Myrrälle kenkää

Status
Viestiketju on suljettu.

Jooseppi

Rivipelaaja
Viestejä
31
Hys, myrrälle annettu 4 peliä kääntää suunta. On kuulemma kopissa, epävarma tunnelma. Ottaako Ojanen komennon :D
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 797
Hys, myrrälle annettu 4 peliä kääntää suunta. On kuulemma kopissa, epävarma tunnelma. Ottaako Ojanen komennon :D


Mielenkiintoinen sisääntulo palstalle Mitä tällaisten vihjailujen tänne tuominen auttaa ja ketä palvelee.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
2 576
Ihme avaus tämäkin. En jaksanut lukea koko ketjua, typerääkin typerämpää olisi kenkiä Jouko nyt pihalle. Ei se Jokke sitä pelitapaa valinnut viime kaudellakaan, tokkopa nytkään.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 824
Toivottavasti Uusi Ilves on operatiivisen johdon, valmennuksen, muiden toimihenkilöiden sekä pelaajiston osalta yhtenäisempää sakkia kuin faninsa. Sitä ajattelee, että kaikkien koettujen vuosien jälkeen oltaisiin Uuden Ilveksen suhteen päästy tilanteeseen, jossa tuskan hetkellä koko yhteisö puhaltaisi yhteen hiileen - aivan kuten tehdään voittojen huumassa. Mutta kai se sitten on ilvesläisten dna:ssa tai opittuna käyttäytymismallina, että joku on heitettävä bussin alle synkkyyden hetkellä. Ja onhan se niin, kuten jäsen @Brooks on oivasti todennut, että kannattajan muisti ja hermopinne kantavat keskimäärin kahden-kolmen ottelun verran. Samalla voimme jälleen huomata, miten korpivaellus kirvoitaa uinuvia ja ihan uusiakin jäseniä aktivoitumaan näppäimistön ääressä.

Ilveksen pelilliset ongelmat johtunevat puhtaasti kokoonpanon ja pelitavan elämisestä, ja vielä ei olla päästy hommaan kiinni. Voi olla, ettei ehditä ajoissa päästäkään kiinni. Tähän voisi auttaa se, että valmennustiimiin lisättäisiin ollisalo, jolta saattaisi löytyä lääkkeet pelitavan kehittämiseen sekä keinot opettaa haluttu pelitapa joukkueelle riittävän nopeasti. Nyt vaikuttaisi nimittäin siltä, että pelitapaa on lähdetty muovaamaan liian radikaalisti kertarysäyksellä. Tästä kielii mm. se, että kentällistä kerätään kasaan omalla alueella hitaita lähtöjä varten jopa korostetun toisteisesti. Välillä hyvä vastaiskun paikka kuivuu kasaan, kun kiekko palautetaan pakille ja aletaan rullailla volttilähtöjä, vaikka mahdollisuus olisi ollut iskeä hallitusti kahdelta tai jopa kolmelta kaistalta pystyyn.

Täällä on näkynyt kirjoituksia joiden mukaan "valmentaja ei saa pelaajia valmistettua otteluihin". Näinhän on myös Jokke itse jonkun matsin jälkeen todennut, mutta tämän tulkitsen niin, että Myrrä haluaa ottaa negatiivisen huomion pois joukkueesta. Tavallaan siis kantaa vastuuta asiasta, johon ei itse ole ainoa syyllinen. Jos tilanne olisi oikeasti se, ettei joukkue olisi valmistautunut peliin, kääntäisin katseen valmennuksesta pelaajistoon ja etenkin kokeneeseen kaartiin; nämä ovat ammattilaisia ja tienaavat elantonsa pelaamalla jääkiekkoa. Jos jääkiekon pelaaminen ei sytytä, niin sitten pitää alkaa katsella uusia hommia. Ei elämäänsä kannata tuhlata tekemällä työtä, joka ei itsessään sytytä ja toimi motivaattorina. Tähän peleihin syttymättömyyteen en usko kuitenkaan pätkääkään.

