PE 11.10.19 | KooKoo - Ilves

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
VS.


11.10.2019 klo 18:30 - Kouvola
Ilves hakee paluuta voittokantaan perjantaina Kouvolassa, jossa joukkue kohtaa kauden varsin ailahtelevasti aloittaneen KooKoon. Ilves on sarjassa neljäntenätoista yhdeksällä pisteellä ja KooKoo on yhdeksäntenä 11 pisteellä. Viime kaudella voitot joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa jakaantuivat tasan 2-2. Joukkueiden välillä oli hyvin tasaista, sillä otteluista kolme ratkesi vasta jatkoajalla.

Päävalmentajaksi nousseen Jouko Myrrän ensimmäinen viikko päävalmentajana sisälsi kolme ottelua. Keskiviikkona Ilves kaatoi Lahdessa Pelicansin komeasti 2-7 lukemin ja perjantaina hallitseva Suomen mestari HPK nujertui Hakametsässä 5-2 numeroin. Kahden ottelun voittoputki tuli päätökseensä lauantaina, kun levännyt JYP oli lauantaina kotonaan vahvempi 6-4 lukemin. Maalinteossa onnistuivat viikolla neljä tehopistettä (2+2) kirjannut Kalle Maalahti, kolmen ottelun pisteputkessa (1+3) oleva Joose Antonen, kolmeen edelliseen otteluun viisi maalia laukonut Eemeli Suomi sekä vähintäänkin näyttävän rankkarimaalin taiteillut Matias Maccelli, joka teki viikonlopun otteluissa neljä tehopistettä (2+2). Kolmen ottelun pisteputkessa oleva Robert Leino on saldonnut viiteen viimeiseen otteluun kahdeksan tehopistettä (3+5). Haastavan alun kaudelleen saanut Ville Kolppanen torjui JYP-ottelussa 19 kertaa. Kolppanen ei ole torjunut viidestä pelaamasta ottelustaan voittoja ja PMK painuu yli viiden. Viidestä edellisestä ottelustaan kolme voittanut Ilves on takonut viiteen viime otteluun 23 osumaa, joten hyökkäyspäässä tapahtuu.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen maailmanmestaruuteen vuoden alussa luotsanneen Jussi Ahokkaan KooKoo pyrkii kasvattamaan voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Viime viikolla kouvolalaisryhmä pelasi kaksi ottelua kotonaan: Keskiviikkona KooKoo nappasi SaiPasta 2-1 voiton jatkoajan jälkeen ja lauantaina HIFK taipui voittolaukausten jälkeen samoin 2-1 numeroin. Maaleista vastasivat kuuden ottelun maalittoman putkensa katkaissut Juha-Pekka Haataja ja voittolaukauksissa ratkaisevan maalin viimeisteli yhdysvaltalaishyökkääjä Trevor Mingoia. Maalilla yhtä lukuun ottamatta kaikissa otteluissa startannut Henrik Haukeland venytti itsensä 28 laukauksen tielle. Norjalaisvahdin torjuntaprosentti kolmen viimeisen ottelun osalta on komea 95,71%. Koko kauden tilastoja synkentävät muutama katastrofipeli, joissa verkko on heilunut tiuhaan. Jos Ilveksellä on maalinteko sujunut, niin KooKoolla on ollut nihkeää. Runkosarjan avausviikonlopun jälkeen KooKoo ei ole onnistunut tekemään kertaakaan yli kahta maalia. Omaa päätä vastaavasti on saatu tilkittyä. Viiteen edelliseen otteluun joukkue on päästänyt 11 maalia, joista seitsemän syntyi reilu pari viikkoa sitten TPS:aa vastaan. Onnistuuko Ilves-hyökkäyksen pysäyttäminen?

Kohtaamiset viime kaudella:

17.10.2018 / KooKoo - Ilves 4-3 ja.
5.12.2018 / Ilves - KooKoo 4-2
4.1.2019 / Ilves - KooKoo 3-4 ja.
20.2.2019 / KooKoo - Ilves 1-2 ja.

Kolme edellistä ottelua:

2.10.2019 / Pelicans - Ilves 2-7
4.10.2019 / Ilves - HPK 5-2

5.10.2019 / JYP - Ilves 6-4

28.9.2019 / KalPa - KooKoo 2-1 vl.

2.10.2019 / KooKoo - SaiPa 2-1 ja.
5.10.2019 / KooKoo - HIFK 2-1 vl.


Ylivoima:
Ilves 28,57% (1.) / KooKoo 16,13% (10.)
Alivoima: Ilves 76,32% (12.) / KooKoo 86,49% (3.)
Maaliero: Ilves 33-38 (-5) / KooKoo 20-27 (-7)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Robert Leino, 10 ott. 3+7=10
2. Joose Antonen, 10 ott. 4+5=9
3. Eemeli Suomi, 10 ott. 7+1=8
4. Matias Maccelli, 6 ott. 2+5=7
5. Lassi Thomson, 10 ott. 3+2=5

KooKoon TOP-5 pistemiehet:

1. Trevor Mingoia, 9 ott. 4+3=7
2. Juha-Pekka Haataja, 9 ott. 2+5=7
3. Vilmos Galló, 9 ott. 2+3=5
4. Kim Strömberg, 9 ott. 1+4=5
5. Anrei Hakulinen, 9 ott. 3+1=4

Maalivahdit:

Ilves:
#1 Lukáš Dostál, 6 ott. 2,74 - 88,06% / #31 Ville Kolppanen, 5 ott. 5,26 - 81,74%
KooKoo: #30 Henrik Haukeland, 8 ott. 2,70 - 87,73% / #53 Niilo Halonen, 3 ott. 2,89 - 82,76%

Veikkauksen kertoimet:

1
2,90 - X 4,00 - 2 2,15

Seuraa heitä:

#50 Samuli Vainionpää
, Ilves - Kahden ottelun pikavisiitti Mestiksessä teki terää. KOOVEE:ssa tehot 3+1, jonka jälkeen takaisin liigamiehistöön, jossa heti kahteen seuraavaan otteluun maali tilille. Liigauran avausmaali syntyi viime kaudella juurikin KooKoon verkkoon. Parikymppisellä rymistelijällä on edelleen parannettavaa aloitusympyrässä (39,69%).

#9 Trevor Mingoia, KooKoo - Oikealta puolelta kiekkoa laukova jenkkihyökkääjä sai hyvän alun liigauralleen, kun viiteen ensimmäiseen otteluun maaleja kertyi kolme. Kolmeen edelliseen otteluun Mingoia on tehnyt tehot 1+2 ja lisäksi viimeisteli ratkaisevan rankkarin HIFK:ta vastaan lauantaina. Viime kauden 27-vuotias laituri kiekkoili Ruotsissa, niin Allsvenskanissa kuin SHL:ssa.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Matias Maccelli
Teemu Lepaus - Robert Leino - Joose Antonen
Teemu Rautiainen - Antti Saarela - Joona Ikonen
Topias Haapanen - Samuli Vainionpää - Panu Mieho

Niko Peltola - Jarkko Parikka
Santeri Hatakka - Oskari Laaksonen
Kalle Maalahti - Lassi Thomson
Tuomas Salmela

Lukáš Dostál
(Ville Kolppanen)

KooKoon kokoonpano:

Anrei Hakulinen - Kim Strömberg - Juha-Pekka Haataja
Vilmos Galló - Kimi Koivisto - Trevor Mingoia
Toni Kähkönen - Erik Karlsson - Joonas Oden
Toni Suuronen - Kasper Ojantakanen - Markus Jokinen

Peetro Seppälä - Matthew Caito
Oskari Manninen - Martin Berger
Alexander Bonsaksen - Arttu Pelli
Juho Rautanen

Henrik Haukeland
(Niilo Halonen)
 
Viimeksi muokattu:

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Saarela tekee paluun kokoonpanoon ja Ja. Ikonen pudonnut pois. Lauantain pakkipari Elorinne - Matinpalo ulos, Hatakka - Laaksonen sisään. Tiedä sitten, onko Ja. Ikosen kohdalla loukkaantuminen/sairastuminen taustalla vai puhdas rotaatio. Tämä selvinnee noin tunnin päästä Ilveksen ennakosta.

Mutta hyökkäyskoostumukset ovat kyllä lähes sellaiset, mitä itsekin olisin kasannut. Ruotsalaisen ketju koottiin yhteen kolmannessa erässä lauantaina ja sai pari hyvää pyöritystä aikaiseksi. Puolestaan Rautiaisella ja Jo. Ikosella pitäisi nyt tarjoilu pelata, joten saa laittaa sitä verkkoa rullalle. Ja. Ikosen olisin nähnyt Haapasen sijaan nelosessa, sillä kyseinen "ryminäketju" pelasi Lahdessa hyvin.

Kolme pistettä Tampereelle, kiitos!
 
Viimeksi muokattu:

Luchs

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
722
Näkemysero.
Itse olisin myös penkittänyt kierrolla vanhemman Ikosen, on kaikesta huolimatta haalistunut pre-season pelien loistostaan.

Haapaselle jatkuvuus tekee hyvää, koska aihio on vasta rakennusvaiheessa.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
674
Jaa-a, tärkeä viikonloppu edessä.

Toivottavasti nuoriso-osasto (mitä on paljon) ei ota turhia paineita näistä kahdesta matsista. Näistä voitot niin ollaan takaisin TOP-6 taistelussa ja toisaalta häviöillä tuskan tuntu kasvaa ja samalla ero TOP-6:een.

Nyt nähdään mistä jätkät on tehty.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Reilu 10,5 minuuttia ylivoimaa, eikä maalin maalia. Olipahan kuraa.

Huomenna vain paranee. Kotipelit Jukureita vastaan ovat aina olleet suurta herkkua.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
1 809
Hieno esitys. Jokainen yritti vuorollaan soveltaa jotain, mistä ei sitten kuitenkaan seurannut mitään. Minkäänlaista rakennetta ei pelaamisessa ole eikä taidettu luoda koko pelissä yhden yhtä maalipaikkaa, mutta tehtiinpä silti yksi. Huomenna onkin sitten pakkovoiton paikka ja vastassa aina helppo Jukurit. Kouvolassa nähdyllä pelillä homma on huomisen jälkeen se, että suoran pleijaripaikan tavoittelu voidaan unohtaa ja siirtää katseet sääliviivaan. Tämä siis ihan tilastollisten todennäköisyyksien perusteella, ei pelkän tappiomielialan kirvoittamana. Tästä joskus ensi viikolla tilastoketjussa lisää, jos jaksan.
 

Satunnainen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
939
Reilu 10,5 minuuttia ylivoimaa, eikä maalin maalia. Olipahan kuraa.
Jännä nähdä, miten pitkään yv saa olla tehotonta, ennen kuin aletaan hakemaan jotain muutoksia. Ja tässä en nyt mitään pelaajan tai parin vaihtamista kentällisten välillä tarkoita, vaan taktisia muutoksia. Tosin sekin olisi jo plussaa, että edes lauottaisiin päättömän siirtelyn sijaan.
 

sentteri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
937
Ruotsalainen-Suomi-Rautiainen oli surkea YV viimekaudella. Rohkeesti vaan Leinoa 1. ylivoimaan ja Rautiainen+Ruotsalainen pois sieltä, Suomen voi jättää ja sitten Ikosta voi koittaa iskeen ranaria sisään neliön keskeltä.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 728
Hävitä voi monella tapaa ja tänään hävittiin sillä pahimmalla tavalla:ei edes haluttu voittaa ja tätä kautta kentälle jätettiin max 50 prossaa.
Häpeällinen esitys varsinkin tuo "loppukiri" jossa näki ettei enää ollut minkäänlaista uskoa tasoituksen suhteen..
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
4 799
Reilu 10,5 minuuttia ylivoimaa, eikä maalin maalia. Olipahan kuraa.

Huomenna vain paranee. Kotipelit Jukureita vastaan ovat aina olleet suurta herkkua.
usein viimesten kierrosten kohalla on kohdattu ja pitänyt ottaa varmat pisteet näiltä Jukureilta ja käynyt kylmät.
Huomenna tutisee kädet varmaan ja päät on umpi jäässä valmiiksi. Eiköhän meiränmies Partanen ratko pelin jo ekaan kymppii 0-3
 

punakone

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
987
Myrrä kyllä kiteytti eilisen pelin hyvin kun totesi että läpsyteltiin vaan..eilisestä pelistä huomasi että puolet on tosissaan pelaamassa ja toinen puoli joukkuetta vaan mukana pelailemassa..minus itseä huolestuttaa että viikko aikaa valmistautua peliin ja sit pelin jälkeen todetaan että jäi kuti piippuun niin kun vanhalla miehellä yleensä kun löytää kivan daamin ja tarvis tehdä jotain..tänään nähdään oikeesti onko joukkue yhtään viisastunut eilisestä..
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
3 357
Tässähän on ainekset ikiliikkujalle 4 viikon aikana,kun pelejä on vaan perjantaisin ja lauantaisin.

Perjantain pelissä ei olla valmiita kun edellisestä pelistä on niin pitkä aika ja lauantain pelissä ollaan aina väsyneitä kun juuri edellisenä päivänä peli.
 

-sk-

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
834
Myrrä kyllä kiteytti eilisen pelin hyvin kun totesi että läpsyteltiin vaan..eilisestä pelistä huomasi että puolet on tosissaan pelaamassa ja toinen puoli joukkuetta vaan mukana pelailemassa..
Tätä läpsyttelyähän se on ollut käytännössä koko kausi. Itseä kiinnostaa kovasti, mitä valmennus aikoo tehdä tämän asian suhteen, kun mitään muutosta asiaan ei ole ollut näkyvissä.

Vai onko tilanne ihan oikeasti se että joukkue ei ole valmentajiensa näpeissä, vaan valta on pelaajilla. Jos tuossa on yhtään perää, niin peli on menetetty.
 

Isojalka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
360
Tulee aivan viime kauden marras-joulukuu mieleen. Halutonta, väkinäistä läpsyttelyä. Ei kiinnostanut pelata, niin mua ei kiinnosta katsoa/tukea. En vaadi voittoja tms, vaan tekemistä. Yrittämistä.
 

sentteri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
937
Ylivoima oli poikkeuksellisen huonoa, siihen verrattuna mitä se on aikaisemmin tällä kaudella ollut. Nyt Leinoa ykkös-ylivoimaan. Japa ja se toinen tyyppi vihelsi hirveet läjät jäähyjä ja se varmaan sekoitti peliä. Suomen helppo maali tuuditti pelaajat väärään turvallisuuden tunteeseen ja odottamaan helppoa voittoa?
 
Ylös