• Viime aikoina on hälyttävästi yleistynyt foorumilla ns. multinickit eli useammat tunnukset samoilla ihmisillä, jopa ihan arvosteltuilta nykyisiltä ja entisiltä nimimerkeiltä. Niitä on ylläpidon puolelta poisteltu aika ahkerasti. Yrittäkääpäs nyt ryhdistäytyä, niin ei tarvitse esimerkiksi vaikeuttaa rekisteröitymistä palstalle turhaan.

Moderaattoreiden toiminta

Ylläpito

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
4
#41
Tältä palstalta löytyy paljon mielenkiintoisia tai jopa huvittavia erityispiirteitä; mm. kaksoisnickit ovat kiellettyjä, joskaan tämä ei taida koskea ihan kaikkia.
Kaksoisnick on vaikea todistaa, jos IP-osoite ei ole jaettu tai samankaltaista sähköpostiosoitteita ei löydy. Kaksoisnick -epäilyn voi raportoida ylläpidon suuntaan. Tällä tavalla nimimerkit osataan ottaa tarkempaan seurantaan.

Äärimmäisenä toimenpiteenä kaksoisnickin poistamisen kynnys voidaan laskea tasolle syytä epäillä.
 

UglyHouse

Luottopelaaja
Viestejä
1 216
#42
Kaksoisnick on vaikea todistaa, jos IP-osoite ei ole jaettu tai samankaltaista sähköpostiosoitteita ei löydy. Kaksoisnick -epäilyn voi raportoida ylläpidon suuntaan. Tällä tavalla nimimerkit osataan ottaa tarkempaan seurantaan.

Äärimmäisenä toimenpiteenä kaksoisnickin poistamisen kynnys voidaan laskea tasolle syytä epäillä.
Syytä epäillä = mielivaltainen moderointi? Ei kuulosta hyvältä.
 

Raipen Lätty

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
204
#44
Tällä hetkellä ketjut rönsyilevät kaikesta muusta kuin ketjuihin kuuluvasta keskustelusta. Esimerkiksi Henttosen ketjussa keskustellaan Lehtosen eilisistä otteista Kooveen maalilla.

Kaipasin modeilta tiukempaa otetta. Foorumin keskustelun tason määrittää moderaattorit, koska modet pystyvät siirtämään keskustelua oikeisiin ketjuihin ja tarvittaessa poistamaan mauttomia ja asiaan kuulumattomia viestejä.

Verrataan esimerkiksi tappara.co :n ja tämän foorumin keskustelua. Foorumeilla käydään aikalailla samanlaista keskustelua, mutta tappara.co :sta saa fiksumman vaikutelman, koska modeilla on tiukempi ote foorumilla käytävään keskusteluun. Naapurin foorumilla viestit, jotka eivät edistä keskustelua poistetaan ja viestit, jotka ovat väärässä ketjussa siirretään oikeaan ketjuun.

Kun foorumi on selkeämmin luettava ja typerät kommentit poissa, tämäkin foorumi voisi kerätä enemmän lukijoita puoleensa!
 

Burton

Guest
#46
Toteuttakaa nyt helvetti soikoon tuo uhkaus, mikä tuossa ylhäällä varmaan kaikilla näkyy. "...esimerkiksi vaikeuttaa rekisteröitymistä palstalle..."
Tälle palstalle suolletaan sellaistakin turhapäiväistä paskaa päivittäin, että kirjoitustaitoisia hirvittää. Suurella osalla kirjoittajista ei olisi oikeasti asiaa kun Täällä puramme Ilveksen aiheuttamaa pahaa oloa ketjuun. Silti tuon saman paskan annetaan rönsyillä joka helvetin ketjussa pilaten niiden luettavuuden.

Ps. Ei tuo kirjoituskielto hirveästi ainakaan poistanut epäilyksiäni ylläpitoa kohtaan, että "meitä" tarkkaillaan vähän turhankin tarkasti. Taisi epäilykseni osua ns. maaliin, kun Hekekin hävisi kuin pieru Saharaan.
 
Viestejä
1 286
#47
Ainakin tämä moderaattori tekee hommaa täysin harrastepohjalta. Ja tämä on harrastuksista sijalla xxx, joten vetoan kirjoittajiin. Miettikää kahdesti ennen Enterin painallusta. Me kirjoittajat olemme osa Ilvestä ja siksipä kantakaa verkkareita kunnioittavasti.
 

Tero

SM-liiga 2001
Viestejä
3 941
#48
Jos nykyisten moderaattoreiden toiminta tuntuu itsestä riittämättömältä - laita hakemus sisään, ainakin jokin aika sitten haettin väkeä vahvistamaan modetiimiä. Jos pätevä/sopiva löytyy, uskon täydennystä voivan tapahtua varsinaisen hakuajan ulkopuolellakin.

Itse en ole kiinnittänyt huomiota valvojien toimitaan, mutta hyvä jos multinickejä on poistettu, kyllä sen pitäisi näkyä palstan siistiintymisenä jollain aikataululla.

Edit: Kyllä me kirjoittajat voitaisiin tosiaan siistiä niitä omia viestejäkin. Lisäksi siellä on Raportoi-painike, sitä käyttämällä voimme auttaa moderaattoreiden toimintaa.
 

sentteri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
370
#54
Mary ainakin pyysi että nick poistetaan.
Joo niinhän se olikin, jostain syystä sekoitin sen Ist0on, Ist0n nimimerkin poistosta en osaa sanoa, josta AQ21 tuossa kyseli, my bad.

Muutenkin ihmetyttää että miksi tänne on yhtäkkiä tullut ilmeisesti lukuisia tuplanikkejä? Pahin hybridivaikuttamisen aika on nyt kuitenkin ohitse nyt kun siirtoraja on turvallisesti ummessa, ehkä tilanne saadaan rauhoittumaan. Valottaako meidän rautanyrkkiset modet tätä tilannetta meille tavallisille tallaajlle sen enempää?
 

Noma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 371
#55
En osaa sanoa miksi näitä nyt on ilmennyt, mutta näin on kuitenkin käynyt. Ehkä tavoitteena on vain saada luotua ajatusta siitä että joidenkin ajatusten takana on isompi joukku ihmisiä kuin onkaan. Vaikea sanoa, näin kun itse omalla nimelläni yhdellä tunnuksella kirjoittelen, niin toisten ihmisten pään sisään on vaikea välillä sukeltaa.

Mutta tätä sääntöä tullaan kuitenkin jatkossakin valvomaan, ihan vain keskustelun sujuvuuden vuoksi.
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 838
#57
Ps. Ei tuo kirjoituskielto hirveästi ainakaan poistanut epäilyksiäni ylläpitoa kohtaan, että "meitä" tarkkaillaan vähän turhankin tarkasti. Taisi epäilykseni osua ns. maaliin, kun Hekekin hävisi kuin pieru Saharaan.
Kirjoittamattomuuteni tuntuu kovasti kiinnostavan. Luuletko oikeasti, että tuo on syy hiljaiselooni? Jos antaisin jokaisen perättömän syytöksen vaikuttaa tekemisiini, en olisi kirjoittanut mitään enää vuosikausiin.

En kirjoita mitään, koska ei enää kiinnosta. Siinä syy kaikessa yksinkertaisuudessaan.
 
Tykkää tästä: Pika1

Reborn Lynx

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
101
#58
Mielenkiinnosta olisi hauska tietää mitä nickejä poistettu:D. Börje Borgelsson mikä lienee ainakin lähti
Jep. Oikeestaan vielä mielenkiintoisempaa olisi nähdä keillä arvostetuilla nykyisillä ja entisillä nimimerkeillä on näitä multinickejä.:)
Listat vaan esille, jos vaikka vähenis tällainen jatkossa...
 

Teme-74

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
896
#59
Joskus vuosia sitte ku itte olin eräillä sivustoilla Mode/Admin hommissa, niin tämä multinick ryhmä koostui lähinnä siitä ryhmästä, jotka joi ES,ää, ajeli mopoautoilla ja räki siwan takana.

Tän tyyppisillä forkilla luultavasti perus trollaamisia,tiettyjä agendoja jne... Aika tylsää luettavaa kyllä.
Aika vaikee noita multeja on tottapuhuen estääkkään. Joitain vähentämiskonsteja ehkä kyllä.

Noin muuten nämä forkat on mielestäni vallan hyvät. Eipä isommin ole itsellä valitettavaa, ja toisaalta itse ainakin aikasemmin näin hyvänä tänne hyväksytyn tunnuksen rekisteröitymisen. Samaa en sano jatkoajasta.
 
Viestejä
45
#60
Pieni palaute moderaattoreille.

Olin täällä toisella nimimerkillä vuodesta 2015, koska tiesin tämän nimimerkin kirjoittajan olevan monilla selvillä vuosista jatkoajassa johtuen. Olin tällä nimimerkillä kirjoittanut vuoden 2014 jälkeen yhden viestin - vuoden 2017 tammikuussa.

Moderaattori @HekeK useassa yhteydessä loisti tiedollaan uuden nimimerkkini henkilöllisyydestä ja ainoa keino siihen on/oli kirjautumistietojen/ip-osoitteen yhdistäminen. En pidä sellaista hyvänä käytöksenä, kuten en myöskään nimimerkin takaa kirjoittavan identiteetin jakamista eteenpäin.

Kukin tavallaan. Itse aion osallistua keskusteluun jatkossa mahdollisimman vähän.
 
Ylös