LA 5.10.19 | JYP - Ilves

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
VS.


5.10.2019 klo 17:00 - Jyväskylä
Viikon molemmat ottelunsa voittanut Ilves hakee viikolle voitokasta päätöstä Jyväskylässä, jossa joukkue kohtaa JYP:n. Ilves on sarjassa kymmenentenä yhdeksällä pisteellä ja kotijoukkue JYP on seitsemäntenä 11 pisteellä. Viime kaudella JYP oli keskinäisissä vahvempi voitoin 3-1.

Ilves hakee ottelussa jatkoa kahden ottelun voittoputkelleen. Neljästä edellisestä ottelustaan tamperelaisjoukkue on voittanut kolme. Keskiviikkona Ilves kaatoi Lahdessa Pelicansin 2-7 lukemin ja perjantaina hallitseva Suomen mestari HPK nujertui kotiluolassa 5-2 numeroin. Maalinteossa Kerhoa vastaan onnistuivat kuuden ottelun maalittoman putkensa katkaissut Teemu Lepaus, kaksi tehopistettä tehnyt Matias Maccelli, toisessa ottelussa putkeen osunut Samuli Vainionpää sekä hyvässä maalivireessä oleva Eemeli Suomi, joka viimeisteli ottelussa kaksi maalia. Lisäksi viime kaudella HPK:a edustanut Robert Leino kirjautti ottelussa kaksi syöttöpistettä ja tämän myötä nousi joukkueensa parhaaksi pistemieheksi. Leino on tehnyt neljään edelliseen otteluun seitsemän tehopistettä (3+4). Maalilla hyvän ottelun pelannut tshekkivahti Lukáš Dostál venytti itsensä 18 laukauksen tielle.

JYP on pelannut kuluvalla viikolla kerran, kun joukkue vieraili keskiviikkona Hämeenlinnassa. Pisteitä ei ollut tuomisina kotiin, kun HPK nappasi ottelusta 2-1 voiton ja katkaisi JYP:n kahden ottelun voittoputken. Ainoasta maalista vastasi konkaripuolustaja Mikko Mäenpää, jonka heitto punaviivan takaa pompahti onnekkaasti HPK-maaliin. Mäenpää onnistui maalinteossa toisessa peräkkäisessä ottelussa ja kasvatti pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Markus Ruusu torjui 22 kertaa. Kolmen kauden mittaisen liigauransa heikoimman kauden viime kaudella pelannut Jerry Turkulainen on saanut neljännelle liigakaudelleen hyvän startin. Kolmeen viime otteluun pienikokoinen hyökkääjä on tehtaillut viisi tehopistettä (3+2). Kolme ottelua kotona pelannut JYP ei ole vielä jäänyt kotikaukalossaan pisteittä tällä kaudella. Kolmesta kotiottelusta on irronnut seitsemän sarjapistettä.

Ilveksellä on edellisissä otteluissa hyökkäyspäässä tapahtunut. Neljään viimeiseen otteluun joukkue on tykittänyt 19 maalia. Molempien joukkueiden otteluissa on tällä kaudella maaleilla mässäilty. Ilves on tehnyt sarjassa maaleja toiseksi eniten ja JYP kolmanneksi eniten. Myös omissa kolisee: Ilves päästettyissä maaleissa kärkipaikalla ja JYP neljäntenä. Nähdäänkö maalijuhlaa lauantaina?

Kohtaamiset viime kaudella:

15.9.2018 / Ilves - JYP 3-4
17.11.2018 / JYP - Ilves 5-2
25.1.2019 / JYP - Ilves 3-1
26.1.2019 / Ilves - JYP 3-1

Kolme edellistä ottelua:

28.9.2019 / Kärpät - Ilves 5-0
2.10.2019 / Pelicans - Ilves 2-7
4.10.2019 / Ilves - HPK 5-2

27.9.2019 / JYP - Ässät 6-1
28.9.2019 / Sport - JYP 2-4

2.10.2019 / HPK - JYP 2-1

Ylivoima:
Ilves 26,32% (3.) / JYP 22,73% (5.)
Alivoima: Ilves 78,12% (10.) / JYP 68,00% (14.)
Maaliero: Ilves 29-32 (-3) / JYP 25-27 (-2)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Robert Leino, 9 ott. 3+6=9
2. Joose Antonen, 9 ott. 3+5=8
3. Eemeli Suomi, 9 ott. 6+0=6
4. Lassi Thomson, 9 ott. 3+2=5
5. Matias Maccelli, 5 ott. 1+4=5

JYP:n TOP-5 pistemiehet:

1. Julius Nättinen, 8 ott. 4+4=8
2. Jerry Turkulainen, 9 ott. 3+4=7
3. Jarkko Immonen, 9 ott. 4+2=6
4. Miska Siikonen, 9 ott. 3+2=5
5. Ossi Louhivaara, 9 ott. 2+3=5

Maalivahdit:

Ilves:
#1 Lukáš Dostál, 6 ott. 2,74 - 88,06% / #31 Ville Kolppanen, 4 ott. 4,93 - 83,33%
JYP: #40 Markus Ruusu, 1 ott. 2,05 - 91,67% / #41 Eetu Laurikainen, 7 ott. 2,69 - 90,91%

Veikkauksen kertoimet:

1
2,05 - X 4,30 - 2 2,95

Seuraa heitä:

#10 Eemeli Suomi
, Ilves - Alkukierroksilla oli hieman takkuista, mutta viime otteluissa kapteeni on alkanut lämpenemään. Enemmän syöttelijänä kunnostautunut laituri on hivuttautunut sarjan maalipörssissä toiseksi. Viikon kahdessa aiemmassa ottelussa laukonut molemmissa kaksi maalia. Ei kahta ilman kolmatta?

#33 Julius Nättinen, JYP - Viime kaudella hurrikaanipaitaan palannut hyökkääjä on aloittanut kauden terävästi. Kahdeksaan otteluun kahdeksan tehopistettä ja on jäänyt ainoastaan kahdessa ottelussa ilman tehomerkintöjä. Viime sesongilla kauden ensimmäisessä Ilves-ottelussa viimeisteli hattutempun.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Teemu Lepaus - Robert Leino - Joose Antonen
Topias Haapanen - Panu Mieho - Joona Ikonen
Matias Maccelli - Samuli Vainionpää - Jasse Ikonen

Aleksi Elorinne - Nikolas Matinpalo
Niko Peltola - Jarkko Parikka
Kalle Maalahti - Lassi Thomson
Tuomas Salmela

Ville Kolppanen
(Lukáš Dostál)

JYP:n kokoonpano:

Jani Tuppurainen - Jarkko Immonen - Jerry Turkulainen
Petrus Palmu - Miska Siikonen - Julius Nättinen
Robert Rooba - Juha-Pekka Hytönen - Ossi Louhivaara
Anton Stråka - Patrik Siikanen - Samuli Ratinen

Mikko Mäenpää - Juuso Vainio
Mikko Kalteva - Anttoni Honka
Roni Allén - Alex Lindroos
Olli-Petteri Viinikainen

Eetu Laurikainen
(Markus Ruusu)
 
Viimeksi muokattu:

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Ensimmäisen kerran koko kaudella tuntuu levolliselta ja jotenkin joukkueesta paistaa läpi yhteen hiileen puhaltaminen. Myrrä on saanut vapautettua energiat oikeisiin asioihin ja kukaan ei pelaa enään yksilönä. Huikea muodonmuutos... piti eilen oikein ihmetellä, että onko jäällä meitin Ilves vai jokin muu joukkue.

Jatketaas komeeta voittoputkea!
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
10 435
Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Lepaus-Leino-Antonen
Haapanen-Mieho-Ikonen
Maccelli-Vainionpää-Ja Ikonen

Elorinne-Matinpalo
Peltola-Parikka¨
Maalahti-Thomson
Salmela

Kolppanen
(Dostal)

Laaksonen sivussa, Kolppanen luukulle.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Tällä viikolla HPK voitti JYP:n ja Ilves voitti HPK:n = Yhdeksän pisteen viikko tuoksahtaa.

No joo, levännyt JYP ja aina yhtä veemäinen "Oijjoijoi!" Hippos. Ei ole Kolppaselle se kaikista helpoin paikka torjua kauden avausvoittoaan. Ainakin lähtökohtaisesti olisin tyytyväinen pisteeseenkin.
 

Soho

Luottopelaaja
Viestejä
2 738
Pistekin olis kova. Näköjään se Laaksosen tälli pitää miehen poissa kokoonpanosta tänään. Toivottavasti ei käynyt pahemmin, päävammat on aina arvaamattomia.

Liiga on perseestä. Eikö tota ohjelmaa nyt oikeesti saa sellaiseksi, ettei joka lauantai-kierroksella osa joukkueista pääse levänneenä saaliin kimppuun. Ilvekselle jo toinen tällainen peli ja molemmilla kerroilla vielä vieraspeli.
 

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
675
Tikka sielä
Pistekin olis kova. Näköjään se Laaksosen tälli pitää miehen poissa kokoonpanosta tänään. Toivottavasti ei käynyt pahemmin, päävammat on aina arvaamattomia.

Liiga on perseestä. Eikö tota ohjelmaa nyt oikeesti saa sellaiseksi, ettei joka lauantai-kierroksella osa joukkueista pääse levänneenä saaliin kimppuun. Ilvekselle jo toinen tällainen peli ja molemmilla kerroilla vielä vieraspeli.
Laaksonen voi toki olla myös kierrossa, ennakossa ei mainita poissaolosta mitään.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Illan parasta antia olivat Maccellin rankkari ja Suomen maaliputken jatkuminen.

