Kausiketju 2019-2020 - Tavoitteena TOP5

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Mul o trauma Kolppasesta, onneksi puolustus on kuitenkin kova. Ei kaukolaukauksia kiitos...
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Ilveksellä on nyt poikkeuksellisen monta nuorta lupausta, jotka kaiketikin ovat tulleet Ilvekseen sillä mielellä, että saavat pelata paljon ja omilla vahvuuksillaan.

Toiselta puolen Kiven aikakaudella Ilveksen suurin pelillinen heikkous on ollut suorittamisen tietynlainen suurpiirteisyys: pelissä olisi pitänyt olla tiukemmat raamit, enemmän automatisoitua toisteisuutta ja yksityiskohtien hienosäätöä. Pienten marginaalien sarjassa eroa tehdään juuri yksityiskohtien hallinnassa. Ei HPK:kaan olisi voittanut mestaruutta, ellei pelaajilla olisi ollut kristallinkirkkaana selkäytimessä, mitä missäkin tilanteessa piti tehdä ja missä piti olla.

Mielenkiintoinen kysymys on, miten Ilves-valmennus pystyy yhdistämään nämä kaksi puolta.
 

Hepulina16

Luottopelaaja
Viestejä
1 322
Vähän pelkäsinkin, että miten tää alkukauden hypetys mahtaa vaikuttaa nuoreen joukkueeseen, ja ihan kuin nuoria miehiä olis vähän jännittänyt tuo liigan avausottelu kun ensimmäiset 10 minuuttia oli niin tahmeeta. Lähtihän se peli sit lentoon ja uskon, että hyvä tuosta tulee, kunhan peli pystytään pitämään se 60 minuuttia vauhdikkaana. Harmi vaan, että aina se turpaanotto tapahtuu juurikin noiden porkkanapöksyjen kustannuksella. Mutta eteenpäin! Thomson oli juuri niin huikea, kuin oletinkin sen olevan.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Olen jo joitakin vuosia kirjoittanut meidän aikamme individualistisen ajattelutavan tunkeutumisesta jääkiekkoon, siitä, kuinka joukkuepeleissäkin monet pelaajat näyttävät ajattelevan joukkueen olevan olemassa sitä varten, että voit toteuttaa omia arvojasi ja tavoitteitasi. Ei niin, että sinä olisit olemassa joukkuetta varten. Jo pitemmän aikaa on ollut havaittavissa joitakin lieveilmiöitä, kun nuoret pelaajat pyrkivät vaikuttamaan joukkueen pelitapaan. Pelaajien mielestä pelitavan pitäisi olla sellainen, että se tukee heidän polkuaan NHL-pelaajaksi.

Hieman yllättäen Urheilulehti, tuo selkäydinjääkiekon äänekkäin puolestapuhuja, on nostanut tämän kysymyksen syksyn liigaliitteensä johtavaksi teemaksi. Lehti nostaa keskusteluun kysymyksen siitä, kykenevätkö valmentajat säilyttämään pelin keskiössä suomalaisen jääkiekkoilun suurimman pääoman, joukkuepelaamisen, vai tuhoavatko uusien sukupolvien yhä vahvistuva individualismi ja yksilökeskeisyys sen.

Urheilulehti kirjoittaa: "Viime aikoina kaukaloiden laidoilta, sekä edustus- että junioritason valmentajien suusta, on alkanut kantautua huolestuttavia viestejä: uuden sukupolven keskuudessa on voimistunut ajatus, jonka mukaan joukkueiden pitäisi palvella nimen omaan pelaajien yksilöllisiä,yksilöurheiluun viittaavia tavoitteita ... Jos touhu jossain seurassa ei miellytä nuorta, edessä on usein pikainen siirtyminen muualle. Kilpailussa huippupelaajista vahvoilla ovat seurat, jotka lupaavat antaa tilaa yksilökeskeisille vaatimuksille."

Lehden jutussa suunvuoron saavat mm. Jukka Jalonen, Marjamäki, Matikainen, Nieminen ja Kerttula.

Miten tämä liittyy Ilvekseen?

Siten, että tämän kauden Ilveksessä on poikkeuksellisen paljon nuoria lupaavia pelaajia, joiden tavoitteena on pelata isossa roolissa NHL:ssä.

Iso kysymys on se, miten Ilveksen valmentajat onnistuvat yhdistämään nämä kaksi asiaa, menestyksellisen joukkuepelin ja pelaajien yksilölähtöisen valmentamisen ja tavoitteellisuuden.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 159
Laitoin jo tästä toiseenkin ketjuun,mutta Ilvekselle on tehty 9 maalia. Näistä käytännössä viisi ylivoimalla,kaikkiaan viidestä ylivoimasta eli 100 % vastustajan ylivoimista on tuottanut maalin.

Loput neljä on tehty tasakentällisin ja näistä omiin on ottanut neljä kertaa nelosketju, eli sataprosenttisesti.

Tilastojen valossa aika selvää missä on parantamisen varaa omaan päähän.
 

Henry78

Luottopelaaja
Viestejä
2 289
Ylivoima tällä hetkellä kolmanneksi parasta, prosentin ollessa 44%.

Alivoima heikointa, prosentin ollessa 20%.

Lyhyt on otanta toki, mutta tuo alivoima on käsittämättömästä syystä jälleen umpisurkea viime kauden tapaan. Odotellaan nyt ekat kymmenen kierrosta ja katsotaan miltä prosentit näyttää. Ei vaan ymmärrä, että mikä tuossa oikein mättää.. Viisaammat kertokoon havainnoistaan.
 

JörgenJönssön

Luottopelaaja
Viestejä
1 647
Alivoima on numeroiden valossa ollut täyttä tuubaa. Kuitenkin Tapparalla ja Lukolla on todella vahva hyökkäyskalusto, joten ihan puulaakimiehet eivät ole olleet asialla. Ruotsalaisen ja Dostalin kanssa olisi voinut mennä numeroiden valossa paremmin. Ei ehkä kannata jatkossa jättää tärkeimpiä tontteja auki, mutta pieni pakkorakohan tämä on. Mitään ei ole vielä menetetty, mutta voittoja pitää alkaa tulemaan.
 

Aho26

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
798
....Ruotsalaisen ja Dostalin kanssa olisi voinut mennä numeroiden valossa paremmin. Ei ehkä kannata jatkossa jättää tärkeimpiä tontteja auki, mutta pieni pakkorakohan tämä on....
Alunperinhän käsittääkseni Leinon piti olla paikko Ruotsalaiselle ja Kolppasen selkee ykkönen....ei näitä tontteja siten auki ollut jätetty alunperinkään. Kesän aikana sitten palaset alkoi loksahdella entistä parempaan suuntaan että saadaan (mahdollisesti) Dostal ja Ruotsalainen takaisin......Pok tuossa yllä summeerasi hyvin tämän hetken ongelmakohdat.
 

JörgenJönssön

Luottopelaaja
Viestejä
1 647
Alunperinhän käsittääkseni Leinon piti olla paikko Ruotsalaiselle ja Kolppasen selkee ykkönen....ei näitä tontteja siten auki ollut jätetty alunperinkään. Kesän aikana sitten palaset alkoi loksahdella entistä parempaan suuntaan että saadaan (mahdollisesti) Dostal ja Ruotsalainen takaisin......Pok tuossa yllä summeerasi hyvin tämän hetken ongelmakohdat.

Yhtä laatusentteriä siis on kokoonpano vajaa. Jos omissa soi liikaa, niin täytyy tehdä itse enemmän maaleja. No ei näitä keväällä enää muistella. Jalokin konkkasi yhdellä jalalla pari maalia aikanaan ilmojen lämmetessä.
 

Soho

Tähtipelaaja
Viestejä
18 836
Kyllä mä näkisin Sandellin todella mielellään tossa nipussa. Vähän kaipaisi lisää auktoriteettia ja sisäistä johtamista silloin kun viisikkopelaaminen hajoaa näin pahasti. Juuri nyt tuntuu siltä, että hyökkäys on kuitenkin liian nuori ja kokematon.
 

pelikirja

Luottopelaaja
Viestejä
4 438
Nöyryys puuttuu pelistä turhina jäähyinä. Ahopelto liian heikko sentteri Suomen ja Maccelli rinnalla. Voisko Jasse Ikosta kokeilla siin kunnes Saarela tai Ruotsalainen palaa?4kenttään Nalli kehiin jos ei rupea puolustus pelaaminen parantuu. Kolpo saanu kyl hieman syyttä liikaa kuraa. Parantaa ku saa pelejä alle ja puolustuksen on edessä myös pakko parantaa otteita.
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Outoa että itselläkin on niin paljon luottoa Saarelaan, kuitenkin hän on 18 vuotias ja 25 peliä liigaa takana.
 

Takareisi

Rivipelaaja
Viestejä
50
Outoa että itselläkin on niin paljon luottoa Saarelaan, kuitenkin hän on 18 vuotias ja 25 peliä liigaa takana.
Itsellä sama fiilis, Johtunee siitä että loivat paikkoja Antosen ja Lepauksen kanssa reenipeleissä paljon....?

Mutta turha haikailla niiden perään ketä ei ole saatavilla juuri nyt. Kyllä maaleja pitää pystyä tasaviisikoinkin tekemään, ykköseltäkin täytyy löytyä siihen lisää ruutia vaikka YV hienosti pyöriikin ja on tehokasta. Eiköhän ykkösen 5vs5 peli parane jos kapu nostetaan radun viereen hääräämään. Joona saanee lisää pelaamiseensa maccellista ja leppi-joose luonee paikkoja kun pelaavat yhdessä.. Toivoisin näkeväni nämä parit yhdessä keskiviikkona. Uskoisin Jassen pelaavan keskellä keskiviikkona.

Erikoinen lukkopeli: Thomson, jolla kaiken järjen mukaan itseluottamus tapissa pelas kun ei itseluottamusta olisi ollut ollenkaan, sama toki koski koko porukkaa. Yhtään syöttöä ei joukkue saanut lapaan alussa ja pelin virtaus oli sitä kautta vastustajalla.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Alunperinhän käsittääkseni Leinon piti olla paikko Ruotsalaiselle ja Kolppasen selkee ykkönen....
Minä puolestani käsitin niin, ettei Ruotsalaista korvattu Leinolla, vaan sitä varten oli paljon puhuttu ja arvuuteltu plan B, joksi ilmeisesti paljastui Saarela.

Ilveksellä on nuori joukkue, ja oli odotettavissa, että se tuo mukanaan omat haasteensa, mutta toisaalta joukkueessa on myös kokeneempia pelaajia, joiden pitäisi kannatella ryhmää. Kolppasella, Suomella, Rautiaisella, Lepauksella, Jasse Ikosella, Elorinteellä, Peltolalla ja Parikalla on parannettavaa.

Kolppanen ei ole pettänyt, mutta hän ei tuo Ilvekselle kilpailuetua samalla tavalla kuin Dostal.
 

Serve

Luottopelaaja
Viestejä
2 067
Leinon piti olla paikko Ruotsalaiselle

Käsittääkseni Leinolla oli jo sopimus Ilvekseen, ennen kuin Aren lähdöstä tiedettiin. Joten kauteen oli tarkoitus lähteä kovalla keskikaistalla.

Toivottavasti Are tulee takaisin.
 

JörgenJönssön

Luottopelaaja
Viestejä
1 647
Kokolailla juurikin niin. Dostal osoittautui harjoituspeleissä yhdeksi liigan parhaista maalivahdeista (hieman taso laski, kun Larmi ja Vehviläinen poistuivat, mutta se on vaan Ilveksen etu). Kolppanen on liigatason maalivahti ja pystyy kenties huippuiltana Dostalin tasoon, mutta ero näiden välillä on selvä.

Jos/kun Saarela oli se plan B, niin laadullisesti tämä suunnitelma ei riitä top 5 paikkaa hakevalle joukkueelle.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 705
Eihän tämä nyt hyvältä vaikuta vaikka otanta onkin pieni ja 58 jäljellä eli 174 pistettä jaossa. Viime kaudella Ilves pelasi parhaimmillaan näyttävää, viihdyttävää ja tehokasta kiekkoa, mutta kipupisteetkin oli täysin selvät ja luettavissa tilastoista. Nyt ne samat kipupisteet on kahden pelin otannalla vielä selkeämmät kuin viime kaudella: alivoima sakkaa ja peräpää vuotaa. Huolestuttavaa on myös se, että Ilveksen piti olla liigan jalkanopein joukkue, mutta niin vain Lukko pelasi huolestuttavan helposti hyökkäykset kulmiin ja piti maalinedustaa puhtaana.

TPS-peliin pitää nyt vain lähteä perusasioista liikkeelle ja pistää luukut kiinni ja pelata yksinkertaisempaa kiekkoa ja sitä kautta sitten saada porukan itseluottamus kuosiin ja luotto siihen että ollaan tarpeeksi hyvä joukkue että voidaan voittaa liigassa muitakin.

Jos sinne kuuden sakkiin halutaan, niin se tarkoittaa sitä että pelejä pitää voittaa enemmän kuin hävitä. Nyt että tämä huono viikonloppu pystytään "nollaamaan" pitäisi voittaa ainakin kaksi peliä ja sittenkin vasta oltaisiin "nollissa". Ensi viikolla kun vastassa on TPS, jonka uskon kaatuvan ja sitten Kärpät, jota Ilves ei ole pystynyt voittamaan kahteen vuoteen, kertaakaan. Ja Ässien juhlapeli taas voi siivittää porilaisia hurmokseen.

Mutta toivotaan että nämä on vain niitä käynnistymisvaikeuksia joita hyvillä joukkueilla tuppaa olemaan sarjan alussa.
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
13 932
Jos Ruotsalainen ei palaa tarvitaan sentteri.
Olen luottavainen, vastassa on ollut kaksi tod.näk. top6 joukkuetta. Kova mittari siis nuorelle laumalle.
Nyt rauhassa happea ja nöyränä eteenpäin. Yhtään helppoa voittoa ei ole jaossa, kaikki on työn ja vaivan takana.
Hyvä tästä vielä tulee, mutta sentteri tarvitaan. Ahopelto on hyvä tyyppi ja vahvistus KooVeelle. Ei tässä myöskään häntä voi mitenkään sormella osoittaa ja syytellä, mutta JOS tavoite on kuuden joukkoon...
 

ifor74

Luottopelaaja
Viestejä
3 530
Jos Top5 :teen tarvitaan n.100 pistettä niin loppujen pelien piste keskiarvo on oltava jo 1,72.
Viime kaudella neljä parasta joukkuetta pystyi siihen.
Ei mitään ole menetetty mutta pelin on hyvin pian parannuttava ja voittoja alettava tuleen.
Nuorelle joukkueellemme itse laskeskelin että hyvä aloitus on kultaakin tärkeämpi ja siihen luotin harjoituspelien perusteella mutta saas nähdä miten valmennus reagoi tähän.
 

Littbarski

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
177
Erikoinen lukkopeli: Thomson, jolla kaiken järjen mukaan itseluottamus tapissa pelas kun ei itseluottamusta olisi ollut ollenkaan, sama toki koski koko porukkaa. Yhtään syöttöä joukkue ei saanut lapaan alussa

Ilves oli väsynyt.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös