Mikkelin Jukurit

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 575
jukurit_1.png
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 575
Maalivahdit

Jukurit hakee liigataipaleensa ensimmäistä pudotuspelipaikkaa hyvin tutulla maalivahtikaksikolla Sami Rajaniemi - Juhana Aho, jotka ovat toimineet mikkeliläisten veräjänvartijoina myös kahdella edellisellä kaudella. Maalivahtitrion täydentää 17-vuotias Eetu Randelin.

Rajaniemi on ollut Jukureiden ykkösvahdin pallilla joukkueen kolmella edellisellä kaudella ja asema säilyy tulevallakin sesongilla. Viime kaudella niin otteluita kuin peliminuuttejakin kertyi liigavahdeista eniten. 26-vuotias vahti on pelannut kolmen edellisen kauden aikana yhteensä 152 ottelua, eikä yhdelläkään kaudella torjuntaprosentti ole painunut alle 90%:n, vaikka jokainen kausi on päättynyt joukkueella runkosarjaan. Kaudella 2016-2017 Mestis-mestaruutta SaPKossa juhlinut Aho antaa ensi kaudella urakoivalle Rajaniemelle muutaman huilivuoron. Kahdella edellisellä kaudella torjuntaprosentti on jäänyt alle 90%:n.

Puolustus

Kolme liigakautta Jukurit pelasivat ilman ulkomaista puolustusosaamista, mutta ensi kaudella sitä nähdään takalinjoilla kaksin kappalein. Toinen näistä on 19-vuotias tshekkipuolustaja Jakub Galvas. 181 senttinen Galvas on pelannut kolme edellistä kautta Tshekin pääsarjassa HK Olomoucin riveissä, jossa viime kaudella 40 ottelussa syntyi 17 tehopistettä (4+13). Galvas on Chicago Blackhawksin viidennen kierroksen varaus parin vuoden takaa ja kokemusta on runsaasti junnumaajoukkueissa. Lupaavasta pelaajasta on siis kyse, joka varmasti olisi muutamalle muullekin liigaseuralle kelvannut. Koeajan kautta loppukauden sopimuksen pyrkii lunastamaan venäläiskazakstanilainen Alexander Yakovenko. Viime kaudella USHL:ssa puolustaja teki 56 ottelussa peräti 52 tehopistettä (19+33). Puolustukseen kiinnitettiin lisäksi kaksi nuorukaista: Kärpistä Samuel Kemppainen ja HIFK:sta Axel Rindell, joka latoi viime kaudella helsinkiläisten A-junioreissa 50 otteluun 41 tehopistettä (7+34).

Nuorten rinnalle on heittää muutama kokeneempi nimi, jotka ovat hyvin tuttuja naamoja Jukureiden alakerrasta jo muutaman kauden ajan. Näistä kokenein on 439 liigaottelua pelannut Antti Jaatinen. Puolustuksessa jatkavat myös Samuli Piipponen sekä Ville Hyvärinen. Hyvärinen laukoi toissa kaudella neljä maalia, mutta kolmella muulla liigakaudella ei osumia ole syntynyt yhtäkään. Takalinjoilla jatkaa myös 18-vuotias puolustajalupaus Mikko Kokkonen, joka oli viime kaudella joukkueen tehokkain puolustaja 19 tehopisteellään (3+16), mikäli kesken kauden lähtenyttä Teemu Suhosta ei oteta huomioon. Puolustuksen kiinnostaviin nimiin lukeutuu myös maailmanmestari Jukka Jalosen poika, oikealta puolelta laukova Jimi Jalonen, joka starttaa toisen täyden liigakautensa.

Hyökkäys

Jukurit luottaa ensi kauden kärkisenttereissään ulkomaalaisnimiin. Kanadalainen Charlie Sarault siirtyy Mikkeliin Tanskasta Rungsted Seier Capitalin joukkueesta, joka voitti viime kaudella Tanskan liigan mestaruuden. Sarault teki joukkueessa varsin väkevää tulosta, kun 40 runkosarjaottelussa syntyi 51 tehopistettä (14+37) ja 14 pudotuspeliottelussa 19 tehopistettä (4+15). 27-vuotias kanadalainen oli sarjan neljänneksi paras pistemies. Eurooppaa on kierrelty reilusti, sillä kolmella edellisellä kaudella Sarault on pelannut niin Itävallassa, Slovakiassa, Saksassa kuin Tanskassakin. Toinen kärkisentteri on ruotsalainen Fredric Weigel, joka on kiekkoillut kolme edellistä kautta Allsvenskanissa. Viime kaudella AIK:ssa 52 ottelussa syntyi 41 tehopistettä (9+32). Ruotsalaissentteri pelaa ensimmäistä kertaa Ruotsin rajojen ulkopuolella. Mainittujen herrojen on onnistuttava, mikäli Jukurit mielii pudotuspeleihin.

Lähtijälista ei heimolaisilla ole kovin pitkä. Kokenut sentteri Turo Asplund suuntaa ensi kaudeksi Sportiin. Ilman sopimusta viime kauden hyökkääjistä ovat Markku Flinck ja Nestori Lähde.

Jukureilla on kelpo tilanne hyökkääjien suhteen, sillä viime kauden viidestä tehokkaimmasta hyökkääjästä neljä nähdään viikinkipaidassa tulevalla kaudella. Näistä tehokkain viime kaudella oli C-kirjainta rinnassaan kantava Miika Roine, joka tehtaili 60 ottelussa 33 tehopistettä (12+21) ja tämä oli myös Roineen uran piste-ennätys. Laituri on todellinen teräsmies, sillä kolmella viimeisimmällä kaudella väliin ei ole jäänyt otteluakaan. Kesken viime kauden hankittu venäläinen Vadim Pereskokov oli 14 osumallaan joukkueen paras maalintekijä. Mitä puolestaan saa aikaan viime kaudella 30 ottelussa 24 tehopistettä (12+12) tehnyt Mika Partanen? Viime kauden lopun Partanen pelasi lainalla sveitsiläisseura Lausannessa. Taustalta tukea antavat mm. Tapparasta lainalla oleva lupaus Kristian Tanus sekä viime kaudella uransa parhaan kauden pelanneet Julius Vähätalo ja Teemu Henritius.
 
Viimeksi muokattu:

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 624
Jukurien hallituksen puheenjohtaja toimii jatkossa myös toimitusjohtajana.

 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 460
Kangasalustalle monoa Jukureista, Marko Kauppinen hyppää puikkoihin välittömästi. Ilves vois poimia Pekan Myrrrän ja Salon kolmoseksi.

 

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Kangasalustalle monoa Jukureista, Marko Kauppinen hyppää puikkoihin välittömästi. Ilves vois poimia Pekan Myrrrän ja Salon kolmoseksi.

Tarviiko Myrrä ja Salo tässä vaiheessa random tyyppiä sählään sekaan? Mitä lisäarvoa ja erikoisosaamista nimenomaan Kangasalusta toisi valmennukseen?
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ilveksen valmennustiimi on nykytyyliin verrattuna pieni, mutta olisiko Kangasalusta juuri oikeanlainen lisä, se on asia erikseen.

Jukureissa Kangasalusta on luottanut aika pitkälle jääkiekon perusasioihin: paljon juoksutreenejä, neljä miestä pelin alla, yksinkertaista hyökkäämistä...
 
Viimeksi muokattu:

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 479
Itseänikin ihmetyttää, mitä näyttöjä Kangasalusta on antanut, joiden vuoksi niin moni kaipailee äijää tänne töihin?

Parit potkut ja julkisuudessa antanut itsestään aika urpon kuvan. Voi olla toki kovakin seppä, mutta mihin tämä arvostus perustuu?
 

Mortal

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
559
Kangasalusta oli Ilveksessä toimiessaan erittäin pidetty. Jämäkkä persoona, joka teki ihan ok tulosta liigan vaikeimmassa paikassa.
 

punakone

Luottopelaaja
Viestejä
1 896
Ihmeellinen ratkaisu Jukureilta tai ylipäätään Kauppisten palkkaaminen päävalmentajaksi..monet pyöritellen päätään(sisäpiiriläisten) joidenka kanssa olen asiasta jutellut..nyt kuulemma mennään lopullisesti ojaan ja viimeinenkin uskottavuus lähtee koko Jukureiden toiminnasta.
 
Ylös