Jouko Myrrä - Ilveksen päävalmentaja 2019-2022

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 202
Itselläni olisi vain yksi kysymys Myrrälle.
Miksi Nyman on kokoonpanossa jos ei saa sekuntiakaan ylivoima aikaa.

Ei voi tulla muuhun tulokseen kuin että Myrrä näkee nämä CHL-ottelut edelleen jonain harjoituspeleinä ja kun ei aio Nymanille antaa liigakaudella juuri pelivuoroja niin ajattelee että parempi hieroa kuntoon ylivoimaa näissä reenipeleissä normijätkillä, kun Nyman vetää kuitenkin KooVeessa.

Ei voi muuten ymmärtää miksei edes toiseen tai kolmanteen ylivoimaan voinut Nymania koittaa kun selvää oli, että Berraa ei millään ronkuilla ohiteta. Vähän sama oli kun siinä kolmoserän ylivoimassa 5-6 minskaa ennen loppua vaihdettiin normaalisti kakkosyv jäälle puolivälissä, vaikka tilanne oli se, että oli pakko tehdä maali ja ykkönen oli hyvin minuutin myllyttänyt. (ei siinä, kerrankin kakkos yv:kin sillä kertaa pyöritti hyvin)

Rohkeampi valkku olisi ottanut siinä minuutti ennen jäähyn loppumista aikalisän, maalivahdin pois ja Nymanin kuudenneksi pelaajaksi. Minun mielestäni ei ollut enää mitään menetettävää kun selvää oli ettei Ilves tasakentällisin viimeisellä vitosella kahta maalia tee, kun ei sitä ennen 55 minskassa yhtään. 6-4 ykkösyv + Nyman-yhdistelmällä se kavennus olisi ollut paljon todennäköisempi kuin 5-4 kakkosyv:llä.
 
Viimeksi muokattu:

Ipan pakki

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
249
Edelleen Ilveksen matseja katsellessa sitä vain odottaa hetkeä että Ilveksen pakit törmäävät toisiinsa vastustajan maalin takana ja vihu tekee siitä ratkaisevan voittomaalin. Vuosi toisensa perään.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 717
Kyllä tämä nyt vähän liian tutulla kaavalla meni, ensimmäiseen erään tullaan ihan hyvin, kunnes tuli tuollainen oho-maali, jonka jälkeen vastustaja vie enemmän tai vähemmän peliä. Toinen erä katseltiin ja sitten kolmanteen erään löydettiin ne työrukkaset ja luotiinkin ihan riittävä määrä paikkoja tasoittaa peli. Valitettavasti vaan, vaikka vauhdissa ihan hyvin pärjättiin, kyllä se kamppailupelaaminen Gotheroniin verrattuna oli vain varsin heikkoa. Liian monta kertaa lyötiin pitkää päätyyn ja ei saatu edes paineen poikasta vaan sveitsin pakki heitti varjostajan pois ja purki tilanteen. Kyllä siellä pelata osataan ja jonkinlainen pelitapakin on, mutta se vain pitäisi saada eheämmäksi. Nyt se kestää n. 20 minuuttia kun pitäisi saada se pelin hallinta n. 40-45 minuutin kuosiin.

Tällä hetkellä koko joukkue tuntuu kärsivän kroonisesta maalinteon tukkoisuudesta, ja se on valitettavasti vain sellainen asia että se aukeaa pelkästään onnistumisilla. Ja jotta onnistumisia tulee, on vain jaksettava tehdä töitä ja elää sitä arkea, siihen ei ole poppakonsteja.

Mutta jos tässä nyt lähdettäisiin valmentajaa vaihtamaan, uskoisin että oltaisiin marraskuussa aivan samojen ongelmien kanssa painimassa ja aika loppuisi kesken pelitavan sisäänajamiseen. Pahalta tuntuu tietysti ja harmittaa, mutta jos tässä nyt jokaisen hävityn pelin jälkeen valmentaja laitettaisiin pihalle niin loppuisi suomesta valkut hyvin nopeasti.
 

pleksi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
211
Aika samoilla spekseillä alkaa tämä, kuin viime kausi. Sekä joukkueella, että tällä palstalla. Viime kaudella tuli ronssia. Saa nähdä meneekö tällä kaudella paremmin vai huonommin.
 

Tonze

Rivipelaaja
Viestejä
80
On ihan uskomatonta, että Myrrä aloittaa ties kuinka monennen kautensa putkeen päävalmentajana Ilveksessä ja edelleenkin kaikki näyttää siltä ettei pelitapaa ole ollenkaan. Miten se voi olla edes mahdollista, että mies ei kehity tai opi yhtään. Joka pelin jälkeen saa ihastella vastustajaa ja miettiä miten voi olla, että siellä osataan homma noin selkärangasta jo nyt, oli sitten kyse erikoistilanne tai mistä vaan tilanteesta.

Nimenomaan näin. Esimerkiks lähdöt omasta päästä, näyttää siltä, että kukaan ei tiiä mitä pitäs tehä ja missä olla. Ja jos vaikka katotaan ylivoimaaki, ni onhan toi järkyttävää räpellystä. En tiiä kuka siitä vastaa jne, mutta jotai tarttis tehrä. Jos mennään ajassa taaksepäin -20 syksyyn kun meillä oli ”maaginen” ylivoima. Se ei ollu millään tavalla maagista. Ensin sekoiltiin porukalla 1.50 ja sitte Are omalla henkilökohtasella taidolla kävi aina räppäämässä maalin. Toi ylivoima on edelleen 2-vuotta myöhemmin samallaista sekoilua, sillä erotuksella et nyt ei oo Area joka tekis ne maalit ja kaunistelis tilastoja. Ei näin sais sanoo, mut kyllä mää vähä pidän salaa sormia ristissä, että tää syksy olis ihan katastrofi ja Jokke sais lähteä. Tai ainakaan mitään jatkoa ei kirjoteta missään hetken huumassa. Hyvä jätkä ei siinä, mut se nyt ei vaan riitä, jos ja kun on Mestaruus tavotteena.
 

oowee

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
608
Nimenomaan näin. Esimerkiks lähdöt omasta päästä, näyttää siltä, että kukaan ei tiiä mitä pitäs tehä ja missä olla.

Etäisyydet on ihan pielessä. Joko ollaan niin liki toisiaan, että voidaan vaihtaa ylävitoset kentällä tai sitten kolme hyökkääjää on keskiviivalla ja pakit katsoo mihin helvettiin tässä pitäisi syöttää. Ja sitten sieltä tuleekin yksi tai kaksi karvaajaa päälle ja vituiksi meni.
 

S_Kuusisto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
536
Eli Myrrä peluutti väärin paskaa Haapalaa Nymanin paikalla?
Myrrä(n valmennus) päätti, että lähdetään peliin yhdellä yv-koostumuksella, ja laitetaan kaikki kiekosta elävät pelaajat siihen. Jos ykkösyv ei maalia saa, luovutetaan kiekko vastustajalle koska kakkosyv:ssä ei liigatason yv-peliin kykeneviä pyörittäjiä ole.

Ymmärtäisin "kaikki munat yhteen koriin" -ajattelun, jos meillä olisi luonnostaa täydellinen yv-koostumus (kuten naapurilla Lehterä-Kemiläinen-Ojamäki-Savinainen). Mutta meillä ei ole, vaan meillä on monta pelaajaa jotka on yv:llä parhaimmillaan pitäessään kiekkoa: Haapala, Kontiola, Suomi. Jopa Mäntykivi, Sebök. Miksi ihmeessä laittaa näistä kolme parasta samaan kenttään? Kontiola-Suomi kaksikko ei toiminut koko viime kaudella kertaakaan, miksi se nyt toimisi?

Meillä on tasan yksi kaveri, joka osaa laukoa suoraan syötöstä: Jani Nyman. Sama jätkä teki harjoituskaudella kaikki meidän yv-maalit. Miten tätä ei edes yritetä hyödyntää syyskauden tärkeimmissä peleissä?
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 202
Vaade on nääs täällä aika kova tulos tai zambonin alunen kutsuu….tässä tahdotaan kannua….

Ilveksen tavoite on tapella tosissaan Suomen mestaruudesta ja Euroopan mestaruudesta. Euroopan valloitus on nyt yhtä pistemenetystä vaille nolosti ohi jo alkusarjassa, niin kyllä tässä nyt voi jo vähän kysellä, että "haloo, mikä homma"? Ainakin Fribourgia vastaan peleissä valmennus olisi voinut tehdä muitakin ratkaisuja ottelun avainhetkillä kuin teki ja ne tehdyt (tekemättä jätetyt) valinnat eivät ainakaan tuoneet hedelmää.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 717
Ei näin sais sanoo, mut kyllä mää vähä pidän salaa sormia ristissä, että tää syksy olis ihan katastrofi ja Jokke sais lähteä. Tai ainakaan mitään jatkoa ei kirjoteta missään hetken huumassa. Hyvä jätkä ei siinä, mut se nyt ei vaan riitä, jos ja kun on Mestaruus tavotteena.

Samalla jos toivot Jokelle pahaa, toivot sitä myös Ilvekselle. Eikö sen sijaan kannattaisi toivoa että Jokke saa homman hoitoonsa ja se peli alkaa taas luistaa niin siitä hyötyisi Jokke mutta ennen kaikkea Ilves? Vai onko se katkeruus Jokkea kohtaan (mitä on vaikea ymmärtää, on tässä seurassa surkeampiakin valmentajia nähty) niin suuri että menköön Ilves siinä samalla kunhan Myrrä saa potkut? Ei kai valmentajan pitäisi koskaan seuraa suurempi olla, hyvässä eikä pahassa?

Entä oletko sitä miettinyt että se valmentajan vaihto ei välttämättä muuta mitään ainakaan parempaan suuntaan? Entä jos se uusi kaveri ei saa pelaajien luottamusta eikä saa pelaajiin valettua pelitapaa mutta ennen kaikkea sitä aitoa uskoa voittamiseen mitä viime keväänä oli näkyvissä. Onko sekin parempi vaihtoehto kuin Myrrän jatko? Mutta jos noin iso asia saada Jokke pihalle on että pitää Ilveksellekin pahaa toivoa, niin kysyn että kuka se sitten olisi se kaveri joka takuuvarmasti tuo Ilvekselle mestaruuden tai vähintään vie finaaliin?

Vaikka se varmasti sen hetkistä pahaa oloa vähän helpottaa oksentaa sitä turhautumista valmentajaa kohtaan, niin valmentajan vaihto ei ole mikään helppo tai nopea ratkaisu. Viime kaudella oli vaikeeta, mutta kun luotettiin niin lopulta se homman aukeaminen oli siitä Eemeli Suomen soolosuorituksesta kiinni ja sen jälkeen tahti oli huimaavaa kunnes keväällä tuli erinäisiä ongelmia. Mutta nyt pitää keskittyä siihen että saadaan se peli voittavaan kuosiin.

PS. täällä kun kommentteja lukee niin 18-vuotias Jani Nyman on joku Brett Hullin tai A. Ovetchkinin tasoinen maalintekijä jota ihan vittuillakseen pantataan penkillä. Kyllä se Nyman vielä mahdollisuutensa saa, mutta jotain rajaa nyt noihin puheisiin muutenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Yohan

Luottopelaaja
Viestejä
1 514
Todella paljon kyllä itsekin ihmettelen, miksi Nymania ei laitettu ylivoimalle Konnan syötöistä naulailemaan. Itse olisin jatkanut jo aloitettua kahden tasaisemman ylivoiman taktiikkaa ja laittanut Nymanin Konnan ketjuun.

Muuten isossa kuvassa en ole vielä erityisen huolissani. Vastus oli äärimmäisen rutinoitunut, kamppailuvalmis ja terävä. Ei vaan Ipa ollut ilmeisesti vielä valmis näihin peleihin, mutta tästä saadaan kokemusta ja nälkää tuleviin koitoksiin ja ensi kaudella tiedetään jo paremmin, mitä nämä vaatii. Tietty vielä mahdollisuus on, mutta ainakin tämä Fribourg on toistaiseksi vielä liian kova ja rutinoitunut.

Pelitavasta nyt ei viitsi tässä kohtaa tosissaan ruveta edes vaivautua kirjoittamaan. Ihan hyvin se parhaimmillaan viime kaudella kuitenkin toimi, kun se saatiin rullaamaan. Liigassa vaade helpottaa sitten monelta osin verrattuna näihin rutinoituneisiin kamppailujoukkueisiin.

Materiaali huutaisi kipeästi maalintekijää/-jöitä. Näiden pelien perusteella Odenin maalinteko- ja laukaisutaito ei ole juurikaan mennyt eteenpäin, eikä Räty ole saanut montaakaan peliä edistävää asiaa tehtyä kiekollisena, maaleista puhumattakaan. Mutta katsotaan nyt vielä vähän aikaa, kuten sanottua, Liigassa vaade - etenkin kamppailupelissä - kevenee suurinta osaa joukkueista vastaan ja varmasti sota-alueille päästään helpommin ja esim. nämä Oden ja Räty saavat enemmän tilaa ja paikkoja.
 

Tonze

Rivipelaaja
Viestejä
80
Samalla jos toivot Jokelle pahaa, toivot sitä myös Ilvekselle. Eikö sen sijaan kannattaisi toivoa että Jokke saa homman hoitoonsa ja se peli alkaa taas luistaa niin siitä hyötyisi Jokke mutta ennen kaikkea Ilves? Vai onko se katkeruus Jokkea kohtaan (mitä on vaikea ymmärtää, on tässä seurassa surkeampiakin valmentajia nähty) niin suuri että menköön Ilves siinä samalla kunhan Myrrä saa potkut? Ei kai valmentajan pitäisi koskaan seuraa suurempi olla, hyvässä eikä pahassa?

Entä oletko sitä miettinyt että se valmentajan vaihto ei välttämättä muuta mitään ainakaan parempaan suuntaan? Entä jos se uusi kaveri ei saa pelaajien luottamusta eikä saa pelaajiin valettua pelitapaa mutta ennen kaikkea sitä aitoa uskoa voittamiseen mitä viime keväänä oli näkyvissä. Onko sekin parempi vaihtoehto kuin Myrrän jatko? Mutta jos noin iso asia saada Jokke pihalle on että pitää Ilveksellekin pahaa toivoa, niin kysyn että kuka se sitten olisi se kaveri joka takuuvarmasti tuo Ilvekselle mestaruuden tai vähintään vie finaaliin?

Vaikka se varmasti sen hetkistä pahaa oloa vähän helpottaa oksentaa sitä turhautumista valmentajaa kohtaan, niin valmentajan vaihto ei ole mikään helppo tai nopea ratkaisu. Viime kaudella oli vaikeeta, mutta kun luotettiin niin lopulta se homman aukeaminen oli siitä Eemeli Suomen soolosuorituksesta kiinni ja sen jälkeen tahti oli huimaavaa kunnes keväällä tuli erinäisiä ongelmia. Mutta nyt pitää keskittyä siihen että saadaan se peli voittavaan kuosiin.

Oli ehkä vähän liian kärjistäen sanottu meikäläiseltä ✋. Lähinnä tarkotin vaan sitä, että kunhan nyt ei mikään unelma syksy olisi ja oltas marraskuun alussa siinä pisteessä, että tehdään Jokelle 2 vuoden jatko. Ja ei tietenkään päävalmentaja ole seuraa isompi. Fakta on vaan se, että taktisella puolella ollaan perässä muita kärkijoukkueita Myrrän johdolla. Toki voihan olla, et kesällä on pelikirjaan tarttunu paljonki jotain uutta ja ihmeellistä, mutta vielä siitä ei ole ainakaan mitään viitteitä. Onhan tota viihdyttävää kattoa parhaimmillaan. Mutta turhan usein peli menee ihan täysin päättömäks puskemiseks. Tottakai mä toivon meiän rakkaalle Ilvekselle ja Jokelle pelkkää hyvää ja annan katsomossa kaikkeni tälle seuralle oman ääneni muodossa, niinkun tänäänkin.
 

The Contortionist

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
500
Onhan tämä nyt aivan saatanan kummelia että nostetaan Nyman kokoonpanoon ja kaikki tietää pojan vahvuudet mutta silti nämä Rädyt ja kumppanit joilla on Myrrän mielestä ollut viime viikolla niin hyvää tekemistä arkena siellä sohlaavat ylivoimasta toiseen ja Nyman syö tuppia.

YV % CHL:ssä on n. 9%, tehdyt maalit yksi ja omiin yksi alivoimalla.
 

-sk-

Luottopelaaja
Viestejä
1 451
PS. täällä kun kommentteja lukee niin 18-vuotias Jani Nyman on joku Brett Hullin tai A. Ovetchkinin tasoinen maalintekijä jota ihan vittuillakseen pantataan penkillä. Kyllä se Nyman vielä mahdollisuutensa saa, mutta jotain rajaa nyt noihin puheisiin muutenkin.

Ei ole kyseisten herrojen tasoinen maalintekijä (ainakaan vielä), mutta aivan varmasti on ominaisuuksiltaan lahjakkain maalintekijä jota Ilveksen junioreista on tullut pitkään aikaan. On myös harjoituspeleissä onnistunut ylivoimalla, ja taisi viimeksi junnujen pelissä nakutella neljä maalia.

Tätä taustaa vasten on vaikea käsittää miksei Nymania edes kokeiltu ylivoimalla. Edes siinä toisessa jossa esimerkiksi Räty ja Mäntykivi olivat aivan yössä jokaisen ylivoimasekuntinsa. Vaikka tulos olisi ollut ihan onneton, silti olisin halunnut nähdä sen viestin että Nyman saa mahdollisuuden ylivoimalla. Tärkeitä juttuja nuoren pelaajan itseluottamuksen ja kehityksen kannalta.
 

Teme-74

Luottopelaaja
Viestejä
4 386
Ymmärtäisin "kaikki munat yhteen koriin" -ajattelun, jos meillä olisi luonnostaa täydellinen yv-koostumus (kuten naapurilla Lehterä-Kemiläinen-Ojamäki-Savinainen). Mutta meillä ei ole, vaan meillä on monta pelaajaa jotka on yv:llä parhaimmillaan pitäessään kiekkoa: Haapala, Kontiola, Suomi. Jopa Mäntykivi, Sebök. Miksi ihmeessä laittaa näistä kolme parasta samaan kenttään? Kontiola-Suomi kaksikko ei toiminut koko viime kaudella kertaakaan, miksi se nyt toimisi?

Meillä on tasan yksi kaveri, joka osaa laukoa suoraan syötöstä: Jani Nyman. Sama jätkä teki harjoituskaudella kaikki meidän yv-maalit. Miten tätä ei edes yritetä hyödyntää syyskauden tärkeimmissä peleissä?
Täs yv koostumus asiassa ollaan ihan ytimessä. Voi jopa heittää kysymyksen, että onko Ilveksen tän hetken pelaajilla ominaisuudet sellaset että niistä saa erinomaisen yv ketjun kasattua ?
Kyllä niistä "ihan hyvä" pitäisi saada, mutta naapurilla tuntuu olevan erinomainen joka kausi.

Valmennukselle voi mm, Nymanin kohdalla kysyä että yritetäänkö, tai halutaanko pelaajia peluuttaa niin, että ne henkilökohtaiset vahvuudet saadaan parhaiten irti (?):

Ei kyse tietenkään ole siitä, etteikö näillä pelaajilla voi saada nähtyä parempaa pelaamista, mutta harjottelukausi on ohi eikä nämä CHL pelit mitään turistina olemista pitäisi olla.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 347
CHL on mahdollistanut sen, että Myrrälle voidaan vaatia potkuja ennenkuin Liiga kausi on edes alkanut.
Eli kyllähän tämä CHL nyt tuo mukavan mausteen tähän kauteen. Ilman CHL:ää oltais jouduttu odottaan vielä sellainen pari viikkoa ennekuin oltais niitä potkuja vaadittu.
 
Ylös