PE 13.9.19 | Ilves - Tappara

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
VS.


13.9.2019 klo 18:30 - Hakametsä

Se on viimein täällä taas - nimittäin uusi liigakausi! Kausi käynnistyy torstaina Hämeenlinnassa viime kevään finaalistien kohtaamisella, mutta perjantaina homma laitetaan toden teolla käyntiin. Tulessa ovat silloin myöskin tamperelaisseurat Ilves sekä Tappara, jotka avaavat alkavan kautensa paikalliskamppailun merkeissä. Viime vuosina Tappara on hallinnut Tampereen derbyjä, mutta viime kaudella oli tasaisempaa ja voitot jakaantuivat tasan 3-3. Pisteiden valossa Tappara oli vahvempi 10-8. Voi olettaa, että kevään sekä kesän aikana vahvistunut Ilves ja tälläkin kaudella suurimpiin mestarisuosikeihin lukeutuva Tappara jatkavat tasaisia mittelöitään.

Edellisvuosien tapaan Ilves ja Tappara kohtasivat toisensa elokuussa Tampere Cupissa. Harva osasi odottaa, että ottelu tulee päättymään 7-2 lukemiin. Ainakaan Ilveksen eduksi. Näin kuitenkin kävi ja murskajaisten ykköshahmona hääri USHL:sta Liigaan siirtynyt Matias Maccelli, joka viimeisteli ottelussa peräti neljä maalia ja nousi parissa tunnissa Tampereen rakastetuimmaksi turkulaiseksi.

Ilves pelasi harjoituskaudella kuusi ottelua ja onnistui raapimaan näistä neljä voittoa. Harjoituskausi käynnistyi vahvasti kolmella peräkkäisellä voitolla, kun ensin kaatui Tappara ja seuraavana päivänä Tampere Cupin finaalissa HIFK. Seuraavalla viikolla tamperelaisnippu kaatoi kotiyleisönsä edessä hallitsevan Suomen mestarin HPK:n. Tämän jälkeen tappio TPS:lle, voitto Mikkelissä Jukureista ja viimeisessä harjoitusottelussaan Ilves kärsi 2-3 kotitappion Ässille pitkäksi venyneiden voittolaukausten jälkeen. Ilveksen pirtein ilmestys harjoitusotteluissa oli 18-vuotias Matias Maccelli, joka tehtaili viidessä ottelussa seitsemän tehopistettä (4+3). Tuoreista hankinnoista edukseen ovat esiintyneet lisäksi neljä ylivoimaosumaa sivaltanut Jasse Ikonen sekä SaiPasta hankittu Kalle Maalahti, joka on ollut tähän asti joukkueen selkeä ykköspuolustaja. Keväällä Ilves-kannattajien sydämet sulattanut Lukáš Dostál jatkoi varmoja ja vakuuttavia otteitaan. Kolmesta ottelusta kolme voittoa, kuusi päästettyä maalia ja torjuntaprosentti 92,94%. Tshekkinuorukaista ei perjantaina kentällä nähdä tämän ollessa NHL-leirillä. Maalilla Tapparaa vastaan pelannee viiden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen takaisin Ilvekseen palannut Ville Kolppanen.

Tapparan startti puolestaan oli hieman tahmeampi, kun viidestä ensimmäisestä ottelusta irtosi ainoastaan yksi voitto. Selkeä tappio Ilvekselle, mutta seuraavana päivänä joukkue nappasi 3-1 voiton SaiPasta. Viimeisessä harjoituspelissä tappio Lukolle ja CHL-kausi käynnistyi kahdella niukalla maalin tappiolla. Liigaan Tappara kuitenkin lähtee kahden voiton putkessa, kun perjantaina itävaltalainen Klagenfurt jäi Hakametsässä jyrän alle 8-3 numeroin ja sunnuntaina sveitsiläisseura Biel kaatui jalkapallolukemin 1-0. Harjoitusotteluissa ja CHL:ssä Kirvesrintojen ykkösketju on ollut joukkueen tehonyrkki. Ketjun sentterinä operoiva Tyler Morley oli tehokkain kahdeksalla tehopisteellään (2+6). Laidoilla ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand viimeisteli seitsemässä ottelussa kuusi maalia ja kapteeni Kristian Kuusela kasasi tililleen seitsemän tehopistettä (1+6). Maalivahti Christian Heljankolla harjoituspeleissä oli vaikeaa, mutta CHL:ssä koppi alkoi tarttumaan. Kolmeen otteluun neljä päästettyä maalia ja torjuntaprosentti mainio 93,94%. Seitsemän maalia selkänsä taakse Tampere Cupissa päästänyt Heljanko aloittanee maalilla perjantainakin.

Ilves harjoitusotteluissa:

9.8.2019 | Ilves - Tappara 7-2

10.8.2019 | Ilves - HIFK 6-4
16.8.2019 | Ilves - HPK 5-2
22.8.2019 | TPS - Ilves 3-2

29.8.2019 | Jukurit - Ilves 2-5
5.9.2019 | Ilves - Ässät 2-3 vl.

Tappara harjoitusotteluissa & CHL:ssä:


9.8.2019 | Ilves - Tappara 7-2
10.8.2019 | Tappara - SaiPa 3-1
21.8.2019 | Tappara - Lukko 2-3
29.8.2019 | Klagenfurt - Tappara 3-2
31.8.2019 | Biel - Tappara 1-0
6.9.2019 | Tappara - Klagenfurt 8-3

8.9.2019 | Tappara - Biel 1-0

Ilveksen TOP-5 pistemiehet harjoitusotteluissa:

1. Matias Maccelli, 5 ott. 4+3=7
2. Robert Leino, 5 ott. 0+6=6
3. Kalle Maalahti, 6 ott. 1+4=5
4. Jasse Ikonen, 6 ott. 4+0=4
5. Eemeli Suomi, 4 ott. 3+1=4

Tapparan TOP-5 pistemiehet harjoitusotteluissa & CHL:ssä:

1. Tyler Morley, 7 ott. 2+6=8
2. Charles Bertrand, 7 ott. 6+1=7
3. Kristian Kuusela, 7 ott. 1+6=7
4. Teemu Suhonen, 7 ott. 1+5=6
5. Olavi Vauhkonen, 7 ott. 3+0=3


Veikkauksen kertoimet:

1
2,80 - X 3,85 - 2 2,25

Seuraa heitä:

#72 Matias Maccelli
, Ilves - Arizonan neljännen kierroksen varaus menneeltä kesältä nosti itseään kiekkokansan tietoisuuteen elokuussa laukomalla kiekon neljästi Tappara-maaliin. Ihastutti harjoituspeleissä lisäksi erinomaisella luistelullaan sekä syöttötaidoillaan. Viime kaudella USHL:ssa nuorukainen takoi 62 ottelussa komeat 72 tehopistettä (31+41).

#33 Lassi Thomson, Ilves - Siirtyi viime vuonna WHL:aan, mutta palasi täksi kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa. Painavan laukauksen omaava rightin puolustaja kirjasi kolmessa harjoitusottelussa tehot 1+2. WHL:ssa viime kaudella 63 ottelun saldo oli 41 tehopistettä (17+24). Muodostanut Maalahden kanssa vahvan parin ylivoimalla. Ottawa Senatorsin ensimmäisen kierroksen varaus.

#9 Charles Bertrand, Tappara - Ranskalaistaituri laukoi toissakaudella Kärpissä 32 maalia ja voitti Liigan maalipörssin. Tie vei KHL:n kautta Sveitsiin ja nyt pudotuspelit mukaan lukien 400 liigaottelua pelannut hyökkääjä palaa liigakentille. Bertrand on saanut varsin maalirikkaan alun Tappara-uralleen, kun seitsemässä pelatussa ottelussa maaleja on syntynyt kuusi.

