Nokia Arena

yläjuusto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
180
Viiriongelma korjaantunee lähitulevaisuudessa, mutta kun tämä oli jo tiedossa perjantailta, niin itse olisin mieluummin katsonut peliä ilman viirejä, niin että screenin olisi nähnyt kokonaan. Uusintoja olisi ollut mukava nähdä. Muuten positiivinen kokemus, jos itse peliä ei lasketa.
08A71C20-B8A7-45D4-99E5-5B61137AB70E.jpeg
 

Mooses

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
322
Ranskalaiset viivat siinä järjestyksessä kun tulee mieleen:

- ulkoisesti hieno areena ja kaukalo ledeineen
- katsomot liian loivat
- äänentoisto ainakin toistaiseksi aivan paska
- alimpien rivien teleskooppikatsomot penkkeineen hyvin halvan ja rimpulan oloiset viritykset
- kaukalosta ei kuulu mitään ääniä katsomoon
- käytävät liian kapeat ja täten esimerkiksi kohdista, joissa on portaat alas/ylös muodostuu käsittämättömän ahtaat
- parvella pieni 0,33 olut tölkistä 7,9 euroa
- Ilves-kauppa naurettavan pieni koppi
- muutama oikein tyylikäs ruokapiste tai baari
- järkkärit kuvittelevat olevansa Yhdysvaltain presidentin turvamiehiä
- käytävillä luulee olevansa Tallinnan lentokentällä

Kokonaisuutena 2/5.
 

38 Special

Luottopelaaja
Viestejä
1 310
- Ilves-kauppa naurettavan pieni koppi

Varsinainen kauppa sijaitsee sisääntulokerroksessa ja on avoinna muutoinkin kuin pelien aikana. Tuo pääkatsomokerroksen koppi on sitten vielä lisäksi.

Joku kyseli narikan perään, niin sellainenkin löytyy sisääntulokerroksessa ja maksaa 3 €.

Sitä jäin pohtimaan itse, että voiko niistä lipunleimausporteista mennä ja tulla kesken pelin edestakaisin, jos on jo leimannut itsensä sisälle.
 

Mulder

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
104
Varsinainen kauppa sijaitsee sisääntulokerroksessa ja on avoinna muutoinkin kuin pelien aikana. Tuo pääkatsomokerroksen koppi on sitten vielä lisäksi.

Voi olla tyhmä kysymys, mutta missä siellä? Siis jos sisääntulokerroksella tarkoitetaan sitä A ja B-sisäänkäyntien jälkeistä aulatilaa ravintoloineen. Ei oma seurue tuolla pyöriessä mitään Ilves-kauppaa huomannut.
 

Liitteet

  • Areena_Kerrosopaste_AREENATASO_pysty-scaled.jpg
    Areena_Kerrosopaste_AREENATASO_pysty-scaled.jpg
    425,6 KB · kertaa luettu: 241

vilho

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
311
Narikkaa tai jotain vaatesäilytystä olisi kyllä tarvinnut!
Narikka löytyy B-sisäänkäynnin vierestä Sorinkadun puolelta, merkkasin kuvaan punaisella. Hinta oli 3€ kuten @38 Special tuossa myös mainitsi. Jonoja ei ollut juurikaan kumpanakaan päivänä silloin kun itse siinä asioin, mutta varmastikin asia muuttuu tulevaisuudessa. Aika pieneltä se vaikutti ja olisiko ollut 3-5 henkeä töissä.
Voi olla tyhmä kysymys, mutta missä siellä? Siis jos sisääntulokerroksella tarkoitetaan sitä A ja B-sisäänkäyntien jälkeistä aulatilaa ravintoloineen. Ei oma seurue tuolla pyöriessä mitään Ilves-kauppaa huomannut.
Merkkasin Ilves-kaupan kuvaan keltaisella, jossain noilla nurkilla se oli. Eli Sorinkadun puolella.

Areena_Kerrosopaste_AREENATASO_pysty-scaled.jpeg
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 717
Nyt on sitten Areena testattu ja ensimmäiset kokemukset saatu.

+ Sisääntulo ripeää ja vaivatonta. Turvatarkastukset ja koronapassin luku sujui alta minuutin vaikka yleisöä oli tosiaan se 13 000 ja tulevat lähes kaikki samoista ovista
+ Monipuolinen ruokatarjonta, kaikille varmaan jotain löytyy. Saapa jopa sitä perinteistä lihapiirakkaa nakilla.
+ Areenalle jäi jopa mielellään istumaan ja kumoamaan parikin tuopposta eikä ollut kiire jälkipeleille minnekään
+ Hienot valot ja tekniikka on otettu käyttöön viimeisen päälle. Varmasti kisaturistit keväällä tykkäävät
+ Jää on ihan eri luokkaa kuin Hakametsässä ja se näkyy suoraan pelin tasossa. Kun tämän osaa Ilves hyödyntää niin saa ainakin alkuun todellisen kotiedun.

- Erityisesti Ilveksen päätyyn syntyy pullonkauloja jonoista
- Myyntipisteestä riippumatta oluen valuttaminen tuntui olevan niin kovin hidasta ja välillä hanat meni tukkoon kokonaan. Vaikka myyntipisteitä oli paljon, ei jonot tuntuneet vetävän. Toivottavasti tämä oli vaan alkukankeutta sillä ensimmäistä kertaahan ne myyjätkin siellä pisteillään oli.
- Sisustus sellainen täydellisen neutraali ja valaistus hämärä.
- Jo useaan kertaan mainostettu tulostaulu. Jäähyn aikaa sai tihrustaa silmät vinossa. Ja miksi ei maalintekijät ja syöttäjät sinne mahdu.
- Käytävillä ei voi seurata peliä eikä erätaukokelloa missään. Ei pitäisi olla mahdoton homma hoitaa kuntoon.
- Isoin miinus tietysti täysin aneeminen katsomo ja tunnelman puute jo hyvin tiedetyistä syistä. Toivottavasti asiat saadaan mahdollisimman nopeasti kuntoon. Joulun jälkeen on oltava jo jonkinlaiset edellytykset pitää mökää tai osastolaistenkin innostus laskee.

Kokonaisuutena katsottuna valjuksi jäi kokemus. Joku toinen sen tiivisti niin hyvin. Kaikista puutteistaan huolimatta Hakametsä oli ihan puhtaasti jäähalli ja siellä yleisöä palveltiin sen mukaan. Nyt jäi kokemuksi sellainen tietty sieluttomuus. Että tervetuloa vaan, mutta ette te kyllä niitä pääsääntöisiä asiakkaita ole. Kyllä tuosta Areenasta voisi vielä joskus koti tulla, mutta kyllä se pitkään kestää ja monta ottelua vaatii. Se vaatii sitä yhteistä historiaa ja erityisesti hyviä kokemuksia että tuo Areena alkaa tuntua siltä että sinne on kiva mennä ja sieltä voi odottaa positiivisia kokemuksia.

Orpo olo. Ei Hakametsään tee mieli palata mutta eipä seuraavaakaan peliä nyt ihan minuutteja laskien odota.
 
Viimeksi muokattu:

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 817
Sen verran vielä Nokia Arenasta, että istuin viikonloppuna A10-katsomossa eli siinä päädyssä, jossa vierasjoukkueen fanikatsomo sijaitsee. Tuossa päädyssähän seisomakarsomo on leveämmän mallinen kuin Ilveksen fanikatsomo. Seisomakatsomoiden sijoittelussa on kyllä käynyt pahemman laatuinen suunnittelumoka, sillä jos vieraspäädyn seisomakatsomo on täynnä, ei sen takana sijaitsevilta istumapaikoilta voi kukaan nähdä kyseisestä päädystä suunnilleen muuta kuin siniviivan. Tämä johtuu tietenkin katsomoiden loivuudesta.

Kyseisessä päädyssä on siis mm. kaikki ry:n kausikorttipaikat (A10-B10), jonne ovat sijoitettuna myös kaikkein pienimmät junnut. Eteen kun tuodaan muutama bussilastillinen vierasfaneja, niin Ilves-junnujen ottelukokemus vaihtuu selkien tuijotteluun.

Tältä osin ymmärrän seisomiskiellon, mutta pysyvästi näin rankkaa suunnitteluvirhettä ei voi kaataa fanikatsomon tappioksi. Pitäisikö fanikatsomot siirtää kulmiin Hakametsän tyyliin? Tuolloin fanikatsomot pysyisivät edelleen kaukalon läheisyydessä, mutta myös istumakatsomoista säilyisi näkyvyys kentälle.
 

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
5 690
Pettymys. Monta asiaa varmasti saadaan parannettua, mutta jos maksat pelistä 50€,-. tai kausikortista reilun 1000€,-, niin oletus pitäisi olla täysin esteetön näkymä kentälle. Nyt katsomon liian pienistä korkeuseroista johtuen joutuu penkillä "venkoilemaan" nähdäkseen kunnolla jäälle.

Vaimo tosin tykkäsi ja sanoikin, että nyt tämä oli kuin ottelutapahtuma, kun Hakametsässä oli pelkkä peli. Tämä on varmasti täysin totta, mutta itselle vain sen pelin merkitys on 90% ja muu on sitten extraa. Nyt kun tuo itse pelin seuraaminen vaikeutuu, niin aika isosti mietityttää mitä tulee jatkosssa tehtyä, koska tuolle surkeasti suunnitellulle katsomolle ei taida mitään pystyä tekemään?

Noh todennäköisesti minä olen tässä se dinosaurus ja vaimo edustaa sitä uutta valta-asiakasta ainakin mitä voidaan Liigan yleisömääristä muuten päätellä. Yleisesti muutenkin harmillinen tilanne, koska koko yhteisön pitkään odottama vknloppu oli lopulta monessa mielessä floppi. Tätä vasten ymmärrän hyvin Osaston porukan pettymyksen ja kaikki pitää tehdä, että edes fanit saavat kunnon katsomon itselleen.

Niin ja jumbotron on hieno, mutta voi siellä jotain muutakin näyttää kuin yleisöä. Tuntui, että tavoitteena oli näyttää kaikki 13 000 paikallaolijaa vähintään kertaalleen. Muutenkin tuo P-Amerikkalainen tyyli yleisöön puskemisesta ja kuvaamisesta ei ole oikein suomalaisten juttu.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 592
Miksiköhän tuo noin loivaksi on tehty? Luulisi että konserteissa sun muissa tilaisuuksissa tulee tuo sama ongelma että jos edessäolija on pitkä niin ei takaa näe. Vai onko se lava sitten sen verta ylempänä vaikka konsertoissa että ongelmaa ei tule?
 

rysty

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
279
Miksiköhän tuo noin loivaksi on tehty? Luulisi että konserteissa sun muissa tilaisuuksissa tulee tuo sama ongelma että jos edessäolija on pitkä niin ei takaa näe. Vai onko se lava sitten sen verta ylempänä vaikka konsertoissa että ongelmaa ei tule?
Itse esitin tuon huolen jo rakennusvaiheessa,harmi että tämä on realisoitunut. Jos alempi ribboni olisi jätetty pois ja katsomo nostettu lähemmäs aitiokerrosta tulos olisi ollut paljon parempi. En ymmärrä miksi nämä vilkkuvalot ajaa kaiken edelle. Välillä tuntuu että näitä halleja suunnittelee ihmiset jotka eivät itse käy tapahtumissa.
 

Okafani

Luottopelaaja
Viestejä
1 023
Tuo pääkatsomon loivuus on kyllä todella huono pelin seuraamisen kannalta. Jatkossa varmaan kausarin omistavat varaavat paikkansa pääkatsomon ylimmiltä penkkiriveiltä, sieltäkin tulee taas etäisyyttä liikaa.
Itse olin molemmissa peleissä, yläkatsomosta pelin näki paljon paremmin, parhaat näkymät riveiltä 4 - 8.
Alakatsomosta parhaat paikat riviltä 15 ylöspäin. Alemmilta riveiltä kaukalon laita luo katveen ja näkyvyys kunnolla vain toiselle reunalle kaukaloa, tämä siis pitkiltä sivuilta.
 

TaikuriLuttinen

Luottopelaaja
Viestejä
4 024
Naapurin foorumilla kävi heidän kehityspäällikkönsä Aki Hautamäki vastailemassa naapurin kannattajien kehitysehdotuksiin. Tiivistetysti.

- Kuution fontit tulee kuntoon, kuutiota ohjataan ilmeisesti suht haastavalla ohjelmistolla, ei onnistunut ihan parissa päivässä vielä sen haltuunotto.
- Viirit ja jäädytetyt paidat siirretty eilen lopulliseen sijoituspaikkaan, n. 15 metriä lähemmäs seinää ja sekä korkeammalle kattorakenteisiin. Viikonlopun paikka siksi, että haluttiin tarjota tuo elämys ja nostoa lopulliseen paikkaaan ei voitu tehdä yleisön päällä.
- Käytäville tulossa parannusta ohjeistuksien suhteen, ei ole Ilveksen tai Tapparan käsissä vaan areenayhtiön, jonka pitäisi hoitaa.
- Telkkareita tulossa käytäville, osa jo olikin, mutta teknisen ongelman takia videosignaali ei toiminut maljan ulkopuolella. Elisa luvannut korjata pikaisesti.
- Projektorit saatiin käyttöön to-pe yönä ja yhtä projektoria vielä siirrettiinkin aavistus ennen ensimmäistä peliä, joten näidenkin kanssa varmaan saadaan vielä parempaa jälkeä aikaan kunhan päästää´n sinuiksi järjestelmän kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

J-boy

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
246
Laitoin noista pyörätuolikatsomon avustaja paikoista kyselyä kiinteistöpäällikölle. Kyseessä on kuulemma tietokatkos, tuolin saa kuulemma järkkäriltä pyytämällä. Toki olisi vielä parempi jos sitä ei tarvitsisi joka peliin erikseen pyytää, vaan niitä olisi vapaasti saatavilla.

Kulku pyörätuolikatsomoon on myös vielä mietinnässä. Se kun on aika kapea ja varsinkin isommalla tuolilla hieman haastava.

Nämä vain tiedoksi muille asian kanssa tuskailleille
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 348
On se hienoa että saadaan töllöt, projektorit yms kuntoon, mutta mites se tärkein eli fanitus?

Jotain tiedotetta olis kiva saada miten tuo etenee. Koska olisi mahdollista, että seisomakatsomo olisi kondiksessa, vai tuleeko ikinä olemaankaan.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 719
Liian loivat katsomot! Onneks ekassa erässä ollut pipopää vaihtoi katsomoa/ei palannut paikalleen ekan erätauon jälkeen, sillä tupsu peitti näkyvyyden. Vaikka istumapaikkani olikin 4 riviä ylempänä, kuin Hakamettässä, silti kaukalo ja sen tapahtumat tuli niin paljon lähemmäksi.
- ulkoisesti hieno areena ja kaukalo ledeineen
- katsomot liian loivat
Upea areena.
itse pelin seuraamisen kannalta jää kaipaamaan pienempää ja ”esteettömämpää” hakametsää jyrkempine katsomoineen.
penkit olivat ahtaat ja selkänoja liian pysty.
Toivottavasti saadaan etenkin arkipeleihin menneen loppusyksyn upea tunnelma ja fiilis tuotua hakametsästä.
Pelkona että 4-5000 katsojaa tuo turku fiiliksen tampereelle.
Se onko katsojamäärien suhteen hyvä että areena on keskustassa eikä hieman syrjemmässä hakametsän tapaan jää nähtäväksi.
Paljon hyvää mutta myös varjopuolia.
 
Ylös