Liigajoukkueiden voimasuhteet 2024-2025

Rantsukoff

Luottopelaaja
Viestejä
3 349
KalPa heikkenee paperilla melkoisesti ainakin tärkeän keskikaistan osalta, jos jatkoajan huhut pitävät paikkansa.

Kapanen --> Curry
Räsänen --> Kombe

Toisaalta ovatko he sitten yksi harvoista joukkueista, jotka eivät elä yli varojensa. Se ei toki taida ainakaan ensi kaudella paljon faneja lämmittää.
 

Matami_mimmi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
134
KalPa heikkenee paperilla melkoisesti ainakin tärkeän keskikaistan osalta, jos jatkoajan huhut pitävät paikkansa.

Kapanen --> Curry
Räsänen --> Kombe

Toisaalta ovatko he sitten yksi harvoista joukkueista, jotka eivät elä yli varojensa. Se ei toki taida ainakaan ensi kaudella paljon faneja lämmittää.
Kuulostaa joltain kanakorilta tuo kaksikko :D
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
11 016
Nyt siellä on todella heikot kaudet alla sekä Lindbohmilla, että Melartilla.

Eikös Lindbohm ollut kuitenkin harvoja onnistujia viime kaudella ja pääsi näytöillään maajoukkueenkin mukaan (toki EHT:lle tunnutaan pääsevän vanhoillakin näytöillä)?
 

Blackwolf

Luottopelaaja
Viestejä
3 726
Eikös Lindbohm ollut kuitenkin harvoja onnistujia viime kaudella ja pääsi näytöillään maajoukkueenkin mukaan (toki EHT:lle tunnutaan pääsevän vanhoillakin näytöillä)?
Alkukaudestahan Lindbohm vaikutti erinomaiselta, mutta loppukaudesta taisi pelata kolmosparissa ja oli melkoinen hasardi.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 739
hifk600-f4d56cc0.webp


HIFK - Peltosen viimeinen tanssi?
HIFK lähtee kauteen kenties viimeistä kertaa Ville Peltosen alaisuudessa ja sitä ei Helsingissä juurikaan harmitella. Peltosen aikana helsinkiläisseuran menestys on ollut varsin vaatimatonta. Kahdesti matka on katkennut puolivälieriin ja tämän päälle yksi pronssiottelutappio.

Viime kaudella joukkue nousi kunniakkaasti puolivälierissä Pelicansia vastaan 0-3 tappiotilanteesta tasoihin, mutta seiskapelistä pelikaanit liitelivät välieriin ja lopulta finaaleihin. Lähtijöitä on tulijoita reilummin, eikä samanlaista nimiloistoa nähdä kuin viime kaudella ja omille junioreille halutaan antaa mahdollisuuksia liigaympyröissä.

Maalivahdit

Ensimmäisellä liigakaudellaan hienosti esiintyneelle Roope Taposelle mennyt kausi oli edellistään haastavampi. Torjuntaprosentti hieman päälle 90,6% ja otettavissa olevia kuteja upposi liikaa selän taakse. Puolivälierissä Pelicansia vastaan epäonnistui pahasti ja uransa viime kauteen päättänyt Niko Hovinen otti sarjassa torjuntavastuun. Se on selvää, että tason on noustava tai uutta miestä tullaan hankkimaan maalipuiden väliin.

Taposen maalivahtiparina toimii Eemil Vinni, joka on Edmonton Oilersin toisen kierroksen varaus tältä kesältä. Viime kauden Vinni pelasi lainalla Mestiksessä Joensuussa. Mitään suurta säkenöintiä ei nähty kiekkojen tarttuessa reilun 89 prosentin varmuudella. Pudotuspeleissä prosentit painuvat alle 87%:n. Ensimmäisen aloitusvuoronsa Liigassa mielellään unohtaisi. Tapparaa vastaan neljä kiekkoa omiin vajaassa 14 minuutissa ja vaihtoon.

Puolustus

Puolustuksesta ovat poistuneet Espooseen siirtyneet Niko Seppälä ja loukkaantumisten kanssa paininut Kasper Kotkansalo sekä pitkän pätkän Liigassa vetänyt Johan Motin, joka palasi takaisin länsinaapuriin. Ruotsalaispuolustaja siirtyi Lukkoon kaudella 2017-2018, jonka jälkeen luuti kuuden kauden ajan HIFK:n alakerrassa.

Puolustuksen ainoa hankinta ainakin toistaiseksi on ollut 29-vuotias tshekkipakki Ronald Knot, joka pelasi viime kauden Liberecissä. Kokemusta tshekiltä löytyy lisäksi kauden verran KHL:sta ja AHL:sta. Knot lisäksi esiintyi MM-kisoissa reilu vuosi sitten neljän ottelun verran. Urallaan pelaillut n. 15 pisteen kausia. Puhtaalla tilastoskouttauksella menee hyvin samaan muottiin Ruotsiin palanneen Motinin kanssa. Isohko rightin pakki, joka voi tuottaa hyökkäyspäähän sen 15-20 pistettä, mutta vahvuudet ovat oman veräjän varjelussa.

Suuri ilouutinen helsinkiläisille oli jenkkipakki Luke Martinin jatko punapaidoissa. Heti alkuun yhdysvaltalainen hurmasi suomen kielen osaamisellaan ja lopullisesti fanien sydämet vietiin kaukalossa, kun Martin tykitti 56 otteluun komeat 47 tehopistettä sijoittuen puolustajien pistepörssissä toiseksi. Liigaan ulkomailta palannut Petteri Lindbohm aloitti kauden hurjana paukuttaen viiteen ensimmäiseen otteluun neljä osumaa, mutta tilanne tämän jälkeen normalisoitui ja teki 43 otteluun 8+6 tehot. Taso putosi kauden aikana ja parempaa on lupa arvokisavoittajalta odottaa. Kaksivuotiseen jatkosopimukseen nimeen rustasi Tony Sund, joka summasi 40 otteluun 18 pistettä (2+16). Tuo kiekollisuutta alakertaan.

Tasonnostoa voi vaatia lisäksi kokeneelta Ilari Melartilta. Hyvän 23 pisteen kauden jälkeen joukkueen kapteeni jäi 40 ottelussaan yhdeksään pisteeseen (3+6). Kausi Melartilla päättyi ennenaikaisesti loukkaantumisesta johtuen. Oskari Manninen jäi Tapparassa pieneen rooliin ja vaihtoi kesken kauden helsinkiläisten riveihin. Pienemmissä seuroissa päälle 500 liigaottelun mies tuli tunnetuksi kohtuu luotettavana yleispakkina.

Puolustuksessa suurimmat katseet kuitenkin kiinnittyvät puolustajalupaus Aron Kiviharjuun. 18-vuotiaan puolustajan avauskausi HIFK:ssa jäi valitettavasti pannukakuksi, kun oma liigakausi jäi loukkaantumisen takia vain seitsemän ottelun mittaiseksi. Palasi pelikentille kevään U18-kisoissa, joissa teki viiteen otteluun 0+3 tehot. Ruutua on puolustuksessa tarjolla kokeneiden kehäkettujen rinnalla.

Puolustukseen yhtä vahvistusta vielä kiikaroidaan, joka on ymmärrettävääkin, sillä nyt mennään varsin kapealla ja puolustus ei oikein loukkaantumisia kestä.

Hyökkäys

Hyökkäyspää on kärsinyt muutamia pahoja menetyksiä. Hyviä maalimääriä liigakentillä takonut Eetu Koivistoinen lähti mittamaan kykyjään ensimmäistä kertaa ulkomaille siirtyen Ruotsiin ja 23 maalia viimeistellyt Julius Nättinen teki paluun Sveitsin kaukaloihin. Monivuotinen luottohyökkääjä ja erinomaiset pudotuspelit pelannut Juha Jääskä suuntasi kokeilemaan siipiään Pohjois-Amerikkaan. Kiekko-Espoon riveihin siirtynyt Joni Ikonen ei löytänyt Helsingissä paikkaansa, eikä homma lähtenyt yhtään.

Hyökkäyksen kovin kiinnitys on ollut Ilveksessä 20 maalin kauden pelannut tshekkisentteri Petr Kodytek. Maaleja syntyi kovaan tahtiin alkukaudesta, mutta maalitahti kauden edetessä toki odotetustikin hieman hyytyi. Laukaus on terävähkö ja yritystä piisaa. Pienen kokonsa takia ei ole mukavuusalueellaan fyysisissä väännöissä, vaikkakaan ei kontakteja kaihda. Lähes vakiokasvo nykyään EHT-ympyröissä. Nelossentterin tontille hankittiin tilinsä nelosen keskellä tehnyt Juhani Jasu, joka neljä viime kautta pelasi TPS:ssa toimien jokaisella kaudella joukkueen kapteenina. Ei enää aivan parhaiden vuosiensa vedossa, mutta vahva aloittaja hoitaa oman tonttinsa luotettavasti.

Paluumuuttaja on Panu Mieho. Kaudella 2022-2023 ajautui Ilveksessä pienelle vastuulle ja vaihtoi kesken kauden SHL-kaukaloihin. Viime kaudella Timråssa summasi 49 otteluun kahdeksan tehopistettä (5+3). Jukureissa kaksi edellistä kautta viilettänyt Daniel Mäkiaho esiintyi Mikkelissä varsin pirteästi. Hyökkääjä teki 44 ottelussa 7+10 tehot. Mestiksessä tehoillut Santeri Hartikainen ei aivan tuore HIFK-kasvo ole, kun kävi viime kaudella pelaamassa HIFK:ssa lainalla viiden ottelun verran ilman tehomerkintöjä.

Ykkössentterin viitan kantajana jatkaa Jori Lehterä, joka pelintekijän roolissa on joukkueessa melko yksin. Vahvan Tappara-kauden jälkeen tehotahti ei hyytynyt, vaan tykitti 56 pistettä (6+50). 37 pistettä tehnyttä Kristian Vesalaista leimasi epätasaisuus. Hyvän laukauksen omaavan hyökkääjän panos pudotuspeleissä jäi liian vaatimattomaksi ja nähtyä enemmän olisi tarvittu (7 ott. 1+1). Härkämäinen Iiro Pakarinen jatkaa Helsingissä aina kevääseen 2027 saakka. Toissa kaudella 19 maalia (+ seitsemän pudotuspelimaalia) ja viime kaudella verkko runkosarjassa heilui 18 kertaa. Helsinkiläistynyt Joonas Rask laukoi 49 otteluun 11 maalia ja kirjasi 20 tehopistettä.

Nuori Aleksanteri Kaskimäki on hyökkäyksen mielenkiintoisia seurattavia. Junnumaajoukkueissa pelanneella hyökkääjällä on allaan 10 maalin kausi. ECHL-tehoilija Vincent Marleau liittyi helsinkiläisseuraan kesken kauden ja onnistui tekemään 27 otteluun 15 tehopistettä (8+7). IFK ei olisi IFK jos Nordiksella ei ole palloilemassa Micke-Max Åstenia ja siellä mies palloilee ensi kaudellakin. Leo Komarov pelasi kauden avausottelunsa tammikuussa ja kokeneella räksyttäjällä oli paikoin vaikeuksia pysyä liigavauhdissa mukana. 16 ottelua tuottivat neljä pistettä (3+1).

Yhteenveto

Kun miettii kyseessä olevan Helsingin IFK, niin hyökkäys on siihen nähden kesyhkö. Totuttua tulivoimaa ei hyökkäyksen osalta nähdä ja useampia melko raskasjalkaisia pelaajia. Sundin jatkon myötä puolustus on sitten hyvällä tasolla, vaikkakaan hirveästi alakerta ei loukkaantumisia kestä. Maalivahtien kanssa liikenteessä kysymysmerkki-linjalla.

Materiaali toki on sellainen, että pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotietu pitäisi kyllä olla aika haarukassa. TOP4-sijoitukseen en tällä hetkellä usko. Suoraan sanoen HIFK:ta on hyvin vaikea nähdä nykyisellään suurena uhkana kärkipään seuroille - ainakaan Peltosen kanssa.

Kokoonpanohahmotelma

Kristian Vesalainen - Jori Lehterä - Iiro Pakarinen
Aleksanteri Kaskimäki - Petr Kodytek - Vincent Marleau
Daniel Mäkiaho - Panu Mieho - Joonas Rask
Leo Komarov - Juhani Jasu - Micke-Max Åsten
Jesse Seppälä - Santeri Hartikainen - Aatu Karjalainen

Petteri Lindbohm - Luke Martin
Tony Sund - Ronald Knot
Ilari Melart - Aron Kiviharju
Oskari Manninen - Einari Luhanka

Roope Taponen
Eemil Vinni
 
Viimeksi muokattu:

Ilves fan

Luottopelaaja
Viestejä
1 272
hifk600-f4d56cc0.webp


HIFK - Peltosen viimeinen tanssi?
HIFK lähtee kauteen kenties viimeistä kertaa Ville Peltosen alaisuudessa ja sitä ei Helsingissä juurikaan harmitella. Peltosen aikana helsinkiläisseuran menestys on ollut varsin vaatimatonta. Kahdesti matka on katkennut puolivälieriin ja tämän päälle yksi pronssiottelutappio.

Viime kaudella joukkue nousi kunniakkaasti puolivälierissä Pelicansia vastaan 0-3 tappiotilanteesta tasoihin, mutta seiskapelistä pelikaanit liitelivät välieriin ja lopulta finaaleihin. Lähtijöitä on tulijoita reilummin, eikä samanlaista nimiloistoa nähdä kuin viime kaudella ja omille junioreille halutaan antaa mahdollisuuksia liigaympyröissä.

Maalivahdit

Ensimmäisellä liigakaudellaan hienosti esiintyneelle Roope Taposelle mennyt kausi oli edellistään haastavampi. Torjuntaprosentti hieman päälle 90,6% ja otettavissa olevia kuteja upposi liikaa selän taakse. Puolivälierissä Pelicansia vastaan epäonnistui pahasti ja uransa viime kauteen päättänyt Niko Hovinen otti sarjassa torjuntavastuun. Se on selvää, että tason on noustava tai uutta miestä tullaan hankkimaan maalipuiden väliin.

Taposen maalivahtiparina toimii Eemil Vinni, joka on Edmonton Oilersin toisen kierroksen varaus tältä kesältä. Viime kauden Vinni pelasi lainalla Mestiksessä Joensuussa. Mitään suurta säkenöintiä ei nähty kiekkojen tarttuessa reilun 89 prosentin varmuudella. Pudotuspeleissä prosentit painuvat alle 87%:n. Ensimmäisen aloitusvuoronsa Liigassa mielellään unohtaisi. Tapparaa vastaan neljä kiekkoa omiin vajaassa 14 minuutissa ja vaihtoon.

Puolustus

Puolustuksesta ovat poistuneet Espooseen siirtyneet Niko Seppälä ja loukkaantumisten kanssa paininut Kasper Kotkansalo sekä pitkän pätkän Liigassa vetänyt Johan Motin, joka palasi takaisin länsinaapuriin. Ruotsalaispuolustaja siirtyi Lukkoon kaudella 2017-2018, jonka jälkeen luuti kuuden kauden ajan HIFK:n alakerrassa.

Puolustuksen ainoa hankinta ainakin toistaiseksi on ollut 29-vuotias tshekkipakki Ronald Knot, joka pelasi viime kauden Liberecissä. Kokemusta tshekiltä löytyy lisäksi kauden verran KHL:sta ja AHL:sta. Knot lisäksi esiintyi MM-kisoissa reilu vuosi sitten neljän ottelun verran. Urallaan pelaillut n. 15 pisteen kausia. Puhtaalla tilastoskouttauksella menee hyvin samaan muottiin Ruotsiin palanneen Motinin kanssa. Isohko rightin pakki, joka voi tuottaa hyökkäyspäähän sen 15-20 pistettä, mutta vahvuudet ovat oman veräjän varjelussa.

Suuri ilouutinen helsinkiläisille oli jenkkipakki Luke Martinin jatko punapaidoissa. Heti alkuun yhdysvaltalainen hurmasi suomen kielen osaamisellaan ja lopullisesti fanien sydämet vietiin kaukalossa, kun Martin tykitti 56 otteluun komeat 47 tehopistettä sijoittuen puolustajien pistepörssissä toiseksi. Liigaan ulkomailta palannut Petteri Lindbohm aloitti kauden hurjana paukuttaen viiteen ensimmäiseen otteluun neljä osumaa, mutta tilanne tämän jälkeen normalisoitui ja teki 43 otteluun 8+6 tehot. Taso putosi kauden aikana ja parempaa on lupa arvokisavoittajalta odottaa. Kaksivuotiseen jatkosopimukseen nimeen rustasi Tony Sund, joka summasi 40 otteluun 18 pistettä (2+16). Tuo kiekollisuutta alakertaan.

Tasonnostoa voi vaatia lisäksi kokeneelta Ilari Melartilta. Hyvän 23 pisteen kauden jälkeen joukkueen kapteeni jäi 40 ottelussaan yhdeksään pisteeseen (3+6). Kausi Melartilla päättyi ennenaikaisesti loukkaantumisesta johtuen. Oskari Manninen jäi Tapparassa pieneen rooliin ja vaihtoi kesken kauden helsinkiläisten riveihin. Pienemmissä seuroissa päälle 500 liigaottelun mies tuli tunnetuksi kohtuu luotettavana yleispakkina.

Puolustuksessa suurimmat katseet kuitenkin kiinnittyvät puolustajalupaus Aron Kiviharjuun. 18-vuotiaan puolustajan avauskausi HIFK:ssa jäi valitettavasti pannukakuksi, kun oma liigakausi jäi loukkaantumisen takia vain seitsemän ottelun mittaiseksi. Palasi pelikentille kevään U18-kisoissa, joissa teki viiteen otteluun 0+3 tehot. Ruutua on puolustuksessa tarjolla kokeneiden kehäkettujen rinnalla.

Puolustukseen yhtä vahvistusta vielä kiikaroidaan, joka on ymmärrettävääkin, sillä nyt mennään varsin kapealla ja puolustus ei oikein loukkaantumisia kestä.

Hyökkäys

Hyökkäyspää on kärsinyt muutamia pahoja menetyksiä. Hyviä maalimääriä liigakentillä takonut Eetu Koivistoinen lähti mittamaan kykyjään ensimmäistä kertaa ulkomaille siirtyen Ruotsiin ja 23 maalia viimeistellyt Julius Nättinen teki paluun Sveitsin kaukaloihin. Monivuotinen luottohyökkääjä ja erinomaiset pudotuspelit pelannut Juha Jääskä suuntasi kokeilemaan siipiään Pohjois-Amerikkaan. Kiekko-Espoon riveihin siirtynyt Joni Ikonen ei löytänyt Helsingissä paikkaansa, eikä homma lähtenyt yhtään.

Hyökkäyksen kovin kiinnitys on ollut Ilveksessä 20 maalin kauden pelannut tshekkisentteri Petr Kodytek. Maaleja syntyi kovaan tahtiin alkukaudesta, mutta maalitahti kauden edetessä toki odotetustikin hieman hyytyi. Laukaus on terävähkö ja yritystä piisaa. Pienen kokonsa takia ei ole mukavuusalueellaan fyysisissä väännöissä, vaikkakaan ei kontakteja kaihda. Lähes vakiokasvo nykyään EHT-ympyröissä. Nelossentterin tontille hankittiin tilinsä nelosen keskellä tehnyt Juhani Jasu, joka neljä viime kautta pelasi TPS:ssa toimien jokaisella kaudella joukkueen kapteenina. Ei enää aivan parhaiden vuosiensa vedossa, mutta vahva aloittaja hoitaa oman tonttinsa luotettavasti.

Paluumuuttaja on Panu Mieho. Kaudella 2022-2023 ajautui Ilveksessä pienelle vastuulle ja vaihtoi kesken kauden SHL-kaukaloihin. Viime kaudella Timråssa summasi 49 otteluun kahdeksan tehopistettä (5+3). Jukureissa kaksi edellistä kautta viilettänyt Daniel Mäkiaho esiintyi Mikkelissä varsin pirteästi. Hyökkääjä teki 44 ottelussa 7+10 tehot. Mestiksessä tehoillut Santeri Hartikainen ei aivan tuore HIFK-kasvo ole, kun kävi viime kaudella pelaamassa HIFK:ssa lainalla viiden ottelun verran ilman tehomerkintöjä.

Ykkössentterin viitan kantajana jatkaa Jori Lehterä, joka pelintekijän roolissa on joukkueessa melko yksin. Vahvan Tappara-kauden jälkeen tehotahti ei hyytynyt, vaan tykitti 56 pistettä (6+50). 37 pistettä tehnyttä Kristian Vesalaista leimasi epätasaisuus. Hyvän laukauksen omaavan hyökkääjän panos pudotuspeleissä jäi liian vaatimattomaksi ja nähtyä enemmän olisi tarvittu (7 ott. 1+1). Härkämäinen Iiro Pakarinen jatkaa Helsingissä aina kevääseen 2027 saakka. Toissa kaudella 19 maalia (+ seitsemän pudotuspelimaalia) ja viime kaudella verkko runkosarjassa heilui 18 kertaa. Helsinkiläistynyt Joonas Rask laukoi 49 otteluun 11 maalia ja kirjasi 20 tehopistettä.

Nuori Aleksanteri Kaskimäki on hyökkäyksen mielenkiintoisia seurattavia. Junnumaajoukkueissa pelanneella hyökkääjällä on allaan 10 maalin kausi. ECHL-tehoilija Vincent Marleau liittyi helsinkiläisseuraan kesken kauden ja onnistui tekemään 27 otteluun 15 tehopistettä (8+7). IFK ei olisi IFK jos Nordiksella ei ole palloilemassa Micke-Max Åstenia ja siellä mies palloilee ensi kaudellakin. Leo Komarov pelasi kauden avausottelunsa tammikuussa ja kokeneella räksyttäjällä oli paikoin vaikeuksia pysyä liigavauhdissa mukana. 16 ottelua tuottivat neljä pistettä (3+1).

Yhteenveto

Kun miettii kyseessä olevan Helsingin IFK, niin hyökkäys on siihen nähden kesyhkö. Totuttua tulivoimaa ei hyökkäyksen osalta nähdä ja useampia melko raskasjalkaisia pelaajia. Sundin jatkon myötä puolustus on sitten hyvällä tasolla, vaikkakaan hirveästi alakerta ei loukkaantumisia kestä. Maalivahtien kanssa liikenteessä kysymysmerkki-linjalla.

Materiaali toki on sellainen, että puolivälierien kotietu pitäisi kyllä olla aika haarukassa. TOP4-sijoitukseen en tällä hetkellä usko. Suoraan sanoen HIFK:ta on hyvin vaikea nähdä nykyisellään suurena uhkana kärkipään seuroille - ainakaan Peltosen kanssa.

Kokoonpanohahmotelma

Kristian Vesalainen - Jori Lehterä - Iiro Pakarinen
Aleksanteri Kaskimäki - Petr Kodytek - Vincent Marleau
Daniel Mäkiaho - Panu Mieho - Joonas Rask
Leo Komarov - Juhani Jasu - Micke-Max Åsten
Jesse Seppälä - Santeri Hartikainen - Aatu Karjalainen

Petteri Lindbohm - Luke Martin
Tony Sund - Ronald Knot
Ilari Melart - Aron Kiviharju
Oskari Manninen - Einari Luhanka

Roope Taponen
Eemil Vinni
Ja joku on tälläkin palstalla sanonut että Ifkon joukkue on kovempi kuin Ilves:D
MILLÄ PELIMERKEILLÄ KYSYMPÄHÄN VAAN
 

Toppapöksy666

Luottopelaaja
Viestejä
3 875
Pari sanaa tämän hetken liigan voimasuhteista.

Ilveksellä vahvin maalivahtiosasto ja omasta mielestäni jopa sentteriosasto on vahvin tai yksi vahvimmista. Paljon on kiinni Najmanin onnistumisesta mitä en itse pätkääkään epäile. On pelimies.

Puolustus ehkä Tapparalle, mutta Ilves heti siinä perässä. Sitten tulee IFK ja Lukko.

