PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 553
hpk-logo.jpg
ilves-logo.jpg

HPK-Ilves
11.10.13 klo. 18:30, Hämeenlinna

Ottaako Ilves revanssin HPK:sta?


Ritariareenalla Ilves ja HPK ottavat toisistaan toista kertaa mittaa tällä kaudella, mutta perjantain kamppailu käydään Hämeenlinnassa. Ensimmäinen mittelö joukkueiden välillä päättyi HPK:n 1-2 jatkoaikavoittoon. Ilveksen ainokaisen tuossa ottelussa iski kultakypärää kannatteleva Daniel Corso. HPK:n hyvä alkukausi on alkanut kääntymään takaisin kohti karua arkea. Joukkue löytyy toki vielä sijalta 8 ja pisteitä on kasassa 14. Ilves porskuttaa edelleen kärkisijoilla ja on sarjataulukossa toisena 21 pisteellä.

Kerhon lokakuu ei ole kovin ruusuinen ollut. 4 peliä, 4 suoraa tappiota. Ja maalikeskiarvo näissä peleissä on tasan yksi. Ei kuulosta voittavan joukkueen maalimääriltä. HPK pelasi syyskuussa loistavasti kotihallissaan, kun se takoi komeita lukemia taululle, mutta lokakuussa ei ole kotonakaan maaleilla mässäilty. En tiedä, mistä se kertoo, mutta joukkueen kultakypärää kantaa Juha Kiilholma. Kaikki kunnia Juhalle, mutta ei hyvää päivää. Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen ovat olleet totaalisia varjoja viime kaudesta ja maalitykiksi hankittu Joonas Vihkon maalisarake näyttää puhdasta nollaa. Jos jotakin positiivista hakee, niin Ilveksen tavoin nuoret veskarit ovat onnistuneet loistavasti. Joukkue voi heittää joko Frans Tuohimaan tai Juuse Saroksen kentälle vähentämättä voittomahdollisuuksiaan. Suurin kiitos tästäkin varmasti kuuluu hyviä veskareita tehneelle Kari Lehtoselle. Kotijoukkueen kurssin on käännyttävä ja ykkösnimien herättävä, jotta Kai Raution valmennusura HPK:n peräsimessä ei lopu kuin seinään.

Ilves majailee vielä komeasti sarjakakkosena, mutta kolme viimeisintä peliä ovat olleet joukkueelta nihkeitä. HIFK jäi vielä jalkoihin, mutta TPS ja Pelicans kairasivat ansaitut pisteet hieman taapertaneelta kissalaumalta. Etenkin puolustuspäässä on tullut parissa viime pelissä todella räikeitä virheitä. Näistä on päästävä eroon ja pian. Ville Kolppasen pelaamista on ollut huikeaa katsella. Nuori mies on pitänyt legendaarista suurseuraa välillä yksinkin pystyssä. Upea mies kerta kaikkiaan! Sami Sandell on johtanut joukkueen ykköskenttää hyvin viime peleissä ja tehnyt heikohkon harjoituskauden jälkeen vaikutuksen. Daniel Corso on ollut hyvä, mutta viime pelien otteet eivät ole olleet yhtä kirkkaita kuin hänen päätään koristava kultakypärä. Puolustuspäässä ajoittain hukassa, mutta pisteitä tulee ihan tasaiseen tahtiin kuten ykkössentteriltä odottaakin. Ilveksen olisi hyvä katkaista tappioputki mahdollisimman pian, mieluiten jo Hämeenlinnassa, jotta ei ala taas tuskainen taival ja itseluottamuksen totaalinen hiipuminen. Varsinkin nuori joukkue kyseessä, jossa itseluottamus on tärkeässä osassa.

Ilves on edelleen Liigan toiseksi paras vierasjoukkue ja olisi varsin mukavaa, että vieraissa hyvät otteet perjantainakin jatkuisivat. Jos taas ylivoimaa vertailee, niin Ipalla se on keskitasoa, kun taas HPK pelaa koko sarjan surkeinta ylivoimaa. Myös alivoimapelissä Ilves on edellä.

Hyvää maalivahtipeliä tarvitaan perjantainakin ja tehokasta viimeistelyä. Jatketaan HPK:n maalintekovaikeuksia ja muutenkin alamäkeä. Tilastot puhuvat vierasjoukkueen voiton puolesta, mutta tasaisista asetelmista lähdetään ja Hämeenlinna on yleensäkin aika hankala paikka pelata.

Tappioputki poikki, hämeen herruus Tampereen vihreälle puolelle ja 3 arvokasta sarjapistettä, kiitos!

Kokoonpano:

#42 Sandell - #17 Corso - #9 Ruuttu
#72 Välimaa - #23 Asplund- #71 Keränen
#91 Jekimovs - #33 Rajala - #19 Kantola
#12 Flynn - #75 Kangasniemi - #20 Korhonen

#27 Näppilä - #8 Peltola
#67 Gysbers - #40 Kukkonen
#6 Kivistö - #77 Järventie

#31 Kolppanen
#35 Järvenpää
 

Ilves

Luottopelaaja
Viestejä
2 673
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Tästä pelistä olisi ehdottoman tärkeätä saada täysi pistepotti! Mikään muu ei ole hyvä (okei 2 pistettä parempi kuin 0). Mikäli halutaan iskostaa voittamisen kulttuuri Ilveksen nykypelaajille täytyy heidän saada voittoja säännöllisesti!!
 

Lars Zergun

Guest
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Rinkeliareenalla varmasti paljon Ilves-faneja, Kerholla tappioputki ja pahoja ongelmia maalinteossa, Ilveksellä maalissa liigan ykkösnimi Kolppanen.. Näyttääkö liian hyvältä revanssille nihkeestä avausviikonlopun kotitappiosta?

Onneks me fanit taidetaan olla ainoita jotka näitä miettii, eiköhän joukkue kuitenkin keskity olennaiseen, eli oman pelin saattamiseen takasin uomiinsa. Nyt olis kyllä äärettömän tärkeä ottaa 3p voitto, nimenomaan sillä omalla hyvällä pelillä. Viimeiset neljä matsia ollu mun mielestä enemmän tai vähemmän miettimisen aihetta antavia ja laskusuhdanteisia, jos vertaa vaikkapa Kärppä-peliin. Kliininen, järkevä ja tehokas vieraspeli toiveissa, Kolppaselta perusvarma ilta, nollapeli ei alkuunkaan mahdoton.. Toivottavasti Kerho nitistetään armottomasti ja palataan voittojen tielle.

Ollaan "putki-peli" putkessa, aiemmin me oltiin voittoputkessa, eilen yritettiin katkoa Pelsun voittoputkea, ja nyt tosiaan Kerhon tappioputkelle sitten jatkoa tilauksessa. Taidanpa lähtee kattoon matsin.
 

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 835
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Nyt kun on katsellut tuota HPK:n alamäkeä, niin eihän tästä pelistä voi kelvata mikään muu kuin suora voitto ja kolme pistettä!
 

iPA

Rivipelaaja
Viestejä
45
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Kolme pistettä olisi hyvä ja toisaalta odotettava tulos tästä kohtaamisesta. Hpk:ssa aikamoista myllerrystä kun kapteenin natsat vaihtanu omistajaa ja erimielisyyksiä pelaajien ja valmennuksen välillä. Mutta hyvä pitää mielessä että vasaraa hpk koulutti 6-1 lukemin. Kuumat pelaajat taas vaan kokoonpanoon ja ehkä jopa laittasin kaavasta poiketen kolppasen maaliin niin saa paikan palata voittojen tielle ettei jää mitään apinaa roikkumaan...
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 624
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Kerhon tappioputki jatkuu ellei Ilves sorru ylimielisyyteen, siihen ei ole varaa, Kerhossa on ihan laatuluokan pelaajia. Ymmärrettävästi tappioputki näkyy jotenkin joukkueen yhteinäisyydessä ja mielialassa, ei siellä kapteenia olisi muuten vaihdettu. Mutta lähtökohta on se, että nyt hämeenlinnalaisten alamäki saa vain lisää vauhtia. Ei sääliä.
HPK:ssa kuohuu - Viitaluomalta vietiin kapteenin natsat
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
1 987
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Nää on just niitä tilanteita kun vastustaja tulee ja lyö kovaa vastapalloon ja siinä sitten suu auki tyrmättynä jälkeenpäin mietitään ettei tässä näin pitänyt käydä.
Oma peli edellä ja viis veisataan kuka on vastustajan kapteeni tai mitään muutakaan mitä naapurikopissa tapahtuu.

PS. Mielonen paluubussilla kotiin.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 768
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Kerhon tilanne on katastrofaalinen. Kapteeni ja päävalmentaja ilmiriidassa, päävalmentajalle ollaan ainakin huhujen mukaan etsimässä korvaajaa ja joukkuekin saattaa olla pelaamassa valmentajalleen potkuja. Selvää on ainakin se, että Kerhon keskittyminen on jossain aivan muussa kuin huomisessa pelissä. Jos Ilves ei sorru ylimielisyyteen ja pitää keskittymisen oikeissa asioissa, tämä peli on kyllä vietävissä. Avausmaali helpottaisi paljon ja taas toisaalta lisäisi painetta kerhon pelaajien kypärän sisällä.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 553
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Ylimielisyyteen ei todellakaan ole varaa tai muuten voidaan jättää bussi Hakametsän pihaan ja luovuttaa pisteet Hämeenlinnaan. Toivon mukaan Kolppanen jatkaa tolppien välissä, mutta en yllättyisi jos Järvenpää huomenna maalissa olisi.

Toivon mukaan Ilves on keskittynyt täysin omaan peliin eikä mieti vastustajan tilannetta. Vieraspeleissä on nyt parissa viime pelissä heiluteltu verkkoja aika kiitettävästi, joten samaa tahtia vaan niin pisteet matkaavat melko varmasti Tampereelle.

Nyt jatketaan Kerhon alamäkeä ja katkaistaan orastava tappioputki. Toivosin, että Jekimovs nousisi huomiseen kokoonpanoon. Esimerkiksi Välly neloseen ja Jeki koittamaan Keräsen sekä Asplundin kanssa.
 

Cream

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
725
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Sandell-Corso-Ruuttu
Välimaa-Asplund-Keränen
Jekimovs-Rajala-Kantola
Flynn-Kangasniemi-Korhonen

Näppilä-Peltola
Gysbers-Kukkonen
Kivistö-Järventie

Kolppanen (Järvenpää)
 

iPA

Rivipelaaja
Viestejä
45
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Onkos paljonki porukkaa lähdössä hämeenlinnaan peliä katsoon. Itse aloin vähän arpoon että pitäskö lähtee kun sattu vapaapäivä tulemaan, mutta toisaalta kaljan juonti kotisohvalla peliä katsoen kiinostaisi myös.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Tämä on niitä pelejä, jotka pitäisi ehdottomasti voittaa. Ilvekselle on vuodesta toiseen kuitenkin ollut todella vaikeaa hoitaa "pakko" -voittopelit.

Toivottavasti Tuokkola pitää huolen siitä, että Ilves keskittyy olennaiseen eli siihen kuuluisaan omaan peliin, joka on ollutkin alkukaudesta erinomaisella mallilla.

Kokoonpano näyttää hyvältä ja pääsasia on, että Kolppanen jatkaa maalissa, niin vakuuttavaa hänen työskentelynsä maalitolppien välissä on ollut.
 

Isojalka

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
370
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Pari tappiota ja keskustelut hiljenee.. Hiipiikö Ilves-faneille pelko että mitä jos tämä ei kestäkkään ? No, nyt on vastassa joukkue, joka ilmeisesti on todella rikki sisäisesti. Tässä olisi "helppo" iskeä muuttamalla hiukan pelityyliä, jolloin kaikki se mitä vastustajan valmennus on puhunut pelaajille olisi turhaa. Ja kun keskusteluyhteys valmennuksen ja pelaajien välillä on poikki/toimimatonta, niin heidän reagointikykynsä olisi olematon, jolloin voisimme tempaista kunnon maalieron. HIFK:iä vastaan näkyi jo selkeästi erikoiskentällisiä yv:ssä, olisiko joustoa/uutta tulossa enemmänkin pikkuhiljaa muihinkin osa-alueisiin.. HPK:n twitterissä höpöttävät että Raunio ei ole enää tänään penkin takana.
 

Tarinankertoja

Luottopelaaja
Viestejä
3 368
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Kaljanjuonti Stickyssä on myös vaihtoehto. Sharen vieraspeli-illassa. Viimekaudella oli näin mukavaa

https://www.youtube.com/watch?v=GIB79v1Pkns
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
7 576
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Etukäteen ajateltuna pitäisi olla niin varma voitto kun olla ja voi, ainakin melkein. Kerhon päävalmentaja sivussa ottelusta, jonkinlainen kriisi joukkueen sisällä, 4 pelin tappioputki, Ilveksellä mennyt ihan hyvin viime pelit jne.

Puolustajaparit näyttävät tasapainoisilta, Levo ja Mäkinen jätetty kotiin.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 553
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Ihan kelpo kokoonpanolla lähdetään appelsiineja kaatamaan. Hyvästä laajudesta maalintekorintamalla voidaan puhua, koska jokainen hyökkääjä on heilutellut maaliverkkoja pl. Rajala ja Flynn. Tai onhan Flynn verkkoa heiluttanut, mutta vain rankkareissa. Puolustuksesta ainoastaan Näppilä ja Kukkonen ovat saaneet maalihanansa auki. Gysbersin maali on vain ajan kysymys ja myös Peltola sekä Järventie aika varmasti jossain vaiheessa laittavat verkon pöllyämään. Hienoa, että Kopo saa jatkaa maalilla, mutta toivottavasti Järvenpäätä ei aleta penkittämään yhden heikohkon pelin jälkeen.

Peli tulee katseltua kaverin TV:stä, joka omaa Extra kanavat. Lähes kaikki mahdollinen puoltaa vierasvoittoa, joten toivotaan että se myös "kairataan". Toivottavasti hoidetaan peli suhteellisen suvereenilla esityksellä. Hankala peli tulossa ja mahdollisesti vähämaalinen hyvien veskarien ansiosta.

HPK 0,1 - Ilves 3,4.

Edit: Ei ole Rautio penkin takana, vaan Pasi Arvonen. Ei sentään Viitakoski. Kunhan ei piristäisi.
 

Cream

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
725
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Vällykin on tolppien väliin osunut.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 553
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Cream sanoi:
Vällykin on tolppien väliin osunut.

No perhana! Niinpäs onkin. JYP-pelissä taisi olla. Korjaan!
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 768
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

Etukäteen ajateltuna pitäisi olla niin varma voitto kun olla ja voi, ainakin melkein. Kerhon päävalmentaja sivussa ottelusta, jonkinlainen kriisi joukkueen sisällä, 4 pelin tappioputki, Ilveksellä mennyt ihan hyvin viime pelit jne.

Ei tässä kyllä Ilvekselläkään minkäänlaiseen selänsuoristumiseen aihetta. Alla on kaksi tappiota peleistä jotka molemmat ovat olleet voitettavissa, mutta hävitty omien hölmöilyjen takia. Toivottavasti ovat tuoneet nyt joukkueelle nöyryyttä ja muistuttavat ettei tässä liigassa saa voittoja ilmaiseksi.
 

Nutshell

Rivipelaaja
Viestejä
25
Vs: PE 11.10.13 | Ennakkoa ja Jälkipelit HPK-Ilves

toskala sanoi:
Etukäteen ajateltuna pitäisi olla niin varma voitto kun olla ja voi, ainakin melkein. Kerhon päävalmentaja sivussa ottelusta, jonkinlainen kriisi joukkueen sisällä, 4 pelin tappioputki, Ilveksellä mennyt ihan hyvin viime pelit jne.

Ei tässä kyllä Ilvekselläkään minkäänlaiseen selänsuoristumiseen aihetta. Alla on kaksi tappiota peleistä jotka molemmat ovat olleet voitettavissa, mutta hävitty omien hölmöilyjen takia. Toivottavasti ovat tuoneet nyt joukkueelle nöyryyttä ja muistuttavat ettei tässä liigassa saa voittoja ilmaiseksi.

Juurikin näin. Jos ylipelataan, näennäispuolustetaan ja tehdään se vielä 95% suoritustasolla, niin ei ole pisteitä tulossa. Liiga näyttäisi ainakin näiden ensimmäisten 11 kierroksen jälkeen olevan hyvinkin tasainen, eli yhtään helppoa peliä ei ole tulossa.

Luotan kuitenkin itse valmennukseen ja joukkueeseen siinä määrin, että uskallan pistää rahani tänään Ilvekselle.
 
Ylös