LA 19.10.19 | Ilves - Lukko

Status
Viestiketju on suljettu.

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
ilves.png
VS.
lukko2.png


19.10.2019 klo 18:30 - Hakametsä
Huomenna vietetään todellista Ilves-päivää, kun klo 15 Tammelassa Ilves isännöi HJK:ta ja nappaa pronssia itselleen, jonka jälkeen Hakametsässä Ilves hakee neljättä peräkkäistä kotivoittoaan, kun kovavireinen Lukko saapuu vierailulle. Ilves on sarjassa kahdentenatoista 15 pisteellä ja Lukko on kolmantena 25 pisteellä. Syyskuussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Lukko oli vahvempi 4-2 lukemin. Illan ykkösnimi oli ruotsalaishyökkääjä Ponthus Westerholm, joka oli jokaisessa Lukko-maalissa mukana (2+2).

Jouko Myrrän alaisuudessa kuudesta ottelusta neljä voittoa saalistanut Ilves avasi viikkonsa perjantaina Kuopiossa, jossa joukkue kukisti hienon taistelun päätteeksi KalPan 2-1 numeroin ja otti tärkeät kolme pistettä. Tamperelaisten maaleista vastasivat kauden avausmaalinsa ohjannut Panu Mieho ja Arttu Ruotsalainen, joka katkaisi kuuden ottelun maalittoman putkensa. Voittomaalin syöttänyt ja tähän lisäksi erinomaisen maskin tehnyt Eemeli Suomi kasvatti pisteputkensa kuuteen otteluun (7+2). Lukáš Dostál jatkoi tolppien välissä vahvoja otteitaan ja kirjasi ottelussa 20 torjuntaa. Dostálin torjuntaprosentti lokakuussa on mainio, 92,52%. Ilves on voittanut kolme edellistä kotiotteluaan ja on viimeistellyt näissä 17 maalia.

Lukon alkukausi on ollut erittäin väkevä. Kauden 12 ottelusta yhdeksän voittoa ja kahdeksasta edellisestä ottelustaan raumalaiset ovat hävinneet ainoastaan yhden. Ilveksen tavoin myös Lukko starttasi viikkonsa perjantaina voitokkaasti, kun Ässät kaatui Satakunnan derbyssä 4-0 lukemin. Maalinteossa onnistuivat Toni Koivisto, Jonne Tammela (1+1), kolmen ottelun pisteputkessa oleva Robin Press sekä hyvässä maalivireessä oleva Justin Danforth. Kanadalaishyökkääjä on laukonut viiteen viime otteluun viisi maalia. Kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Oskari Setänen venyi ottelussa 20 kiekon tielle. Lukko-vahdit löytyvät torjuntaprosenttitilastoista sijoilta 4. ja 5., joten maalivahtiongelmaa ei Raumalla ainakaan toistaiseksi ole.

Kohtaamiset tällä kaudella:

14.9.2019 / Lukko - Ilves 4-2

Kolme edellistä ottelua:

11.10.2019 / KooKoo - Ilves 2-1
12.10.2019 / Ilves - Jukurit 5-1
18.10.2019 / KalPa - Ilves 1-2

10.10.2019 / Lukko - SaiPa 6-3

12.10.2019 / KalPa - Lukko 4-2
18.10.2019 / Lukko - Ässät 4-0

Ylivoima: Ilves 25,93% (3.) / Lukko 24,39% (5.)
Alivoima: Ilves 80,36% (8.) / Lukko 88,00% (2.)
Maaliero: Ilves 41-42 (-1) / Lukko 36-22 (+14)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Robert Leino, 13 ott. 4+8=12
2. Eemeli Suomi, 13 ott. 9+2=11
3. Joose Antonen, 13 ott. 5+5=10
4. Matias Maccelli, 9 ott. 3+6=9
5. Kalle Maalahti, 13 ott. 3+5=8

Lukon TOP-5 pistemiehet:

