LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 554
JYP - Ilves

jyp.png
VS.
ilves.png


13.12.2014 klo. 17 - Jyväskylä

Pelikooste

Karistaako Ilves viimein Jyväskylä-kammonsa?

Kahdeksan vuotta putkeen Jyväskylässä selkäänsä ottanut Ilves lähtee katkaisemaan kiroustaan JYP:n vieraana.

JYP lähtee otteluun sarjan kärjestä, kun vierailija Ilves majailee taulukossa yhdeksännellä tilalla.

Viimeiset pelit?

Ilveksellä on allaan kaksi tappiota. Edellisessä ottelussaan se kaatui kotonaan SaiPalle numeroin 0-2. Maalilla Joonas Korpisalo torjui 28 laukausta. Maalinteko tuotti Ilvekselle jälleen suurta tuskaa ja ylivoimapeli takkuili pahemman kerran. Ylivoimatilaisuuksia tarjottiinkin oikein urakalla. Joukkue pelasi melkeinpä kauden heikoimman pelinsä perjantai-iltana. Ilvestä maalintekomurheet ovat vaivanneet viimeisissä otteluissa muutenkin, sillä se on tehnyt viimeisen seitsemän ottelun aikana vain seitsemän osumaa. Näistäkin kolme Blues-ottelussa, joten kuudessa muussa ottelussa on nähty vain neljä Ilves-maalia. Viimeisin ylivoimamaali on puolestaan neljän kierroksen takaa.

Jos Ilveksellä on vaikeaa, niin JYP:lla ei. Kaksi voittoa alla ja kymmenessä viime ottelussa se on jäänyt pisteittä ainoastaan kerran. Voitokas se näissä otteluissa on ollut seitsemässä. Ilves siis joutuu pahimpaan mahdolliseen paikkaan hiomaan peliään kuntoon. Viimeisin ottelu on reilun viikon takaa, kun se kellisti kriisissä olevan Tapparan kotonaan numeroin 3-2. Ottelussa JYP-maaleista vastasivat Tuomas Pihlman sekä Anssi Löfman kahteen kertaan. Markus Hännikäinen ja Jani Tuppurainen säestivät kahdella syötöllä. Tolppien välissä Tuomas Tarkki venyi 23 laukauksen tielle, tylsyttäen mm. Stephen Dixon rankkariyrityksen.

JYP on ylivoimaisesti liigan paras kotijoukkue. Se ei ole jäänyt kotonaan pisteittä kertaakaan! Tappion se on kokenut vain kerran. Ilves on puolestaan sarjan paras vieras, mutta se on hävinnyt kolme viimeisintä vierasreissuaan. Jos Ilvekselle maalinteko on ollut tervanjuontia, niin JYP niitä on tehnyt senkin edestä. JYP on iskenyt joukkueista eniten kiekon reppuun ja on seitsemän osuman päässä sadan maalin rajasta. Maaleja Ilves on kuitenkin päästänyt kotijoukkuetta vähemmän. Ilves on KalPan jälkeen vähiten omiin päästänyt joukkue.

Viiden ottelun kuntopuntarilla mitattuna kaukalossa kohtaavat viides (JYP) ja kahdestoista (Ilves).

Ylivoima: JYP 21,19% (1.) / Kotona 22,22% (1.) | Ilves 16,41% (11.) / Vieraissa 18,37% (8.)

Alivoima: JYP 86,92% (2.) / Kotona 90,00% (1.) | Ilves 81,36% (9.) / Vieraissa 81,25% (10.)

Aiemmat kohtaamiset?

Ilves ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Voitot näistä otteluista ovat tasan 1-1.

Jyväskylässä voiton vei luonnollisesti kotijoukkue JYP. Se kaatoi Ilveksen luvuin 5-1. JYP tykitti avauserässä reiluun seitsemään minuuttiin kolme osumaa, joka riitti Ilves-maalia vartioineelle Lassi Yrjölälle ja maalille luisteli loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Juha Järvenpää. Hän joutui antautumaan ottelussa kahdesti. Ilveksen ainoan osuman teki päätöserässä Aleksi Mustonen, jolle maali oli kauden ensimmäinen.

Ottelun tehokkain oli JYP-hyökkääjä Eric Perrin (1+3). Kolmen tehopisteen miehiä olivat Jani Tuppurainen ja Tuomas Pihlman (2+1).

JYP - Ilves, 26.9.

Toinen keskinäinen käytiin Tampereella, jossa Ilves oli parempi jatkoajan jälkeen 4-3. JYP siirtyi toisen erän puolenvälin jälkeen 1-3 johtoon ja vaikutti siltä, että peli on ohi. Ottelu kuitenkin kääntyi Ilveksen eduksi Darryl Boycen ottaessa ulosajon keihästyksestä. Tommi Kivistö tykitti tämän aikana kavennuksen ja päätöserässä Sami Sandell toi petopaidat rinnalle. Lopulta samainen mies ratkaisi koko ottelun veivaamalla hienon jatkoaikaosuman ohi Sami Rajaniemen.

Ilveksen neljä maalia jakaantuivat neljälle nimelle. Tehokkaimmat olivat Sami Sandell (2+1), Vojtech Polak (1+2) ja Tommi Kivistö (1+2). JYP:n tehomies oli jälleen Perrin (1+1).

Ilves - JYP, 18.10.

Kahden keskinäiset tehokkaimmat ovat Ilvekseltä edellä mainittu kolmikko samoin pistein. JYP:lta Perrin (2+4), Tuppurainen (2+2) ja Pihlman (2+2).

Vireessä olevat pelaajat?

Ilvekseltä kerta toisensa jälkeen voi nostaa ainoastaan esiin maalivahdin nimen. Joonas Korpisalo esitti SaiPaa vastaan jälleen hienoja otteita ja antoi joukkueelleen täydet mahdollisuudet pisteisiin, kuten monestikin tällä kaudella. Korpisalon harmiksi torjunnat eivät tuota maaleja omaan maalisarakkeeseen. Maalivahti saanee huomenna lepovuoron ja Juha Järvenpää todennäköisimmin luistelee neljän ottelun tauon jälkeen maalin suulle. Pelaajistosta Vojtech Polak ja Turo Asplund vetivät ihan kelvollisen iltapuhteen. Lisäksi Antti Tyrväinen oli näkyvässä osassa. Tämä tekee kentällä hurjasti töitä, mutta ei millään meinaa saada tuosta palkintoa maalin muodossa. Puolustuksen johtohahmo oli tällä kertaa Martti Järventie.

JYP:n kuumin nimi on tällä hetkellä hyökkääjä Anssi Löfman, joka on ollut kovassa maalivireessä viime otteluissa. Viiteen viimeiseen otteluun tämä on tehtaillut peräti kuusi maalia. Myös Tuomas Pihlman on ollut oivassa maalivireessä. Pihlman on tehtaillut neljään viimeiseen otteluun kolme maalia. Ykkössentteri Eric Perrin on taituroinut kuuteen viimeiseen otteluun tehot 1+4 ja Jani Tuppurainen viiteen viimeiseen peliin 0+4. Molemmat kuuluvat liigan pistepörssin kärkikolmikkoon. Nostettava on myös yksi tämän kauden komeetoista: Markus Hännikäinen, joka on antanut viiteen viimeiseen peliin neljä syöttöä ja koko kauden aikana 22 tehopistettä. Puolustuksen johtohahmo on ollut Mikko Luoma, joka on merkkauttanut neljään viime peliin viisi syöttöpistettä.

Joukkueiden TOP-3:

Sami Sandell, 27 ott. 7+15=22
Teemu Rautiainen, 27 ott. 6+13=19
Aleksi Mustonen, 28 ott. 5+13=18

Jani Tuppurainen, 28 ott. 8+22=30
Eric Perrin, 29 ott. 7+23=30
Markus Hännikäinen, 30 ott. 10+12=22

Kiinnostavat pelaajat?

- #33 Vojtech Polak, Ilves. Eteni tulonsa jälkeen hyvää tahtia ja veteli lähes piste/ottelua kohden. Nyt hieman vaisumpi jakso päällä, kun seitsemään viimeiseen otteluun tehot 1+1. Siirto pois Sandellin viereltä ei tilannetta ole ainakaan parantanut. Ensimmäisessä JYP-ottelussaan tehokas! Jatkuuko tehokas vire Hakametsän tapaan myös Jyväskylässä?

