Jyrki Jokipakka

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: Jyrki Jokipakka

El Reino sanoi:
Hienosti osasit profiloida meikäläisenkin yhden kommentin perusteella.
Ihan samanlaista profilointia, kuin itse vihjasit Jokipakkaa kritisoivien harrastavan.
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 326
Vs: Jyrki Jokipakka

VP sanoi:
El Reino sanoi:
Hienosti osasit profiloida meikäläisenkin yhden kommentin perusteella.
Ihan samanlaista profilointia, kuin itse vihjasit Jokipakkaa kritisoivien harrastavan.

Jokipakasta voi todeta sen, että tämä ei ole missään vaiheessa ollut aivan ikäluokkansa suurimpia nuorisolupauksia, vaan jonkinasteinen late bloomer. Siinä, missä useimpien pakkilupausten ura on tyssännyt Pohjois-Amerikassa kuin seinään, Jyrki on nostanut tasaisesti osakkeitaan. Vastoin odotuksia hän nappasi heti ensimmäisellä kaudellaan Atlantin toisella puolella ison roolin joukkueestaan ja teki kovat pisteet puolustavaksi puolustajaksi Calder Cupin voittaneen joukkueen takalinjoilla.

Häntä ovat kehuneet valmentajat sekä AHL:n että NHL:n puolella. Jere Lehtinenkin puhui jo ennen kauden alkua tämän esittäneen sellaisia otteita, että NHL-näyttöpaikka tulevalla kaudella on odotettavissa kehityksen jatkuessa nykytahdilla. Ikää on vasta pakille vähäiset 23 vuotta ja missään vaiheessa uraa ei ole kuulunut ainuttakaan negatiivista kommenttia tämän asenteesta, vaan pikemminkin päinvastoin. En tiedä, mitä tarkoitetaan tyypillisellä tamperelaislupauksella, mutta Jyrkin kohdalla asenteen arvostelu vaatisi jonkinlaista laajempaa perustelua. Mistä siis tällainen johtopäätös juontaa juurensa?

Jyrki ei ole luistelultaan vatasmaisen sulava, mutta kompensoi tätä ulottuvuudellaan, eikä tämä perusväännöissä mikään lapanen ole, vaikka taklauspelikään ei kuulu vahvuuksiin. Eipä tästä varmaan kukaan ole koskaan odottanutkaan mitään hyökkäyksen dynamoa tai alakerran mörköä, vaan enemmänkin tunnollista peruspakkia.

Kummastuttaa myöskin se salamaa nopeampi kriittisyys nuorta pelaajaa kohtaan, jos tämä tekee virheitä ensimmäisissä NHL-peleissään. Heti ollaan lyömässä epäonnistuneen tapauksen leimaa vasempaan kankkuun. Tuntuu monesti, että taustalla on jonkinlainen perisuomalainen vahingonilo ja pessimismi, eikä mikään muu.
 

VP

Luottopelaaja
Viestejä
5 568
Vs: Jyrki Jokipakka

El Reino sanoi:
En tiedä, mitä tarkoitetaan tyypillisellä tamperelaislupauksella, mutta Jyrkin kohdalla asenteen arvostelu vaatisi jonkinlaista laajempaa perustelua. Mistä siis tällainen johtopäätös juontaa juurensa?
En osaa sanoa, kannattanee kysyä niiltä, jotka tuollaista kirjoittivat. Minä kirjoitin fyysisestä heikkoudesta.
 

M_M

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
663
Vs: Jyrki Jokipakka

http://www.iltalehti.fi/nhl/2015011819040161_nh.shtml
Dallas Starsin suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka oli vireessä kauden 17. NHL-ottelussaan.

Jokipakka napsi syöttöpisteet Dallasin toiseen ja kolmanteen maalin, kun joukkue kukisti Washington Capitalsin 5-4.

Tamperelaispakki sai syöttömerkintöjen lisäksi noteerauksen myös pyttykerholta, joka arvotti 23-vuotiaan ottelun kolmostähdeksi.
 

-teppo-

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
100
Vs: Jyrki Jokipakka

Jokipakalta tosiaan hyvä paluu Dallasiin lyhyen farmivisiitin jälkeen. Nyt tällä kaudella yhteensä 17 peliä isossa liigassa, tehot 0+5 ja +/- 2 plussan puolella. Vastuuta tullee seuraavissakin peleissä sillä Dallasin runkopuolustajista Trevor Daley on loukkaantuneena.

Jokipakasta oli muuten aukeaman kokoinen juttu tämän vuoden ensimmäisessä Urheilusanomissa. Ihan mielenkiintoista tekstiä, jutussa mm. valoitetaan tarkemmin Jokipakan putoamista B-junioreiden ykkösjoukkueesta ja Pekka Kangasalusta kehuu Jyrkin asennetta. Tuosta asenteesta kun täällä oli joskus keskustelua, niin oikeastaan sitä koskevan pätkän voisi laittaa tänne jos juttua ei ole päässyt lukemaan.

Urheilusanomat 1/2015
Tampereella syntynyt ja kasvanut Jokipakka oli syksyllä 2007 kovan paikan edessä. Koko ikänsä Ilvestä edustaneelle puolustajalle sanottiin, ettei B-junioreista löytyisi paikkaa ja kausi sujuisi sarjatasoa alempana B2-nuorten SM-sarjassa.
"Se oli aika tunteikas palaveri", Ilveksen B.nuorten valmennusryhmään tuolloin kuulunut Pekka Kangasalusta muistelee nyt.
"Näimme, että hän osaa pelata, mutta hän oli fyysisesti raakile, edes murrosikä ei ollut alkanut. Kun teimme Hakametsän kakkoshallissa kuntopiiriä, niin se piti keskeyttää, kun Jyrkille piti auttaa painoliivit päälle. Hän olisi ehkä mahtunut pelaamaan meille joitain hajapelejä, mutta se olisi ollut ihan turhaa."

Palaverista ja passituksesta B2-tasolle alkoi nousu, joka on vienyt Jokipakan ensin nuorten maajoukkueeseen, sitten SM-liigaan sekä nuorten MM-kisoihin ja lopulta AHL:n kautta NHL:ään.
B-nuorten edustusjoukkueesta putoaminen avasi Jokipakan silmät. Jääkiekossa ei pärjää, ellei ole valmis tekemään töitä.
"Silloin aloin oikeasti paiskia hommia. Tavoite oli päästä takaisin B-nuorten SM-sarjaan."
"Olen jälkikäteen miettinyt, että se oli valmentajilta erinomainen ratkaisu. Sain pelata B2:ssa niin paljon kuin halusin. Eihän mikään kehitä niin paljon kuin pelaaminen."

Siitä lähti Jokipakan nousu, joka perustuu tamperelaispelaajalille poikkeukselliseen ominaisuuteen: raakaan työntekoon.
Tampere on suomalaisen jääkiekon kehto, mutta ympäri kaupunkia on kymmeniä ellei satoja pelaajia, jotka eivät ole koskaan käyttäneet kokonaan lahjakkuuttaan, koska eivät olleet valmiita tekemään uransa eteen töitä.
Jokipakka oli toista maata.
"Pelkillä lahjoilla pääsee vain tiettyyn pisteeseen asti."
Kangasalusta valmensi Jokipakkaa B- ja A-nuorissa sekä Ilveksen liigajoukkueessa. Hän on niin vakuuttunut entisen pelaajansa asenteesta, että puhuu hänestä nykyisille suojateilleen HIFK:ssa.
"Olen kesästä lähtien käyttänyt Jyrkiä esimerkkinä nuorille puolustajillemme pelaajasta, joka on raivannut työllä tiensä NHL:ään - se edellyttää, että saa kiinni siitä 24/7- asenteesta", HIFK:n liigajoukkueen apuvalmentajana toimiva Kangasalusta kertoo.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 204
Vs: Jyrki Jokipakka

-teppo- sanoi:
Jokipakasta oli muuten aukeaman kokoinen juttu tämän vuoden ensimmäisessä Urheilusanomissa. Ihan mielenkiintoista tekstiä, jutussa mm. valoitetaan tarkemmin Jokipakan putoamista B-junioreiden ykkösjoukkueesta ja Pekka Kangasalusta kehuu Jyrkin asennetta.

Täytyy sen verran korjata,että B2-nuorethan eivät ole mikään B-nuorten kakkosjoukkue vaan ihan oma ikäluokkajoukkueensa (vuoden nuorempia kuin B),mutta lahjakkaimmat juniorit skippaavat yleensä tuon ikäluokan ja siirtyvät suoraan C-junioreista B-junioreihin.(vähintään,on tietysti näitä Barkoveja jotka skippaavat käytännössä B:nkin)
 

Roope75

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
254
Vs: Jyrki Jokipakka

sandelssi 42 sanoi:
teki juuri suomen avausmaalin. Ja oman avausmaalin myös. Jyvä JJ!!

Vähän pelaa yli tilanteita. Toivottavasti saa, samoin kuin koko joukkue, hommaa haltuun.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 004
Vs: Jyrki Jokipakka

Näkee kyllä selkeästi, että kokemusta puuttuu. Hyviä avauksia silti, mutta tuo Mäntylä ei taida olla kyllä mikään ihannepakkipari, riskialtis mies! Hyökkäys on valitettavan tehotonta, mutta sehän ei ole mitenkään ihmeellistä!
 

Pro

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
489
Vs: Jyrki Jokipakka

Päin helvettiähän se meni. Brooksin sanoin tyypillinen tamperelaisjunioriri. Muotti!
 

vilperi

Luottopelaaja
Viestejä
1 162
Vs: Jyrki Jokipakka

MTV3:n urheilu kertoo Jokipakan jatkavan Dallasissa seuraavat kaksi kautta.
 

vivalavili

Luottopelaaja
Viestejä
1 374
Vs: Jyrki Jokipakka

:-*
vilperi sanoi:
MTV3:n urheilu kertoo Jokipakan jatkavan Dallasissa seuraavat kaksi kautta.
Kyseessä on mitä ilmeisemmin yksisuuntainen sopimus, joten JJn paikka änärirosterissa alkaa olla sinetöity. Ainakaan AHLssä JJn ei tarvitse enää hiihdellä. Näin sitä Ilves on jälleen onnistunut kasvattamaan yhden vakikokoonpanon änäripelaajan, edellisestä onkin kulunut jo hieman aikaa..
 

El Reino

Tähtipelaaja
Viestejä
10 326
Vs: Jyrki Jokipakka

Asylum sanoi:

Ihan odotettu ratkaisu, koska Starsilla on yhden suunnan sopimuksella iso nippu pakkeja. Kilpailu tulee olemaan kovaa, kun jääajasta kamppailevat AHL:n puolella kauden aloittavien Lindellin ja Hongan lisäksi Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Nemeth, Benn ja Oleksiak.

Ei siis JJ Pakankaan paikka aloituskuusikossa ole mitenkään kirkossa kuulutettu.
 

jorkkila

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
707
Vs: Jyrki Jokipakka

Tosin harkkapeleissa ja harjotuksissa JJpakka on ollut osana top6:sta (Goligoski, Demers, Klingberg, Oduya, Benn, JJpakka). Hieman yllättäen Nemeth ollut kuusikon ulkopuolella vaikka pelaisi hyvää fyysistä puolustuspeliä jota Stars kaipaa. Mutta vielä on kauden alkuun aikaa.
 

Mulder

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
104
Vs: Jyrki Jokipakka

Jokipakka teki juuri NHL-uransa ensimmäisen maalin. Siniviivan tuntumasta lähtenyttä lämäriä sai kunnian olla vastaanottamassa Tuukka Rask.

Jyrki oli samalla järjestyksessään 125. NHL-kaukaloissa maalannut suomalaispelaaja.
 

IlvesSince92

Guest
Vs: Jyrki Jokipakka

Kyllähän tuo Jykä näyttää vakinnattuneen paikkansa Dallasin pelaavassa kokoonpanossa, niinku arvasin jo viime kauden lopulla.Lindy Ruff selvästikin luottaa häneen.
 
Ylös