1. Justin Danforth, 12 ott. 6+8=14
2. Ponthus Westerholm, 12 ott. 6+5=11
3. Robin Press, 12 ott. 3+7=10
4. Pathrik Westerholm, 6 ott. 3+5=8
5. Jonne Tammela, 12 ott. 3+3=6

Maalivahdit:

Ilves:
#1 Lukáš Dostál, 9 ott. 2,27 - 89,80% / #31 Ville Kolppanen, 5 ott. 5,26 - 81,74%
Lukko: #30 Lassi Lehtinen, 5 ott. 1,67 - 93,86% / #32 Oskari Setänen, 8 ott. 1,78 - 93,33%

Veikkauksen kertoimet:

1
1,95 - X 4,30 - 2 3,15

Seuraa heitä:

#18 Kalle Maalahti
, Ilves - Syyskuun seitsemässä ottelussa puolustajan saldo oli yksi syöttöpiste ja lokakuun kuudessa ottelussa on syntynyt seitsemän tehopistettä (3+4). Pelasi vahvan ottelun KalPaa vastaan.

#19 Robin Press, Lukko - Oikealta laukova puolustaja on ollut raumalaisilta hyvä värväys. Liigan toiseksi tehokkain puolustaja ja sarjan peliaikakuningas (24:38). Kolmen ottelun pisteputkessa (2+2). Stop the Press!

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Teemu Rautiainen
Matias Maccelli - Robert Leino - Joose Antonen
Teemu Lepaus - Antti Saarela - Topias Haapanen
Panu Mieho - Samuli Vainionpää - Jasse Ikonen

Niko Peltola - Jarkko Parikka
Tuomas Salmela - Nikolas Matinpalo
Kalle Maalahti - Lassi Thomson
Santeri Hatakka

Lukáš Dostál
(Ville Kolppanen)

Lukon kokoonpano:

Linus Nyman - Justin Danforth - Toni Koivisto
Jonne Tammela - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Kristian Pospisil - Eetu Koivistoinen - Vili Sopanen
Ville Petman - Heikki Liedes - Mikko Petman
Jesse Ruotsi

Roni Sevänen - Robin Press
Lukas Klok - Olli Vainio
Tarmo Reunanen - Miska Kukkonen

Oskari Setänen
(Lassi Lehtinen)
 
Viimeksi muokattu:

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 039

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 039
Lepaus pelaa, saa nähä kuka tekee tilaa.
 

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
1 937
Veikkaus pitää Ilvestä jopa melko selkeänä suosikkina.. Vois varmistaa vähintään pisteen lyömällä muutaman kympin Lukolle.

Olis kyllä iso voitto tämä, mutta vastuskin on todella kova. Hieman eri profiilin peliä odottelen kun Kuopion molski vaihtuu kotikenttään: vauhtia ja maaleja nähtäneen enemmän.

Mikäli Lepaus todella palaa, niin mielenkiintoista nähdä miten on asiaa käsitellyt.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 039
Suomi-Ruotsalainen-Rautiainen
Maccelli-Leino-Antonen
Lepaus-Saarela-Haapanen
Mieho-Vainionpää-Ikonen

Peltola-Parikka
Salmela-Matinpalo
Maalahti-Thomson
Hatakka

Dostal
(Kolppanen)

Näillä tänään.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Kova on haaste. Lukolta puuttuu Elo sekä Laakso ja maalilla Setänen. Vaikka Setänenkin on vetänyt hyvin tilastoin, niin olisin Lehtistä pitänyt vaikeampana ohitettavana, joten hyvä näin.

Tänään on kyllä saatava jäähymäärää karsittua. Kolmeen edelliseen otteluun yhteensä 17 kaksiminuuttista. Hyvä ylivoimajoukkue on vastassa, joten turhiin jäähyihin ei ole yhtään varaa (ei niitä tietty sovi tulla muutenkaan). Toivottavasti Lukolla on takki tyhjänä derbyvoiton jälkeen.

Eilinen jämäkkä puolustustyöskenetely toivon mukaan jatkuu, koska Lukko ei paljoa maaleja päästele. En toki pahakseni pane, jos näin ei ole tänään, vaan jatketaan kotona maalien mässäilyä.

Raumalta ilmeisesti tulossa jonkinlainen porukka kannustamaan, joten toivottavasti mökissä mökää riittää.

Voitto tästä olisi kyllä aika kiva.
 
Viimeksi muokattu:

sentteri

Luottopelaaja
Viestejä
2 196
Kakkonen paras edelleen, ykkönen vähän taistelee tällä hetkellä (Rautiainen ja Ruotsalainen tarvis onnistumisia lisää), kolmonen on aivan täysi kysymysmerkki tänään ja nelonen on tuossa kokoonpanossa ollut mun mielestä ihan hyvä.

Olisikohan Lepaus ottanut Ikosen paikan jopa ilman että Ikosella on pelikieltoa?

Tänään 3 pojoa lisää taskuun ja alkukauden katastrofin pahimmat haavat on saatu paikkailtua.
 

Mooses

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
320
Kakkonen ja nelonen toimi eilen ihan hyvin. Hyvä, ettei lähdetty sekoittamaan pakkaa, vaan Lepaus laitettiin pelikiellossa olevan Ikosen tilalle. Mielenkiintoista nähdä miehen peliotteet, näyttöhaluja luulisi olevan.

Haapanen tuntuu kyllä valitettavasti olevan aika pihalla pelistä. Tehoton kulmassa edestakaisin pörrääjä ja fyysisyys 0. Pitäisi rohkeammin käyttää hyviä käsiään hyödyksi ja haastaa. Ykkösessä odotellaan edelleen Rautsin heräämistä, tällä hetkellä ei osu sitten mihinkään, vaikka paikkoja on ollu yllin kyllin. Pakkohan sen on jossain vaiheessa mennä.

Lukolla on äärimmäisen vaaralliset ulkolaiset kärkipelaajat. Etenkin Danforth on aivan Liigan eliittiä. Onneksi puolustus toimi eilen mallikkaasti, ei liiemmin päästetty kaveria parhaille sektoreille ja Dostal poimi tututusti marjat. Eilen meni kuitenkin puolet vedoista aivan seinille ja jäähypenkistä tykättiin hieman liikaa ihan omaa kurittomuutta. Tänään ne kuntoon niin voitonavaimet täysin omissa käsissä. Ai että, kun tekis hyvää tästä kolme pongoo ja lähelle maagista kutossijaa.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 708
Mielenkiintoinen matsi ja todella tärkeät 3 pistettä jaossa loppukautta ajatellen. Kukkonen ja Vainio luutivat Lukon paidassa ja se tuo oman lisämausteensa peliin. Toivotaan, että tänään natsaisi oikein kunnolla ja nähtäisiin iloittelu Lukon maalilla -mieluiten niin että molemmat maalivahdit (Setänen/Lehtinen) pääsisivät nauttimaan peliajasta.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 560
Lukon maalimiehistä noin neljä parasta ovat ulkomaan olentoja. Hiukan toiselta pohjalta on Raumalla konfiguraatio laadittu Ilveksen palikoihin verrattuna.

Voitetaan nyt sitten ujostelematta kutakuinkin kotimaisin voimin. Ilveksen peliasuun voisi sijoittaa joutsenmerkin, ellei Dostalia olisi. Mutta hyvä, että on.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 040
Ihan hyvän oloinen peli ja tapahtumiin nähden ehkä pisteet 2-1 toisin päin olisi olleet oikeutettua.Vastassa kuitenkin oli yksi liigan kuumimmista porukoista ja 2-2-maaliin johtaneen yv:n saivat lahjana.

