Kohti pronssipeliä

reiska

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
6 478
Oli tai ei, niin olen näin mutu tuntumalla aika varma, että haluavat pelata sen meille kannattajille. Katsokaa esim Baptistea. Hän on ollut aivan ymmällään Ilves- kannattajien kulttuurista. Ihan varmasti haluaa vielä kerran pelata tämän yleisön edessä.
Tiedätkö jotain mitä me muut ei tiedetä?
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 685
Kertoo se jotain asenteesta ja tahdosta menestyä, jos kyseiset asiat huomioon ottaen vetää niinkin merkittävän uran. Oman tiensä kulkia, ja pronssipelikin on työtapahtuma, mutta ymmärrän myös hänen pointtinsa.


Ei Karalahden kohdalla voi asenteesta puhua. Karalahti on ainakin minun silmissäni pelkkä säälittävä juoppo ja narkkari, jonka erottaa muista Tapulikaupungin juopoista ja narkeista vain se, että tämä pystyi puhtaasti lahjojensa avulla pelaamaan jääkiekkoa poikkeuksellisen korkealla tasolla. Karalahti ei pelannut voittaakseen mitään vaan ainoastaan rahoittaakseen sillä pelaamisella oman huumeidenkäyttönsä ja yleisen rellestyksensä.

Ja jottei menisi ohi aiheen niin vaikka pronssipelin mielekkyydestä on monia mielipiteitä, en minä Karalahden toimintaa millään tavalla hyväksy. Sen verran velvollisuudentuntoa pitää jokaisella olla että edes paikalle ilmestyy ja tekee sen minkä siinä fyysisessä tai psyykkisessä tilassa itsestään irti saa. Pronssipeli ei ole niitä mukavimpia velvollisuuksia kiekkoilijan ammatissa mutta nekin pitää hoitaa kun kerran niin päätetty on ja joukkueena se viimeinenkin peli pelataan.
 

Miika Lundin

Luottopelaaja
Viestejä
2 016
Pikaisella laskutoimituksella kolmos- ja nelospaikan ero on taloudellisesti jotain noin satkun luokkaa tai jopa (reilustikin) enemmän (en jaksanut laskea välieriä tarkalleen ja riippuu toki pelattavien finaalien lukumäärästä), joten onhan tuossa ihan pelailtavaa. Sen lisäksi vielä, että kilpaurheilussa kaikki haluavat voittaa kaiken mahdollisen.
 
  • Tykkää
Reactions: CTS

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 917
Ehkä tässä kohtaa viikon tauko on hyvä.
Pettymys saadaan käsiteltyä ja tajutaan, että taas on jotain voitettavaa.
Mitali on mitali ja arvokas asia.
2001 pronssia.
1998 hopeaa.
1990 hopeaa.
1989 pronssia.
1985 kultaa.

Ei näitä mitaleita liian usein ole tullut.
37 vuotta ja 5 mitalia.
En ymmärrä, jos ei kiinnosta. Siis sen jälkeen, kun pettymys on käsitelty. Nyt on hyväkin ajatella, ettei kiinnosta.. se osoittaa, että enemmän haluttiin.. paljon enemmän.
 

IsoIpana

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
125
Kyyyllähän pronssipeli pitäisi ehdottomasti palauttaa paras kolmesta -moodiin (kuten liigan alussa 12 kauden ajan 1975 - 87 pelattiin).

Voisi tulla vaikkapa tämän tyylisiä tiukkoja - vahvasti latautuneita taistoja..
..noh, tuolloin Turussakin Ipa osui muutaman kerran.. :cool:

(Kausi 1977-78 by Wikipedia)

TPS-Ilves 7-6
Ilves-TPS 4-2
TPS-Ilves 8-1
TPS voitti pronssia voitoin 2–1.

Toisaalta - ainut pronssipelikin voi joskus olla hilpeä:
(Kausi 1988-89 by Wikipedia)
Ilves-Tappara 10-3
Ilves voitti pronssia.
 
Viimeksi muokattu:

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 917
Mielenkiintoista on myös se, että kun jompi kumpi juhlii voitettua pronssia.. niin saattaa jo seuraavana päivänä, jompi kumpi finaalijoukkue käsitellä hävittyä hopeaa.

Eli.. tässä on paljon voitettavaa.
Tuossa tilanteessa otan mielummin sen pronssin, kuin hopean. Toki.. se on ison työn takana.. KooKoo haluaa sitä varmasti.

Yksi huono puoli tässä viikon odottelussa on.. ainakin meikäläisen play offs parta alkaa olemaan sitä luokkaa, etten kehtaa kauaa enää kulkea missään.
 
Viimeksi muokattu:

CTS

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
478
Tässäpä meillä esimerkillinen ammattiurheilija sekä muutenkin täysipäinen ja vastuuntuntoinen aikuinen ihminen.
Jostain syystä Suomessa riittää ihailijoita Karalahden tapaisille ressukoille, jotka jättävät työnsä tekemättä ja velvollisuudet hoitamatta ja lähtevät kiskomaan viinaa juuri silloin kun siltä tuntuu.
On se niin Äijäilyä ja komeeta.
 

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
1 808
kilpaurheilussa kaikki haluavat voittaa kaiken mahdollisen.
Onhan se tosiaan omituista, että kilpaurheilijoita kuvaa yleensä hieman stereotyyppisestikin, että mitään peliä ei koskaan haluta hävitä, vaikka se olisi sitten Kimble-peli oman lapsen kanssa.

Sitten tullaan ammattilaisjääkiekkoilijoihin ja pronssipeliin, niin jostain syystä tämä ei enää pidäkään paikkaansa, vaan kovalla työllä itsensä ammattilaiseksi repineet tyypit pelaavatkin krapulassa puolivaloilla ja haluaisivat olla ryyppäämässä lisää. Omituinen paradoksi mielestäni.

Väitän, että jos pelaajat todellakin ajattelevat noin pronssipelistä, niin se on todennäköisesti lajikulttuurissa tai "koodistossa" opittu asia, josta pitäisi hiljalleen oppia pois. Todennäköisesti tämäkin asia on apinoitu Pohjois-Amerikan urheilukulttuurista.

Ilveksen kohdalla puhutaan yhteisöstä ja perheestä. Pelaajat ovat osa sitä ja mielestäni heillä on todellakin velvollisuus yhteisön keskipisteessä lyhyemmän tai pidemmän ajan vieraillessaan kerätä pettymyksenkin jälkeen ammattiylpeytensä ja antaa koko yhteisölle vielä kerran kaikkensa kaukalossa.

Jos vaikka Tapparan tai HIFK:n kulttuuriin kuuluu tulla "äijämäisesti" krapulassa pronssipeliin tai tehdä karalahdet, niin sitten kuuluu. Ilveksen veijari ja virtuoosi -kulttuurista huolimatta odotan jokaisen pelaajan antavan viimeisessäkin pelissä kaikkensa logolle ja kannattajilleen.
 

Gmoo

Luottopelaaja
Viestejä
2 824
Aika perseennäyttö faneille tuo kyllä olisi, jos tämmöisen kauden ja yleisömäärien jälkeen pelattaisiin joku hälläväliä pronssimatsi täydelle tuvalle krapulassa ja tapparamaisesti turpaan 7-0. Odotan ainakin itse, että tuo mitali hoidetaan kunnialla kotiin. Ei kelpaa selityksenä loukkaantumiset tai muut vastaavat.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 311
Jatkoajassa nimimerkki Mary Mackey kyselee, että eikö pronssipelin tuotot tule Ilvekselle. Miten asia on ?

Niin ja tottakai pronssista kannattaa pelata, sehän on voitettu mitali mikäli Kookoo nujerretaan. Mää ainaki meen pelin kattoon paikanpäälle. Täs kaudes oli haasteista huolimatta paljo hyvääkin. Ilves ansaitsee kannattajien vahvan tuen, ja toisaalta kannattajat Ilvekseltä miehekkään esityksen.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 598
eikö pronssipelin tuotot tule Ilvekselle.
Tarkkaa tietoa miten asiat ovat nykyään, ei taida olla julkaistu.
Aiemmin Liiga järjesti ottelut välieristä lähtien (eli siis myös pronssiottelun) joista tuotot kerättiin yhteiseen pottiin, josta jaettiin sitten joukkueille sijoituksensa perusteella. Pronssijoukkueen ja neljänneksi tulleen summissa oli parin prosentin ero. Muistelen lukeneeni jostain, että tällä kaudella vain kahdeksan parasta saa rahaa.

 

dr Origo

Luottopelaaja
Viestejä
1 869

Tässä haastattelussa Åsten kertoo toisella erätauolla joukkueen päättäneen aamulla, että joko vedetään tosissaan tai sitten vedetään ihan läskiksi.

ps. otin muuten tulosvedon kiinni tuosta pelistä. ;)
 

Bakteeri

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
933
Itsekin kyllä toivon, että väki löytää vielä kerran isona massana Areenalle ja joukkue iskee parasta pöytään! Olisi hienoa päästä kiittämään kaikkensa antanutta joukkuetta, joka taistelee meille vielä mitalin - vaikkakin pronssisen.

Osa Ilveksen joukkueesta on ainakin lähtenyt lähestymään pronssiottelua rentouden kautta. Sen verran oli rentoa meininkiä jätkillä yöelämässä viime yönä!
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 060
Ilmeisesti 380 (Kahdeksan bussillista) KooKoo fania ilmottautunut KooKoon fanimatkalle pronssipeliin.

Jatkoajasta:

"380 ilmottautumista nyt kaikenkaikkiaan eli 8 bussia olis lähdössä. Huhhuh, on tää kovaa paskaa pronssipeliin! Toivottavasti Ilves ottaa kaikki halukkaat kouvolalaiset halliin."
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 150
Lipunmyynti auennut!
EDIT: Lipunmyynti siis aukeaa Tiistaina klo 12:00
 
Ylös