maalin verran 5-3 ylivoimaa niin se oli sitten siinä. Ratkaiseva Näppilän jäähy tuli Kerho-pelaajan kompuroitua omiin jalkoihinsa.

Huomenna olisi sitten pakkovoiton paikka, onneksi viime hetken kavennus oli kahden pisteen maali kun Kerho sai kolmen pisteen sijasta vain pisteen verran kiinni. Voittomaalissa otettiin vähän turhaa riskiä kun aikaa oli enää 8 sekuntia ja se sitten kostautui.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 768
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

HIFK:ta vastaan ollaan unessa ottelun alku ja kerhoa lopetetaan pelaaminen viisi sekuntia ennen loppua

EI NÄIN!!!!!

Kaksi liian halpaa tappiota tullut peräkkäin.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Jaahas, ensimmäisestä kohtaamisesta piste plakkarissa. Parempi kuin ei mitään. Peliä en nähnyt, mutta kommenttien perusteella virheitä tuli. Toivottavasti huomiseen mennessä peli on käyty huolella läpi ja vastaavat virheet voidaan välttää.

Meillä kannattajilla nälkä tuppaa kasvamaan syödessä... Ilveksen tavoitehan oli parantaa viime kaudesta ja siinä tavoitteessa ollaan komeasti. Jos sääleihin päästään, niin sehän on jo super-hyper -saavutus. Ei meitin parane olla allapäin. Huomenna voitto ja kaikki on taas huomattavasti paremmin.

Kaikki halliin kiitos!
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
5 157
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Itekki lähin keittiöön tekee voikkareita ku oli 8 sekunttia peliä ja alotus Hpk päässä. Aattelin et rankuille mennään, leivät on nyt syöty ja kyrpä ottassa. Parempaa huomista.
 

nääsnääs

Rivipelaaja
Viestejä
31
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Onko kellään tietoa Keräsestä? Onko myyty jo Jokereihin, kun kerran penkilläkin istui lopussa? Kolppanen on ilmeisestikin myyty koska ei tullut vastaan jatkoaika maalissa.
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Erittäin heikko näytös Ilvekseltä, onneksi vastassa oli vain HPK joten yksi piste tarttui plakkariin. Mustosen ketju oli hyvä ensimmäisessä erässä mutta sen jälkeen vaipui pimentoon. Onnittelut Muselle ensimmäisestä liigamaalista. Muuten ei juuri mitään positiivista jäänyt mieleen, Juupe vois kiirehtiä sen vahvistuksen kanssa ennen kun tiputaan sääleistäkin pois. Keränen pelasi varmaan alle 10 min koko ottelussa, mikähän lienee syynä? Ainakin jatkoajalla pelasi vaihdon pari joten tuskin loukkaantumisesta kyse, vaikka HPK:n miehet yrittivätkin miestä teloa ja ärsyttää koko ajan kun oli kentällä. Huomenna tosiaan pakko voittaa.

Niin ja tosiaan jos Näppilä on huomenna kokoonpanossa niin Tuokkola herätys. Järventietä tuskin voidaan penkittää kun niin kallis mies.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Ei tässä nyt oikeastaan huvita sanoa yhtään mitään. HPK:lle ehdottomasti ansaittu voitto, mutta kyllä tuo ratkaisumaali kirpaisee edelleen ja pahasti. Mustoselle onnea vaan maalista!

Huomenna sitten ei muu kelpaa kuin kolme pistettä! Kaksi pistettä on huomenna sama kuin nolla pistettä. Ja tämäniltaisen esityksen jälkeen huomenna on nähtävä aivan eri ilme ja murskalukemaa tiskissä. Kolppanenkin voisi huomenna pelata normipelin.
 

Myyntimies

Guest
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

bulftrik sanoi:
Erittäin heikko näytös Ilvekseltä, onneksi vastassa oli vain HPK joten yksi piste tarttui plakkariin. Mustosen ketju oli hyvä ensimmäisessä erässä mutta sen jälkeen vaipui pimentoon. Onnittelut Muselle ensimmäisestä liigamaalista. Muuten ei juuri mitään positiivista jäänyt mieleen, Juupe vois kiirehtiä sen vahvistuksen kanssa ennen kun tiputaan sääleistäkin pois. Keränen pelasi varmaan alle 10 min koko ottelussa, mikähän lienee syynä? Ainakin jatkoajalla pelasi vaihdon pari joten tuskin loukkaantumisesta kyse, vaikka HPK:n miehet yrittivätkin miestä teloa ja ärsyttää koko ajan kun oli kentällä. Huomenna tosiaan pakko voittaa.

Niin ja tosiaan jos Näppilä on huomenna kokoonpanossa niin Tuokkola herätys. Järventietä tuskin voidaan penkittää kun niin kallis mies.

Jumalauta! Herätys!!! Järventie pelannut aivan päin persettä koko kauden ja nyt taas sössi tämänkin pelin (kierrettiin Kerhon toisessa maalissa mennen tullen ja muutenkin ihmeellisiä jäähyjä ja kohellusta eikä ikinä kunnon avauksia). Äkkiä ulos joukkueesta eikä enää ikinä takaisin. Huonoin pakki koko liigassa. Konsta takaisin ja äkkiä, jos pelikuntoinen.
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Myyntimies sanoi:
Jumalauta! Herätys!!! Järventie pelannut aivan päin persettä koko kauden ja nyt taas sössi tämänkin pelin (kierrettiin Kerhon toisessa maalissa mennen tullen ja muutenkin ihmeellisiä jäähyjä ja kohellusta eikä ikinä kunnon avauksia). Äkkiä ulos joukkueesta eikä enää ikinä takaisin. Huonoin pakki koko liigassa. Konsta takaisin ja äkkiä, jos pelikuntoinen.
Kyllä sen Näppilä sössi ihan itse. Ajatellaan vaikka niin, että mahdollisuutta Järventien kiertämiseen ei olisi tullut, mikäli Näppilä ei olisi ottanut tyhmää jäähyä.
 

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Vs: PE 17.1.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

#14 sanoi:
Keränen huilasi tärkeät hetket lopussa - syy?

Samaa hetken mietin ja päädyin oluthöyryiseen päätelmään, että taktiikka oli tällä kertaa toimittaa kiekko maalille (joka ei ole Keräsen leipälaji) ja ronkkia se sisään väkisin, Keräsen kuditkin vaikea mennä läpi kun kuitenkin 5 vihua kentällä. Plus se fakta että oli poika pikkuisen hapoilla jo ja huomenna matsi.
 
Ylös