Harmi se 0-0-5-aloitus minkä takia sarjataulukko näyttää vieläkin Ilvesläisittäin melkoisen kamalalta,mutta toivottavasti pisteitä jatkossa saadaan kuitenkin hyvään tahtiin.Runkosarjaa Ilves ei tule voittamaan mutta siinä on vielä paljon sijoituksia kiinni otettavissa.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Kuntopuntarin kärkijoukkueelta otettu piste ei juuri jaksa tällä hetkellä lämmittää, kun täydet mahdollisuudet oli niin kolmeen kuin kahteenkin pisteeseen. Mm. kahden miehen ylivoimaa sekä rankkari. No, palataan tähän pisteeseen sitten runkosarjan jälkeen, kun paikka kuuden sakissa irtoaa pisteen erolla seuraavaan.

Dostálilta isoja koppeja varsinkin toisessa erässä, kun Lukolla oli useampia pitkiä pyörityksiä. Kapteeni on tällä hetkellä kovassa lyönnissä, eikä pysäyttäjää tunnu löytyvän. Maalahdelta tänäänkin hyvä esitys takalinjoilla. Maccelli puolestaan kunnostautui tuhlaajapoikana ja muutenkin kauden heikoimpia pelejä. Toki nuori poika, eikä samanlaista dominointia voi illasta toiseen odottaa. Kolmosketju heikko edelleen, erityisesti Haapanen.

Ponthus Westerholm tuntuu viihtyvän Ilvestä vastaan. Lukko tehnyt kuusi maalia ja Westerholmin tehot 4+2 sekä yksi onnistunut rankkari tähän päälle.

Harmittaa isosti, mutta mennään eteenpäin, kuten Jutikin sanoisi.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 040
Nyt vasta katsoin tilastoista,että ykkössektorin laukaukset 14-4 Ilvekselle,harvoin jää noilla lukemilla 3 pinnaa saamatta.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 280
Mukava jääkiekko-ottelu jossa oli intensiteettiä kiitettävästi. Veetuttaa kyllä pirusti kun kolme pistettä oli otettavissa. Kuitenkin noita alkukauden pelillisiä umpisolmuja on saatu jo hyvin avattua ja hieman vapautuneempaa on Ilveksen peli. Suomi on erinomainen tällä hetkellä ja Ruotsalainen parantaa. Rautsilla ei edelleenkään natsaa edes vahingossa,paikoille pääsi kuitenkin tänäänkin muutamaan otteeseen.

Murheenkryyni on sitten tuo kolmosketju joka ei toimi kumpaankaan päähän. Saarela on totaalisesti pelin ulkopuolella ja Haapasen pelaaminen on todella väkinäistä puurtamista. Lepaus oli näkymätön, ei toki helppo paikka tulla pelaamaan tuohon ketjuun tauon jälkeen. Joku viisaampi voi kertoa,mikä koostumus tuohon kolmoseen tulisi rakentaa.

Hyvä yleisömäärä eikä suinkaan huono esitys kotijoukkueelta ja pitää muistaa että Lukko oli hyvä ja fyysinen tänään.
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 824
Hyvää pelaamista. Itseäni harmittaa tänäänkin, niinkuin monessa muussakin pelissä täysin typerät jäähyt. Esim. Leinon jäähy, minkä aikana maali omiin tulikin. En voi käsittää, että tyhmiä kakkosia otetaan jatkuvasti useita melkeimpä pelistä toiseen. Ilmankos Ilvekselle onkin eniten vihelletty kakkosia tällä kaudella. Typerät jäähyt pois, ni voidaan voittaa noita kovempiakin jengejä.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 708
Hyvä matsi. Molemmat joukkueet olivat taitavia, luistelevia ja fyysisiä. Pelin intensiteetti oli koko ajan korkealla ja näissä peleissä nähdään kenestä on kevään pelaajaksi. Lepaus ja Antonen ovat heikoilla näissä peleissä, Antonen tosin pystyy korvaamaan puuttuvia asioita hyvällä laukauksellaan.

Hyvä ottelu ja harmi, että Levonen veti lopun vähän vihkoon. No, tällaista sattuu maalin peleissä. Olihan siinä meilläkin paikat niitata peli itsellemne.

Erityismaininnat Mieholle ja Parikalle todella fyysisestä pelistä. Lisää tätä.
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös