Jääkiekon MM 2019 | Bratislava & Košice

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 605
Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät vajaan kolmen viikon päästä Slovakiassa. Avausottelut pelataan perjantaina 10. toukokuuta ja maailmanmestari ratkeaa sunnuntaina 26. toukokuuta. Suomen urakka starttaa heti avauspäivänä ottelulla Kanadaa vastaan. Slovakiassa taisteltiin maailmanmestaruudesta edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten ja tuolloin kisat päättyivät suomalaisittain varsin iloisesti. Uutta verta kisoihin saadaan Iso-Britannian muodossa, joka pelasi MM-kisoissa viimeksi vuonna 1994.

Lohko A (Košice):

Iso-Britannia
Kanada
Ranska
Saksa
Slovakia
Suomi
Tanska
Yhdysvallat

Lohko B (Bratislava):

Italia
Itävalta
Latvia
Norja
Ruotsi
Sveitsi
Tshekki
Venäjä

Otteluohjelma: IIHF - Schedule and Results 2019 IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP

Muutamia ihan kelvollisia pelureita nähdään Slovakiassa. Venäjän joukkueessa nähdään mm. Yevgeni Malkin sekä NHL:n pistepörssin voittanut Nikita Kucherov. Ruotsia puolestaan edustaa hienon debyyttikauden NHL:ssa pelannut Elias Pettersson ja maalia vartioi itse Henrik Lundqvist. Yhdysvaltoja puolestaan johdattaa viime vuoden tavoin Patrick Kane, joka voitti viime keväänä MM-kisojen pistepörssin.

Suomen nykyinen leiriryhmä:

Maalivahdit


Kevin Lankinen
Eetu Laurikainen
Jussi Olkinuora

Puolustajat

Teemu Eronen
Henri Jokiharju
Oliwer Kaski
Miika Koivisto
Mikko Lehtonen
Otto Leskinen
Petteri Lindbohm
Jarkko Parikka
Tony Sund
Juuso Vainio

Hyökkääjät

Marko Anttila
Arttu Ilomäki
Kaapo Kakko
Joel Kiviranta
Kristian Kuusela
Juho Lammikko
Eetu Luostarinen
Sakari Manninen
Joonas Nättinen
Niko Ojamäki
Harri Pesonen
Toni Rajala
Arttu Ruotsalainen
Jere Sallinen
Veli-Matti Savinainen
Eemeli Suomi
Juhani Tyrväinen

Listataan vielä erikseen Suomen ottelut sekä pudotuspelit.

PE 10.5. / Suomi - Kanada, klo 17:15
LA 11.5. / Slovakia - Suomi, klo 21:15
MA 13.5. / Yhdysvallat - Suomi, klo 17:15
TO 16.5. / Suomi - Tanska, klo 21:15
PE 17.5. / Suomi - Iso-Britannia, klo 21:15
SU 19.5. / Ranska - Suomi, klo 21:15
TI 21.5. / Suomi - Saksa, klo 13:15

TO 23.5. / Puolivälierät, klo 17:15 & 21:15
LA 25.5. / Välierät, klo 16:15 & 20:15
SU 26.5. / Mitaliottelut, klo 16:45 & 21:15
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 378
Suomi on 4-5 alkusarjassa. Ei hirveästi luottoa ole. Pitää vaan toivoa, että viina ja naiset kiinnostaa enemmän p-amerikkalaisia, kuin pelata kullasta. Mites on jos Carolina tippuu, niin onko Aho ja Teräväinen saatavilla, vai onko niilläkin syynä raskas kausi ja sopimukset katkolla?
 

Raipe - The Great One

Tähtipelaaja
Viestejä
11 470
Suomi on 4-5 alkusarjassa. Ei hirveästi luottoa ole. Pitää vaan toivoa, että viina ja naiset kiinnostaa enemmän p-amerikkalaisia, kuin pelata kullasta. Mites on jos Carolina tippuu, niin onko Aho ja Teräväinen saatavilla, vai onko niilläkin syynä raskas kausi ja sopimukset katkolla?
Aholla sopimus katkolla mutta Teuvolla ei pitäisi olla mitään muuta kuin ”raskas kausi”.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 103
Taitaa olla turha odotella mitään tähtiä änäristä. Aika monella pelurilla on kaiken näköistä "vaivaa" ja muuta hässäkkää... jotenkin näkee, että Suomi paita ei vaan enään kiinnosta kaikkia.

Huono suunta, vaikka J. Jalonen on ruorissa. Kuka ärähtää?
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 605
Venäjä marssittaa Slovakiassa jäälle ihan kohtalaisen porukan. Tuoreimpina niminä joukkueeseen ovat liittyneet Washingtonin kolmikko - Ovechkin, Kuznetsov ja Orlov. Vahvin haastaja tuolle nipulle taitaa tulla länsinaapurista, joka niin ikään kasailee hyvää joukkuetta.

Myös jenkit ovat vahvalla joukkueella liikenteessä, mutta suuri kysymysmerkki löytyy tolppien välistä. Kanadan viimeisimmät lisäykset joukkueeseen puolestaan ovat hyökkääjät John Tavares ja Mark Stone sekä maalivahti Matt Murray.

Melko hyviä pelimiehiä MM-jäillä tänä vuonna nähdään.
 

sämpylä

Luottopelaaja
Viestejä
5 157
Taitaa olla turha odotella mitään tähtiä änäristä. Aika monella pelurilla on kaiken näköistä "vaivaa" ja muuta hässäkkää... jotenkin näkee, että Suomi paita ei vaan enään kiinnosta kaikkia.

Huono suunta, vaikka J. Jalonen on ruorissa. Kuka ärähtää?
Del Monte mies vois vähä poikia valistaa Suomipaidasta.
 

Tero

Farmipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
5 626
Mielenkiintoa riittää, vaikkei Leijonat lähtökohtaisesti kovimmalla kokoonpanollaan olekaan liikkeellä. Vaikka Venäjä, Ruotsi ja USA pääsee röyhistelemäänkin NHL-äijillään, ottelut on kuitenkin pelattava.

Alkusarja taitaa olla taas pakkopullaa, IIHF:n kassa kai tykkää että mukana on Iso-Britannian kaltaisia "mestarikandidaatteja", mutta omasta mielestä tällä vain venytetään suotta tapahtumaa ja olisin tyytyväinen vaikka kahdeksan joukkueen kisoihinkin.

Seurataan totta kai, syksyyn on paljon aikaa. Viisiä edellisiä jääkiekon MM-kisoja on muuten jännätty guruillen...
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 416
Ei Suomen osalta ainakaan ole mitenkään selvää sijoittuminen alkulohkossa neljän sakkiin.
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 324
Saa nähdä, tuleeko otettua ollenkaan C Morea kisojan ajaksi, kun Ilves-edustuskin tulee rajoittumaan korkeintaan vain Ruotsalaiseen (ja kun Leijonien pelit näkee kumminkin MTV:ltä). No, Parikkaa en kisoihin odottanutkaan, eikä tosin Suomikaan tainnut mitään hirveän kummoisia näyttöjä antaa näissä harjoituspeleissä. Mutta kun NHL:stä ja KHL:stä on tulossa niin vähän vahvistuksia Suomelle, niin olisi Suomellakin voinut olla saumansa kisoihin. Ja kun änäristä on tulossa niin vähäiset vahvistukset Suomelle, niin ei siksikään hirveästi innosta kisat, vaikka toki siellä monelle muulle maalle on tulossa isot määrät huippunimiä, joten voi tulla ihan laadukkaita pelejä huippumaiden kesken. Että voishan ainakin niitä änärin huippupelaajia vilisevien maiden pelejä olla kiva kattoakin C Morelta, ja on se tässä jo vuosia ollut aina kivana perinteenä kattoa keväisin C Morelta muidenkin, kuin Suomen pelejä. Vaikka vähintään Suomen pelit aina MM-kisoista tulee katottua, niin ei ne enää vuosiin ole hirveästi innostaneet siinä mielessä, että ei Suomen maaleja tule tuuletettua, kuin korkeintaan oikeasti merkityksellisissä peleissä, ehkä vasta finaaleissa, silloin harvoin, kun sinne asti päästään. Toisin kuin Ilveksen maaleja tulee tuuletettua aina jokaisessa runkosarjapelissäkin. Olishan se lisännyt kiinnostusta kisoihin, jos siellä olisi muitakin Ilveksestä, kuin Ruotsalainen.

Asiantuntijat ja sisäpiiriläiset tarjoilevat nykyään selitystä, että sen takia moni suomalainen ei tule nykyään enää MM-kisoihin änäristä, koska sopimusneuvottelut tai koska he pelkäävät, että jos Suomi epäonnistuu kisoissa, niin he tulevat Suomessa median ja koko kansan haukutuiksi. Jos jälkimmäinen on syy joillakin, niin miten kestävät painetta NHL:ssä, jos jo MM-kisoistakin tulee niin kovasti painetta? Muutenkin on puhuttu viime vuosina, että nämä nykyajan suomalaiset nuoret huippupelaajat ovat henkisesti vahvempia (esimerkiksi itseluottamuksen suhteen ja esimerkiksi tappioasemassa), mutta eivätkö sitten sen suhteen olekaan, että eivät kestä epäonnistumisen painetta, jos Suomi floppaa kisoissa? Jotenkin tuntuu, että Ristolaisen esimerkin myötä on tullut helpommaksi monilta muiltakin suomalaisilta huippupelaajilta kieltäytyä kisoista. Onkohan se Ristolainen edelleen katkera, kun ei silloin joitain vuosia sitten päässyt MM-leirityksen jälkeen kisoihin, ja siksi vittuillakseen kieltäytyy vuodesta toiseen MM-kisoista. Jos se on oikeasti syy, niin ei voi sanoa muuta, kuin että kyllä on pikkumaista. Toivottavasti Suomella on vielä joskus sen verran kova pelaajamateriaali puolustajissa NHL:ssä, että voidaan olla ottamatta Ristolaista tuleviin olympialaisiin tai World Cupiin, vaikka silloin Ristolaisella olisikin halukkuutta edustaa Leijonia.

Eihän siinä mitään, jos se maajoukkueen edustaminen ei joitakin kiinnosta, niin ei se sitten kiinnosta. Minkäpä sille sitten mahtaa, jos se oman maan edustaminen ei kerta kiinnosta. Mutta voisi sen suoraselkäisesti myöntää, eikä keksiä tekosyitä tai liioitella niitä syitänsä kieltäytyä kisoista. Luulisi noita kisoista kieltäytyjiä (jotka eivät oikeasti ole loukkaantuneita) hävettävän luimistella hiljaa asiaa kommentoimatta jossain "piilossa" välttelemässä kisoja samalla, kun muille maille lappaa kisoihin huippunimiä. Tokihan muutamilla muilla mailla on enemmän, mistä valitakin niitä NHL-nimiä kisoihin, joten se kestää kieltäytymisiäkin paremmin. Mutta totuus on kuitenkin, että suuren yleisön silmissä siinä leimaantuu koko porukka kisojen välttelijäksi (kun niin moni kieltäytyy kisoista), vaikka osalla olisikin perustellut syyt jättää kisat väliin - varsinkin kun kaikki näkee muiden huippumaiden kisojen änäristä tulevat huippuvahvistukset.
 
Viimeksi muokattu:

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 324
Niin hyvää joukkuetta ei olekaan, mihin Ristolainen ei mahtuisi.

Voi olla, mutta toivotaan, että nuoren Ristolaisen uran aikana vielä joskus olisi sellainen tilanne. Olisi hyvä näpäytys ylimielisen Ristolaisen kuulla "kiitos ei", kun se "ei" tuntuu olevan niin helppoa Ristolaisenkin sanoa aina MM-kisojen suhteen. Olisi hyvä, jos Suomella olisi niin paljon valinnanvaraa hyvistä NHL-pelaajista, että joitakin näitä vuodesta toiseen MM-kisoista kieltäytyjiä voitaisiin "rangaista" sillä, että ei otettaisi niitä olympialaisiin, eikä World Cupiin, kun ei kerta MM-kisatkaan tunnu kiinnostavan.
 

Brooks

Luottopelaaja
Viestejä
7 022
Huono suunta, vaikka J. Jalonen on ruorissa. Kuka ärähtää?

Jukka Jalonen ei ole koskaan nauttinut NHL-pelaajien täyttä luottamusta.

Monet varmaankin odottavat seuraavan päävalmentajan olevan Manner tai Pennanen, mutta veikkaanpa, että Kummola tekee itselleen tyypillisen äkkinäisen ratkaisun ja pestaa Sami Kapasen siinä toivossa, että tämän auktoriteetti riittäisi "NHL-tähdille."
 

bruttokansantuote

Luottopelaaja
Viestejä
1 324
Saa nähdä, tuleeko otettua ollenkaan C Morea kisojan ajaksi, kun Ilves-edustuskin tulee rajoittumaan korkeintaan vain Ruotsalaiseen (ja kun Leijonien pelit näkee kumminkin MTV:ltä).

Nonni, sinne meni sitten viimeinenkin mielenkiinto tuohon kisajoukkueeseen, kun ei päässyt Ruotsalainenkaan kisoihin. En näitä viime aikojen Leijonien harjoituspelejä/EHT-pelejä kovin suurella innolla katsonut, enemmänkin kuuntelin, mutta jäi kuva, ettei Ruotsalainen siellä ainakaan viime aikoina tainnut hirveästi erottautua, vai? Ei ainakaan tainnut pisteitä paljoa kerätä. Ajattelin kuitenkin mahdollisuudet olevan hyvät kisapaikkaan, kun pääsi näin pitkälle, eikä sentterikilpailijoita hirveästi tuntunut kerääntyvän.

No on siellä sentään Rajala ja Anttila, tosin Anttilasta hohto kadonnut, kun on niin Jokerilaistunut, että hyvä, että edes muistaa, että on joskus pelannut Ilveksessä.

Mutta millähän helvetin näytöillä Kuusela pääsi kisoihin? Näistä Leijona-peleistä, mitä Kuusela pelasi Tapparan Liiga-kauden päätyttyä, jäi kyllä sellainen kuva, että aika lailla hiihteli, eikä näkynyt pahemmin, varsinkaan pistetilastoissa. Oliko tämä nyt jonkinmoinen palkintomatka Kuuselalle pitkästä urasta, ja kun muistelen, että aiemmin ainakin kerran jätettiin viimeisten joukossa pois MM-kisajoukkueesta.
 
Viimeksi muokattu:

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 378
Jep. No onneksi kisat loppuu Suomen osalta alkusarjaan. Vaikka Suomi vuimeset pelit on pelannu tulokselliswsti suht hyvin, niin kylmää tulee olemaan kyyti. Saadaan taas ihmetellä että miksi kävi näin.
 

Tupsukorva35

Tähtipelaaja
Viestejä
14 605
Ylihuomenna sitten käynnistyy Slovakiassa nämä karkelot.

Suomen osalta kisat starttaavat siis perjantaina Kanadaa vastaan. Moni odottaa, että vaahteralehtipaidat latovat selkeät lukemat tauluun. Mahdollista toki sekin, mutta itse pidän Suomen voittomahdollisuuksia hyvinä. Kanada kohdataan melkeinpä parhaassa mahdollisessa vaiheessa, eli heti alkuun.

Suomi on pelannut lähes samalla joukkueella pari viikkoa ja saanut hiottua kuvioita kuntoon, kun taas Kanadalle peli on toinen yhdessä, joten hakemista on. Eilen kohtasivat ainoassa valmistavassa ottelussaan Itävallan, joka päättyi kanukkien 5-7 voittoon.

Avauspäivän muissa otteluissa Norja haastaa Venäjän, kisaisäntä Slovakia kohtaa Patrick Kanen kipparoiman Yhdysvallat ja hallitseva maailmanmestari Ruotsi saa vastaansa Tshekin.
 
Viimeksi muokattu:

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 416
Ilveksestä tuttu Marko Anttila valittiin Suomen kapteeniksi ja on täten ensimmäinen Ilves-taustainen kapteeni Suomen arvokisajoukkueessa sitten Raipen.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 416
Jep. No onneksi kisat loppuu Suomen osalta alkusarjaan. Vaikka Suomi vuimeset pelit on pelannu tulokselliswsti suht hyvin, niin kylmää tulee olemaan kyyti. Saadaan taas ihmetellä että miksi kävi näin.

Suomi ei ole jäänyt nykymuotoisissa MM-kisoissa ikinä alkusarjaan,joten mitä tarkoitat tuolla,että taas kävisi näin?
 

LuikuriTattinen

Luottopelaaja
Viestejä
3 378
Suomi ei ole jäänyt nykymuotoisissa MM-kisoissa ikinä alkusarjaan,joten mitä tarkoitat tuolla,että taas kävisi näin?
Lähinnä sillä, että miksi menestystä ei tule. Varmaan nähdään taistelevaa leijonaa, mutta ei noilla naruilla rimpuilla pitkälle.
 

#13

Luottopelaaja
Viestejä
3 024
Ei huano!

Kanadalaiset lähinnä juoksivat ympäriinsä ymmärtämättä isoa kaukaloa...

Huomenna nähdään kestääkö jänne ja lataus, kun ei olla altavastaajia.
 

4ever1

Luottopelaaja
Viestejä
2 014
Hieno peli leijonilta. Pelattiin joukkueena. Suomella ei ole Nhl tähtiä paitsi tulevia.
Anttila saattaa noilla otteilla vielä herättää jonkun änärijoukkueen kiinnostuksen ja mies nappaa sopparin kesän aikana.
Jos siis jokrusopimus sen mahdollistaa.
 
Ylös