LA 11.1.20 | Kärpät - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 494
karpat.png
VS.
ilves.png


11.1.2020 klo 18:30 - Oulu
Lauantai-ilta tarjoilee todellisen herkkupalan, kun Ilves ja Kärpät kohtaavat Oulussa kierroksen kärkikamppailussa. Ilves on sarjassa kolmantena 73 pisteellä ja Kärpät on sarjataulukon kärkipaikalla 85 pisteellä. Tämän kauden kaksi aiempaa kohtaamista on päättynyt Kärppien juhliin. Ensimmäisessä keskinäisessä oululaisjoukkue oli vahvempi 1-3 lukemin ja jälkimmäisessä koitoksessa Kärpät tyrmäsi Ilveksen 5-0 numeroin, jonka jälkeen Karri Kivi vapautettiin tehtävistään. Ilveksen viimeisin voitto Kärpistä on reilun kolmen vuoden takaa. Jääkö kärppä viimein Ilveksen hampaisiin?

Kuudesta edellisestä ottelustaan viisi voittanut Ilves hakee jatkoa kuuden ottelun pisteputkelleen. Kuluvalla viikolla joukkue on kärsinyt 2-3 jatkoaikatappion HIFK:lle ja perjantaina Sport kaatui kotiyleisön edessä 5-2 lukemin. Tehomiehenä vaasalaisia vastaan hääri liigauransa toista hattutemppua juhlinut Arttu Ruotsalainen. Illan muista maaleista vastasivat kauden neljännen maalinsa viimeistellyt Jasse Ikonen sekä väkevässä pelivireessä oleva Teemu Rautiainen. Rautiainen on tehnyt yhdeksään edelliseen otteluun kymmenen tehopistettä (4+6). Ruotsalaisen maaleista kaksi syöttänyt Eemeli Suomi on kirjannut kolmeen viimeiseen otteluun tehot 0+5. Vajaan kuukauden tauon jälkeen maalille palannut Lukáš Dostál torjui ottelussa 24 kertaa. Dostál jatkaa odotetusti maalilla myös Kärppiä vastaan.

Ilveksen tavoin myös Kärpät on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi. Lauantaiseen taistoon joukkue lähtee neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Viikon ensimmäisen ottelunsa Kärpät pelasi perjantaina Turussa, josta oululaiset hakivat 3-4 jatkoaikavoiton. Maalinteossa onnistuivat kaksi maalia sivaltanut Julius Junttila, kauden ensimmäisen maalinsa laukonut Jasper Lindsten ja liigan plus/miinus-tilaston kakkonen Jakub Krejcik (+26), joka vastasi illan voittomaalista. Slovakkivahti Patrik Rybár ei koville maalilla joutunut, sillä ottelussa kertyi vain 15 torjuntaa. Vastakkaisessa kenttäpäädyssä TPS:n Rasmus Tirronen puolestaan torjui peräti 50 kertaa. Rybár nähdään oululaisten tolppien välissä myös lauantaina.

Vieraspelien pisteputkiennätystä omiin nimiinsä saalistava Ilves kohtaa sarjan parhaan kotijoukkueen

Liigan kolmanneksi paras vierasjoukkue Ilves metsästää Oulussa yhdeksättä peräkkäistä vierasvoittoa. Vieraspelien pisteputki puolestaan on peräti 13 ottelun mittainen, joka sivuaa Liigan ennätystä. Mikäli Ilves onnistuu lauantaina pisteenkin ottamaan, niin se ottaa vieraspelien pisteputkiennätyksen yksin haltuunsa. Jouko Myrrän alaisuudessa Ilves on pelannut 16 vierasottelua ja vain kaksi kertaa tamperelaiset ovat jääneet ilman pisteitä. Kärpät puolestaan on sarjan paras kotijoukkue. Kotonaan Kärpät on hävinnyt ainoastaan kahdesti ja ilman pisteitä joukkue on jäänyt kertaalleen. Oululaiset ovat voittaneet viisi viimeisintä kotiotteluaan.

Kohtaamiset tällä kaudella:

20.9.2019 / Ilves - Kärpät 1-3
29.9.2019 / Kärpät - Ilves 5-0

Kolme edellistä ottelua:

4.1.2020 / KalPa - Ilves 2-4

8.1.2020 / Ilves - HIFK 2-3 ja.
10.1.2020 / Ilves - Sport 5-2

30.12.2019 / Kärpät - KalPa 3-1
4.1.2020 / Kärpät - SaiPa 3-0
10.1.2020 / TPS - Kärpät 3-4 ja.


Ylivoima:
Ilves 25,00% (4.) / Kärpät 19,05 (11.)
Alivoima: Ilves 80,54% (6.) / Kärpät 92,98% (1.)
Maaliero: Ilves 125-93 (+32) / Kärpät 114-59 (+55)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Eemeli Suomi, 36 ott. 17+18=35
2. Robert Leino, 38 ott. 6+24=30
3. Matias Maccelli, 28 ott. 11+15=26
4. Niko Peltola, 38 ott. 4+22=26
5. Joose Antonen, 38 ott. 10+15=25

Kärppien TOP-5 pistemiehet:

1. Jesse Puljujärvi, 34 ott. 13+18=31
2. Juho Lammikko, 34 ott. 11+20=31
3. Julius Junttila, 24 ott. 14+12=26
4. Mika Pyörälä, 28 ott. 12+14=26
5. Jakub Krejcik, 34 ott. 8+15=23

Maalivahdit:

Ilves:
#1 Lukáš Dostál, 24 ott. 1,93 - 92,29% / #31 Ville Kolppanen, 12 ott. 3,49 - 85,83%
Kärpät: #32 Joel Blomqvist, 2 ott. 4,73 - 80,77% / #42 Patrik Rybár, 24 ott. 1,56 - 93,32%

Veikkauksen kertoimet:

1
1,85 - X 4,40 - 2 3,40

Seuraa heitä:

#22 Arttu Ruotsalainen
, Ilves - Ruotsalainen juhli perjantaina uransa toista hattutemppua, kun mies heilutti Sportin verkkoa kolmesti. Varsinkin toinen osuma oli upeaa katseltavaa, kun sentteri taituroi kiekon maaliin omien jalkojensa välistä. Onnistuuko lähes piste/ottelu tahdilla pelaava Ruotsalainen (24 ott. 10+13) maalinteossa kasvattajaseuraansa vastaan?

#13 Julius Junttila, Kärpät - Viime kauden ulkomailla kiekkoillut Junttila palasi Ouluun lokakuussa ja on esiintynyt erinomaisesti. 28-vuotias laituri on tehtaillut neljään edelliseen otteluun kahdeksan tehopistettä (5+3). TPS:aa vastaan takoi kaksi osumaa. Liigauran maaliennätys on viiden maalin päässä. Jatkaako Junttila hyvää maalivirettään Ilvestä vastaan?

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Arttu Ruotsalainen - Ville Meskanen
Teemu Rautiainen - Robert Leino - Matias Maccelli
Teemu Lepaus - Panu Mieho - Joose Antonen
Eetu Päkkilä - Jasse Ikonen - Miro Nalli

Niko Peltola - Jarkko Parikka
Aleksi Elorinne - Oskari Laaksonen
Santeri Hatakka - Kalle Maalahti
Tuomas Salmela

Lukáš Dostál
(Ville Kolppanen)

Kärppien kokoonpano:

Mika Pyörälä - Juho Lammikko - Jesse Puljujärvi
Julius Junttila - Michal Kristof - Radek Koblizek
Jari Sailio - Miska Humaloja - Aku Räty
Jasper Lindsten - Jesse Koskenkorva - Julius Hermonen

Jakub Krejcik - Shaun Heshka
Ludwig Byström - Mikko Niemelä
Lasse Kukkonen - Topi Niemelä
Aleksi Mäkelä

Patrik Rybár
(Joel Blomqvist)
 
Viimeksi muokattu:

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 705
Nyt sitten katsotaan onnistuuko Jokke siinä missä Karri ei kertaakaan, Mannerin Kärppiä vastaan Ilves on hävinnyt 14 kertaa putkeen. Nyt on erinomainen paikka katkoa tuo putki ja sehän katkaistaan.

Ilves lyö luun kurkkuun oululaisille 2-5 voitolla. Kalevassa Jokinen on järkytyksestä kalpea ja ääni väristen itkee kuinka Ilves ei kunnioita vastustajaa.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Nyt onkin sitten todellinen tason mittaus Ilveksen nykykunnosta. Vieraspeli pisteputki kun vielä rasittaa ja putket yleensä katkeaa harmittavissa paikoissa.
Onneksi myös Kärpät pelasi eilen niin ei voi siihen vedota jos tappio tulee.

Tuomareihin tietysti aina voi, kysykää Tukka-Jukalta.
Nyt tarvitaan se paras peli jos meinataan pisteitä kotiin tuoda.
Jännä ilta tulossa, muutama olut, popparit ja hyvä peli.
 

Serve

Luottopelaaja
Viestejä
2 067
Slovakkivahti Patrik Rybár ei koville maalilla joutunut, sillä ottelussa kertyi vain 15 torjuntaa. Vastakkaisessa kenttäpäädyssä TPS:n Rasmus Tirronen puolestaan torjui peräti 50 kertaa.

Kärpät oli eilen todella vahva, tai sitten TPS oli umpi surkea. TPS oli pesukoneessa koko pelin, ja vain Tirrosen huippupeli esti rökäletappion.
Pelin puolessa välissä Rybarilla oli neljä torjuntaa, joista yksi oli ammuttu punaviivalta, Tirrosella oli samaan aikaan 32 torjuntaa.

Nyt päästään hyvään testiin
 

Luchs

Guest
Muistissa on monta hyvää peliä, jopa suvereenia hallintaa, jotka kuitenkin on hävitty.
Kärpillä on vahvaa rutiinia kuten Neuvostoliiton punakoneella aikanaan, joka voitti huonollakin pelillä. Nyt on kuitenkin Suomi muuttunut Tsekkoslovakiaksi ja yllätys leijuu ilmassa.
 

AinaIlves

Luottopelaaja
Viestejä
2 407
Kärpät on päässy monesti näihin peleihin levänneenä Ilvestä vastaan tai edellinen peli pn ollu kotona. Tänään ollaan samalla viivalla pitkästä aikaa.
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 320
Jos peli on ohi jo ekassa erässä, niin valmennuksen pitää pohtia aika syvällisesti, että mikä meni pieleen. Jotenkin on sellainen tunne, että nähdään hyvä peli, jonka Ilves voittaa kahdella maalilla.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 494
Valtaisa on haaste. Kolmas kova ottelu neljään päivään ja tähän vielä pitkä vierasmatka päälle. Toki Kärpilläkin eilen vierasottelu, mutta peli vasta viikon toinen.

Ilveksen kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua ei juuri paperilla häviä Kärppien vastaaville, jos ollenkaan. Puolustajien osalta Kärpät on hieman edellä, mutta maalivahtietu on meillä. En pidä Rybária niin hyvänä maalivahtina kuin tilastot osoittavat.

Usko on suuri joukkueeseen. Tänään vierasotteluiden pisteputkiennätys haltuun ja voitto Kärpistä reilun kolmen vuoden tauon jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Anttis

Luottopelaaja
Viestejä
2 656
Uskon ja toivon että asenne on kunnossa heti aloitus sekunnilta. Ruotsalainen ei ollut tyytyväinen eiliseen esitykseen ja tiedosti sen, että paljon pitää pelin parantua, jotta pisteet Kärpiltä napataan. Rautaisen puolustuspelaamisen kautta tähän täytyy lähteä, koska eilisen kaltaisella avoimet ovet esityksellä Kärppä kyllä rankaisee armotta! Uskon että tänään nähdään hyvätasoinen jääkiekko ottelu, jonka Ilves vie nimiinsä ja jatkaa matkaa kohti kärkeä!
 

ysi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
425
Tuntuu, että nykyisellä ilmeellä pidemmästä sarjasta voisi tulla tasainen - niin, eihän siihen lopulta niin montaa kuukautta ole, kun Kärppien kaltaiset joukkueet pitäisi kammeta ulos pudotuspeleistä.

Katselen ja mielelläni luen täältä, onko jokin olemassa jokin taktinen kohta, jossa Kärpiltä otetaan aseet pois. Kiitos jo etukäteen.

Tässä voi kyllä käydä miten tahansa. Vieraskerroin näyttää aika muhkealta, mutta älköön siihen kajottako kuin korkeintaan pienin panoksin.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 855
Kärpät on siinä mielessä haastavin vastus aikoihin, että joukkue pelaa sarjan ehdottomasti kurinalaisinta puolustuspeliä.

Kärpäthän ei ole oikestaan mitään murskavoittoja raapinut kuin muutaman kerran, pääsääntöisesti puolustanut 0-1 päästettyä ja jauhanut konemaisesti paikoistaan pari enemmän.

Sanomattakin selvää että Ilveksen täytyy puolustaa tänään todella hyvin, ja virheet on minimoitava.
 
  • Tykkää
Reactions: ysi

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 159
Kärpät on päässy monesti näihin peleihin levänneenä Ilvestä vastaan tai edellinen peli pn ollu kotona. Tänään ollaan samalla viivalla pitkästä aikaa.


No ei ihan samalla,sillä Kärpät lepäsi koko alkuviikon ennen eilistä peliä,kun Ilves taas tappeli HIFKiä vastaan keskiviikkona.

Näiden taakse on kuitenkin turha mennä.Vähän epäilen,että Ilves ei ole tarpeeksi kurinalainen ainakaan vielä Kärppiä voittamaan,vaan ottelusta muodostuu "hyvä peli,mutta...",lukemilla 3-1 tai 4-2

Eli takavuosien tyylinen missä kenttäpeli on tasaista,mutta jotenkin sillä ennakkosuosikilla on lopussa pari maalia enemmän.Ilveshän on itse voittanut sillä tavalla monta peliä tällä kaudella ja niin kuin Duffa lehdistötilaisuudessa sanoi,niin joku syyhän siihen on,muu kuin sattuma,että Ilves on sarjassa siellä missä on ja Sport siellä missä se on.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 705
Ainakin yksi hyvä puoli tämän illan pelissä on että Veini ei ole 1,2 sekuntia päästetyn maalin jälkeen tuomarin edessä itkemässä että "HÄIRINTÄ, HÄIRINTÄ" kun joku on sitä hipaissut.
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
798
Tänään on lähdettävä terävästi liikkeelle, jossa etäisyydet on pidettävä puolustuksen ja hyökkäyksen osalta. Käännetään peliä nopeasti ja puolustetaan vahvasti 6 miehen voimin. Boxista pysyttävä pois ja mitä todennäköisesti vähämaalinen matsi tulossa, joten mitä pidempään taululla 0-0, niin se sataa meidän laariin. Ipa voittaa tänään 1-2 ja. Eemeli päättää pitkän tappioputken näätiä vastaan ajassa 62.26.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 494
Onhan se aikamoista, että tammikuu lähestyy puoltaväliä ja Ilves pelaa kärkikamppailun Kärppiä vastaan.

Pakko vielä nostaa hattua korkealle huoltotiimille, joka on matkannut Ouluun jo eilisen pelin jälkeen. Kovia jätkiä!
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
798
Tänään on lähdettävä terävästi liikkeelle, jossa etäisyydet on pidettävä puolustuksen ja hyökkäyksen osalta. Käännetään peliä nopeasti ja puolustetaan vahvasti 6 miehen voimin. Boxista pysyttävä pois ja mitä todennäköisesti vähämaalinen matsi tulossa, joten mitä pidempään taululla 0-0, niin se sataa meidän laariin. Ipa voittaa tänään 1-2 ja. Eemeli päättää pitkän tappioputken näätiä vastaan ajassa 62.26.
Oma nosto. Ei tää skenaario ihan pahasti pieleen mennyt.
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 315
Kylläpä se Oulun lehdistötilaisuus nyt kestää saapua..taitaa Oulussa ottaa pattiin :)
 
Ylös