#4 Teemu Suhonen, Tappara - Toissakaudella Suhonen sijoittui puolustajien pistepörssissä kolmanneksi 39 tehopisteellä. Viime kaudella Jukureissa tahti ei ollut aivan samaa luokkaa, mutta helmikuussa Tapparaan siirryttyään tehotahti tiivistyi. 11 pudotuspeliottelussa syntyi 10 tehopistettä (2+8). 30-vuotias Suhonen oli joukkueen tehokkain puolustaja harjoitusotteluissa & CHL:ssä.


Ilveksen kokoonpano:

Teemu Rautiainen - Robert Leino - Joona Ikonen
Eemeli Suomi - Erik Ahopelto - Matias Maccelli
Teemu Lepaus - Panu Mieho - Joose Antonen
Eetu Päkkilä - Jasse Ikonen - Topias Haapanen

Kalle Maalahti - Lassi Thomson
Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Niko Peltola - Aleksi Elorinne
Santeri Hatakka

Ville Kolppanen
(Eetu Mäkiniemi)


Tapparan kokoonpano:

Kristian Kuusela - Tyler Morley - Charles Bertrand
Anton Levtchi - Patrik Virta - Niko Ojamäki
Sami Moilanen - Otto Rauhala - Jere Karjalainen
Patrik Puistola - Juhani Jasu - Olavi Vauhkonen

Veli-Matti Vittasmäki - Teemu Suhonen
Ben Blood - Valtteri Kemiläinen
Tuukka Mäntylä - Alexander Ytterell
Jere Rouhiainen

Christian Heljanko
(Michael Garteig)

Pitäkää kädet ja jalat koko matkan ajan vaunun sisäpuolella. Kohta mennään!
 
Viimeksi muokattu:

Hepulina16

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
289
Nyt täytyy todeta, että ensimmäistä kertaa vuosiin voi paikallispeliin mennä levollisin mielin. Niin monta vuotta on ollut pieni ahdistus päällä, mutta nyt on asiat toisin. Olen jopa jättänyt paikallispelejä väliinkin kun ennakko-odotus on ollut turpaan ja lujaa. Nyt on oikeastaan ihan kivaa päästä paikallispeliin sitten 80-luvun lopun. Odotan vauhdikasta peliä.
 

weini

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
175
Huh huh, pitkä kesä taas takana ja kerrankin voi sanoa, että nyt se ei ollut Ilvesfanin parasta aikaan vaan se paras aika alkaa nyt. Liput hommattu itselle ja muksuille, fanipaidat ja huivit valmiina.

Yleensä tästä kauden ekasta paikallisesta ei ole ollut mitään odotuksia, mutta nyt lähdetään tosissaan haastamaan Tapparaa. Kohta mennään!
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Kylläpäs tätä herkkua onkin jo odotettu. Ilves näyttää tasapainoiselta, nopealta ja ratkaisuvalmiilta joukkueelta. Uskoisinkin, että tämä kausi on meidän.

Karrilla alkaa jo neljäs vuosi Ilveksessä valmentajana, joten nyt on hyvä aika kerätä "hedelmät".

Perjantaina sitten mökki täyteen ja porukka huutaa yhtäsoittoa porkkanat kumoon.

Alkaisi jo...
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 728
Elorinteellä aikas muikea kauden avaus edessä. Pari mojovaa taklausta ja yks kihautus naapurin nuottaan odotuksissa:)

Kolppasella koppi tarttuu toivottavasti ja Maccellille riittää tällä kertaa pari byyriä. Nautitaan kaudesta ja ollaan ylpeitä siitä, että Ilves ei ole enää koko Suomen vitsi vaan ihan oikea menestymään kykenevä organisaatio ja joukkue!

Hienoa kautta koko Ilves-yhteisölle!
 

AksuSusi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
368
Tapparan avauskokoonpano edellisessä ottelussa:

Kristian Kuusela - Tyler Morley - Charles Bertrand
Anton Levtchi - Patrik Virta - Niko Ojamäki
Patrik Puistola - Juhani Jasu - Olavi Vauhkonen
Sami Moilanen - Otto Rauhala - Jere Karjalainen
Matias Lehtonen

Veli-Matti Vittasmäki - Teemu Suhonen
Ben Blood - Valtteri Kemiläinen
Toni Utunen - Alexander Ytterell
Tuukka Mäntylä

Christian Heljanko
(Michael Garteig)

Pitäkää kädet ja jalat koko matkan ajan vaunun sisäpuolella. Kohta mennään!
Ohan tuossa Tapparan joukkueessa aivan älyttömän kova laajuus! Ainut mikä on kysymysmerkki on maalivahtipeli.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
1 176
Saas nähdä onko nuoret Ilvekset kun laitumelle päässeet varsat vai riittääkö kärsivällisyys jos ei heti tule onnistumisia.
Tappara tulee varmasti pelaamaan passiivisesti ja odottamaan meiltä virheitä ja jäähyjä.
Antoselle toivoisi heti onnistumisia, muuten ketjun peli kärsii äkkiä.

Nyt ollaan jännän ääressä....alkais jo!!
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
10 435
Rautiainen-Leino-Ikonen
Suomi-Ahopelto-Maccelli
Lepaus-Mieho-Antonen
Päkkilä-Ikonen-Haapanen

Maalahti-Thomson
Parikka-Laaksonen
Peltola-Elorinne

Kolppanen
(Mäkiniemi)
 

Kiakkomiäs

Alhaalta on vain yksi suunta.
Viestejä
188
Olikos Vainionpäällä tai Ja. Ikosella jotain loukkia, vai onko vaan huilivuoro?
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Ai perkele, onhan tätä odotettu ja tänään viimein mennään ihan tosissaan!

Kyllä siellä saa taas Tapparan keski-iältään noin kolmekymppinen pakisto pistää parastaan tiskiin, jos meinaavat pysyä liukkaiden ja pienien vihreiden miesten perässä.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
1 690
Olikos Vainionpäällä tai Ja. Ikosella jotain loukkia, vai onko vaan huilivuoro?
Ja Ikonen on omiin huomattavasti varmempi kortti kuin Vainionpää, joten eiköhän tuossa ole selitys.

Toki huomenna varmaan mukana Raumalla sillä oletuksella ettei kyse ole loukista.

Veikkauksella ei ole yhdellekkään joukkueelle merkattu 7 pakkia, joten kyllä sinne varmasti vielä joku ilmestyy.
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
2 976
Ja Ikonen on omiin huomattavasti varmempi kortti kuin Vainionpää, joten eiköhän tuossa ole selitys.

Toki huomenna varmaan mukana Raumalla sillä oletuksella ettei kyse ole loukista.

Veikkauksella ei ole yhdellekkään joukkueelle merkattu 7 pakkia, joten kyllä sinne varmasti vielä joku ilmestyy.
Hatakka mukana ja Tuppuralla Rouhiainen. Veikkauksella edelleen jotain häikkää, mutta tämä tieto facesta.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
2 738
Onkohan Vainionpäällä kuitenkin jotain pientä loukkia päällä. On ollut selkeästi näitä Kiven luottoäijiä. Nyt on kyllä sen verran laaja rosteri, että on aika sama pelaako nelosen keskellä Ikonen vai Vainionpää, kummankin kanssa nelonen on potentiaalinen. Jasse tuo kokoonpanoon myös kokemusta kauden avauspeliin.

Pakisto näyttää erinomaiselta. Salmela sieltä tippui katsomoon, ei ole ilmaisia paikkoja nyt kenelläkään. Suomi tuo Ahopellon ketjuun työntekoa, varmasti fiksu veto näin. Ykkösessä on tulivoimaa, kakkosessa Ahopelto kysymysmerkki, kolmosessa riittää laatua. Alkais jo!
 
Ylös