KE 18.9.19 | Ilves - TPS

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
VS.


18.9.2019 klo 18:30 - Hakametsä
Ilves jatkaa kauden avausvoiton metsästämistä keskiviikkona Hakametsässä, kun vieraaksi saapuu TPS. Avausviikonlopun jälkeen Ilves löytyy sarjan jumbopaikalta ja TPS yläpuolelta sijalta neljätoista. Keskiviikon jälkeen vähintään toinen on avannut kauden pistetilinsä. Viime kaudella voitot jakaantuivat tasan 2-2. Joukkueet kohtasivat elokuussa Salossa ja tuolloin TPS oli parempi 3-2 numeroin.

Ilveksen avausviikonloppu oli tappiollinen, kun perjantantaina Tappara oli paikallispelissä vahvempi 4-5 lukemin ja lauantaina Raumalla Lukko nappasi 4-2 kotivoiton. Ilveksen maaleista Raumalla vastasivat Lukkoa kahden kauden ajan edustanut Joose Antonen sekä upealla lämärillä kiekon maalin kattoon tällännyt Oskari Laaksonen, joka kirjautti ottelussa tehot 1+1. Molemmissa osumissa syöttäjän roolissa oli mukana TPS-kasvatti Matias Maccelli, joka lienee vieraskannattajien seuratuin pelaaja kotijoukkueen puolelta. Maalilla 26 kertaa torjunut Ville Kolppanen piti joukkuettaan pelissä mukana selvittäen mm. kolme läpiajoa. Erikoistilanteet nousivat vahvasti esiin viikonlopun otteluissa. Tapparaa vastaan viisi ylivoimaa tuotti kaksi maalia ja Raumalla Ilves teki molemmat osumansa ylivoimalla. Alivoima puolestaan sakkasi varsin pahasti. Viidestä alivoimasta neljä päättyi vastustajajoukkueen maalituuletuksiin ja yksi maali syntyi pari sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen, joten petrattavaa riittää.

TPS avasi kautensa lauantaina kotiottelulla Ässiä vastaan. Viime kauden jumbojoukkue jatkoi pirteää menoaan napaten viikonlopun toisen voittonsa ja lähti kohti Poria kolme pistettä mukanaan 1-3 voitolla. Turkulaisten ainokaisesta maalista vastasi ruotsalaishyökkääjä Anton Holm, joka laukoi kiekon tarkasti Ässä-maalin ylänurkkaan. Rasmus Tirronen torjui ottelussa 17 laukausta. Harjoituskaudella TPS pelasi kahdeksan täysimittaista ottelua ja näistä joukkue voitti puolet. Elokuisessa Pitsiturnauksessa otteluita kertyi kolme ja näistä irtosi yksi voitto. Kauden kiinnostavia seurattavia TPS-leirissä on yli 600 ottelua NHL:ssä pelannut Lauri Korpikoski. Viime kausi meni ikävien sairastelujen vuoksi täysin ohi ja kokenut hyökkääjä pelasi ainoastaan seitsemän liigaottelua. Nyt mies on kuitenkin kunnossa ja oli harjoituskaudella joukkueensa tehokkain saldotessaan seitsemässä ottelussa kuusi tehopistettä (3+3). Ässiä vastaan Korpikoski syötti joukkueen ainoaksi jääneen maalin.

Keskinäiset kohtaamiset viime kaudella:

25.10.2018 / Ilves - TPS 3-4
23.11.2018 / TPS - Ilves 5-3
21.12.2018 / Ilves - TPS 5-2
16.1.2019 / TPS - Ilves 3-4

Ylivoima: Ilves 44,44% (3.) / TPS 33,33% (5.)
Alivoima: Ilves 20,00% (15.) / TPS 100,00% (4.)
Maaliero: Ilves 6-9 (-3) / TPS 1-3 (-2)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Joose Antonen, 2 ott. 1+2=3
2. Matias Maccelli, 2 ott. 0+3=3
3. Lassi Thomson, 2 ott. 2+0=2
4. Oskari Laaksonen, 2 ott. 1+1=2
5. Panu Mieho, 2 ott. 0+2=2

TPS:n TOP-5 pistemiehet:

1. Anton Holm, 1 ott. 1+0=1
2. Ilari Filppula, 1 ott. 0+1=1
3. Lauri Korpikoski, 1 ott. 0+1=1
4. Aleksi Anttalainen, 1 ott. 0+0=0
5. Filip Windlert, 1 ott. 0+0=0

Maalivahdit:

Ilves:
#31 Ville Kolppanen, 2 ott. 4,00 - 84,91% / #38 Eetu Mäkiniemi, 0 ott. 0,00 - 0,00%
TPS: #31 Julius Pohjanoksa, 0 ott. 0,00 - 0,00% / #32 Rasmus Tirronen, 1 ott. 2,00 - 89,47%

Veikkauksen kertoimet:

1
1,60 - X 4,70 - 2 4,40

Seuraa heitä:

#82 Jasse Ikonen
, Ilves - Harjoitusotteluissa neljä maalia viimeistelleen hyökkääjän avausviikonloppu ei aivan sujunut. Kahden pelatun ottelun jälkeen plus/miinus-tilasto näyttää lukemaa -3. Lukkoa vastaan pääsi pariin otteeseen tekopaikkaan, mutta laukaukset viuhuivat ohi maalin. Joukkueen kokeneimpaan kaartiin kuuluvalta pelurilta kaivataan parempaa.

#36 Anton Holm, TPS - 29-vuotias ruotsalainen on tehoillut Ruotsin Allsvenskanissa ja nyt pelaa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla. Viime kaudella AIK:ssa teki 39 ottelussa 38 tehopistettä (18+20). Viime kausien maalimäärät (28, 23, 18) kertovat, että maaleja on lupa odottaa. Lauantaina Ässiä vastaan tolppien väliin osunut laituri viimeisteli voittomaalin joukkueiden elokuisessa harjoitusottelussa.

Ilveksen kokoonpano:

Eemeli Suomi - Robert Leino - Matias Maccelli
Teemu Lepaus - Panu Mieho - Joose Antonen
Teemu Rautiainen - Samuli Vainionpää - Joona Ikonen
Eetu Päkkilä - Erik Ahopelto - Jasse Ikonen

Kalle Maalahti - Lassi Thomson
Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Niko Peltola - Santeri Hatakka
Tuomas Salmela

Ville Kolppanen
(Eetu Mäkiniemi)

TPS:n kokoonpano:

Ilari Filppula - Petteri Wirtanen - Lauri Korpikoski
Anton Holm - Topi Nättinen - Markus Nurmi
Teemu Väyrynen - Hannu Kuru - Zach Budish
Simon Suoranta - Elias Karvonen - Oskari Lehtinen

Henrik Larsson - Santeri Lukka
Aleksi Anttalainen - Filip Windlert
Jani Forsström - Aleksi Salonen
Olli Kaskinen

Rasmus Tirronen
(Eetu Anttila)
 
Viimeksi muokattu:

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 427
Tuleepa oivallinen tilaisuus täyden pistepotin nappaamiseen! Vastassa on sekavuutta pursuileva Palloseura.

Siellä on kaikesta huolimatta mukana joitakin pelimiehiä, jotka voivat ylivoimalla survoa maalejakin. Kivi voisi yrittää hiukan täsmentää alivoimapelin prosesseja. Varmemmaksi vakuudeksi oli viisainta pysytellä jääkykopista etäällä tykkänään!

Ja muutenkin olisi hyväksi jonkinlainen ryhtiliike.
 
Viimeksi muokattu:

delorean

Rivipelaaja
Viestejä
89
Jaahas, ei ikinä enää kuudella pakilla, vaimitessenymmeni, Karri...?

Mikähän syynä? Siellä luulisi olevan useampikin tyrkyllä takalinjoille.
 

Fleda

Luonteeltani olen optimisti.
Viestejä
675
Jaahas, ei ikinä enää kuudella pakilla, vaimitessenymmeni, Karri...?

Mikähän syynä? Siellä luulisi olevan useampikin tyrkyllä takalinjoille.
Ei tainnu kahteen ekaankaan peliin olla tässä vaiheessa merkattuna seiskapakkia?

Muistan ihmetelleeni, saatoin nähdä untakin.
 

LalaTa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
801
Jaahas, ei ikinä enää kuudella pakilla, vaimitessenymmeni, Karri...?

Mikähän syynä? Siellä luulisi olevan useampikin tyrkyllä takalinjoille.
Kysy Veikkaukselta tai mikä noita kokoonpanoja ennakkoon julkaseekaan. Liigan julkasemina tais näkyä sitten lähempänä ottelua koko kokoonpano.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
Ilveksen ennakossa todetaan, että Elorinteen tilanne "päivä kerrallaan" ja Saarelan arvioitu toipuminen puolestaan viikko. Ensi viikolla siis mahdollisesti saadaan kaivattua vahvistusta sentteriosastolle.

Tänään tilauksessa ei ole enempää eikä vähempää kuin kolme pistettä.
 

Serve

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
789
Eetu Päkkilä - Erik Ahopelto - Jasse Ikonen
Ilves päästi viikonloppuna 9 maalia, joista viisi alivoimalla. Neljä maalia meni nelosketjun piikkiin.
Päkkilä oli kentällä kaikkien neljän maalin aikana ja Ja.Ikonen kolmen. Nyt vielä sentterinä on fyysisesti raakile Ahopelto, ei hyvältä näytä. Missä on Nalli?

Päkkilästä on varmasti paljon iloa Ilvekselle, TULEVAISUUDESSA. Mutta nyt hänen pitäisi treenata miesten pelejä Kooveessa jonkun aikaa
 

Mortal

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
221
Kooveen mukana Järventie, Haapanen, Nalli , Laitamäki ja Matinpalo. Järventie 1 ketjussa, Haapanen kolmosessa ja Nalli nelosketjussa. Puolustajat yhdessä kolmosparissa.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
1 322
Kattelin muuten uusintana vielä TV,stä pelin tapparaa vastaan. Ilves pelas ekaa 12 minuuttia lukuunottamatta hyvän pelin. Lukko taasen oli parempi kokonaisuudessaan ja ansaitti selvästi voiton. Kolmas kerta toden sanoo ja voittoon on kova usko. Ehkä uusituilla ketjuilla saadaan homma paremmin toimiin.
 

Kaunisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
151
Vaikea käsittää miksi Nalli ei saa peliaikaa, esimerkiksi Päkkilän tai Ahopellon tilalla... Mielestäni kaveri pelasi jokaisessa harjoituspelissä hyvin, taisteli, rouhi ja järjesti maalipaikkojakin. Tykkäsin kaverin tyylistä, olisi mielestäni ansainnut paikan esimerkiksi nelosessa.
 

Tupsukorva35

Luottopelaaja
Viestejä
9 975
TPS oli kehno, mutta silti vei kolme pistettä Turkuun mukanaan aika vaivattomasti.

Kyllä saa aika paljon kaivaa, että tästä pelistä saa jotain positiivista irti. No, Antoselta tehojen valossa (3 ott. 2+2) hyvä startti kauteen, eikä toki noin muutenkaan ole ollut niitä kentän heikoimpia lenkkejä. Toivottavasti tämä meno kantaa nyt pidemmälle kuin tähän alkusyksyyn.

Leino ja Suomi olivat tänään kovin heikkoja. Varsinkaan Leinolla ei sujunut yhtään. Molemmat Ikoset sekä Maalahti olleet näissä avauspeleissä pettymyksiä. Posia puolustajista oikeastaan vain Salmelalle, joka sentään pistää itseään likoon. Alivoimasta ja tuosta puolustuspään työskentelystä ei varmaan tarvitse mitään sanoa. Lukemat puhukoot puolestaan: 3 otteluun 13 päästettyä maalia ja alivoimaprosentti 40%.

Heikkoa, heikkoa. Viikonloppuna voittotilin on auettava.
 
Viimeksi muokattu:

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
1 728
Ei toiminut tänään enää mikään. Laskeva on trendi joka osa-alueella. Aloitukset hävittiin aivan pystyyn ja oman alueen pelaaminen oli aivan kamalan näköistä. Maalin edustalta lyötiin lötää pussiin urakalla.

Kokovartalokipsi ja päät jumissa, eipä tuo umpisolmu hevillä aukea. Jos Dostal ja mahdollisesti Are siihen kykenee niin hieno homma, epäilen kyllä vahvasti.

Vaikea on pelata kun perusasiatkaan ei toimi, syötöt, vastaanotot jne. Kova on työsarka saada edes pelihuumori pysymään siedettävällä tasolla, tänään mm. Suomelta ja Kolppasella selkeitä merkkejä tuskastumisesta, ymmärrettävää tottakai.

Aika sanaton olo muuten, en ihan tällaiseen uskonut. Perjantaina saattaa hallissa olla valitettavan paljon tilaa. Ei auta kuin tehdä töitä ja avata pelillisiä lukkoja ja pääkoppia!
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
1 427
On kyllä Tupsukorvalla loistava mielikuvitus löytäessään edes mikroskooppitason positiivista joukkueemme pelistä. Ihme veikko kertakaikkiaan.

Mutta en haluaisi jäädä huonommaksikaan. Myönteistä oli, että peli päättyi ja sen lisäksi se, ettei parkkipaikalla ollut ruuhkia, koska niin monet aikaistivat lähtöään tilanteen toivottomuuden käytyä ilmeiseksi.

Eniten ihmettelen Suomen vaipumista läpiharmaaseen olomuotoon. Ja missä piilottelee ennakkkon niin kivenkovaksi ylistämämme puolustustoimi. Siinähän ei ole järjen häivää. Kiekkotaidosta puhumattakaan.

No nyt helpotti. Perjantaille!
 
Ylös