Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 424
Ilvesfoorumi ei kyllä ikinä petä :D

Hienosti pystyy näkemaan, että jotkut nimimerkit näppäimet syyhyten paskaa suoltamassa eilisen ekan erän jälkeen vähän sinne sun tänne.

Pelin jälkeen näiltä tietyiltä nimimerkeiltä ei sitten mitään enää kuulunutkaan. Yhtään mitään, yhtään mihinkään ketjuun :)
 

Kodytek88

Luottopelaaja
Viestejä
2 210
Yksi henkilökohtainen helvetti tulee onneksi pian päätöksensä, kun työpaikka vaihtuu taas helmikuun alussa. Aloitin tosiaan marraskuussa nykyisessä paikassa siitä huolimatta, että eräs hyvä kaveri totesi kylmäävästi, että et vittu mene tuonne töihin.

Noh, vaihteeksi tuli tehtyä väärä valinta ja luotettua siihen, että eihän tää nyt niin paha voi olla. Opinpahan kuitenkin taas jotain ja vakuutuin entistä vahvemmin siitä, että lestadiolaisten johtamat yritykset eivät ole inhimillisiä työpaikkoja.

Huomasin heti ensimmäisellä viikolla, notta nyt tuli kyllä hypättyä sellaiseen lietekaivoon, että täältä on päästävä äkkiä pois. Kertoo varmaan jotain asioista, kun aiemmin olen saattanut sietää paskaa työpaikkaa jopa pitkälti yli vuoden kun taas nyt mitta täyttyi hetkessä.

Kävin tässä välissä haastattelussa myös Ilvekselle. En kuitenkaan koskaan kuullut tuon haastattelun jälkeen mitään jatkosta, joten jos noin muuten organisaatio on upea, niin rekrypuolella hommat on ulkoistettu vähän vähemmän laadukkaalle organisaatiolle.

Tänään sain aamulla sitten odotetun puhelun kun perjantainen haastattelu poiki työpaikan. Hakijoita hippusen vaille sata, joista kaksi valittiin vikaan vaiheeseen, jossa olin rekrytoijan mukaan ylivoimainen.

Uskoisin, että nyt mennään taas elämässä yksi askel oikeaan suuntaan. Pirun helpottunut olo taas.
 

Eemeli Fucking Finland

Luottopelaaja
Viestejä
2 430
Noniin.. Sitä olisi sitten 34v. Aamulla tuli "paniikki",koska tajusin,että ensivuonna olisin 35.

Paljon on tapahtunut näiden 34 vuoden aikana ja Ilves oli minulle melkein pelastaja, synkkänä aikana. Noh, onneksi ny menee paremmin ja tuo synkkä jakso on kaukana elämässäni.
 

pesukone

Rivipelaaja
Viestejä
14
Parempi puolisko ostanu joululahjaks keväälle ulkomaanmatkan.
Leveilin areenalla joku erätauko asiasta kavereille. Yks totes, että eikös toi oo justiinsa finaaleitten aikaan…

Noh päästäänkö sinne, se on toinen asia.

Tässä pari viikkoo foorumi savunnu luurissa ja kävelly kotona seiniä pitkin kun meskasen haamu. Menin sitten ilmottaan asiasta, että pieni varaus tohon kevään reissuun olis, että tota kato jos ipa on finaaleissa niin tiäkkö öö öö… ei oo tosiaan sitä otteluohjelmaa tullu että tota.


Ei kuulemma tajua ett mikä ***** siinä Ilveksessä oikeen on.

Kotona on hiljasta. Olispa jo 17.2
 

Eemeli Fucking Finland

Luottopelaaja
Viestejä
2 430
"Parasta paikan päällä"......
Screenshot_20240123_081749_Chrome.jpg
 

Whitney Jyystön

Rivipelaaja
Viestejä
37
Minua vituttaa aivan uskomattoman paljon sellaiset huhuketjuun heitetyt "läpät" kuten "Ilves McDavidin perässä" tai "Janis Petke ja McDavid tulossa Ilvekseen kuulemma".

Siis kuinka helvetin huono huumorintaju ihmisellä pitää olla, että kokee tuollaisen jotenkin hauskana.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 424
Minua vituttaa aivan uskomattoman paljon sellaiset huhuketjuun heitetyt "läpät" kuten "Ilves McDavidin perässä" tai "Janis Petke ja McDavid tulossa Ilvekseen kuulemma".

Siis kuinka helvetin huono huumorintaju ihmisellä pitää olla, että kokee tuollaisen jotenkin hauskana.
Toi siirtorajamayhem ketju ei ole mun ymmärryksen mukaan varsinainen huhu-ketju.

(Silvennoiselle nyt vielä tiedoksi myös tämä)
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 424
Kertokaa nyt joku tyhmälle, että mikä tämän kuvan tarina oikein on.
IMG_4035.jpeg
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 424
Näyttäisi olevan muokattu kuva, jossa Viitanen pesee Seppäsen selkää :)

Vai mitä sä meinasit?
Siis meinasin, että kuka tän kuvan on tehnyt, miksi ja koska? :D
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 520
Tiedä sitten taas mistä aivojen syövereistä tämäkin pomppasi mieleen, mutta seuraava ohjelma todella joskus tuli öisin. Onhan tuo rauhoittavaa.

 
Viimeksi muokattu:

Rupture

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
252
Päätin olla ahkera ja oikeasti tehdä kouluhommiani. Sain väsättyä filosofian esseen joka piti olla palautettuna jo viime vuonna, mutta parempi myöhään kuin ei koskaan. Deadline ei ole vielä kuitenkaan mennyt, joten en syyllisty mihinkään. Lainattuna alla on kyseinen essee.
Yhteiskunnallinen vallankäyttö

Legitiimi vallankäyttö perustuu siihen, että vallankäytön kohde hyväksyy heihin kohdistuvan vallankäytön. Legitiimissä vallankäytössä vähän kuin vedotaan auktoriteetiin, joka oikeuttaisi vallankäyttämisen. Legitiimiä vallankäyttöä voidaan nähdä monessa paikassa. Hallitus ja muut poliittiset verkostot käyttävät legitiimiä valtaa, koska kansa hyväksyy sen, että on olemassa joku ylempi taho, jolla on valtaa määrätä ja säätää asioita. Perheitten ja kotitalouksien sisällä on legitiimiä valtaa havaittavissa. Esimiehillä, tai valmentajilla on valta kertoa työntekijöilleen tai pelaajilleen, että mitä tehdä sekä miten. Vanhemmilla on oikeus ja valta pistää poika arestiin, pakottaa tekemään kotitöitä, tai takavarikoida jokin viihde-elektroniikkalaite.

Mutta, mistä tämän kaltaisen vallan legitiimiys ja oikeudenmukaisuus oikein kumpuaa? Onko lapsi suostunut tähän, että vanhemmat määräilevät ja nuori lapsi sitten tottelee perässä? Tällaisessa legitiimissä vallassa vedotaan rakenteellisiin normeihin. Eihän huushollissa voi pysyä kuri, ellei jokin taho, tässä tapauksessa vanhemmat käytä valtaa. Oppimisympäristöissä on samanlainen logiikka vallankäytön suhteen. Opettaja on se, jolla on korkein vallankäytön mahdollisuus, ja tähän on suostuttu yhteiskunnan rakentuessa ja muodostuessa. Jos oppilaalta kysyttäisiin, että onko jälki-istuntoon jääminen hanurista, niin vastaus olisi kyllä, mutta oppilas hyväksyy tämän vallankäytön. Tuleeko se hyväksyntä pakosta? Tekisikö tällainen pakotettu hyväksyntä vallasta epälegitiimiä? Kuten aiemmin mainittu, normit ovat hyvä perusta legitiimille vallankäytölle. Välillä tarvitaan jotain jäsenneltyä ja strukturoitua, että yhteiskunta pelittää. Normit eivät kuitenkaan voi toimia perustana kaikelle vallankäytölle. Ennen ajatustapana oli se, että opettaja tai vanhemmat saivat piiskata lastaan opettamaan heille kurinalaisuutta. Tämä on nykyään erittäin konservatiivinen ajatusmaailma, mutta se todistaa sen, että filosofia, moraali ja vallankäytön perustat muuttuvat koko ajan mielipiteitten ja normien muuttuessa.

Vuonna 2024 viidennen viikon viikonloppuna valitaan uudeksi Suomen tasavallan presidentiksi Alexander Stubb tai Pekka Haavisto. Presidenttiys antaa presidentille uusia vallankäyttömahdollisuuksia, jotka eivät olleet mahdollisia vaikkapa kansanedustajana. Presidentti saa vallan hyväksyä tai kumota lakeja. Presidentillä on myös valta nimittää korkean arvon virkamiehiä. Presidentti on myös puolustusvoimien ylipäälikkö. Nämä kolme ovat esimerkkejä legitiimistä vallankäytöstä. Kansa valitsee presidentin, joka toimii tämän vallankäytön oikeutuksena.

Propaganda on tarkoituksellista aatteen tai opin levittämistä suurille massoille. Pohjois-Korea on maailman tunnetuin propagandapyhättö, jossa viedään disinformaation levittäminen uusille äärirajoille. Länsimaat ovat verrattavissa H.P Lovecraftin Cthulhuun ja Kimin hallitustapa on kaiken A ja O. Propagandaa voidaan käyttää paljon erilaisissa olosuhteissa kuin koko valtion yhteiskunnan pyörittämisessä. Propagandalla voidaan sodassa nostattaa sotilaitten ja kenraalien taisteluasennetta. Jatkosodassa levitettiin paljon propagandaa viihteen kautta. Tämä viihdepropaganda on myöhemmin perusteltu historiapolitiikan kautta.

Sensuuri on muoto propagandasta. Sensuurilla pyritään varmistamaan, että kansa ei näkisi joitain asioita, joita valtion viranomaiset ei halua kansan näkevän tai kuulevan. Edellä mainitussa Pohjois-Koreassa on erittäin laaja sensuuri. Siellä ei toimi mikään länsimaalainen some, eikä siellä ole länsimaalaisia vientituotteita. Kiinassakin on esillä samankaltaista sensuuria. Kiinan valtion alla toimivilla laitteilla ei pääse YouTubeen tai Facebookiin. Venäjällä ei saa protestoida Putinin mielipiteitä, koska kansan ei haluta tietävän mitä oikeasti tapahtuu. Propagandaan perustuu myös sellainen hauska ajatusleikki, että mitäs jos länsimaat ovat ne, jotka ovat oikeasti aivopestyjä propagandan alaisia, ja diktatuurit ovat ainoa oikea valtiomuoto. Me hyvinvointivaltion alaiset tykkäämme vain ajatella että me olemme oikeassa ja venäläiset sekä kiinalaiset altistuvat propagandaan. Tällainen ees-taas ajattelu ei johda mihinkään, niin pohditaan näin. Diktatuureissa pyritään ajamaan vain yhden henkilön tai pienen piirin intressejä, joissa ei välitetä kansasta. Suomessa ja muissa ensimmäisen maailman valtioissa pyritään pitämään kansasta huolta sekä antamaan heille oikeuksia, niin ei olettaisi, että länsimaat ovat suurimpia propagandan lellikkejä. Toki, sensuuria on havaittavissa länsimaissa. Kun Yhdysvallat hyökkäsivät Irakiin vuonna 2003, toimittajien ja journalistien piti toimia tarkkojen ehtojen ja vaatimusten alla siitä, että mitä he saavat kirjoittaa ja julkaista.

On hyvä pohtia sitä, että onko propaganda legitiimiä vallankäyttöä. Propagandaan altistuneet ajattelevat, että heille annettu tahojen käsittelemä tieto olisi oikeaa ja faktuaalista, jonka myötä antavat suostumuksen tälle tiedolle. Onko se kuitenkaan legitiimiä, jos tämän saavuttamiseen vaaditaan rajua sensuuria sekä moraalisia rikkouksia? Länsimaisen opin mukaan tätä ei tulkittaisi legitiimiksi vallankäytöksi, koska se nähdään epäreiluna kansalaisia kohtaan, että he eivät voi tehdä asialle mitään massasensuurin vuoksi.

Lähteet:

Legitimate Power: What is It & How Leaders Should Use It

https://www.masterclass.com/articles/legitimate-power

Propaganda – Wikipedia
Mielestäni ihan hyvä kirjotelma. Omaa pohdintaa, konkreettisia esimerkkejä ja hienoja latinan lainasanoja.

Tämä siirtymä-aika 17-vuotiaasta Suomen lainmukaiseksi aikuiseksi on kyllä aika kiireistä ja stressintäyteläistä aikaa. Pitäisi ajaa ajokortti, hommata kesätöitä, pitää itsestään huolta käymällä salilla ja kävelyillä, harrastaa harrastuksia, nähdä kavereita, tanssia wanhojen tanssit alta pois, panostaa kouluun ja valmistua ylioppilaskirjoituksiin. Samaan aikaan pitäisi käydä useamman kaverin kanssa baarissa ja parin artistin keikalla. Tänä vuonna on jo kutsunnat. Intti kolkuttelee oviani. Pitäisi olla valmis hakemaan opiskelupaikkaa lukion jälkeen. Asioita kasaantuu asioitten päälle.

Ehkä tämä tästä. Foorumin kanssakirjoittajille tsemppiä, jaksamisia ja iloa elämään!
 
Ylös