Melkein Ilveksessä pelanneet kiekkoilijat

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
5 061
Tuli tässä muisteltua vanhoja uutisotsikoita ja "varmoja sopimuksia".

-"Viitakoski ja Keskinen Ilvekseen"

Veikkaajan jutussa Keskisen Essin piti tosiaan siirtyä Veskun kanssa Ilvekseen samaan aikaan, en tiedä mistä jäi sitten kiinni (rahasta?).

-Frantisek Kaberlella piti olla sopimus 90-luvun lopulla. Helsingin Sanomat tästä uutisoi mutta koskaan mies ei Tampereelle saapunut.

-Anders Eriksson teki jo sopimuksen mutta saikin nhl-sopimuksen.

-Jussi Markkanen oli Ilveksen kanssa lähellä sopimusta ennen toista Tapparan keikkaansa.

-Teppo Kivelää yritettiin 98-99 kauden jälkeen kiivaasti riveihin. Ei tärpännyt.

-Kimmo Rintanen neuvotteli 97-98 kauden jälkeen sekä Hifkin että Ilveksen kanssa. Lopulta raha ratkaisi ja siirtyi Jokereihin.

-Brad Moranin kanssa meni viime hetkellä kynä jumiin.
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
5 991
Kimmo Timosella oli kaudeksi 1997-98 kolme vaihtoehtoa,HIFK,Jokerit ja Ilves.

Tosin Kimen omien sanojen mukaan varsinaisen valinnan hän teki HIFK:n ja Jokereiden välillä jotka olivat tasaveroisia vaihtoehtoja ja Ilves sitten kolmosvaihtoehto.

Ville Sirenin piti kanssa tulla 1997-98 ja uudelleen 1998-99,mutta edellisen kauden jatkoikin Sveitsissä ja jälkimmäiseksi siirtyikin HIFKiin.Ville tosin oli uransa osalta HIFK:ssa jo over the hill eli sikäli hyvä,että munasi itsensä Helsingissä eikä meillä.Muistan kun omaan PC:n NHL-peliini editoin jo jollain editorilla Bostonin päälle laitettuun Ilvekseen Viitakosken,Keskisen ja Sirenin jollain editorilla Veikkaajan varmojen tietojen perusteella.Veikkaajahan uutisoi tosiaan Keskisen ja Sirenin (ja lopulta toteutuneen Viitakosken) jo varmoina tietoina eikä pelkkinä huhuina.


HPK:sta takaisin siirtymässä ollut Jarkko Varvio poseerasi Ilveksen uutta logoa kantavassa paidassa jo Aamulehdessäkin ennen kautta 1993-94,mutta lähtikin Änäriin ja palatessaan siirtyikin Lukkoon eikä koskaan enää pelannut Ilveksessä.

Lukosta takaisin siirtymässä ollut Tomi Pettinen poseerasi Ilveksen uudessa vihreässä paidassa (kausilla 2001-05 vihreää väriä ei esiintynyt Ilveksen paidassa ollenkaan) ja pelasi jopa harjoitusotteluita Ilveksessä ennen kautta 2005-06,mutta lähtikin toiselle yritykselle Pohjois-Amerikkaan ja sieltä palatessaan menikin Ruotsin kautta takaisin Lukkoon,eikä koskaan enää pelannut Ilveksessä.


Ja toki Varvion korvaajaksi hankittu Zigmund Palffy pelasi silloin 1993-94 harjoitusmatsejakin Ilveksessä,mutta lähtikin viime hetkellä myös Änäriin ja pelasi siellä himpun verran Jakkea menestyksekkäämmän uran.(vaikkakin juuri kyseisellä 1993-94 kaudella viikon Ziggya vanhempi Jakke veti Änärissä paremmin 8.2+3 <-> 5.0+0.Kaksi vuotta tästä Palffy teki Änärissä 87 pistettä ja Jakke SM-liigassa 27)


Shokkisiirrosta Hakametsän sisällä koskien Lasse Pirjetää oli puhetta kauden 1999-00 osalta keväällä 1999 ennen kuin Toikkarointien ilmapallo tyhjeni ja paljastui,että seura on konkurssikypsä.Pirjetä meni Tapparasta Hifkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Robert ja Nollakulma

Luottopelaaja
Viestejä
3 749
Jarkko Varvio & Zigmund Palffy kaudelle 93-94, mutta NHL vei kummassakin tapauksesssa voiton.

Toki Varvio ehti uransa korkata Ilveksessä ja Palffy pelata muutaman harkkamatsin, mutta silti kirpaisevia ohareita.
 

Crueman

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
564
Teemu Selänne ja olisikohan ollut ennen Jokereiden nousuun päättynyttä divarikautta. Kertoi Valavuoren haastattelussa, että vaihtoehtoja olivat Ilves, TPS ja HIFK. Lopulta sai kuitenkin Jokereista haluamansa ja loppu on historiaa.

Jere Karalahti oli jo käytännössä sopinut siirrosta Ilveksen A-junnuihin, mutta ilmeisesti NHL-varaus samana kesänä muutti HIFK:n ajatukset.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
6 662
Jere Karalahti oli jo käytännössä sopinut siirrosta Ilveksen A-junnuihin, mutta ilmeisesti NHL-varaus samana kesänä muutti HIFK:n ajatukset.
Tähän voi jo todeta että ONNEKSI ei koskaan pelannut Ilveksessä. Vaikka Karalahti kiistämättä hyvä kiekkoilija olikin, on melko selvää että Karalahden ja HIFK:n mutkikkaassa suhteessa IFK oli se joka kärsi ja joutui maksajan paikalle.

Teemu Selänne ja olisikohan ollut ennen Jokereiden nousuun päättynyttä divarikautta. Kertoi Valavuoren haastattelussa, että vaihtoehtoja olivat Ilves, TPS ja HIFK. Lopulta sai kuitenkin Jokereista haluamansa ja loppu on historiaa.
Tuosta sai vielä yksityiskohtia sen verran että TPS oli tarjonnut kaudesta 90 000 mk ja Ilves 80 000 mk. Sitten Selänne halusi vielä kuulla HIFK:n tarjouksen ennen lopullista päätöstä. Moberg antoi tarjouksen autossa suljetussa kirjekuoressa Helsingin jäähallin parkkipaikalla. No tarjous oli 10 000 mk kaudesta ja pikkuisen pelirahaa pelattujen pelien mukaan. Moberg on myöhemmin kuvaillut episodia uransa suurimmaksi epäonnistumiseksi.

Ville Nieminen oli ilmeisesti ennen NHL-varaustaan hyvinkin lähellä siirtoa Ilvekseen. Toki ajatus tuntuu nyt kaukaiselta mutta silloin ei ollut tietoa että kaverista tulee jonain päivänä Tappara-ikoni, Stanley cup - voittaja ja suomalaisen kiekon väriläiskä.
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
5 991
Nieminen oli siis kaudeksi 1996-97 lähellä siirtyä Ilvekseen,kun Tapparassa ei vastuuta tullut,mutta päätti jäädä Tapparaan ja sai jonkun puolittaisen läpimurron tehtyä ja lähti siitä sitten Amerikkaan.

Nieminen oli ilmeisesti myös työsulkukaudella 2004-05 lähellä siirtoa Ilvekseen,kun meni sukset taas kerran ristiin Tapparan kanssa.Lisäksi ollessaan Amerikassa farmisarjoissa Nieminen kertoi joskus 1998 tai 1999,että voisi ihan hyvin pelata Ilveksessä,koska siellä pelaa hänen kavereitaan.(Ilves oli silloin Toikan aikaan liigan kärkipäätä ja Tappara keskikastia)
 

38 Special

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
112
Jarkko Varvio & Zigmund Palffy kaudelle 93-94, mutta NHL vei kummassakin tapauksesssa voiton.

Toki Varvio ehti uransa korkata Ilveksessä ja Palffy pelata muutaman harkkamatsin, mutta silti kirpaisevia ohareita.
Varvio ei mielestäni lainkaan sovi ketjun otsakkeeseen "Melkein Ilveksessä pelanneet kiekkoilijat", sillä on kuitenkin Ilveksen kasvatti ja pelannut edustuksessakin 37 peliä jo kaudella 90-91.

Palffy sen sijaan sopii loistavasti tähän ketjuun ja olihan hän joukkuejulisteessakin myös mukana.
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
5 991
No pelasihan Palffykin tarkkaan ottaen ne kaksi harjoituspeliä Ilveksessä.

Kyllä mielestäni Varvio sikäli sopii,että kyseessä oli paluu joka jäi toteutumatta.
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
5 061
Jussi Markkasen lisäksi neuvottelut olivat pitkällä maalivahti Marko Leinosen kanssa.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
1980-luvulta muistan pelaajia, joiden tulo Ilvekseen ehdittiin uutisoida:

Kaudelle 1983-84 Jari Lindgrenin paluu kasvattajaseuraansa.

Kaudelle 1985-86 Håkan Hjerpe.

Vuonna 1986 Ilves oli kalastelemassa yhtä SM-liigan kaikkien aikojen kaappausta, eli 208 matsia punakoneessa tahkonnutta Sergei Kapustinia, joka vielä edelliskaudella pelasi maajoukkueessa ja teki Spartakissa 23 maalia 38 pelissä. Lopulta Kapustin päätyi kuitenkin Innsbruckiin, kun Itävallan hiihtoliitto oli luvannut antaa Neuvostoliitolle valmennusapua alppihiihdossa. Valmentaja Seppo Hiitelän mielestä Ilves ei olisi tarvinnut toista ulkomaalaista Jordy Douglasin lisäksi, mutta puheenjohtaja Simo Hirvonen löysi Italiasta Dale Derkatchin - ja loppu onkin historiaa.

Erityisen kiinnostava huhu oli se, että Juha Riihijärvi oli siirtymässä Ilvekseen 1990. Tämä päätti kuitenkin tavoitella vielä sarjanousua Kärppien riveissä. Kärpät ei noussut, mutta sillä välin Ilves oli ajautunut konkurssin partaalle eivätkä rahat enää riittäneet Riihijärveen, joka siirtyi Jyväskylään.

Itseäni on jäänyt harmittamaan puolustaja Scott McCradyn kohtalo. Isokokoinen puolustaja tuli Ilvekseen Minnesota-yhteistyön puitteissa syksyllä 1989. Kovat tehot WHL:ssa iskenyt McCrady pelasi hyvin harjoituspeleissä, vaikka valittelikin vaikeutta sopeutua isoon kaukaloon. Ikävä kyllä McCrady loukkasi pahoin jalkansa ennen kauden alkua, ja käytännössä ura päättyi siihen.

Palffysta kulkee legenda, että hän ehti pelata Ilveksessä vain yhden harjoitusottelun, tasapelin 1-1 Jokereita vastaan, mutta sitä ennen hän oli jo ollut häviämässä JyPille 1-5 Risto Jalon laiturina.

Vuonna 1991 puhuttiin, että Anatoli Bogdanov olisi tuomassa mukanaan Neuvostoliiton pääsarjan viimeisen maalikuninkaan Ramil Juldashevin Sokolista (36 maalia, tilaston kakkosena muuan Pavel Bure.) Mutta kuten muistamme, kesällä asiat mutkistuivat, kun kunniakonsuli ei täyttänytkään Hirsimäen taskuja rahanipuilla ja Juldashev jäi hankkimatta siinä kuin Mikko Mäkeläkin.

Kaudelle 1992-93 Ilves hankki mitättömyyden nimeltä Michael Lappin, jota kuitenkin etukäteen kovasti kehuttiin. Minusta tuntui jo silloin, että Ilves-johto oli sekoittanut Michaelin isoveljeensä Peteriin, joka oli pelimies, mutta päätti uransa keväällä 1992.

Kun kausi 1992-93 alkoi huonosti ja Lappin sai potkut, hänen korvaajakseen huhuiltiin sekä Anatoli Stepanishtsheviä että Peter Dourisia, jotka molemmat olisivat olleet tasokkaita pelaajia. Lopulta Tampereelle saapui kuitenkin Brad Jones, joka viitsi pelata sen aikaa, että sai sopimuksen.

Vuonna 1998 huhuttiin, että Toikka oli jo pyöräyttänyt sopimukset Jarkko Varvion, Mika Niemisen ja Mikko Mäkelän kanssa, mutta että Vova Jursinov ei halunnut näitä joukkueeseensa. Ehkä Vova pelkäsi auktoriteettinsa puolesta.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ihan oma surkuhupaisa lukunsa ovat loppukesällä 1990 näytille tulleet pohjoisamerikkalaiset. Muut liigaseurat värväsivät kilvan tshekkejä ja slovakkeja, mutta kun Ilveksellä ei ollut rahaa, turvauduttiin Minnesota-yhteistyöhön. Minnesota lähetti Tampereelle hyökkääjät Jeff Odgersin, Andy Akervikin ja John Sullivanin. Myöhemmin joukkoon liittyi vielä puolustaja Mike Colman Philadelphian organisaatiosta. Pelaajat esiintyivät Tampere Cupissa: ensin Mats Sundin pyöritteli heitä kaukalossa ja sitten pojat pyörittelivät paikallisia kapakassa. Hirsimäki valitteli, että SM-liigan taso pitäisi tehdä Minnesotalle paremmin selväksi. Nähdyn perusteella ainoa pelimiehen tynkä oli Sullivan, isokokoinen ja jonkin verran tekniikkaakin omannut sentteri.
 

Pok

Luottopelaaja
Viestejä
5 991
Rita siis oli tulossa Ilvekseen,mutta teki änärisopimuksen.Sitten tulikin NHL-lakko ja hän tuli lakkopakolaisena Kerhoon,mutta se lakko kestikin koko kauden.

Toisaalta me saatiin Stefan lakon ajaksi,että ehkä voitimme tässä.
 

Mulder

Rivipelaaja
Viestejä
97
Kesken kauden 1994-95 ja NHL-työsulun pyöri huhuja Pat LaFontainen tulosta Ilvekseen pelaamaan. Sama huhu mainitaan myös Veijareita ja Virtuooseja -kirjassa. Yhteisiä kausia samoissa joukkueissa löytyi ainakin Mikko Mäkelän kanssa, joten sieltä suunnalta voi päätellä mahdollisen yhteyden syntyneen. Tämän siirtohuhun vahvuus jäi aikoinaan mysteeriksi.

LaFontaine oli tuohon aikaan NHL:n eturivin profiilipelaajia. Alla oli toissa kaudelta mm. pistepörssin toinen sija ja jenkkipelaajien yhden kauden piste-ennätys (148). Olisi varmasti ollut näyttävä ja kivikova hankinta tuon ajan Ilvekseen, vaan tuskinpa olisi yksin ehtinyt pelastaa tuon Ilves-kauden suuntaa sen paremmaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 462
Kesken kauden 1994-95 ja NHL-työsulun pyöri huhuja Pat LaFontainen tulosta Ilvekseen pelaamaan. Sama huhu mainitaan myös Veijareita ja Virtuooseja -kirjassa. Yhteisiä kausia samoissa joukkueissa löytyi ainakin Mikko Mäkelän kanssa, joten sieltä suunnalta voi päätellä mahdollisen yhteyden syntyneen. Tämän siirtohuhun vahvuus jäi aikoinaan mysteeriksi.

LaFontaine oli tuohon aikaan NHL:n eturivin profiilipelaajia. Alla oli toissa kaudelta mm. pistepörssin toinen sija ja jenkkipelaajien yhden kauden piste-ennätys (148). Olisi varmasti ollut näyttävä ja kivikova hankinta tuon ajan Ilvekseen, vaan tuskinpa olisi yksin ehtinyt pelastaa tuon Ilves-kauden suuntaa sen paremmaksi.
LaFontaine-huhuun en sinällään ota kantaa, mutta ihan hyvin hän, tai joku muu NHL-stara, olisi voinut olla käänteentekevä pelaaja tuon kauden Ilveksessä. Kuten muistamme, oli Tappara tukevasti jumbona, kunnes heidän harmikseen saapui muuan Theoren Fleury. Tämän seurauksena Tapparan kovasti tavoittelema jumbosija jäi saavuttamatta.

Jossain lehtijutussa Fleury kertoi saapumisestaan Tampereelle. Hän oli mennyt Hakametsään Tapparan vapaaehtoisille jäille ja paikalla oli ollut hänen lisäkseen vain yksi pelaaja (taisi olla Arto Kulmala). Fleury oli todennut, että "ei ole ihme, että ollaan jumbona, jos tässä on meidän joukkue".
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 462
...
Minnesota lähetti Tampereelle hyökkääjät Jeff Odgersin, Andy Akervikin ja John Sullivanin. Myöhemmin joukkoon liittyi vielä puolustaja Mike Colman Philadelphian organisaatiosta. Pelaajat esiintyivät Tampere Cupissa: ensin Mats Sundin pyöritteli heitä kaukalossa ja sitten pojat pyörittelivät paikallisia kapakassa.
...
Olivatko kaikki näiden pelitaidottomien taliaivojen uhrit paikallisia? Muistelen, että tuohon aikaan olisi puhetta ollut osan uhreista olleen jonkun toisen Tampere Cupiin osallistuneen seuran pelaajia. Olisiko ollut ruotsalaisseura?

Joka tapauksessa nämä Minnesotan sankarit olisivat ansainneet pikemminkin Minnesota-hoitopaikan kuin ammattijääkiekkoilijan statuksen.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Kesken kauden 1994-95 ja NHL-työsulun pyöri huhuja Pat LaFontainen tulosta Ilvekseen pelaamaan. Sama huhu mainitaan myös Veijareita ja Virtuooseja -kirjassa. Yhteisiä kausia samoissa joukkueissa löytyi ainakin Mikko Mäkelän kanssa, joten sieltä suunnalta voi päätellä mahdollisen yhteyden syntyneen. Tämän siirtohuhun vahvuus jäi aikoinaan mysteeriksi.

LaFontaine oli tuohon aikaan NHL:n eturivin profiilipelaajia. Alla oli toissa kaudelta mm. pistepörssin toinen sija ja jenkkipelaajien yhden kauden piste-ennätys (148). Olisi varmasti ollut näyttävä ja kivikova hankinta tuon ajan Ilvekseen, vaan tuskinpa olisi yksin ehtinyt pelastaa tuon Ilves-kauden suuntaa sen paremmaksi.
Myös Vincent Manngard kaveerasi Islanders-pelaajien kanssa. Sitä kautta hän ystävystyi Mäkelän ja Marois'n kanssa.
 

HK88

Rivipelaaja
Viestejä
97
Olikos se muuten vähän niin kuin Mäkelän vika, että Ilves sukelsi niin kuin sukelsi?
 
Ylös