KE 17.10.18 | KooKoo - Ilves

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
kookoo.png
VS.
ilves.png


17.10.2018 klo 18:30 - Kouvola
Kouvolassa kohtaavat kauden täysin päinvastaisesti aloittaneet joukkueet, kun vahvassa vireessä oleva Ilves matkaa alavireisen KooKoon vieraaksi. Ilves on sarjassa täysin odotusten mukaisesti toisena 23 pisteellä ja KooKoo vastaavasti on neljäntenätoista 11 pisteellä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja tamperelaiset nappasivat jokaisesta kohtaamisesta voiton. KooKoo on onnistunut voittamaan Ilveksen edellisen kerran lähes kaksi vuotta sitten, 19. lokakuuta 2016.

Ilveksellä hampaat ja kynnet ovat olleet erittäin terävänä läpi alkukauden. Kahdeksasta edellisestä ottelusta tamperelaisjoukkue on hävinnyt ainoastaan yhden ja Kouvolassa Ilves hakee jatkoa viiden ottelun voittoputkelleen. Menneellä liigaviikolla Ilves pelasi kahden edellisen viikon tavoin vain kaksi ottelua. Keskiviikkona Jukurit kaatui kotikaukalossa 1-0 lukemin. Perjantaina maaleja puolestaan nähtiin kymmenen enemmän, kun Ilves haki Sportista selkeän 3-8 vierasvoiton. Illan tehomiehinä häärivät kolmella tehopisteellä Joose Antonen (2+1), Teemu Rautiainen (2+1), Joona Ikonen (1+2) ja Arttu Ruotsalainen (1+2). Kahdesta muusta maalista vastasivat toisessa ottelussa putkeen osunut Panu Mieho ja Tuomas Salmela, jolle maali oli liigauran ensimmäinen. Kaksi syöttöpistettä ottelussa saalistanut Teemu Lepaus on ollut väkevässä vireessä tehden viiteen edelliseen otteluun kahdeksan tehopistettä (2+6).

Jos Ilveksellä on kulkenut, niin KooKoolle kauden alku on ollut tahmea. Seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden ja kerännyt näistä neljä pistettä. Kauden 12 ottelusta kouvolalaisryhmä on voittanut ainoastaan kolme. Ilvestä vastaan KooKoo pyrkii katkaisemaan viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. Ilveksen tapaan myös KooKoo pelasi menneellä liigaviikolla kahdesti. Keskiviikkona joukkue kärsi 1-4 kotitappion Lukolle ja perjantaina Hakametsässä Tappara oli vahvempi 3-2 lukemin. Joukkueen maaleista vastasi kokeneempi osasto, kun maaliverkkoa heiluttivat Juha-Pekka Haataja ja Toni Kähkönen. Kotijoukkueen riveissä debytoinee kolme edellistä kautta SaiPaa edustanut kanadalaispuolustaja Brett Carson, jonka toivotaan tuovan apua vuotavaan puolustukseen.

Ilves on tällä hetkellä sarjan paras vierasjoukkue. Kuudesta vierasottelusta on irronnut viisi voittoa. KooKoolla on kulkenut kotikaukalossa huomattavasti paremmin kuin vieraissa. Joukkue on kerännyt kaikki yksitoista pistettään kotiareenallaan. Lisäksi erikoistilannepelaaminen kotona on ollut hyvällä tasolla. Vaikka kotijoukkue majailee sarjataulukon häntäpäässä, niin hyökkäys on iskukykyinen. Siitä kertoo se, että joukkue on tehnyt maaleja liigajoukkueista neljänneksi eniten. Ongelmat ovat olleetkin alakerrassa, sillä KooKoo on päästänyt maaleja eniten liigassa. Ilvekselläkin on hyökkäyspäässä tapahtunut, mutta toisin kuin kotijoukkueella, niin myös puolustuspäässä homma on toiminut. Maaleja on syntynyt joukkueista toiseksi eniten ja oma verkko on heilunut kolmanneksi vähiten.

Harjoitusotteluissa loukkaantunut Jerry Ahtola saattaa pelata ensimmäisen liigapelinsä Ilves-paidassa keskiviikkona. Kokenut hyökkääjä pelasi viikonloppuna KOOVEE:n mukana. Vaasan murskavoitto tarjosi myös jobin postia, kun maalin tehnyt Panu Mieho ja puolustaja Matt Generous jättivät ottelun kesken. Ottelusta varmuudella on sivussa kapteeni Eemeli Suomi. KooKoon sairaslistalta edellisessä ottelussa löytyivät Martin Berger, Ville Järvinen, Kimi Koivisto sekä Emil Kristensen.

Ylivoima: Ilves 20,41% (9.) / KooKoo 22,41% (7.)
Alivoima: Ilves 79,07% (9.) / KooKoo 81,82% (5.)
Maaliero: Ilves 38-25 (+13) / KooKoo 36-48 (-12)

Ilveksen TOP-5 pistemiehet:

1. Teemu Lepaus, 11 ott. 4+10=14
2. Arttu Ruotsalainen, 11 ott. 6+6=12
3. Joose Antonen, 11 ott. 5+5=10
4. Joona Ikonen, 11 ott. 4+5=9
5. Teemu Rautiainen, 10 ott. 4+2=6

KooKoon TOP-5 pistemiehet:

1. Malte Strömwall, 12 ott. 7+6=13
2. Miikka Pitkänen, 12 ott. 5+7=12
3. Anrei Hakulinen, 12 ott. 5+6=11
4. Erik Karlsson, 12 ott. 2+9=11
5. Juha-Pekka Haataja, 11 ott. 4+5=9

Maalivahdit:

Ilves: #31 Riku Helenius, 8 ott. 1,87 - 92,31% / #35 Antti Lehtonen, 3 ott. 3,35 - 88,35%
KooKoo: #1 Juha Järvenpää, 9 ott. 2,90 - 89,34% / #43 Samu Perhonen, 3 ott. 4,62 - 82,93%

Veikkauksen kertoimet:

1 2,45 - X 4,50 - 2 2,20

Seuraa heitä:

#19 Teemu Rautiainen, Ilves - Kauden alku laiturilla on ollut tehojen valossa vaisuhko, mutta Vaasassa syntyi kolme tehopistettä (2+1) ja tuplasi pistemääränsä. Viime kaudella KooKoota vastaan teki neljässä ottelussa kuusi tehopistettä (3+3). Aukesiko ketsuppipullo?

#21 Malte Strömwall, KooKoo - Ruotsalaishyökkääjä on ollut KooKoon alkukauden valopilkku. Pistepörssin nelosena ja maalipörssin kakkosena oleva hyökkääjä on tehnyt neljään viimeiseen otteluun neljä tehopistettä (3+1). Tekeekö hyvän laukauksen omaava laituri tulosta Ilvestä vastaan?

Ilveksen kokoonpano:

#19 Teemu Rautiainen - #22 Arttu Ruotsalainen - #32 Joona Ikonen
#91 Mike Halmo - #63 Panu Mieho - #23 Juho Liuksiala
#75 Teemu Lepaus - #88 Juhani Tamminen - #48 Joose Antonen
#15 Topias Haapanen - #50 Samuli Vainionpää - #28 Jerry Ahtola

#57 Jarkko Parikka - #5 Oskari Laaksonen
#61 Tuomas Salmela - #36 Mark Flood
#9 Juha Leimu - #21 Matt Generous
#6 Olli Vainio

#31 Riku Helenius
(#35 Antti Lehtonen)

KooKoon kokoonpano:

#85 Toni Kähkönen - #61 Miikka Pitkänen - #72 Juha-Pekka Haataja
#94 Anrei Hakulinen - #27 Kasperi Ojantakanen - #66 Kalle Valtola
#14 Toni Suuronen - #19 Erik Karlsson - #21 Malte Strömwall
#24 Tomi Leivo - #51 Mikko Virtanen - #71 Henri Kanninen
13. hyökkääjä: #53 Sami Mutanen

#47 Alexander Bonsaksen - #7 Brett Carson
#20 Ed Wittchow - #3 Arttu Pelli
#6 Peetro Seppälä - #46 Miro Keskitalo

#1 Juha Järvenpää
(#43 Samu Perhonen)
 
Viimeksi muokattu:

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 279
Toivotaan, että joukkue jaksaa keskittyä illan peliin 100% ja kroppaa laitetaan likoon täysillä. Perjantainen paikallismatsi saattaa jo kutitella takaraivossa mutta luottoa valmennusjohtoon löytyy, ettei fokus karkaa tätä päivää pidemmälle.

Hyvällä pelillä ja kolmella pongolla olisi mukava lähteä Tapparaa vastaan. Pientä kutinaa voiton suhteen löytyy varpaanvälistä!
 

Ikurin Vire

Heikot sortuu, vahvat porskuttaa.
Viestejä
23 039
Mieho kokoonpanossa ja Ahtola nelosen laidalla.
 

EtäIpa

Luottopelaaja
Viestejä
1 456
Mestis viikon viimeinen matsi tänään. Itellä oli minimitavoite näistä peleistä 6 pistettä ja se on jo plakkarissa :) Luulisi että KooKoo sopii Ipalle, hyökkäävä jengi, joka päästää paljon maaleja! Ilveksen nopealle ja taitavalle hyökkäykselle tulee varmasti paikkoja tänään. Vielä kun Helenius olisi oma muuri itsensä, niin tarjolla on helpot pointsit Kouvolasta.
 

Reborn Lynx

Luottopelaaja
Viestejä
1 102
Mestis viikon viimeinen matsi tänään. Itellä oli minimitavoite näistä peleistä 6 pistettä ja se on jo plakkarissa :) Luulisi että KooKoo sopii Ipalle, hyökkäävä jengi, joka päästää paljon maaleja! Ilveksen nopealle ja taitavalle hyökkäykselle tulee varmasti paikkoja tänään. Vielä kun Helenius olisi oma muuri itsensä, niin tarjolla on helpot pointsit Kouvolasta.

Kun noin sanoo, niin yleensä tietää miten käy :)
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 453
Ennustan hikistä iltapuhdetta. KooKoo ei mielestäni ole niin heikko nippu kuin sarjataulukko antaa ymmärtää. Jos vielä leijaillaan Vaasan murskavoitossa, niin pisteet jää tänään Kouvolaan.

Kyllähän tästä silti voittoa odotetaan. Hienoa on nähdä Mieho kokoonpanossa. Ahtolan suhteen ei suurempia odotuksia ole. Lähinnä kiinnostaa, että pysyykö yhtään vauhdissa mukana.
 

Satunnainen

Luottopelaaja
Viestejä
1 867
Ahtolan suhteen ei suurempia odotuksia ole. Lähinnä kiinnostaa, että pysyykö yhtään vauhdissa mukana.
Lauantaina KooVeen riveissä liike ei vakuuttanut. Toisaalta kokemusta on reilusti, joten toivottavasti nelosketjun minuutit hoituvat riittävän hyvin rutiinin turvin.
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Ekat 5 min Kookoo ollut ihan Ilves-mankelissa ja sit pelataan ylivoimaa...
 

vilperi

Luottopelaaja
Viestejä
1 155
Päivällä ennustin Ilvekselle kahveepöytäkeskusteluissa Ilvekselle tilastotappiota jatkoajalla 3-2. Maali enemmän päästettiin, mutta maali enemmän tehtiin. Silti tuomisena on pinna. Siihen ei saa olla tyytyväinen, mutta lähtökohdat ovat hyvät seuraaviin peleihin. Vastassa, kun ovat muistaakseni satunnaisessa järjestyksessä naapuri, TPS, KalPa, Pelicans, Ässät ja Lukko.

Yksikään näistä joukkueista ei ole suupaloja ja näiden kohtaamisten jälkeen koittaa Ilvekselle aina synkkä marraskuu, joten tähän asti kautta pistesaalis on todella hyvä.

Mitä itse peliin tulee, oli se samanlaista sähläilyä kuin Jukureita vastaan. Voitto olisi pitänyt napsahtaa varmemmin numeroin, mutta neppailu ja hyvin lievä asennevamma maksoivat kera Järvenpään loistavien otteiden pari pinnaa oppimisprosessiin. Ja kyllähän sitä muutamien pelaajien toipiluuskin näkyi Telia TV:n välityksellä.

Silti, jos tällä tappiolla voitetaan perjantaina, on se pelkästään hyve.
 

Merkkari

Guest
Kyllä pelin pitää parantua melkoisesti jos tapparalta meinataan pistekin saada. Ehkä vastustaja sitten sytyttää. Ahtola jäi kyllä vähän pimentoon. Kokeillaanko kohta Savilahtea vai lähteekö molemmat myyntiin ja uutta kaveria sisään?
 
Ylös