Kausiketju 2019-2020 - Tavoitteena TOP5

Lerppu

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
929
Umpisurkea TPS läpsyttelee ensimmäisen erän jälkeen johdossa hakametsässä. Vaikka tämä onnella käännettäisiinkin niin nyt voi jo sanoa että pelissä ei ole järjen häivää ja syöksykierre on kohta valmis. Tampere Cupin läpsyttelyiden jälkeen trendi on ollut laskeva mitä lähemmäksi on menty sarjan alkua.

TV-kuvan perusteella vaihtoaitiossakin naama punottaa. Kiven lähtölaskenta on alkanut.
 

Rouhija

Luottopelaaja
Viestejä
6 617
Umpisurkea TPS läpsyttelee ensimmäisen erän jälkeen johdossa hakametsässä. Vaikka tämä onnella käännettäisiinkin niin nyt voi jo sanoa että pelissä ei ole järjen häivää ja syöksykierre on kohta valmis. Tampere Cupin läpsyttelyiden jälkeen trendi on ollut laskeva mitä lähemmäksi on menty sarjan alkua.

TV-kuvan perusteella vaihtoaitiossakin naama punottaa. Kiven lähtölaskenta on alkanut.

Kivi lähtee toukokuussa.
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 821
Järkyttävää paskaa. Puolustuspelaaminen umpisurkeaa. Kiekko myöskin pomppinut turkulaisille.

Peli on niin surkeata, että vaikea nähdä tällä viikolla paljon pisteitä tulevan. 3 pistettä tolla pelillä olis jo ihme tällä viikolla.

Ilves on hämmentävän huono tällä hetkellä. Näin järkyttävän huonoa pelaamista en olisi ikinä uskonut näkeväni Ilvekseltä tällä kaudella.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 587
Tätä vauhtia Ilves päästää n. 240 maalia kauden aikana. Eikö juuri puolustus ollut se asia, mihin piti oikeasti satsata niin että hyökkäys hoitaa oman osansa itsestään. Ja lähes kaikki maalit on pistetty ihan lähietäisyydeltä! Siis miten liigatasolla kokeneet pakit voi olla noin kujalla!

Toivottavasti joukkue pistää kriisipalaverin pystyyn. Halutaanko tässä ruveta tappelemaan kymppisijasta jo syyskuussa?
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ilveksen peli on tällä hetkellä niin perusteellisesti sekaisin, että täytyy toivoa Dostalin paluun synnyttävän sellaisen piristysruiskeen mentaalipuolella, joka antaisi valmennukselle aikaa laittaa viisikkopeli kuntoon.

Alivoimapelissä mättävät ihan samat asiat kuin viime kaudellakin. Esimerkiksi: jos vastustaja pelaa takakolmiolla, kuten TPS, ja kolmion ylin pelaaja syöttää jommalle kummalle alapelaajalle, niin Ilveksen toisen hyökkääjän - kumman, sen pitää olla kristallin kirkkaana selkäytimessä - pitää ehdottomasti estää syöttö takaisin takamiehelle, ja samaan aikaan Ilveksen timantin keskimmäiset pelaajat estävät syötön poikki kentän, jolloin vastustajalle jää ainoaksi väyläksi syöttää maalin kulmalle (jolloin maalivahti ja Ilveksen alin pelaaja hoitavat tilanteen) tai päätyyn.

On toiveunta ajatella, että etenkään nuoret pelaajat pystyisivät aina tekemään tilannekohtaisesti oikean valinnan. Joukkueella pitäisi päin vastoin olla tiukat raamit, paljon toisteisuutta ja erilaisia perusteellisesti opetettuja ratkaisumalleja eri tilanteisiin. Vasta silloin Ilves pääsisi toden teolla hyödyntämään jalkanopeuttaan. Kuten olen aiemminkin monta kertaa kirjoittanut: "omilla vahvuuksilla pelaaminen" ei synnytä kentälle luovuutta, vaan epätietoisuutta.
 

IkuisestiILVES

Luottopelaaja
Viestejä
2 566
Kyllä tilanne on tiedossa joukkueen sisälläkin. Siellä on pelin jälkeen palaveerattu pelaajien kesken.

 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 560
Dostal on hyvä maalivahti, mutta tehnee enintään yhden maalin. Maalintekijät olisi siis löydettävä toisaalta.

Muita ehdokkaita ei vain nykytilanteessa näyttäisi juurikaan olevan. No mutta Ruotsalainen voisi taas tehdä montakin. On pakko toivoa miehelle kehnonpuoleista leiritystä meren tuolla puolen. Vähän hävettää tuo kirjoittaa, mutta muutakaan ei nyt tunnu löytyvän kallosta.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 040
Ilves on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja liigassa tällä hetkellä,eli kyllä se puolustuspään tilkitseminen kuitenkin jo auttaisi aika paljon,vaikka Dostal ei hyökkäyspäässä auttaisikaan.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 498
Eiköhän Karrikin ole jo alkanut haikailemaan Aren perään. Kauden alla oli vielä varaa naureskella, että toivottavasti ei nähdä täällä enää, mutta nyt alkaisi tuntua lähes vapahtajalta. Sentterit ovat vetäneet ekat kolme peliä kollektiivisesti päin pyllyä. Samassa suhteessa vastustajiin kuin aloitusprosentit. Nyt on jo selvää, että tää nelikko ei riitä mihinkään. Onneksi on Saarela ja toivottavasti myös Are tulossa.
 

Luchs

Guest
Ilves on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja liigassa tällä hetkellä,eli kyllä se puolustuspään tilkitseminen kuitenkin jo auttaisi aika paljon,vaikka Dostal ei hyökkäyspäässä auttaisikaan.


Puolustus on nimiltään kohtuullinen, niin kuin on tullut todettua mutta onko tilkitsemistarve enemmänkin koko kentällisen vaatimus?

Uusien ukkojen tuttujen tai tuntemattomien mukaantulo ei välttämättä kesää tee, vaikka se olisikin Ilves-kannattajan laatuaikaa.

Voi kun saisi koko joukkueen pelaajille 2-3 vuotta lisää ikää.
 

Alfred Lammas

Luottopelaaja
Viestejä
3 560
Tuon ongelman aika hoitaa muutamassa vuodessa...
 

Keltavihreä

Luottopelaaja
Viestejä
4 821
Ite en mieti rosteria tai sen nuoruutta. Ite uskon vian löytyvän jostain ihan muualta.

Jäsen Brooksin analyysit siitä, mikä mättää, ovat omaan silmään selkeästi loogisin ja osuvin syy, miksi homma ei toimi.

Itsekkiäään en siis haikaile rosteriin muutosta, vaan valmennuksen terästäytymistä. Mielestäni siis rosteri riittää helposti nuoruudesta huolimatta. Nyt vaan näyttää siltä, että pelitapaa ei edes ole tällä hetkellä. Kyllä ne täytyy tulla selkäytimestä, milloin tehdään mitäkin.

Mutta jäsen Brooks "fanittaa" jollain tavalla Rautakorpea mun mielestä. Selkäydinjääkiekko ei saa mennä yli mun mielestä. Luovuus ja omilla vahvuuksilla pelaaminen pitää mun mielestä edelleen sallia sillloin kun kiekko on omilla. Pitää vain tunnistaa tilanteet, milloin voi ja milloin ei voi "pelata vahvuuksillaan". Tietyissä tilanteissa pitää tulla selkäytimestä nöyryys. Myös kiekollisena pitää olla nöyrä ja ymmärtää milloin ei ole hyvä hetki yrittää jotain kuukauden maalia. Suoraviivaisuutta enemmän kiitos.

Myöskin kiekottomien pelaajien omaan silmään jo edesvastuuton hyökkäyksieen nousu menee monesti täysin yli.
Ilveksen pakit lähteneet innolla hyökkäykseen mukaan, ennenkuin hyökkäys on ees kunnolla alkanut. Vihu päässyt katkoon nopeesti ja siksi vaarallisia yvhyökkäyksiä vihulle useita joka pelissä.

Mun mielestä pitäis olla sitä Brooksin kuuluttamas selkäydintekemistä aina omalla kenttäpuoliskolla ja pääasiassa muutoinkin, jotta yhteispeli toimisi, mutta ilman muuta luovuus ja omat vahvuudet kunniaan, kuhan ymmärretään oikea ajoitus niihin.
 

N.B.I 76

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
313
Top5..hurja on tavoite ja pitäähän niitä olla mutta realistinen tavoite viime vuosien tapaan on taistella sääleistä. Materiaali kuitenkin liigan heikoimpia. Tiukkaa tekee 10 joukkoonkin.
 

Urho Kaleva Kekkonen

Luottopelaaja
Viestejä
1 708
No niin, yön yli on nukuttu ja pahin harmitus kadonnut. Toivottavasti Salo ja Kivi ovat saaneet myös nukuttua edes muutaman tunnin. Pelaajat olisivat kyllä saaneet valvoa ja miettiä tämän yön esitystään.

Harvoin näkee, että peli olisi täysin jumissa koko 60 minuuttia, kuten eilen tapahtui. Pieni valonpilkahdus oli siinä Päkkilän maalin ympärillä, mutta homma lässähti siihen omaan maaliin hetken kuluttua. Jotenkin tuo tapahtuma kuvasi mainiosti eilistä peliä.

Ne kuuluisat 2 metrin syötöt eivät menneet 3 metriä ohi, mutta kaikessa tekemisessä näkyi epävarmuus. Kiire oli mennä eteenpäin, mutta epätarkkuus tekemisessä aiheutti täyden jumin pelaamiseen. Suomi halusi ratkaista, mutta veti niskaa enemmän kyyryyn ja puski yksin eteenpäin. Leino hävisi aloituksia (erityisesti Wirtanen vei niitä Leinolta) ja muutenkin seilaili ulapalla ja puolustuksessa koomailtiin maalin edessä.
Itse olisin yrittänyt edes jotain muutosta pelin sisällä - vaikka sitten Salmelan "uhraamisella" herättämään joukkuetta.

Joukkue on rakennettu paljolti jalkanopeuden sekä peliälyn varaan ja niin Ilveksen pitääkin olla. Siellä on tarpeeksi pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan Liigassa voittavaa kiekkoa. En lähtisi tekemään suuria muutoksia siihen mitä on päätetty/harjoiteltu ennen kautta vaan uskoisin omiin valintoihin. Korjattavaa tietysti on perusasioissa - saadaan syötöt kohdalleen, nopeuden avulla kaksinkamppailuvoittoja ja pidettyä oma mies maalin edessä. Mutta kun pää jumittaa niin perusasiatkin häipyvät kaukalosta. Se on kumma juttu tuo kypärän sisältä johtuva mailan puristaminen. Toivottavasti Dostalin ja Ruotsalaisen mahdollinen paluu auttaa tässä jumissa.
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 242
Siellä oli suunnilleen kentällinen sopimuspelaajia eilen Kooveen kanssa kaatamassa Ketterää, että ei muuta kuin uutta ukkoa sisään jos jollekulle ei maistu.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 498
Ite kaipaisin nyt edes hetkeksi pysyvyyttä. Karri hakee jatkuvan ketjurumban kautta muutosta, mutta samalla homma on mennyt vaan sekavampaan päin. Tapparaa vastaan hyökkäys oli ihan ok viimeiset 1,5 erää, sen jälkeen on menty kaoottisempaan suuntaan.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 747
Top 5 on realisimia, jos joukkue alkaa tehdä töitä yhdessä ja laittamaan itsensä joka vaihdossa 110% likoon. Lisäksi valmennuksen on syytä myös katsoa kovastikin peiliin.

Aren ja Dostalin tulo nostaa Ilveksen kokonaisvaltaisen pelin monta pykälää ylöspäin.

Kääritään hihat ja aloitetaan työnteko, niin palkinto siellä kaukana siintää!
 

Lerppu

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
929
Laaksosen jatkoaika haastattelu kertoo kyllä karuttomasti mistä kiikastaa.

"− Kyllä meillä harjoituksissa vauhtia on ja jätkät haluavat mennä eteenpäin ja päästä isompiin sarjoihin. "

Nuori poika kyseessä mutta miten näitä kommentteja kehtaa edes päästää suustaan. Tällä kaudella pitäisi pelata Ilves logolle ja sitä kautta tulee myös henkilökohtaisia onnistumisia. Nyt peli näyttää juuri siltä että joukkue on täynnä omaa pistetiliään tuijottavia nuoria miehiä jotka eivät tee voiton eteen tarvittavaa työtä. Pientä neppailua vähän sinne tänne jos scoutti olisi näkemässä. Tappara, Lukko ja TPS antoi todella tylyn oppitunnin meidän pojille kuinka aikuisten sarjoissa pärjätään.
 
Ylös