Kansallinen Liiga (+ suomalainen naisfutis)

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 356
Tällainen Ilvestä varsin suoraan koskettava uudistus tulossa kaudelle 2025, että Kansalliseen Liigaan jää vain 8 jengiä ja Ykkönen tulee "brändin alle" 10 joukkueen sarjaksi. Lisäksi runkosarjojen jälkeen jatketaan kolmessa eri loppusarjassa, joista ensimmäisessä jaetaan mitalit, toisessa liigapaikat ja kolmannessa pelataan Ykkösessä säilymisestä.

Ihan hyvä uudistus ja nostanee sarjan tasoa, mutta nyt Ilveksessä toivottavasti paiskitaan töitä, ettei naisten edustusjoukkuekaan joudu pelaamaan uudella stadionilla divaripelejä vaan mitaleista ja Europaikoista.

Kilpailumuoto.jpg


 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 356
Kansallisen liigan kausi 2023 päättyi KuPSin mestaruuteen hopean matkatessa Helsinkiin HJK:lle ja pronssien Ahvenanmaalle Åland Unitedille. ONS putosi suoraan ja TPS karsintojen kautta PKKU:lle. Toinen nousija on Ykkösen voittanut JyPK. Sarjan maalikuningattareksi kruunattiin Klubin Lotta Lindström 17 maalilla.

Kansallisen liigan valmentajatilanne kaudelle 2024 näyttää tältä:

KuPS: Valtteri Kumpuniemi
HJK: Arttu Heinonen
Åland United: Riku Remes
FC Honka: Omar Adlani
HPS: Antti Ruonala
PK-35 Vantaa: ei tiedossa
Ilves: Anssi Ylinen
PK-35 (Hki): ei tiedossa
JyPK: Sacha Navalkar
PKKU: ei tiedossa
 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 356
Jotain posia Hongankin nimen alta, kun maalivahti Sofia Manner siirtyy kotimaisen naisfutiksen ennätyssiirrolla Yhdysvaltojen NWSL:n Orlando Prideen.

"Viisinumeroinen siirtosumma" on toki karkkirahaa miesten vastaaviin verrattuna, mutta suunta on oikea ja Honka saa hyvän tilin kuitenkin kontekstissaan. Lisäksi pelaajalle aivan mahtava tilaisuus päästä mm. Martan kanssa samaan seuraan.


 

Carabasin Markiisi

Luottopelaaja
Viestejä
5 356
Kansallinen liiga tiedotti, että karsintoja ei 2024 pelata, vaan kolme viimeistä putoavat suoraan sarjan kaventuessa kahdeksaan joukkueeseen. Jos ajatellaan, että ennakkoon ainakin KuPS, HJK, ÅU ja Honka ovat selvästi Ilvestä vahvempia, niin kova vääntö tulee Ilveksen, 2 x PK-35:n ja HPS:n kanssa ja vaikea noita nousijoitakaan on tässä kohtaa arvioida, mutta siis vähintään se 7. sija pitäisi taas raapia.

 

harkkapilli

Luottopelaaja
Viestejä
1 831
Tämän hetken sopimustiedoilla 7. sija taitaa olla Ilvekselle samaan aikaan minimi ja maksimi. PKKU, JyPK ja PK-35 pitäisi pystyä jättämään taakse, mutta se ei ole mitenkään varmaa. Muiden ohittaminen ei näytä tässä vaiheessa talvea kovinkaan todennäköiseltä. Paljon riippuu siitä, että keitä loput Ilveksessä pelaavat pelaajat ovat. Tähän mennessä on julkaistu 9 sopimusta, millä ollaan Kansallisen Liigan häntäpäätä silläkin osastolla.

Päätös pudottaa suoraan kolme joukkuetta vaikuttaa kyllä aika järjettömältä, kun aluksi ilmoitettiin, että kaksi putoaa suoraan ja yksi karsii. Ei ole ainakaan tullut vastaan mitään järkevää perustelua.
 
Ylös