Kannattajatoiminnan lieveilmiöt ja häiriökäyttäytyminen

Supin tukit

Luottopelaaja
Viestejä
1 396
Ihan tälläinen pieni pohdinta että Osaston seassa on porukka "Tampere Ultras" tai vastaavan plakaatin kanssa ja tuo kommandopipo ultras larppaus on juuri sitä negatiivista paskaa joka ei kuulu tuonne. Jos Osasto irtisanoutuu tuosta, eikä hyväksy tuota toimintaa niin tuolla kyltillä eikä noilla kavereilla ei pitäisi olla mitään asiaa enää sinne sekaan. Vai onko tämäkin yksittäistapaus, joka ei liity taas Osastoon millään tavalla?
Tuolla "Ultras" nimityksellä on takapajula-Suomessa aivan liian negatiivinen kalahdus, eikä porukka vieläkään oikein ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Osasto 41 on ultraryhmä. Sinioranssit on ultraryhmä. Poromafia, Red Army, Sinikeltaiset tai Raumam Boja tai mikä helvetti Lukon porukan nimi olikaan ovat ultraryhmiä. Pelkästään sana "Ultras" ei tarkoita, että sen nimen alla toimiva porukka on väkivaltaista, ja tälle "Ultras Tampere"-porukalle on annettu ihan syyttä tietämättömien toimesta joku huligaanileima.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 414
Muutamakin mietti että miten Osasto tähän voisi reagoida, niin aloittaisi vaikka siitä että tuo Ultras lakana ei enää Osaston seassa näy. Sen jälkeen porttikielto näille tyypeille jos nimet tiedossa. Tietty aina voi oma kustanteena lähteä peleihin jne, mutta se miten nuo idiootit otetaan vastaan tuonne kannattajakatsomoon kertoo kaiken. Mitä pidempään Osasto on asiassa hiljaa ja ei reagoi mitenkään, niin sitä huonommalta tuo näyttää. Samoin pitäisi Ilveksen jo seurana reagoida tuohon.
Muuten ihan hyvää pohdintaa ja ajatuksia mutta eipä vaan taida kaikin osin onnistua. Osaston porukka ei voi yhtään mitään sille, jos joku on ostanu mihinkäki katsomon osaan lipun ja menee sinne. Vieraspelit sanoitki jo itse. Esimerkki vaikka viimekauden pronssimatsi, missä muutama tyyppi lasit silmillä hoilas Konnalle kaljallee,kaljallee,kaljallee...jne. Osasto muuten kannusti ja oli paikalla normaalisti, ja eräs Osaston henkilö sano mulle itte että vitutti ja hävetti. Ilves toki voi omasta puolesta tehdä jonku kannanoton, mutta ei sillä mitään vaikutusta tommoseen ole. Porttarit vois antaa tietysti tapahtuman ja syyllisten löytymisen jälkeen, mutta muistaakseni yks porttikiellon saanu oli hallissa silti, tää siis Hakamettän aikaan.
 

Rautakorven haamu

Luottopelaaja
Viestejä
1 191
Itselläni ei ole mitään hajua tapahtuneesta, mutta median kirjoituksia lukiessa tämä yhdistetään ensimmäisenä uutisissa mainittuihin "Ilves-kannattajiin". Kaikille niille jotka eivät tiedä Osastoista sun muista mitään, negatiivinen leima osuu koko Ilves-yhteisöön. Jokin verran jääkiekkoa seuraavat yhdistävät nämä faniryhmiin eli pääasiassa Osastoon. Oli syylliset sitten lopulta mitä hyvänsä porukkaa, mainehaitta touhusta tulee joka tapauksessa aika laajalti. Tässä tallotaan hyvin nopeasti kaikki Osaston tekemä hyvä työ kannattajatoiminnassa ja se on erittäin ikävää.

Kaikkein pahinta tässä on koston kierre. Eilisen jälkeen voisin olla melko varma turkulaisten arjen sankareiden jo suunnittelevan samaa sitten Tampereen peleihin. Ja piiri pieni pyörii ja pahenee kunnes joku tekee asialle stopin. En haluaisi sen olevan ulkopuolisten toimijoiden, jotka tulevat esimerkiksi eristämään joukkueiden kannattajakatsomot muusta hallista ulkomaiden tapaan. Toivottavasti hommaan herättäisiin sisältä päin.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 414
Jatkoajasta kopsasin tänne tuntematta nimimerkkiä "Mouhooja", ja kirjotushistoriaakaan.

Mouhooja
"Otan nyt muutamaan asiaan kiinni. Ensinnäkin tämä Ultras Tampere poppoo ja Osasto eritellää keskusteluissa aivan liian usein, ovat samaa porukkaa, mutta joku kaveriporukka on Osaston sisällä tämän Ultras Tampere ryhmän tekaissut.
Tottakai ne tunnetaan ja tiedetään. Kuuluvat tuohon Osaston ydinporukkaan, joten ketä heitä estäisi pääsemästä reissuille? Jos joku nyt ei vielä ole sitä älynnyt, niin nämä myllyt&muut lieveilmiöt ovat Osaston ydinporukan tekosia, eikä keidenkään yksittäisten henkilöiden joista Osastolla ei ole mitään tietoa."
 

kyöstimansest

Tulokas
Viestejä
6
Ihmeellisen negatiivinen henki tässä Ilveksen kannattajaporukassa, ja tämän tuoreimman asiankin tiimoilta oikeasti tapahtuneen vähättelijöitä ja hyssyttelijöitä löytyy täältä aivan liikaa. Jos itse kuuluisin tähän perheeseen niin tiedän, että tällä hetkellä päällä olisi itsellä todella kova identiteettikriisi niin seuraan assosioitumisen kuin ylipäätään Liigan kiinnostamisen osalta.
 

Välly

Rivipelaaja
Viestejä
51
Muutamakin mietti että miten Osasto tähän voisi reagoida, niin aloittaisi vaikka siitä että tuo Ultras lakana ei enää Osaston seassa näy. Sen jälkeen porttikielto näille tyypeille jos nimet tiedossa. Tietty aina voi oma kustanteena lähteä peleihin jne, mutta se miten nuo idiootit otetaan vastaan tuonne kannattajakatsomoon kertoo kaiken. Mitä pidempään Osasto on asiassa hiljaa ja ei reagoi mitenkään, niin sitä huonommalta tuo näyttää. Samoin pitäisi Ilveksen jo seurana reagoida tuohon.
Raihoitupas nyt "Tonza" ja mene Mouhijärvelle jahtamaan pokemoneja.
 

Puujalka

Luottopelaaja
Viestejä
2 909
Niin aikooko se Osasto irtisanoutua tästä touhusta vai mitä? Jos pitää paikkaansa, että siellä tiedetään ketkä on ääliöitä ja käyttäytyy näin, niin tehdäänkö asialle mitään?
 

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 320
Niin aikooko se Osasto irtisanoutua tästä touhusta vai mitä? Jos pitää paikkaansa, että siellä tiedetään ketkä on ääliöitä ja käyttäytyy näin, niin tehdäänkö asialle mitään?
"Ei ole Osastolla mitään tekemistä asian kanssa eikä tiedetä ketkä olivat nämä perseilleet henkilöt."

Näin se tulee menemään ja ensi kerralla uudestaan sama laulu.
 

CTS

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
482
Tänne ilmestyy muutama nimimerkki aina jeesustelemaan ja lyömään Osastoa kun pienikin tilaisuus koittaa.
Kiva että pääsitte taas pätemään.

Minä en ollut eilisellä retkellä mukana, enkä tiedä ketkä siellä ovat perseilleet.
Olen vuosien saatossa ollut useilla Osaston järjestämillä matkoilla, eikä ikinä ole ollut mitään Osaston masinoimaa järjestyshäiriötä.
Noille matkoille voi ostaa lipun ihan kuka tahansa, ja melkein joka reissulla on naamoja joita ei ole ennen nähnyt.
Voi olla, että välillä mukaan tulee arjen sankareita, jotka kuvittelevat että Osaston reissu on joku tappelumatka.
Monesti levottomuutta ovatkin aiheuttaneet nuo vierailevat tähdet.

En missään nimessä hyväksy enkä kannata katsomoväkivaltaa enkä muutakaan häiriötoimintaa.
Osastoa ja varsinkin Ultras Tampere-porukkaa syytellään usein kuitenkin aivan turhaan.
 

Mikko Määttänen

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
156
Lähinnä nolottaa näiden puolesta, joiden elämässä suurimmat sävärit saadaan larppaamisesta kommandopipo päässä. Höhöö, väkivaltaa! Toivottavasti joskus tulee se päivä, kun kyseiset hahmot pysähtyvät miettimään elämänsä tähtihetkiä ja toteavat, että tulipa oltua vitun tyhmiä silloin aikoinaan. Ja toivottavasti se päivä tulee nopeasti. Siitä voi olla montaa mieltä mitä kuuluu ilvesläisyyteen, mutta satavarmaa on ettei siihen kuulu katsomoväkivalta.

Yleensä kaikista paras lääke kaikkeen typeryyteen on, kun ei anna typeryksille mitään huomiota. Tässä tapauksessa on kuitenkin ihan oikein, että kannattajayhteisö puuttuu idioottimaiseen käytökseen eikä katso meininkiä sormien välistä. Vaikka kuinka "maailmalla" jotkut tekee kolmetoista kertaa pahempia asioita ja "tää nyt oli pikkujuttu", niin moisen kulttuurin ei tule antaa kehittyä kuittaamalla edes "pikkujuttuja" olankohautuksella. Toki varmasti luupäisimpiä tapauksia tällainen (heidän mielestään) jeesustelu vain ruokkii aiheuttamaan entistä enemmän pahennusta.

Ja niille, jotka kokee kovaa tarvetta vähätellä joka ikistä asiaa mistä kritiikkiä tulee: kasvun paikka. Se että aina vastaa defenssit tulilla kaikkeen osoittaa keskenkasvuisuutta ja äärimmäistä herkkänahkaisuutta. Yleensä se myös vain pitkittää keskustelua. Yhtä lailla myös ne, jotka jostain syystä toistuvasti vaanivat tilaisuuksia päästä liittämään kaikki Osastoon ja vittuilemaan heille, ei näytä hyvältä sekään.

Loppuun vielä: nyt ei olla Osaston ketjussa, vaan ketjussa joka käsittelee kannattajatoiminnan lieveilmiöitä yleisesti. Tämä ei siis ollut tälläkään kertaa Osastolle suunnattu viesti. Itsekin herkkänahkainen keittiöpsykologijeesustelija kuittaa.
 
Viestejä
5
TikTokissa ensimmäiset videot käytäviltä julki. Saako foorumilla jakaa näitä vai onko kielletteyjä? Videolla ei väkivaltaa näy, mutta kovaa suunsoittoa ja huutoa järkkäreiden muurien takaa on. Videolla esiintyy kaksi kommando pipoista herraa ja muutama Osastopaitainen provosoimassa ilman kommandopipoja, joten Osaston väki mukana ainakin huuteluissa. Enempää videosta irti ei saanutkenellä nyrkit heiluivat, jos heiluivat? Näiden lisäksi oli liuta henkilöitä, joilla siviili vaatteet ilman Osaston tai Ultras Tampere ryhmän vaatetusta seuraamassa tilannetta lähietäisyydeltä. Lisätään vielä kommandopipoisilla ei ollut Osaston vaatetusta.
 

Janko

Luottopelaaja
Viestejä
5 320
TikTokissa ensimmäiset videot käytäviltä julki. Saako foorumilla jakaa näitä vai onko kielletteyjä? Videolla ei väkivaltaa näy, mutta kovaa suunsoittoa ja huutoa järkkäreiden muurien takaa on. Videolla esiintyy kaksi kommando pipoista herraa ja muutama Osastopaitainen provosoimassa ilman kommandopipoja, joten Osaston väki mukana ainakin huuteluissa. Enempää videosta irti ei saanutkenellä nyrkit heiluivat, jos heiluivat?
Jakoon vain.
 
Ylös