MA 28.3.2022 | Kärpät - Ilves | 2. Puolivälierä

Status
Viestiketju on suljettu.

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 502
SM-Liiga-Logot_0012_Karpat_AGDUuMu.png.600x600_q85.png
VS.
500x500px-ilves.png.600x600_q85.png


28.3.2022 klo 18:30 - Oulu
Ilveksen ja Kärppien välinen puolivälieräsarja korkattiin sunnuntaina Nokia Arenalla ja karavaani lentää huomenna Ouluun, kun joukkueet kohtaavat toisessa puolivälieräottelussa.

Ilves oli sarjaan erittäin valmis ja ottelun alku oli kotijoukkueelta lähes murhaava. Vajaan neljän minuutin kohdalla Balázs Sebők kaivoi hyökkäyspäässä aloitusvoiton ja Nicholas Baptiste iski terävällä rannelaukauksella sarjan avausmaalin. Tästä ei kulunut kuin vajaat pari minuuttia, kun Joni Ikonen naulasi hienon hyökkäyksen päätteeksi 2-0 lukemat tauluun. Tämäkään ei riittänyt, vaan 7,5 minuutin kohdalla yhdeksän ottelun maalittoman putken katkaissut Matias Mäntykivi sivalsi joukkueensa kolmen maalin karkumatkalle. Tämä riitti venäläisvahti Stanislav Galimoville, jonka tilalle maaliin ponkaisi hienon runkosarjan pelannut Joel Blomqvist. Avauserä oli selkeästi Ilveksen ja 3-0 tilanteesta jatkettiin toiseen erään.

Toisessa erässä tamperelaisryhmä lisäsi johtoaan kahden miehen ylivoimalla. Maalintekijänä nätin kuvion päätteeksi toista kertaa kädet kohti kattoa maalin merkiksi nostanut Baptiste. Päätöserässä Kärpät onnistui kaventamaan ottelun, kun Arttu Hyryn laukaus upposi helposti ohi muutoin hyvän ottelun pelanneen Marek Langhamerin. 5-1 loppulukemat tyhjään maaliin viimeisteli parin pelin tauon jälkeen kokoonpanoon palannut Joona Ikonen. Mainion vireen löytänyt Ikonen on kirjannut yhdeksään edelliseen otteluun 5+4 tehot. Langhamer torjui ottelussa 20 kertaa ja Kärppä-vahdit napsivat yhteensä 22 torjuntaa.

Veikkauksen kertoimet:

1
2,16 - X 3,85 - 2 3,00

Seuraa heitä:

#67 Matias Mäntykivi
, Ilves - Upean runkosarjan pelanneen hyökkääjän tehot olivat hieman hukassa runkosarjan lopussa pelinumeron vaihtumisen jälkeen, mutta sunnuntaina katkaisi yhdeksän ottelun maalittoman putkensa ja teki 1+1 tehot. Aloitusympyrässäkin Mäntykivellä oli vahva päivä (63,6%). Tämän kauden Oulun peleissä on syntynyt 2+2 tehot.

#11 Petter Emanuelsson, Kärpät - Viisi kautta Luulajassa viettänyt ruotsalaishyökkääjä siirtyi Kärppiin alkukaudesta. 30-vuotias Emanuelsson laukoi Kärpille 52 ottelussa 19 maalia ollen joukkueen paras maalintekijä. Aktiivisesti laukova ruotsalainen on seitsemän ottelun pisteettömässä putkessa. Tehnyt tällä kaudella yhden maalin Ilvestä vastaan.

Ilveksen kokoonpano:

Panu Mieho - Petri Kontiola - Marko Anttila
Henrik Haapala - Balázs Sebők - Nicholas Baptiste
Eemeli Suomi - Matias Mäntykivi - Joonas Oden
Eetu Päkkilä - Joni Ikonen - Joona Ikonen

Jarkko Parikka - Aleksi Elorinne
Tuomas Salmela - Dominik Mašín
Leo Lööf - Simon Johansson
Daniel Gazda

Marek Langhamer
(Vadim Žerenko)

Kärppien kokoonpano:

Mika Pyörälä - Saku Mäenalanen - Ville Leskinen
Ville Koivunen - Troy Bourke - Petter Emanuelsson
Julius Junttila - Antti Kalapudas - Juhamatti Aaltonen
Arttu Hyry - Jesse Koskenkorva - Aku Räty

Ludwig Byström - Topi Niemelä
Atte Ohtamaa - David Sklenicka
Damir Musin - Taneli Ronkainen
Mikko Niemelä

Joel Blomqvist
(Stanislav Galimov)
 
Viimeksi muokattu:

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 713
Blomqvistille pitäisi saada painetta ja trafiikkia Kärppien maalille. Tuollaisessa tilanteessa kun peli on ratkennut niin on helppo tulla maalille kun kukaan ei mitään odota. Huomenna sitten onkin kaikki ykkösvahdin paineet Blommalla.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 987
Osa 2... pistetääs lisää painetta ja lisätään pohjoisen tuskaa. Sama ralli päälle ja voitto kotiin!

Hyvä paikka ottaa toinen ehjä 60 minuuttinen!
 

Grinder

Luottopelaaja
Viestejä
3 492
Mitään ei tarvitse muuttaa. Ilveksellä toimi kaikki. Tämä matsi antaa paljon osviittaa siitä kuinka homma alkaa rullata. Jos Kärpät on yhtä mentaalisessa lukossa kuin ensimmäisessä kohtaamisessa, sarja voi olla hyvinkin nopeasti taputeltu. Ilvekselle on tärkeintä pitää fokus kuten se on, Kärppien täytyisi löytää asennetta, ettei tule uutta ylikävelyä. Kuitenkin, Kärpät näytti, että tekevät maalin, jos jalkaa otetaan liikaa kaasulta. Kova koitos.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 502
Galimoville tampere paha paikka ;)

Galimov ei halua kuulla kauden jälkeen kertaakaan sanaa "Ilves".

Ensin Oulussa kuusi kiekkoa selän taakse, seuraavassa kohtaamisessa kamoja paiskoen vaihtoon ja tänään työt jäivät vajaaseen 7,5 minuuttiin. Mies on Ilveksen toimesta lyöty.

Mutta Blomqvist vetänee loppusarjan. Seuraavaksi syödään itseluottamus sieltä.
 

Bure10

Guest
Osa 2... pistetääs lisää painetta ja lisätään pohjoisen tuskaa.
Minkä pohjoisen? Kärpäthän on suunnilleen puolivälissä Suomea, eikä mm. lähelläkään Lappia, josta tuota termiä voinee jo käyttää.

Mutta se siitä off-topicista. Mielenkiintoista on nähdä, mihin tämä sarja lähtee nyt etenemään. Jos Kärpät on yhtä hengetön ja aseeton myös kotikaukalossaan, on vaikea nähdä tälle ottelu ja sarjalle montaa lopputulemaa.

Ensimmäisessä osassa kävi jopa korostetusti niin kuin olin vähän ajatellut, eli Kärppien aseet hyökkäyssuuntaan olivat todella vähissä ja nyt Marjamäen nipussa eivät edes yksittäiset yksilöt onnistuneet ottamaan roolia. Kukaan Kärppien yksilöistä ei näkynyt oikein mitenkään ja melkein voisi sanoa, että hyökkäyssuuntaan Hyry tai pari kertaa hyvin hyökkäyksiin mukaan liittynyt Sklenicka olivat tuolla osa-alueella joukkueen parhaita. Emanuelsson oletetuista ratkaisijoista näkyi parhaiten, mutta eipä hänkään sitä yhtä tolppa vetoa lukuun ottamatta mitään saanut aikaan.

Ilveksen osalta tilanne on ihan täysin eri. Avauskamppailussa neljä eri maalintekijää ja toisaalta huomenna samanlaista ilotulitusta voidaan hyvin odottaa siten, että maalintekijät löytyvät aivan täysin eri nelikosta. Tuo on ollut Ilveksen vahvuus läpi koko kauden ajan. Hyviä ja jopa erinomaisia yksilöitä meillä on, mutta potentiaalisia ratkaisijoita riittää neljään ketjuun asti ja senkin yli on vielä reserviä.
 

Raimo78

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
696
Jokainen pelaaja täytti tänään kyllä tehtävänsä, mainiosti vielä.

Niinpä herää kysymys, suorittaako Jokke mitään pelaajavaihdoksia Ouluun.
Itse en lähtisi vaihtamaan ketään. Täytyy toki muistaa, että IkosJoni ei juuri peräkkäisiä pelejä ole aiemminkaan pelannut, että onko siinä mahdollisesti rotaation paikkaa…Toki, Joni pelasi oikean hyvän pelin tänään mutta siis jaksaako heti huomenna…

Marekin laittaisin ilman muuta pönttöön. Voittanutta ei kannata vaihtaa, meiningillä. Ja kaverihan oli ekan puolikkaan pelistä tänään ihan kylmillään;).

Rosterissa on onneksi varaa vaikka muutamaan loukkiinkin, joita voi hyvin pitkässä juoksussa tulla. On kuitenkin Nalli, Niko, Beck? ja IMJ vielä kärkkymässä paikkaa.

Pakistoa en lähtisi muuttamaan yhtään, vaikka Les olisikin kunnossa tärskyn jäljiltä, niin ihanan tiivistä ja yhteistyöllistä toimintaa oli tänään pakeilta. Onhan siellä viellä sitten heittää el Pulliakin jossain vaiheessa, tarvittaessa.

Aijai tekisi napanteria kyllä ryöstää Raksilasta voitto. Takuuvarmaa on, että kotijoukkue tulee hullunkiilto silmissä alkuun. Tämä alkurynnistys on kyettävä huomenna tappamaan…
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 972
Niin.. kumpi maaliin ja mennäänkö ihan samoilla. Marekilla itse menisin tässä vaiheessa ja kenttäpelaajistoon korkeintaan mahdolliset pakolliset vaihdot ( kolhuja ). Jokainen mielestäni lunasti paikkansa myös huomiselle.
Itse peliin ehkä piirun tunnustelevammin, mutta vain piirun, jos sitäkään.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 304
Mielenkiinnolla odotan minkälainen Kärpät sieltä tänään tulee vastaan. Varmasti ovat ärsytettyjä, ja haluavat esiintyä paremmin kotiyleisön edessä!
Jos vastassa olisi joku muu joukkue kuin Kärpät odotettavissa olisi sellaista raivokasta alkua mitä Kalpa esitti Ilvestä vastaan runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa, mutta en todellakaan tiedä löytyykö Kärpiltä työkalupakista sellaista. Ainakaan en ole kertaakaan nähnyt tällä kaudella sellaista Kärppä laumaa.
Hieman tuntuu siltä, että Ilveksellä on enemmän aseita käyettävissä kuin Kärpillä. Helppo ilta ei ole tiedossa, mutta uskon Ilveksen kairaavan voiton "rutiinilla" tiukan väännön jälkeen.
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 686
Tänään on tosiaan mielenkiintoiset asetelmat, eikä samanlainen ylijuoksu ole ainakaan ennakkoon odotettavissa.

Kärpät yrittänee tappaa pelistä tunteen ja vauhdin pois. Päästessään näin pelissä pidemmälle tasatilanteessa, tai johdossa, alkaa se väistämättä muuttaa pelin asetelmia.

Ilveksen jatkaessa samalla tavalla kuin eilen on mahdollisuus toiseen kiinnitykseen erinomainen.

Hyvin pyörinyt ylivoima tarvitsee tänään näyttävyyden sijaan tehokkuutta.

Langhamer ei tänään voi päästää suoraa vetoa b-pisteen takakaarelta.
 

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
1 944
Kärpät tulee kyllä olemaan eri jengi tänään kun eilen. Totta kai Marjamäki puhuu ettei muutoksia pelitavallisesti tehä, mutten kyllä usko siihen ollenkaan. Ihme on jos ei tänää träpätä ylempänä ja paineisteta avausta.

Veikkaus pitää Kärppiä ennakkosuosikkina eilisen tasatilanteen sijasta. Tämähän sopii meille, haastajina liikkeelle.

Alkas jo.
 

N.B.I 76

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
313
Tiukkaa tekee Kärpillä voittaa edes yhtä peliä tässä sarjassa. Napsu kierroksia lisätä löytyy myös Ipalta kun osa huolissaan Kärppien tason nostosta. Kärpät ei ole tällä hetkellä millään osa-alueella Ilvestä parempi, ei edes siinä kuuluisassa valmennuksessa.
 

bxl-man

Share Ilves #18
Viestejä
1 773
Kärpät tulee kyllä olemaan eri jengi tänään kun eilen. Totta kai Marjamäki puhuu ettei muutoksia pelitavallisesti tehä, mutten kyllä usko siihen ollenkaan. Ihme on jos ei tänää träpätä ylempänä ja paineisteta avausta.

Veikkaus pitää Kärppiä ennakkosuosikkina eilisen tasatilanteen sijasta. Tämähän sopii meille, haastajina liikkeelle.

Alkas jo.
Tämä! Mutta, mutta, hyvissä asemissa ollaan jos jo nyt Kärpät joutuu muuttamaan omaa tekemistä ja yrittää reagoida Ilveksen peliin. Miten onnistuu muuttaa tuttua kaavaa. Tuo keskialueella makaava träppi ei onnistunut mitenkään eilen, Ilves tuli läpi miten halusi ja ne kerrat kun ei päässyt, oltiin päätykiekoissa ensimmäisenä. Kiire voi tulla Kärpille järjestää träppiä ylemmäs, esim hyökkäyssiniselle. Voi olla että, Ilves lähti jo, ennen kuin on ehditty träppiin. Tai miten Kärppien viisikko hajoaa jos yrittävät karvata syvään. Mielenkiintoista sanoisin…
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 713
Nyt ei tosiaan tyylillä ole väliä. Ilves osasi monessa vieraspelissä olla se tyly kävijä joka antoi pelin hallinnan mieluusti kotijoukkueelle mutta kun paikka tuli niin käytiin iskemässä. Alku on varmasti nyt isossa roolissa ja kotona Kärpät haluaa varmasti tulla kovaa. Jos ensimmäinen erä menee 0-0 tai 1-0 niin ihan hyvin ollaan mukana. Jos 0-1 tai 0-2 niin vielä parempi.

Ei meidän kannata hirveästi muuttaa mitään, mutta jotain hienosäätöä tehdä. Tällä pelitavalla ollaan tähän asti tultu ja se kantaa pitkälle jos on kantaakseen.
 

17

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
811
Runkosarjassaa nämä oli aina ohipelejä. Kauhulla ja innolla odotan onko takki auennut vai ei. Pelkään pahinta.
 

bxl-man

Share Ilves #18
Viestejä
1 773
Runkosarjassaa nämä oli aina ohipelejä. Kauhulla ja innolla odotan onko takki auennut vai ei. Pelkään pahinta.
Toivon ja USKON, että runkosarja rallateltiin läpi, mutta playoffeissa ei moiseen sorruta. Nähtäväksi jää…
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös