LA 14.9.13 | Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 284
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Hassua siihen nähden kuinka paljon Kerholla tilanteita oli,että maalit syntyivät kauheista henkilökohtaisista virheistä.

Leinon maalissa maalin edessä pyörineen irtokiekon äkkäsi ensimmäisenä Rajala eikä Leino,mutta sen sijaan,että Rajala olisi lyöynyt kiekon yhdellä kosketuksella helvettiin maalin edestä,niin rupesikin ottamaan haltuun ja Leino löi kiekon kylmästi Mestis-miehen lavasta häkkiin.

Toisessa maalissa Gysbers lähti täysin typerästi hakemaan perstaklausta tilanteessa joka olisi kuihtunut vaarattomaksi kevyellä paineistuksella,ajoi itsensä ulos ja 2-1-tilanne maalin eteen josta voittomaali.


No,4 pistettä avausviikonlopusta on erinomainen suoritus.Toivotaan,että ensi viikolla pistetehtailu jatkuu,tiistaina Jyväskylästä on todella vaikea saada mitään,edellinen voitto jostain kuuden vuoden takaa tms.,mutta irtopiste ainakin viime kaudella sieltä haettiin.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Heikkoa kerta kaikkiaan! Ensimmäinen erä oli niin karmeaa kuraa molemmilta joukkueilta, että ei hyvää päivää. Kerhon avausmaali oli onnekas. Kukaan muu ei tiennyt kiekon olinpaikasta kuin maalintekijä, joka ei sitten voisi vähempää kiinnostaa. Toisen erän alkupuolisko oli myös HPK:n. Erän lopulla päästiin paremmin mukaan ja Corso iskikin Kangasniemen toimittaman kiekon sisään. Kolmas erä oli sekavaa molemmilta. Jatkoaika ei kauaa vierähtänyt kunnes Kiilholma iski kiekon sisään.

Järvenpää oli hyvä. Teki loistavan pelastuksen avauserän lopulla kaatuen kiekon päälle maaliviivalla. Otti myös toisen erän lopussa nätin torjunnan kaverin 2vs.1-hyökkäyksestä. Maaleista en lähde syyttämään. Ainakaan kahden pelin perusteella en olisi veskaripelistä huolissani. Ykkösvahdin paikka on vielä auki.

Muista ei enää onnistujia ei löytynyt. Välimaa tuhlasi pari hyvää paikkaa. Taas sai harmitella Corson puolesta ketjukavereita. Miksi tuota Ruuttua pidetään aloituksissa? Ei kaveri voita yhtäkään! Keränen oli tänään hieman vaisumpi. Syötöt ja niiden vastaanotot olivat säälittäviä! Toki hallin jään kunto on myös sitä sun tätä eikä pelaaminen Hakametsän jäällä kahta päivää putkeen taida olla herkkua pelaajille.

Pesonen on vielä keskenkuntoinen. Pelkäsin, että mies loukkaantui kolmannessa erässä, mutta palasi vielä kehiin. Flynn oli ihan ok. Antoi avauserässä pari nättiä passia, mutta muuten melko näkymätön. Kivistöstä en sano juuta enkä jaata.

Faneille suuri plussa! Ääntä oli hallissa runsaasti! Harmi ettei sitä palkittu voitolla.

Ikävä tappio, koska HPK kuuluu näin ennakolta ns. päävastustajiin, joilta pisteitä tulisi naarata. Vastus ei helpotu tiistaina, kun mennään meille hankalaan Hippoksen halliin.

Tästä ei voi kun parantaa! Ollaan vielä viidensiä. Ansaittu voitto Kerholle.
 

näsinneula

Luottopelaaja
Viestejä
1 689
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Lyhyesti; Flinn tuskin nousee ipan "pelastajaksi"- sen verran pelin ulkopuolella, jopa arka- tosin eka peli, joten pidetään isommat mölyt mahassa. Jekimovs juuri mitä oletin - pelin ulkopuolella, voimaton, elää maaleista, ilman niitä ei mitään arvoa joukkueelle.
Gysbers ehdoton liideri rauhallisuudellaan ja sijoittumisellaan puolustuksessa - maali tosin hemmmon ajoituksen piikkiin.

Ruuttu tsemppaa, mutta voima ei vielä aivan riitä, hävisi järjestään aloitukset.

Pesonen keskenkuontoinen (!!!!) - aika näyttää onko iloa tällä kaudella.

Välly tsemppaa, muuta taidot eivät riittä vielä isoihin minuutteihin.

Annetaan armoa heikolle esitykselle, koska puolustus vajavainen !!!

Upia esitys faneilta !!!!!

Jokaisesta pisteestä joudutaan tänäkin vuonna laittamaan iso sydän peliin....
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Pok sanoi:
Toisessa maalissa Gysbers lähti täysin typerästi hakemaan perstaklausta tilanteessa joka olisi kuihtunut vaarattomaksi kevyellä paineistuksella,ajoi itsensä ulos ja 2-1-tilanne maalin eteen josta voittomaali.

Näinkin, mutta varsinaisesti voittomaalista kantaa vastuun Corso, joka jätti oman miehensä Kiilholman ja lähti hiihtelemään kohti kiekollista miestä. Kiilholma jäi täysin vapaaksi maalin eteen.

Pitkä ja kivikkoinen kausi edessä, jos peli ei oleellisesti parannu ja pian. Oikeastaan ainoa hyvä asia oli Juha Järvenpään maalivahtipeli. Järvenpään heikko kohta on sama kuin Ässissäkin: perhostyylin kassariksi hän on suhteellisen pienikokoinen, joten ylös jää tilaa. Patapaidassa upposi usein aika helppoja etenkin maskin takaa. HPK ei tätä heikkoutta osannut hyödyntää, mutta moni muu joukkue sen kauden aikana vielä tekee.

Jotakin hyvää voisi nähdä siinä, että takaiskuja ei tullut tuon enempää, vaikka HPK pääsi verraten helposti alueelle ja puolustus oli välillä aikamoisessa kaaoksessa.

Ilves oli pelottavan aseeton silloin, kun se sai vietyä kiekon hyökkäysalueelle järjestäytynyttä puolustusta vastaan. Laitahyökkääjien ja puolustajien taitotason kapeus tuli silloin ikävällä tavalla esiin. Suorilla hyökkäyksillä kiekonriiston jälkeen Ilves sai luotua jokusen maalintekopaikan.

Pelaajista toteaisin, että Antti Kangasniemi toi peräpäähän kaivattua kiekollisuutta, mutta toisaalta hän hautoi pikkumustaa aivan liikaa ja hidasti siten hyökkäyksiin lähtöjä.

Ryan Flynn pelasi kohtalaisesti, mutta toisaalta herää kysymys, mitä varten hänet on hankittu, kun hän ei näyttäisi olevan sen enempää fyysinen, taitava kuin nopeakaan. Tällaisia täytemiehiä löytää ihan varmasti Mestiksestäkin.

Corso menee Sandellin ja Ruutun keskellä täysin hukkaan, elleivät laiturit pian ryhdistäydy. Ruuttu on entisellään: pysyttelee suurimmaksi osaksi pelin ulkopuolella ja joutuu käyttämään sinänsä hyvää laukaustaan kaukaa ja pienistä kulmista.

Jekimovs on toivottoman köykäinen, eikä ainakaan vielä nähty sellaista räjähtävää liikettä, jolla hän voisi kompensoida voimattomuuttaan.
 

wasama

Luottopelaaja
Viestejä
1 041
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Sama tuli mieleen.Kauanko Corso jaksaa pelata tollasten
puukäsien kanssa.Tänäänkin oli vähällä käämi palaa.
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Ottelun kulku on varmaan aika hyvin perattu monenkin palstaveljen toimesta, joten tyydyn vain toteamaan, että Jarkko Näppilästä on kuoriutumassa todellinen oman pään luottomies. Loistavaa fyysistä puolustuspeliä ja voitti lähes poikkeuksetta 1vs1:set.

Pakkipari Levo sen sijaan oli välillä aika pihalla, mutta eipä tuota kokemustakaan ole vielä liiaksi...
 

merkkari

Guest
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Enpä muista kuka oli kyseessä mutta kuvaavaa Ilvekselle tai yleensäkin maalinteosta kärsiville ja sitä kautta huonoille joukkueille on tapa jolla ensimmäinen maali tuli. Ilveksen hyökkäys ja pelataan loistava vetopaikka parhaaseen maalinteko sektoriin ja tilaa on ampua mutta mitä tekee Ilves, syöttää huonompaan paikkaan joka luonnollisesti aiheuttaa sen ettei tule vetoa, eikä oikeastaan muuta kuin kiekon menetys ja vastahyökkäys ja maali vastustajalle. Noh, eiköhän Tuokkola käy videoita läpi että jatkossa peli suoraviivaistuu maalipaikoista ammutaan. Keränen on ainakin sisäistänyt sen ja onkin vaarallinen hyökkäyspäässä yhtenään. Ymmärrettävää jokseenkin muuten tahmea alku kun eilinen peli oli kova rasitus kolmen pakin loukkaantumisen myötä ja henkisesti voiton myötä.
 

WsQ

Luottopelaaja
Viestejä
1 255
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Olenko ainoa jota Järvenpää ei vakuuttanut? Sylki lähes kaiken eteensä ja haparoi muutenkin. Esim yhden kiekon yläriman päälle ja Kivistö pelasti varman maalin viivalta. Kolppanen on omissa papereissa selkeä ykkönen.
 

iPA

Rivipelaaja
Viestejä
45
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Sekavaahan se oli varsinki ottelun alkupuolisko. Ei näistä nyt kauheita johtopäätöksiä voi vielä tehdä. Paketti tietysti vähän hajalla loukkaantumisten takia. Piste sarakkeessa kuitenkin isompi lukema kun naapurilla niin sitä voi pitää jonkinlaisena onnistumisena.
 

Ilkku

Rivipelaaja
Viestejä
11
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Täysin OT!

Löytyykö tuota sisääntulovideota youtubesta? Oli mielestäni aikas hieno!

Ja itse pelistä, olisi voinut päättyä ihan kummalle tahansa, sen verran tasaväkistä punnerrusta oli.
 

Toni Hakulinen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
191
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Tunnelma hallissa oli mahtava! Harmittavasti Tuppuran lyöminen aiheutti melkoiset juhlat ja olo oli itsellä kuin olisi jyrän alle jäänyt.

Peli oli selkeästi heikompi kuin edellinen. Kivistö pelasi mielestäni ihan OK, eikä Flynn ainakaan mitään isoja virheitä tehnyt.

Toivottavasti sama fiilis saadaan halliin jatkossakin, "uudet" chantit toimivat yllättävän hyvin ja jopa muu halli heräsi vastaamaan "Kuka voittaa?" huutoon.

Esittelyvideo on aivan älyttömän hieno, upeita symbolisia juttuja mukana. Toivottavasti tämä saadaan Youtubeen tai vastaavaan näkyville, jossain vaiheessa.
 

Mikko Määttänen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
156
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Ottaen huomioon olosuhteet (kauden ensimmäisiä pelejä, pakkitilanne, Hakametsän jää, peräkkäiset pelipäivät), matsi oli odotettua viihdyttävämpi. Pelin taso ei toki päätä huimannut, mutta viime vuosien sekoiluun tottuneena Ilveksen otteissa näytti olevan ainakin alussa edes jonkinlaista juonta. HPK pääsi hyökkäyksiin lähinnä henkilökohtaisista virheistä johtuen. Tilanne toki muuttui matsin edetessä niin, että Ilves saa olla tyytyväinen tuosta yhdestäkin pisteestä.

Ilveksen hyökkäyspään ratkaisuna oli useimmiten se mielikuvitukseton sokkosyöttö maalin eteen, mistä sitten toivottiin jonkun pompun kautta maalia. Tämä pisti välillä turhauttamaan. Joukkueesta ja Tuokkolasta muutoin on luottavainen fiilis. Kyllä se tästä lähtee. Tuokkola vaikuttaa peluutukseltaan oikeudenmukaiselta valmentajalta, samaa ei ole voinut sanoa monestakaan muusta koutsista.

Keräsen taiturointi, Kangasniemen puolustajapaikkaaminen, Näppilän vastuunotto sekä Gysbersin kokemusta huokuva, rauhallinen pelityyli olivat yksittäisistä pelaajasuorituksista niitä positiivisimpia. Järvenpää oli hyvä, vaikka henkilökohtaisesti arvostan enemmän eleettömämpää torjuntatyöskentelyä.

Sen sijaan Konsta Mäkinen ei ollut tänään terävimmillään. Ja illan surkeinta antia oli huonolla itseluottamuksella pelanneen Roberts Jekimovsin vaihdot. Lähtee kahdesti horjuttamaan vastustajaa = kaatuu itse. Saa kiekon maalin edessä = nopean ratkaisun sijaan alkaa leipomaan kiekkoa turhaan ja tilanne kuivuu kasaan. Kikkailukaan ei tänään luonnistunut. Toivottavasti parantaa peliään.

Toni Hakulinen sanoi:
Tunnelma hallissa oli mahtava!

Toni Hakulinen sanoi:
Esittelyvideo on aivan älyttömän hieno, upeita symbolisia juttuja mukana. Toivottavasti tämä saadaan Youtubeen tai vastaavaan näkyville, jossain vaiheessa.

Näistä täysin samaa mieltä.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 552
Vs: LA 14.9.13 | Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Pakko hieman kehua myös yhtä vastustajan pelaajaa. Craig Schira jysäytti aikamoisen pommin Vällyyn. Iso mies lensi aika näyttävästi, vaikka oma pelaaja olikin. Puhdas ja näyttävä taklaus! Muutenkin tuomarit olivat eilen ihan hyviä. Taklauksen voi nähdä "Ilveksen ottelukoosteet"-ketjusta.

Heikko peli se oli, mutta ei missään nimessä Ilvestä karmeimmillaan, jos vertaa viime kauden peleihin. Täytyy muistaa, että sohjoinen Hakametsän jää vuorokauden sisään kahdesti tuskin on pelaajille hunajaa. Voitto tosin juuri Kerhosta pitäsi napata.
 

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 819
Vs: LA 14.9.13 / Ennakkoa ja jälkipelit Ilves-HPK

Brooks sanoi:
Pok sanoi:
Toisessa maalissa Gysbers lähti täysin typerästi hakemaan perstaklausta tilanteessa joka olisi kuihtunut vaarattomaksi kevyellä paineistuksella,ajoi itsensä ulos ja 2-1-tilanne maalin eteen josta voittomaali.

Näinkin, mutta varsinaisesti voittomaalista kantaa vastuun Corso, joka jätti oman miehensä Kiilholman ja lähti hiihtelemään kohti kiekollista miestä. Kiilholma jäi täysin vapaaksi maalin eteen.

Kiilholma oli tuossa tilanteessa Kangasniemen mies. Jatkoajalla pelataan 4 vs. 4, jolloin sentteri ei puolusta vastustajan sentteriä, vaan toista pakkia. Gysbers pelasi muuten varsin vakuuttavasti, mutta tämä tilanne menee täysin hänen piikkiinsä. Jos hän olisi pelannut laidassa omaa miestään vastaan kunnolla, ei Kiilholma olisi jäänyt puolittain vapaaksi, koska Kangasniemen ei olisi tarvinnut pelata yksin sekä Koivistoa että Kiilholmaa vastaan.


Mielestäni Ilveksen pelaamisessa oli havaittavissa punaista lankaa, joskin toteutus jäi tällä kerralla varsin vajavaiseksi. Olen kuitenkin varovaisen optimistinen, sillä vastaavaa pelillistä juonta ei ihan hetkeen aikaan ole Ilveksen touhussa ollut.

Sen verran lähtisin jo tässä vaiheessa muuttamaan, että Jekimovsin nostaisin Corson rinnalle. En siksi, että Jeki olisi mitenkään näytöillään ansainnut pääsyä ylemmäksi, vaan siksi, että tämä voisi olla hänelle se wake up call. Ruuttu joutaa kolmoseen ja Pesonen kuntokuurille.
 
Ylös