- #28 Roope Hintz, Ilves. Nuori peluri palasi kokoonpanoon perjantaina. Siirtyi ottelun lopulla takaisin tuttuun ympäristöön, Rautiaisen ja Mustosen vierelle. Edustaa joulun jälkeen Suomea nuorten MM-kisoissa Kanadassa. Tämän ottelun jälkeen siirtyy maajoukkuetehtäviin ja pelaa Ilveksessä seuraavan kerran vuonna 2015. Kovat näytöt tiskiin ennen nuorten leirille lähtöä?

- #25 Anssi Löfman, JYP. Jokunen aika sitten Jyväskylään jatkosopimuksen tehnyt hyökkääjä kiitti kontrahtista latomalla kiekkoa tiuhaan tahtiin maaliverkkoihin. Viiteen viimeiseen otteluun kuusi maalia. Saako hurja maalivire jatkoa Ilvestä vastaan?

- #18 Darryl Boyce, JYP. Viimeisimmässä keskinäisessä menetti hermonsa ja kutitteli mailallaan Atte Pentikäisen alasuojia. Meneekö kuppi toistamiseen nurin?

- #21 Aleksi Mustonen, Ilves vs. #61 Juuso Ikonen, JYP. Kyseinen kaksikko lähtee Hintzin tapaan Kanadaan MM-kisoihin kinkun syömisen jälkeen. Molemmat kuuluvat myös edustusjoukkueensa kärkipelaajiin. Kummallakin aiemmista keskinäisistä yksi maali tilillä. Kumpi tulevista joukkuetovereista tehtailee pisteitä enemmän?

Asetelmat ja omat mietteet?

Voisivatko asetelmat oikeastaan yhtään enemmän puoltaa kotivoittoa? Joukkueiden keskinäinen historia Hippoksella, JYP dominoi molemmissa erikoistilanteissa ja johtaa sarjaa, joukkueiden nykyvire ja JYP liigan paras kotijoukkue. Kaikki ainekset kuuluisalle tilastotappiolle!

JYP on Ilvestä vastaan suvereeni oikeastaan jokaisella osa-alueella. Maalivahtipeli kääntyy ehkä hienoisesti Ilvekselle, mutta muuten JYP on aika lailla edellä.

Puolustuskannalle todennäköisimmin vetäydytään ja koitetaan iskeä vastaiskuista. Olen yllättynyt mikäli JYP ei tule hallitsemaan ottelua pelillisesti. Huomenna vain kaivataan kärsivällisyyttä ja rohkeutta pelaamiseen. Myös huomattavasti parempi ylivoimapeli sekä tehokkaampi viimeistely ovat tervetulleita.

Alussa lienee se suurin iskun paikka. JYP:lla pitkä tauko peleistä, joten paremman tuntuman turvin olisi ensimmäisillä minuuteilla laitettava väkisin se helpottava avausmaali. Mikäli sitä ei tule, niin puskemiseksi menee jälleen kerran ja se vähäinenkin usko katoaa. Sen jälkeen peli onkin sitten melkoista JYP:n "Oijjoijoin" kuuntelua.

Ketä minä huijaan. Jos joku tässä maailmassa on varmaa niin Jyväskylässä me ei voiteta, vaikka itse Wayne Gretzky olisi parhaimpina vuosinaan Ilveksen riveissä. Ei edes Sandellin mahdollinen paluu huomenna pelasta meitä varmalta tuholta.

Kummeleita lainatakseni: "Maali olis kiva!".

Kokoonpano:

#89 Tyrväinen - #71 Laakso - #33 Polak
#19 Rautiainen - #21 Mustonen - #28 Hintz
#23 Asplund - #51 Zalewski - #9 Ruuttu
#39 Veistola - #15 Riekkinen - #72 Välimaa

#11 Salmela - #6 Kivistö
#76 Mäkinen - #5 Mäkelä
#40 Kukkonen - #82 Pentikäinen
#3 Levo

#70 Korpisalo
(#35 Järvenpää)
 

wasama

Luottopelaaja
Viestejä
1 041
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Jos jätkät pelaa yhtä hyvin kuin eilen niin
turpaan tulee ja lujaa. Toivottavasti
valmentajat ovat jotain tehneet.Ei
noilla ketjuilla voi jatkaa.A:sta kavereita
kehiin.Löysäilijät vilttiin.Tänään tulee turpiin
kumminkin,niin voi tehdä muutoksia.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 073
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Tästä pelistä ei ole mitään odotettavaa, lähinnä jännitysmomentti on se, että monellako maalilla Ilves häviää. Eilisen kaltaisella koomailulla Jyp takoo varmasti 6-8 maalia Ilveksen verkkoon. Suosittelen, pahanolon välttämiseksi, olla katsomatta peliä mistään vekottimesta. Korkeintaan lopputuloksen katselmus olisi järkevää.

Tai sitten Ilves yllättää kaikki ja tekee maailman kolmannen ihmeen...
 

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 835
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Kuten ylempänä jo mainittiin, niin odottelen myös totaalista pöllytystä. Minkäänlaista luottoa ei ole omiin, mikäli sama lammaslauma jatkaa, kuin eilen.

Jos tosin lyö rahansa JYPin puolesta, niin Ilves voittaa. Toiminut ennenkin.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 595
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Se oli nyt aivan siinä kintaalla, että olisinko luvannut syödä hatullisen paskaa, jos Ilves voitaa Jypin tänään! Tiukan harkinnan jälkeen luovun kuitenkin lupaamasta tuota tehdä. Ilveksen mahdollisuus voitaa on tosiaankin häviävän pieni, mutta koska tämä kuitenkin on olemassa, kannattaa joukkueen matkustaa Jyväskylään. Jos vaikka Jypin pelaajat olisivat sortuneet juopottelemaan. ;D
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 624
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Gmoo sanoi:
Jos tosin lyö rahansa JYPin puolesta, niin Ilves voittaa. Toiminut ennenkin.
Korjataan tämä: Jos lyö rahansa kenen tahansa puolesta, niin Veikkaus Oy voittaa.
Satunnaisesti Ilveskin saattaa voittaa, mutta sillä ei ihan oikeasti ole mitään tekemistä sen kanssa kuka lyö vetoa ja kenen puolesta. Ei ole, vaikka tätä väitettä vastaan tekisikin mieli lyödä vetoa.
 

wasama

Luottopelaaja
Viestejä
1 041
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

On siellä näköjään jotain tehty.
Mustosen ketju on palautettu
ennalleen ja muitakin muutoksia.
Saas nähdä onko nuorilla vauhti
päällä.
 

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 835
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Tero sanoi:
Gmoo sanoi:
Jos tosin lyö rahansa JYPin puolesta, niin Ilves voittaa. Toiminut ennenkin.
Korjataan tämä: Jos lyö rahansa kenen tahansa puolesta, niin Veikkaus Oy voittaa.
Satunnaisesti Ilveskin saattaa voittaa, mutta sillä ei ihan oikeasti ole mitään tekemistä sen kanssa kuka lyö vetoa ja kenen puolesta. Ei ole, vaikka tätä väitettä vastaan tekisikin mieli lyödä vetoa.
Kiitos kun valaisit asiasta, tuli ihan uutena tietona.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 768
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Kannattaako tätä edes pelata? Tupsukorvan ennakko on masentavaa luettavaa ja kun siihen ynnää eilisen esityksen niin kaikki muu kuin täydellinen selkäsauna on hyvä suoritus.

Mikään, ei siis niin kertakaikkiaan mikään puhu Ilveksen voiton puolesta.

"Me ollaan hävitty pevi" - Aimo Nivaska
 

ilvesforever

Rivipelaaja
Viestejä
25
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Ilves tänään:
Tyrväinen-Laakso-Polak
Salmela-Kivistö

Rautiainen-Mustonen-Hintz
Mäkelä-Mäkinen

Asplund-Zalewski-Ruuttu
Kukkonen-Pentikäinen

Veistola-Riekkinen-Välimaa
Levo

Korpisalo
(Järvenpää)
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Ruuttu pelasi itsensä eilisellä Lekin 0-6 tappiolla 3. ketjun laidalle. Kertoo paljon tilanteesta...

Tosta kun lähtee vielä maanantaiksi kakkonen pois, niin huh heijaa.
 

Raipe - The Great One

Tähtipelaaja
Viestejä
11 467
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Miksi toi Ruuttu on tuolla? Onko Savilahdelle käynyt jotain? Itse en ainakaan huomannut eilisen pelin perusteella, että olisi käynyt jotain.
 

HekeK

Administrator
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 235
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Ilveksen maalimäärä välillä 0-2. JYP tekee vähintään sen kaksi. Näillä spekseissä aika ujot oddsit illan peliin.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 554
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Huhhuh. Että sellaiset ketjut tällä kertaa.

Kakkosketjun varassa ollaan tänään täysin, joten toivon mukaan luistin liikkuu siellä päässä. Ruutun nostaminen kokoonpanoon aiheuttaa suurta hämmennystä. Oli viimeisimmässä Ilves-pelissään todella flegmaattinen ja käsittääkseni sama surffailu on jatkunut Lempäälässä. Umpisentteri Asplundikin siirtyy laitaan. Kuten raumalaiset huutaisivat vastustajan ottaessa aikalisän: "Niillä on paniikki!".

Takkiinhan tästä tulee, vaikka kuinka muuta yrittäisi toivoa. Suurin jännitysmomentti lienee se, että kauanko JYP pitää Ilvestä kyydissä.

Jos tästä irtoaa voitto, niin lähden torille ja järjestän omat mestaruusjuhlat!
 

punakone

Luottopelaaja
Viestejä
1 894
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Ihmetyttää taas Savilahden penkitys eilenki pelas ihan ok pelin eikä ollut tosiaankaan joukkueen huonoimpia.No viimeksi Tuokkola hyllytti Eeron kun teki viikon maalin..jotkut ei ole valmentajan mieleen jotkut taas ovat pelaavat kuinka huonosti vaan..
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 554
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Nähtävästi Kummelit ovat tehneet ottelumainoksen tähänkin peliin:

https://www.youtube.com/watch?v=nuU-maGdvSc

(ei totisille torvensoittajille.)
 

Floe

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
188
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Flunssa on yhä joukkueen riesana, joten Savilahtea tuskin on penkitetty. Tai Järventietä. Tietoa ei toki ole, mutta luulisin, ettei Ruuttua otettaisi mukaan kuin hätätilanteessa.

Nyt on kolme "ongelma"pelaajaa yhdessä. Ruutulla ongelmana (kai) asenne, Zalewskilla itseluottamuksen puute ja Asplund on loukkaantumisen jäljiltä puolikuntoinen. Saa nähdä tuleeko heille onnistumisia tänäänkään.

Tänään tuskin tulee pisteitä, mutta toivottavasti ainakin taistellaan. Muuta en jaksa nyt odottaa.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 106
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Tänään voi tulla jopa voitto ! Vastassa on toinen robottimainen joukkue, mikä ei piittaa vastustajasta.. pitää siis vaan osua tolppien väliin.
 

Artsi

Luottopelaaja
Viestejä
3 241
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Mikä ero on Ilves pelaajilla ja "faneilla". Pelaajat lähtevät itseensä uskoen voittamaan jokaista peliä ja heillä on siihen joka pelissä myös realistiset mahdollisuudet. "Fanit" sen sijaan ovat pessimistisiä surkimuksia, jotka kitisevät jo ennen peliä. TPS:kin oli pitkään voittamaton Ilvestä vastaan Turussa, mutta katkesi sekin putki ja joskus katkeaa Jyväskylänkin putki. Se päivä voi olla yhtä hyvin tänään, kuin joskus myöhemminkin.
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: LA 13.12.14 | Ennakkoa ja Jälkipelit JYP - Ilves

Saisko Artsille jaettua vaikka jonkun vuoden-fani palkinnon? On niin omahyväistä provosointia, että kyllä tuota jatkuvaa suoltoa jo jollain nimikkeellä pitäisi muistaa. Sopis hyvin tohon nimen alle ja vaikka joku kultainen kruunu viereen.
 
Ylös