Laitureissa aika tasaista kaikilla kärkiseuroilla, mutta ehkä Tappara tässä kärjessä sitten Lukko, Ilves ja Kärpät. Kärpillä kärki tosi hyvä, mutta alaketjuissa kysymysmerkkejä enemmän kuin muilla.


PS. Mäntykivi sentteriksi. :)
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 739
kookoo600-2f2dcf30.webp


KooKoo - Ei soitella hitaita
Kouvolassa puhaltaa muutoksen tuulet. Kolmen kauden ajan KooKoota valmentanut ja parhaimmillaan joukkueen pronssiotteluun vienyt Olli Salo siirtyi jääkiekkoliiton palvelukseen. Salon korvaa toinen entinen Ilves-valmentaja, kun pari vuotta sitten kohupotkut Tampereelta saanut Jouko Myrrä kaivaa työkintaat käteen ja tekee paluun valmennushommiin. Kyseessä on Myrrän ensimmäinen valmennuspesti Ilveksen ulkopuolella, jossa hoiteli valmennustehtäviä peräti 14 vuoden ajan. Kouvola ei täysin vieras paikka ole, sillä "Jokke" pelasi KooKoossa kaudella 1991-1992.

Pelaajistossakin muutos on suurta, kun lähes 20 pelaajaa viime kaudelta on vaihtanut maisemaa ja luonnollisesti myös sisäänpäin on pelimiehiä tullut. Salon viimeinen kausi päättyi pettymykseen, kun KooKoon kolmen kauden pudotuspeliputki tuli päätökseen ja seuran kausi päättyi runkosarjaan.

Maalivahdit

KooKoo luotti kolmen kauden ajan kaksikkoon Nick Malik - Oskari Setänen, joka lukeutui sarjan parhaimpiin kassaripareihin ja ensi kaudella kumpikin parivaljakosta pelaa muissa ympyröissä. Malik palasi takaisin Tshekkiin ja Setänen puolestaan lähti testaamaan ensimmäistä kertaa ulkomailla pelaamista. Setänen siirtyi ranskalaiseen Roueniin, jonka Ilves kohtaa tämän kauden CHL:ssa.

Ykköstorjujaksi kiinnitettiin kanadalainen Antoine Bibeau. 30-vuotias kanadalaisvahti siirtyi viime kaudella ensimmäistä kertaa Eurooppaan ja Allsvenskaniin, jossa pelasi hienon kauden. 29 ottelussa AIK:ssa kiekot jäivät kiinni päälle 92 prosenttisesti ja nollapelejä tilille kertyi kuusi. Pudotuspeleissä pystyi vielä nostamaan tekemistään torjuntaprosentin ollessa viidessä ottelussa lähes 94%. Viime kautta edeltävät vuodet kuluivat AHL:ssa, jossa torjui yhdeksän kauden ajan. NHL-otteluita Bibeaun vyöltä löytyy neljä, joista viimeisimmät kaudelta 19-20. Kaudella 2021-2022 Seattlessa pääsi luukulta haistelemaan NHL-tunnelmaa.

Kanadalaisen parina toimii Ilves-leirin painajaisissa tasaisesti esiintyvä Eetu "Kake" Randelin. 180 senttinen rauhallinen torjuja pelasi viime kauden Tapparassa, jossa keväällä juhli Suomen mestaruutta. Oli joukkueen selkeä kakkosvahti Christian Heljankon takana, mutta kun pelivuoro kohdalle osui, niin ei pettänyt. Kaudella 2021-2022 Randelin valittiin Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi.

Puolustus

Puolustuksen suurin menetys on tehopuolustaja Charles-Edouard D'Astous. Kanadalainen tykitti 54 otteluun komeat 46 pistettä (17+29) voittaen puolustajien maalipörssin ja sijoittuen puolustajien pistepörssissä kolmanneksi. D'Astous siirtyi kaksivuotisella sopimuksella SHL-seura Brynäsiin. Parinkymmenen pisteen kausia Kouvolassa pelannut Eero Teräväinen matkasi niin ikään Ruotsiin, mutta sarjaporrasta alemmaksi Allsvenskaniin. Miska Kukkonen suuntasi Hämeenlinnaan ja kesken kauden Tampereelta siirtynyt Joni Jurmo Pohjois-Amerikkaan.

Tuore liigakasvo on yhdysvaltalainen David Farrance. Tehokkaita kausia NCAA-liigassa, josta lähdettiin kovempiin kinkereihin AHL:aan. Tehokkain AHL-kausi oli kausi 2022-2023, jolloin iski kahdessa seurassa yhteensä 45 otteluun 24 pistettä (3+21). Viime kauden aloitti AHL:ssa, josta ECHL:n kautta tuli Saksaan, joten uutena ei Euroopan kentät tule. Ingolstadtissa teki yhdeksään otteluun 0+1 tehot. Norjalainen Christian Kåsastul ei puolestaan uusi liiganimi ole, sillä mies nähtiin HIFK:ssa kaudella 2022-2023. Norjan maajoukkuepuolustaja pelaa jämäkästi ja pärjää myös kiekollisessa pelissä.

Myrrä ei ilman Suomea suostu valmentamaan, joten Jimi Suomi hankittiin Kouvolaan Turusta. Kivessyövän selättänyt puolustaja painoi TPS:ssa 58 otteluun 4+8 tehot. Hyvin liikkuva puolustaja on päässyt pelaamaan nuorten arvokisoissa ja on potentiaalisia läpilyöjiä. Tapparasta hankittiin rotaatiorooliin jäänyt Jesper Ahlroth ja kokoa tulee myös 190 senttisen Ville Puhakan muodossa, joka pelasi Mestis-mestari IPK:ssa. Kalle Loponen palaa KooKoo-paitaan yhden Allsvenskanissa vietetyn kauden jälkeen. Loponen tuli täydentämään puolustusta Ari Gröndahlin pitkän poissaolon vuoksi marraskuun alkuun, mutta sopimuksessa on optio loppukaudesta.

Jatkavien puolustajien listaan kuuluu kanadalainen Seth Barton. Barton hankittiin kesken viime kauden ja tuli liigakentille sisään varsin mallikkaasti. Barton tehtaili 19 ottelussaan 11 tehopistettä (3+8). Joonas Lehtivuori on kärsinyt pari viime kautta loukkaantumista ja taitaa olla tälläkin hetkellä lasaretissa, joten terveyttä toivotaan. Viime kaudella 36 ottelua, joissa syntyi 4+11 tehot. Olisi tärkeä palanen kaukaloon. Toissa kaudella 16 pisteen edestä tehoilemaan intoutunut Gröndahl ei ole se kentän jalkavin tapaus, mutta on pystynyt täyttämään ruutunsa mustaoransseissa hyvin. Saa nähdä, miten pitkä loukkaantuminen tulee näkymään kokeneen luutijan pelaamisessa.

Hyökkäys

Parin viime kauden ruotsalaisketju vaihtoi maisemaa. Maaleja latonut Linus Andersson lähti Vaasaan paikkaamaan Jens Lööken jättämää aukkoa, asiallista tulosta tehnyt Alex Ottosson tekee paluun länsinaapuriin ja samoin tekee ketjun kokenein lenkki Emil Molin. Huippuvärväykseksi osoittautunut ECHL-tykki Ben Tardif puolestaan jatkaa omaa kiekkouraansa Kärppien riveissä. Vaisun TPS-kauden jälkeen takaisin päälle 40 pisteen mieheksi palannut Arttu Ilomäki siirtyi puolestaan Tshekkiin.

Kärkisentteriksi kiinnitettiin kanadalainen Riley Sawchuk. Sawchukilla on allaan väkevä kausi ECHL:ssa. Sentteri takoi 50 otteluun 52 tehopistettä (25+27) ja tämän päälle pudotuspeleissä 14 otteluun syntyi 10+8 tehot. Lisäksi esiintyi AHL:ssa 12 ottelun verran ja näissä saldona oli yksi maali. Viime kautta edeltävällä sesongilla voitti USports-sarjan pistepörssin, vaikka pelasi 23 ottelua AHL:aa. Kymenlaaksoon paluun tekee unkarilainen Vilmos Gallo, jonka sopimus on peräti kolmivuotinen. Unkarilaishyökkääjä huudatti koko Kouvolaa kausilla 2019-2021. Pelasi kyseisillä kausilla 42 ja 38 pisteen kaudet, joista jälkimmäisellä viimeisteli 20 maalia. Vahva maalineduspelaaja pelasi viime kauden SHL:ssa.

Keväällä 2023 Tapparassa mestaruusmaalin laukonut ruotsalaissentteri Marcus Davidsson oli iso pettymys Porissa, vaikkakin kohensi pelaamistaan joulun jälkeen. Ässissä 45 ottelua tuottivat 18 tehopistettä (9+9). Kouvolassa toivotaan, että toiseksi kärkisentteriksi hankittu ruotsalainen kykenee palaamaan edes lähelle Tappara-kauden tasoaan. Joonas Oden hakee uraa uuteen nousuun tutusta kaupungista tutussa valmennuksessa. Myrrän alaisuudessa Oden on pelannut uran toistaiseksi parhaan kautensa, kun teki muutama kausi sitten Ilveksessä 29 pistettä. Erinomaisena luistelijana tunnetulle hyökkääjälle pari edellistä kautta ovat olleet vaikeita. Ei tahtonut mahtua edes SaiPan kokoonpanoon. Akseli Mäkinen tehoili viime kaudella Ketterässä kirjauttaen 48 runkosarjaotteluun 45 pistettä (19+26) ja 14 pudotuspelissä teki 15 pistettä.

Tehokkain jatkaja on sisäisessä pistepörssissä neljänneksi sijoittunut Radek Koblizek. Tshekkihyökkääjällä on takanaan tähän asti liigauran tehokkain kausi (59 ott. 19+20). Luisteluvoimaisen Koblizekin uskoisi sopivan erittäin hyvin Myrrän vauhtilätkään. Petter Emanuelsson oli KooKoon kuudenneksi paras maalintekijä 13 osumallaan ja summasi 42 otteluun 25 pistettä. Kaudella 2021-2022 onnistui tekemään Kärpissä 19 maalia. Ville Leskisellä on viime vuosilta rikkonaisia kausia ja viime kaudella pelasi ainoastaan 25 ottelua, joissa pisteitä syntyi 13 (1+12). Miten ei aina niin innokkaasti puolustava taitelija istuu päävalmentajan systeemeihin? Konkarisentteri ja vahva aloittaja Otto Paajanen on luotettava alaketjujen työjuhta sekä iso esimerkki.

Simo Heinonen on pelaajia, jotka janoavat vastuuta liigakentillä. Alla on erinomainen kausi KooKoon U20-joukkueessa, kun tykitti 36 otteluun hurjat 62 pistettä (35+27). Heinonen voitti U20-sarjan maalipörssin ja lisäksi palkittiin koko sarjan parhaana pelaajana. Pelasi viime kaudella edustusmiehistössä 11 ottelua 0+2 tehoilla. Nimeä mieleen. Slovenialainen Matic Török on viihtynyt Kouvolassa kaudesta 2019-2020 alkaen. Hyviä kausia seuran junioreissa ja viime kaudella pääsi Liigassa pelaamaan 50 ottelua tehden 3+6 tehot.

Yhteenveto

Sentteristön suhteen toivotaan, että Kultanen kosketus tekee taas tehtävänsä ja Sawchuk osoittautuu tekijämieheksi sekä Davidsson onnistuu viime kaudesta kohentamaan. Laajuutta hyökkäyksessä ei liikaa ole ja nähtäväksi jää, miten kärkiketjujen takaa hyökkäystehoja saadaan. Leskisen olisi tärkeää pysyä terveiden kirjoissa. Toki tuohon voinee vielä yksi hyökkääjä tulla.

Jos Farrance olisi jonkun muun kuin Kultasen hankinta niin saattaisin miettiä, että mikä on tämä mies, mutta tämäkin osoittautunee aivan päälliköksi. Puolustus kaikkiaan varsin tasapainoinen, jossa sopivassa suhteessa kiekollisuutta ja jämeryyttä. Maalivahtikaksikko paperilla hyvää tasoa.

Joka tapauksessa hienoa nähdä Myrrä taas valmennushommissa. KooKoon näen siinä alemmassa keskikastissa taistelemassa.

Kokoonpanohahmotelma

Vilmos Gallo - Riley Sawchuk - Petter Emanuelsson
Radek Koblizek - Marcus Davidsson - Ville Leskinen
Simo Heinonen - Otto Paajanen - Joonas Oden
Matic Török - Akseli Mäkinen - Samuel Valkeejärvi
Ossi-Petteri Jaakola

David Farrance - Seth Barton
Joonas Lehtivuori - Christian Kåsastul
Jimi Suomi - Ari Gröndahl
Jesper Ahlroth - Kalle Loponen

Antoine Bibeau
Eetu Randelin
 
Viimeksi muokattu:

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 522
Kookoon rosteri vaikuttaa ennakkoon yllättävän paskalta. Tosi vähän on ennakkoon varmoja nimiä saatu kiinnitettyä.

Pakisto kerätty kasaan "saadaan mitä irti lähtee" -taktiikalla ja hyökkäykseen yritetty löytää taitavia hyörijöitä. Aika isokin kuilu on hyökkäyksen ja puolustuksen materiaalien kesken, mutta hyökkäyskin silti tosi kapea. Aivan kamalan paljon lepää Leskisen ja Davidssonin varassa siihen nähden, miten nämä ovat edellisen kauden pelanneet. Sawchuk voi olla Kultasen tämän kauden löytö.

Pakistossa ykköspari on hyvä, sen takana odotetaan että pari kolme jätkää vetäisivät elämänsä kaudet.

Maalivahdit ehkä se vahvin osasto. Bibeau vetänee Gunnarssonin tasolla.

Onko tässä nyt se Myrrän vetovoima?

No kai tuolla rosterilla silti kamppaillaan jostain Top 8-10 sijoituksista, kun yleinen tason Liigassa on mikä on.
 

Rauno Repomies

Tähtipelaaja
Viestejä
12 505
Kookoon rosteri vaikuttaa ennakkoon yllättävän paskalta. Tosi vähän on ennakkoon varmoja nimiä saatu kiinnitettyä.

Onko tässä nyt se Myrrän vetovoima?

No kai tuolla rosterilla silti kamppaillaan jostain Top 8-10 sijoituksista, kun yleinen tason Liigassa on mikä on.
Mielestäni rosteri on juuri sellainen kun sopii KooKoon budjetilla odottaa. Ei kai tuola koskaan ole ollut mitään ”ennakkoon todella varmoja nimiä”, kyllä ne pelurit on muualla kun Kouvolassa.

Potentiaalia on, Kultanen on aiemminkin tehnyt hyvää jälkeä.

Myrrän vetovoimasta voinee olla montaa mieltä yleisestikin.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 522
Mielestäni rosteri on juuri sellainen kun sopii KooKoon budjetilla odottaa. Ei kai tuola koskaan ole ollut mitään ”ennakkoon todella varmoja nimiä”, kyllä ne pelurit on muualla kun Kouvolassa.

Potentiaalia on, Kultanen on aiemminkin tehnyt hyvää jälkeä.

Myrrän vetovoimasta voinee olla montaa mieltä yleisestikin.
Omasta mielestä on enemmän toivotaan toivotaan -osasto kuin Kookoolla yleensä. Viime kaudella siellä olivat Ilomäki, Ottosson, Molin, Andersson ja Tardif hyökkäyksessä. Kookoon budjetilla aika nimekäs hyökkäys.

Ilomäki Liigatasolla takuuvarma suorittaja, Ottossonilla alla 0,7 p/p kausi Liigasta ja Molinilla 0,5 p/p. Anderssonilla melkein 40 pinnaa.

Pelkästään sentterikalusto oli selvästi kovempi kuin tämän hetkinen.

Tuohon kun lisätään vielä D'Astous pakiston liideriksi, niin oli aika paljon varmemmalla pohjalla omaan silmään.

Toki kuten monta kertaa jo todettu. Liigan taso laskee, että kyllä tuossa mahdollisuuksia on. Jos Sawchuk osoittautuu löydöksi, Davidsson pelaa koko kauden huipputasolla, Gallo löytää saman vireen kuin lähtiessään ja Farrance pystyy täyttämään D'Astousin saappaat, niin mahdollisuuksia on.

Pakisto vaikuttaa tosi kapealta, sinne ei ainakaan saa tulla enää yhtään loukkaantumista.
 
Viimeksi muokattu:

Rauno Repomies

Tähtipelaaja
Viestejä
12 505
Omasta mielestä on enemmän toivotaan toivotaan -osasto kuin Kookoolla yleensä. Viime kaudella siellä olivat Ilomäki, Ottosson, Malin, Andersson ja Tardif hyökkäyksessä. Kookoon budjetilla aika nimekäs hyökkäys.

Ilomäki Liigatasolla takuuvarma suorittaja, Ottossonilla alla 0,7 p/p kausi Liigasta ja Molinilla 0,5 p/p. Anderssonilla melkein 40 pinnaa.

Pelkästään sentterikalusto oli selvästi kovempi kuin tämän hetkinen.

Tuohon kun lisätään vielä D'Astous pakiston liideriksi, niin oli aika paljon varmemmalla pohjalla omaan silmään.

Toki kuten monta kertaa jo todettu. Liigan taso laskee, että kyllä tuossa mahdollisuuksia on. Jos Sawchuk osoittautuu löydöksi, Davidsson pelaa koko kauden huipputasolla, Gallo löytää saman vireen kuin lähtiessään ja Farrance pystyy täyttämään D'Astousin saappaat, niin mahdollisuuksia on.

Pakisto vaikuttaa tosi kapealta, sinne ei ainakaan saa tulla enää yhtään loukkaantumista.
Ilomäellä tosin oli alla vaisu kausi Turussa, ihan yhtälailla tuolta nyt löytyy ne muutama kenen harteilla on paljon ja sopii odottaa tulosta ja loput sitten osastoon toivotaan toivotaan.

D’Astous taisi yllättää kyllä kaikki, tuskin kukaan ihan tuollaista tykkikautta osasi odottaa vaikka vähän väläyttelikin aiemmalla kaudella. Nyt Kouvolassa odotetaan että Farrance-Barton hyppää tuohon.

Kyllähän meilläkin toivotaan ja odotetaan että Pelli-Gazda ottavat stepit ja kasvavat Niku/Clenny/Les -tason rooliin ja pystyvät liidaamaan mestariehdokkaan kiekollista peliä ja ylivoimaa. Pelli on hyvä pelaaja, mutta nyt pitäisi nousta ihan eri rooliin mitä aiemmin, on eri asia antaa tulitukea taustalla tutkan alla kun olla se ykkösheppa, kyllä tuohon pieniä kysymysmerkkejä sopii raapia.

Siitä olen samaa mieltä että keskikaista on heikompi mitä viime kaudella, tästä toki kuten sanotkin niin Liigan tason heikentyminen tekee ison osan. Harvassa on joukkueet ketkä olisivat paperilla kovempia mitä viime kaudella.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 522
Ilomäki oli tuolla mainitsemallasi kaudella Tepsin paras pistemies. Kyllä hän on mihin tahansa Liigajoukkueeseen kova tekijä. Minkä näyttikin sitten taas viime kaudella Kouvolassa.
 

Rauno Repomies

Tähtipelaaja
Viestejä
12 505
Ilomäki oli tuolla mainitsemallasi kaudella Tepsin paras pistemies. Kyllä hän on mihin tahansa Liigajoukkueeseen kova tekijä. Minkä näyttikin sitten taas viime kaudella Kouvolassa.
Niin oli, kaikki huimat 29 pinnaa, mutta ei tuon kauden Tepsissä kukaan olisi loistanut. Silti tekeminen oli vaisua.

Ilomäki on hyvä peluri; josta olen itsekin usein kirjoittanut että maistuisi kivasti esim. meille sopivaan rooliin kolmosen keskelle mutta kyllä kysymysmerkkejä silti oli lähteä Ilomäki ykkössentterinä kauteen, lunasti odotukset hyvin.
 

Patinoitunut runomies

Rivipelaaja
Viestejä
87
Mielestäni rosteri on juuri sellainen kun sopii KooKoon budjetilla odottaa. Ei kai tuola koskaan ole ollut mitään ”ennakkoon todella varmoja nimiä”, kyllä ne pelurit on muualla kun Kouvolassa.

Potentiaalia on, Kultanen on aiemminkin tehnyt hyvää jälkeä.

Myrrän vetovoimasta voinee olla montaa mieltä yleisestikin.
Ihan mielenkiinnosta, mitä ”montaa mieltä vetovoimasta” tarkoittaa? En ihan oikeasti tiedä, onko joku pelaajien inside juttu tms.

Eikös Myrrä ole tunnettu hyvänä jätkänä pelaajia kohtaan ja pelitapa on iloista hyökkäyspeliä. Menestystäkin on tullu.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
11 016
Omasta mielestä on enemmän toivotaan toivotaan -osasto kuin Kookoolla yleensä. Viime kaudella siellä olivat Ilomäki, Ottosson, Malin, Andersson ja Tardif hyökkäyksessä. Kookoon budjetilla aika nimekäs hyökkäys.

Ilomäki Liigatasolla takuuvarma suorittaja, Ottossonilla alla 0,7 p/p kausi Liigasta ja Molinilla 0,5 p/p. Anderssonilla melkein 40 pinnaa.

Pelkästään sentterikalusto oli selvästi kovempi kuin tämän hetkinen.

Tuohon kun lisätään vielä D'Astous pakiston liideriksi, niin oli aika paljon varmemmalla pohjalla omaan silmään.

Toki kuten monta kertaa jo todettu. Liigan taso laskee, että kyllä tuossa mahdollisuuksia on. Jos Sawchuk osoittautuu löydöksi, Davidsson pelaa koko kauden huipputasolla, Gallo löytää saman vireen kuin lähtiessään ja Farrance pystyy täyttämään D'Astousin saappaat, niin mahdollisuuksia on.

Pakisto vaikuttaa tosi kapealta, sinne ei ainakaan saa tulla enää yhtään loukkaantumista.

Eihän Kouvolassa pakisto viime kaudellakaan mikään "syvä" ollut, kun Rautanen oli kauden alussa käytännössä kakkospakki ja oman pään ykkösnimi.

Jurmo-kauppa oli Tillulta selkeä niskavoitto, josta Kultaselle ei jäänyt kuin känsiä käteen.
 

Rauno Repomies

Tähtipelaaja
Viestejä
12 505
Ihan mielenkiinnosta, mitä ”montaa mieltä vetovoimasta” tarkoittaa? En ihan oikeasti tiedä, onko joku pelaajien inside juttu tms.

Eikös Myrrä ole tunnettu hyvänä jätkänä pelaajia kohtaan ja pelitapa on iloista hyökkäyspeliä. Menestystäkin on tullu.
Hyvä jätkä pelaajia kohtaan, toki omat puolensa on joka koutsilla. Mutta ei se arki kai ihan niin laadukasta ja vaatimustaso ihan ollut sitä mitä pitäisi, sellaista kuullut.

Aikaa on Jokella kehittyä ja varmasti on uusia oppeja tuon hengähdystauon aikana saanut mietittyä. Ja minulla ei ole mitään Myrrää vastaan, hienosti oli Ilveksen nousua mahdollistamassa.

Sokeat pisteet on joka koutsilla.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
19 522
Eihän Kouvolassa pakisto viime kaudellakaan mikään "syvä" ollut, kun Rautanen oli kauden alussa käytännössä kakkospakki ja oman pään ykkösnimi.

Jurmo-kauppa oli Tillulta selkeä niskavoitto, josta Kultaselle ei jäänyt kuin känsiä käteen.
Mikäli oikein katsoin, niin 9 pakkia joista Gröndahl pitkään sivussa ja huhujen mukaan myös Lehtivuori saikulla. On toi melko ohkainen materiaali.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 739
Kappas keppanaa. Itseltä jäi Lehtivuori aivan kokonaan huomioimatta ja pahoittelut siitä. Syytän tästä EP:n listausta, jossa Lehtivuorta jostain syystä ei ole.

Nyt Lehtivuorikin huomioitu KooKoon osuudessa.
 
Ylös