Maajoukkue

OTP

Luottopelaaja
Viestejä
2 912
Onko jossain virallisesti ilmoitettu, että Markus Granlund ei pysty pelaamaan. En ainakaan nopealla Googlettelulla löytänyt. Olisi hieno nähdä veljekset yhdessä pelaamassa kotikisoissa.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 887
Höpöhöpö. Terveysriski. Fiksu päätös.
Meinaat tosissasi että pelaisi mutta tartuttaa niin koko kisat ohi?

Olet näköjään katsonut peiliin.
Mitähän mahdat tarkoittaa? Eipä siinä, en minä väitä että olisit koronasta väärässä, mutta nytkin levität taas omaa tietämystäsi, vaikkei kenelläkään ole tietoa mikä Jokiharjun tilanne on..
 

Jäähykuningas18

Luottopelaaja
Viestejä
4 730
Alla kardiologin ”ajatuksia”.

”Koska covid-19 on salakavala tauti, sen kanssa on syytä olla varuillaan. Aina sairaus ei aiheuta edes oireita tai ne ovat lieviä. Korven mukaan oireettomankin urheilijan on noudatettava riittävää lepoaikaa. Sen jälkeen harjoitteluun voi palata asteittain.
Kaikenikäisille sairastuneille ja jopa oireettomille tauti voi aiheuttaa sydänlihastulehduksen.”

…silti yhdet mm-kisat voi pellailla?
Siellä tälläkin hetkellä pohjois-amerikassa pelaa pelaajia joilla covid on juuri hetki sitten todettu. Mm. Bruinsin McAvoy. Ihan yksilöllisistä miten nuo oireet vaikuttaa. Joku toinen voi pelata ja joku toinen ei. Siihen ei jonkun Ilveksen foorumin nimimerkin päteminen vaikuta millään tapaa.
 

ipa1970

Luottopelaaja
Viestejä
8 705
Siellä tälläkin hetkellä pohjois-amerikassa pelaa pelaajia joilla covid on juuri hetki sitten todettu. Mm. Bruinsin McAvoy. Ihan yksilöllisistä miten nuo oireet vaikuttaa. Joku toinen voi pelata ja joku toinen ei. Siihen ei jonkun Ilveksen foorumin nimimerkin päteminen vaikuta millään tapaa.
Eikä näköjään kardiologin ammattitaito?
On kerrassaan mahtavaa että palstalla on kaltaistasi kardiologia pätevämpää väkeä.
Kerroppa näkemyksesi miksi pelaa ”koronassa”, eikö ameriikan korona ole tarttuvaa?
 
Viimeksi muokattu:

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 334
Tuleeko Hintz, Esa ja Heiskanen MM kisoihin jos Dallas tipahtaa?

Edit: Onko siis kukaan tuttu pelaaja Jaloselle.
Hintz ja Hakanpää molemmat voittaneet mestaruuden Jalosen alaisuudessa.
 

dr Origo

Luottopelaaja
Viestejä
1 870
1652345242850.png
 

nelosengrainderi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
220
Kyl se Mikke tulee kans aika nopeella varotusajalla. Mikäli Flames nyt menee jatkoon seuraavassa ottelussa niin saattaa hyvinkin olla mahdollista että nähtäis Hintz ja Hakanpää Leijona-paidassa ens viikolla.
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 099
Seuraavat kisapassit leimattu MM-kisoihin:

Maalivahdit

29 Harri Säteri
35 Frans Tuohimaa
45 Jussi Olkinuora

Puolustajat
2 Ville Pokka
3 Niklas Friman
4 Mikko Lehtonen
38 Juuso Hietanen
42 Sami Vatanen
50 Mikael Seppälä
55 Atte Ohtamaa

Hyökkääjät
10 Joel Armia
12 Marko Anttila
21 Jere Innala
24 Hannes Björninen
25 Toni Rajala
51 Valtteri Filppula
65 Sakari Manninen
70 Teemu Hartikainen
76 Jere Sallinen
80 Saku Mäenalanen
82 Harri Pesonen
91 Juho Lammikko

Mikael Granlund puuttui vielä tästä, joten kaksi paikkaa auki.
 

SearchAndDestroy

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
176
Pitkästä aikaa palstalla. Ikävästi jäi Ilveksen playoffit aikalailla sivusuun, kun kiire haittasi seuraamista. Sen sijaan olen nyt nähnyt tuulipukukanavalta Saukkosen höperehtimät kaksi Suomen kisaottelua, eli matsit Norjaa ja Latviaa vastaan. Ne oli kyllä hyvät testilaboratoriot Suomelle ja miten Suomi pelaa.

Norskeja vastaan Suomi oli täysin oma itsensä. Koko kentän alueen jatkuva liikkuva tiivis viisikkopeli, kiekon vahva halllinta ilman roiskimista ja ilman mitään pitkiä yksilökuskauksia, runsas kiekottelu ja maltilla sekä tarvittaessa myös nopeasti rakennetut hyökkäyspelit kypsyttivät Norjan viimeistään, kun toinen erä rävähti kunnolla käyntiin. Vastus toki pyristeli rikkomassa ja peliä häiritsemässä ensimmäisen erän, mutta sitten Suomi hallitsi peliä täydellisesti. Norja väsähti ilmiselvästi ja jäi vain tahmeaksi kiekottomaksi perässä juoksijaksi. Suomen konemaisesti peliä toteuttavat pelaajat sitoutuivat hyvin tarkasti määriteltyyn pelitapaan, vaikka vastus oli kieltämättä selvästi Suomea heikompi. Suomi ei ruvennut mielivaltaisesti revittelemään joillakin you-tube sooloilulla ja "peliä nopeuttavalla " päästä päähän ryskäämisellä. Leijonat jyristeli menemään maltillisesti tiiviinä ryhmänä, ikään kuin järkeävästi viritetty ja samalla sopivan taloudellisesti kuluttava koneisto.

Sen sijaan Latvia - ottelussa asiat meni aikalailla toisin tavoin kuin Norjaa vastaan. Latvia sai Suomen kiekollisen pelin useasti pois teloiltansa. Suomi ei pystynyt enää olemaan kiekon herrana miten tahtoi. Itseasiassa usemman kerran Latvia prässäsi Suomen puolustajia kiivasti miltei Suomen maalin taakse, josta tulikin kiekon menetyksiä. Toisaalta, Suomi pystyi myös usein pitämään kiekon itsellä lyhyillä syötöillä omassa päässä. Ja sen jälkeen myös rakentamaan aina aika-ajoin Suomen pelitavan mukaisesti peliin reagoivia eri rytmisiä hyökkäykseen lähtöjä. Joka tapauksessa Latvia sai järkytettyä Suomen pelitapaa. Tai etenkin pelitapakurinalaisuutta. Muun muuassa jo aiemminkin hieman samaa helmasyntiä harrastanut Sami Vatanen rupesi taas kuskailemaan kiekkoa aivan liian pitkiä aikoja ja matkoja, kunnes välillä menetti sen vaarallisesti. Kiekon yletön kuskaaminen ja siitä turhan kiekon menetys rikkoo Suomen tiiviin viisikkopelin ja kiekkokonrollin. Kiekon riiston jälkeen vastustajalla on aikalailla repaleinen viisikko (tai oikeammin jopa vain nellikko tai pahimillaan siis kolmikko !) puhkottavaksi.

Ottelussa Latviaa vastaan Suomi myös suotta antoi turhia pitkiä avaussyöttöjä seisoville pelaajille. Näitä ei tarvitse viljellä yhtään ja kuvittelisin, että moisista lapsuksista Jalonen esikuntineen kyllä antaa palautetta ! Pitkä syöttö seisovalle pelaajalle rikkoo aivan suotta viisikon tiiviin kenttäaluerakenteen. Lisäksi näistä tulee usein vaarallinen kiekonriisto vastustajalle. Suomella ei ole mitään tarvetta viskoa moisia toiveikkaita syöttöjä ja tai etenkään luovuttaa kiekkoa paineetta vastustajalle.

Nyt on mielenkiintoista miten Suomen peli kehittyy ja tai ehkä vielä jopa "Jalostuu" tästä eteenpäin. Itse luotan, että Suomi palaa kurinalaisesti siihen meidän pelin rakenteeseen, millä Suomi etenee taas turnauksessa pitkälle. Oikeammin Suomi ei toki ole pelitapaansa mitenkään hylännyt, mutta sen noudattaminen onkin keskiössä. Jokaisen pelaajan pitää jaksaa jatkuvasti sitotua sovittuihin malleihin - jotka eivät mitenkään poista tiettyjä pelaajakohtaisia vapauksia pelitapasapluunan sisällä mitä tulee etenkin hyökkäyspään pelaamiseen. Suomen pelitapa tuottaa lähes poikkeuksetta tarpeeksi maalipaikkoja voittamiseen ja sen takia miltei hermoromahduksia aiheuttava kärsivällisyys on välttämätön "pahe" Suomen pelaamisessa. Kaiken tämän päälle Suomella on taitavat "sepät" ylivoiman pelaamiseen. Esimerkiksi M. Granlund on oikea laatutason täsmäase, kun pitää kairata yv-tehoja.

Ja vaikka vastus (seuraavaksi esim. USA) voisikin hallita kiekkoa Suomea enemmän, niin silloin Suomen tiivis viisikkopeli edelleen kontraa nämä tilanteet yleensä Suomen eduksi. Ensinnäkin, Suomen MV-pelaaminen on lähes poikkeuksetta niin tasokasta, että sieltä tulee harvemmin lipsahduksia. Ja, kurinalaisella viisikkorakenteella Suomi pystyy useimmiten pitämään vastustajan pois pahoilta maalipaikoilta. Suomi osaa myös kiekottoman pelaaminen kaikilla kaukalon alueilla. Silloin kun vastustaja aloittelee etenkin hidasta hyökkäystä mihin ei olisi järkeä rynnätä painestamaan liian syvältä, niin kyllähän Suomi osaa mennä tässä kohtaa sopivaan trappiin ja onneksi sen myös tekee.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 334
Heiskasen saaminen mukaan on todella kova ja hieno juttu! Tuli katseltua tuo Dallasin game seven ja olihan Heiskanen aivan huikea tossa matsissa, meinas kääntää yksin ton matsin Dallasille!

Voi olla aika ylivoimainen tuolla liikkeellään isossa kaukalossa, mahtavaa.
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 099
Varmasti tulee olemaan huippuvahvistus, mutta hänet pitää ajaa rauhassa sisään.. Aikaero, takana pitkä sarja jnejne.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 265

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 463
Varmasti tulee olemaan huippuvahvistus, mutta hänet pitää ajaa rauhassa sisään.. Aikaero, takana pitkä sarja jnejne.

Jalonen käyttää kahdeksaa pakkia niin siinä on hyvä ajaa rauhassa sisään. Kenenhän käytetään viimeinen vapaa paikka? Onkohan Hintz kunnossa? Olisi jo liian kova.
 
Ylös