Nyt on lähes viikko aikaa Myrrällä ja Salolla hieroa peliä kuntoon. Ensi viikkoon.
 

jurgen

Luottopelaaja
Viestejä
5 730
Väsyneen joukkueen urhoollinen taisto. Tämmöinen pelitahti on kyl hanurista. Toinen ei pelaa puoleen viikkoon ja toinen pelaa 2 päivänä peräkkäin ja 3 matsia viikkoon.

Ei ollut tänään saumoja voittoon, sen valitettavasti näki jo heti pelin alusta.

Nyt vaan nokka ylös ja kohti ensi viikkoa... silloinkin väh. 6 pojoa pitää raapia.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
4 176
Maalivahti on enemmän kuin puoli joukkuetta ja tänään sekin totuus piti taas paikkansa. Peli oli hyvää ja näytti siltä että Ilves jatkaa siitä mihin eilen jäi. Ja sitten tulee tuo Kolppasen käsittämätön hörppäys ja siihen peli siihen oikeastaan ratkesi. Sen jälkeen hiipi pelaajien takaraivoon pieni epäilys että osataankohan me sittenkään voittaa tää peli. Ei tarvitse olla iso virhe, mutta kun se tulee muutenkin vasta peliään hakevaan joukkueeseen niin se vaan nopeasti kääntää pelin. Sen jälkeen ei enää ollut mitään jäljellä siitä hyvästä viisikkopelistä ja vastaiskupelaamisesta mitä esitettiin pelicansia ja HPK:ta vastaan vaan puolustuspeli meni perässä juoksemiseksi, syötöt minne sattui ja pelistä ei ollut oikein kenelläkään tietoa että miten pitäisi pelata.

Ja ei oikeastaan kiinnosta oliko Kolppasen maaleja vai ei (no, ainakin kolme oli), kuudella päästetyllä vaan hyvin hyvin harvoin voittaa jääkiekko-ottelua. Siinä missä Dostal pitää Ilveksen pelissä mukana hyvillä torjunnoilla niin Kolppasen kanssa saa joka vetoa ja tilannetta pelätä. Ja se epävarmuus tarttuu nopeasti joukkueeseen. Siinä on valtava ero onko maalilla itseluottamusta ja voitontahtoa huokuva muuri vai epävarma, peliään hakeva ja huonolla fiiliksellä pelaava entinen lupaus.

Pelistä muutenkin voi sanoa että tilastoista näkee kaiken. Kun maalivahtipelin sakkaamisen vuoksi ei osata puolustaa, pääsee maalin eteen aivan liian vapaasti vapaan mailan kanssa. Tänään Ilves roikkui joten kuten mukana lähinnä erikoistilannepelaamisen kautta. 5vs 5 pelissä ei ollut mitään järkeä. (ts. oli ennen kuin Kolppasen käänsi pelin suunnan.)

Niin että tämän pitäisi olla nyt selvää. Dostal pelatkoon niin paljon kuin vain jaksaa. Alkaisin olemaan jopa sopimuksen purkamisen puolella. Liiga ei nyt ainakaan tällä hetkellä ole oikea sarja ja Ilves oikea ympäristö korjata laskussa olevaa uraa.
 

katomato

Rivipelaaja
Viestejä
11
Elorinteen tippuminen ensimmäisessä erässä oli tänään melko iso isku puolustuspelaamiselle kokonaisuudessaan, ja alivoimalle aivan erityisesti. Jämäkkä Elorinne on ollut viikon voittopeleissä tärkeä osa tiivistynyttä oman alueen pelaamista. Laaksonenkin on mielestäni ottanut stepin eteenpäin päästyään Aleksin pariksi. Täytyy toivoa että käteen tullut tärsky ei aiheuta pidempää huilia. Nuoren puolustuksen selkäranka on selvästi vankempi Elorinteen ollessa mukana.

Muutoin päivän ottelussa tekeminen oli monin paikoin hieman epävarmaa verrattuna edellisillan suvereeniin HPK-esitykseen. JYP sai johtonsa aivan liian halvalla, kun huolellisuus omalla alueella ei ollut riittävällä tasolla, koskien sekä maalivahdin että puolustuksen toimintaa. Ilahduttavaa on kuitenkin vuosikausiin parhaalla tasolla oleva YV-pelaaminen, sekä ylipäätään joukkueen potentiaali ja vaarallisuus hyökkäyspäässä. Oman pään pelaaminen kun saataisiin selkeäksi ja varmaksi, niin kausi voisi kantaa vielä pitkällekin. Hyökkäyspään ratkaisuvoiman leveydestä homma ei jää kiinni.
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
802
Näkyi kyllä ekan erän jälkeen, että puhti loppuu. Pelirasitus, Laaksosen ja Elorinteen puuttuminen sekä epävarmuus maalivahdin tasoon oli liikaa. Toivottavasti seuraavaan matsiin saadaan taas parasta jäälle.
 
Ylös