Vielä hullumpi ajatus on se, että "joukkue ei pelaa enää valmentajalle, vaan pelaa tätä ulos." Kuinkas monessa ammatissa alaiset voivat valita esimiehensä? Tällainen olisi tulevaisuudenkin kannalta täysin kestämätön tilanne. Jos nyt olisi niin, että siellä todellakin perseiltäisiin valmentajaa ulos, niin valmentajan esimiehen (urheilujohtajan) sekä kapteeniston pitäisi puuttua tilanteeseen ja osittaa organisaation tukevan valmentajaa. Jos lakkoilua tästä huolimatta ilmenisi, alettaisiin pistää lakkolaisia yksitellen pihalle - vaikka sitten kapteeni edellä, jos tällaiseen porukkaan kuuluisi. Yksikään pelaaja ei ole Ilvestä suurempi.

Ja olisihan tämä siinäkin mielessä täysin uskomatonta, että organisaatiossa ammattilaiset tekevät myyntityötä, jotta saadaan rahaa sisään, ammattialset tekevät valmennustyötä uhraten 24/7 siihen, että yksilöt kehittyvät ja joukkue tekee tulosta, ammattilaiset hoitavat huoltajan hommat, jotta joukkue voi keskittyä vain pelaamiseen ja yksilöillä on aina huolletut välineet mahdollistamaan maksimaalisen suorituksen, ammattilaiset hierovat, ammattilaiset videoivat ja tilastoivat dataa, jonka perusteella joukkueen ja ykslöiden kehitystä voidaan seurata ja ohjata. Kaiken tämän jälkeen joukkueella tai sen 20-30 -vuotiaalla yksilöllä olisi muka mahdollisuus lopulta päättää, kuka toimii esimiehenä?

"Pelaajat eivät pelaa valmentajalle"-skenaario on kokonaisuudessaan niin absurdi ajatus, ettei tuota jaksa vatvoa enempää.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 149
Olli Salo olisi vapaana. Tuskin vaan kiinnostaa palata Ilvekseen. Harmi että sekin meni miten meni, kyllä Salolla oli enemmän annettavaa taktiselle puolelle kuin nykyisillä apureilla. Ei se pelkästään sattumaa ole, että on ajauduttu näinkin synkkään pudotukseen.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Eemeli Hyeena

Rivipelaaja
Viestejä
39
Minusta on hyvä, että ottelutahti tulee kiihtymään. Nyt tulee koko ajan nopeammin uusi mahdollisuus kääntää suunta. Ei tarvitse aina viikkoa odottaa uutta mahdollisuutta ja kerätä jännitystä. Niin kuin Myrrä haastattelussa sanoi, että ottelut kipsaa pahasti tällä hetkellä. Enemmän pelejä, vähemmän kurjuudessa märehtimistä. Sitä kautta suunta kääntyy.

Jätkät kyllä osaa pelata edelleen, se ei ole muuttunut mihinkään. Kyllä se pelaamisen rentous sieltä vielä tulee. Kun tulee, mahdollisuudet on edelleen mihin vaan. Eli ei nyt paineta paniikkinappulaa.
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
800
Olli Salo olisi vapaana. Tuskin vaan kiinnostaa palata Ilvekseen. Harmi että sekin meni miten meni, kyllä Salolla oli enemmän annettavaa taktiselle puolelle kuin nykyisillä apureilla. Ei se pelkästään sattumaa ole, että on ajauduttu näinkin synkkään pudotukseen.
Kerros nyt enemmän kun tunnut tietävän ja tuntevan Myrrän, Ojasen, Saarisen sekä Salon kyvyt ja taktisen osaamisen noin hyvin? Missä on suurimmat erot ja mistä ne johtuu? Miksi Saloa ei kiinnosta palaaminen vaikka pyydettäisiin? Mitä Salo olisi tehnyt eri tavoin että sattumalle ei olisi ollut sijaa?
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
800
Sanokaas te jotka paremmin tiedätte, niin onko tuo hyvästä että joku/jotkut hyökkääjät on randomisti aina poppareilla. Voisko se kääntyä itseään vastaan kun valmentaja ei naulaa ketjuja ja epäonnistumisen pelko kalvaa tekemistä kun virheitä vältellään. Lisäksi se voi aiheuttaa hämmennystä jos ei ole selkeetä mittaria koska poppareille joutuu vai joutuuko.....vai onks tää yleinen tapa myös muissa liigajoukkueissa että "julkisesti" joku on aina poppareilla ja ollaan alituisessa kilpailutilanteessa?
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 149
Kerros nyt enemmän kun tunnut tietävän ja tuntevan Myrrän, Ojasen, Saarisen sekä Salon kyvyt ja taktisen osaamisen noin hyvin? Missä on suurimmat erot ja mistä ne johtuu? Miksi Saloa ei kiinnosta palaaminen vaikka pyydettäisiin? Mitä Salo olisi tehnyt eri tavoin että sattumalle ei olisi ollut sijaa?

Salo haluaa olla päävalmentaja, joten tuskin nyt enää tekee täyskäännöstä ja palaa yhtäkkiä Ilvekseen. On harmi että hyvin toiminut kombo hajosi vähän niinkuin kesken prosessin. Nykyinen valmennus selkeästi hakee edelleen itseään. Salon aikana ei nähty näitä totaalisia sulamisia. Puolustaminen oli yksinkertaista, mutta tehokasta. Nyt Ilves antaa vastustajalle pelistä toiseen selkeästi enemmän laatupaikkoja kuin vastustaja. Puolustaminen on aivan liikaa maalivahdin huippuillan varassa.

Nythän valmennus on myös lähtenyt hyökkäyspelaamista muuttamaan aika radikaalisti kesken kauden. Yhtäkkiä hitaita lähtöjä oikein hakemalla haetaan. Niin hitaasti, että vastustajan on helppo kasata rivinsä vastaan ja peittää syöttölinjat. Vähän näyttää siltä, että tätä ei ole yhtään harjoiteltu aiemmin ja nyt on aloitettu ihan alusta. Epävarmaa touhua monella rintamalla.
 

PETOFANI

Rivipelaaja
Viestejä
31
Jos nyt ekaks utj kenkitään. Ei pystynyt Jokelle tarjoon riittäviä työkaluja...
Hauska seurata näitä keskusteluja, mutta välillä pakko heittää itsekin väliin jotain... Aika ihmeellistä et Myrrä saa näin paljon kuraa kun menee välillä huonosti...Toki Myrrä ei saisi liikaa muutella ja sekoittaa pelitapaa, koska välillä tulee vain jaksoja että ei kulje ja siinä on vaarana et menee ihan sekaisin koko baletti....
Mutta pakko nyt toistaa taas itseään kun nyt kauheesti ollaan heittämässä porukkaa pois niin toki niitäkin löytyy... En lähde nimiä heittää, mut henkilöt jotka vastaavat liigan sekä A:n maalivahti hankinnoista ja valmennuksesta.
Pakko kyseenalaistaa hieman osaamista ja pyydän anteeksi suoruuttani... Kolppanen ei ole tämän päivän maalivahti liigassa... Mäkiniemi tällä hetkellä hyvä kakkonen ei ykkönen(ei ole tullut kehitystä niin paljon kun lähtöasetelmissa oletti kun tuli Tampereelle) A:n maalivahdit Hänninen ja Valtonen... Surullista
Maalivahti valmentajille kans jotain tulosvastuuta hommaan.
Annetaan Myrrälle työrauha kyllä niitä voittoja ja tulosta tulee kunhan saadaan ykkös veskari porukkaan Mäkiniemen kaveriksi. Kun joukkue luottaa veskariin niin peli muuttuu... Näkeehän sen A:n peleistäkin... Ei kiinnosta pelaaminen kun oma pää vuotaa liikaa
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös