Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Ilvesfoorumin alusta jatkossa?

 • SMF (sama kuin nyt)

  Ääniä: 13 39,4%
 • Xenforo (sama kuin Jatkoajassa)

  Ääniä: 14 42,4%
 • Discourse (sama kuin Tappara.co)

  Ääniä: 6 18,2%
 • Joku muu, kerro viestillä mikä

  Ääniä: 0 0,0%

 • Äänestäjiä
  33
 • Poll closed .

Noma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 491
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

B sanoi:
Noma sanoi:
Xenforo voitti ja Xenforo se tulee olemaan. Katsotaan millä aikavälillä saadaan muutos toteutettua, mutta otan sen nyt työn alle.

Siirrosta tullee johonkin kohtaan muutaman tunnin mittainen katkos palstan käyttöön, mutta tiedotan siitä sitten lähempänä kun hommat on saatu siihen pisteeseen.
Vaatinee ilmeisesti kaikilta käyttäjiltä uudelleenrekisteröitymisen? Ainakin kun joskus itse kikkailin SMF:lla niin käyttäjiä ei saanut järkevästi siirrettyä toiselle alustalle.
Ei vaadi, kyllä siihen on importeri olemassa, ja olen kertaalleen SMF -> Xenforo -siirron tehnytkin. Suhteellisen kivuttomasti menee.
 

Asylum

Luottopelaaja
Viestejä
1 041
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Missasin tuon äänestyksen, mutta itse olisin tuon Discoursen kannalla. Siinä kaikki keskustelut ovat mukavasti nähtävillä, eikä tarvitse surffailla kokoajan syvemmälle ketjuun löytääkseen jonkun tietyn topicin.
 

Torski

Luottopelaaja
Viestejä
5 151
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Asylum sanoi:
Missasin tuon äänestyksen, mutta itse olisin tuon Discoursen kannalla. Siinä kaikki keskustelut ovat mukavasti nähtävillä, eikä tarvitse surffailla kokoajan syvemmälle ketjuun löytääkseen jonkun tietyn topicin.
Se on ehkä sen ainoa puoli. Mutta tuo on ihan pirun sekava mikä tuolla naapurilla on. Luettavuus nolla
 

rizka

Tulokas
Viestejä
4
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Naapuripalstan ylläpitotiimistä tervehdys! Käytänpä lukutunnuksiani ensimmäistä kertaa, kun minulla kerrankin on jotain asiaa.

On erinomainen päätös luopua SMF:stä ja siirtyä eteenpäin. Kuten Noma totesi, SMF ei enää kehity: tämä on elinkaarensa päässä. Xenforo tuo toiminnallisuuksia, jotka tulevat tekemään palstakokemuksesta kirkkaasti paremman. Tämä SMF on tehty aikana, jolloin kosketusnäyttöjä ei vielä ollutkaan vaan palstaa käytettiin hiirellä. Nykyään teidänkin liikenteestä valtaosa on mobiililaitteista peräisin. Tätä pystyy lukemaan luurilla, mutta edestakaisin zoomailua se vähän vaatii. Kirjoittaminenkin onnistuu jotenkuten, mutta Xenforolla se on helpompaa. Toinen iso parannus on mainitut ilmoitukset: kyllähän systeemin kuuluu kertoa, jos joku vastaa sinun viestiisi.

Historiaa sen verran, että Tappara-faneilla oli tämä sama SMF käytössä vuosikymmenen ajan vuodet 2006-2015. Meidän pääylläpitäjällä (ljpp) oli vahva visio siitä, että kannattaa luopua SMF:stä ja että Discourse olisi tulevan vuosikymmenen vahvin tekijä ja henkilökohtainen mielipiteeni on, että se oli oikea arvio. Erona teidän suunnitelmaan vanha palsta sisältöineen arkistoitiin luettavaksi osoitteeseen old.tappara.info ja aloitettiin uudella alustalla puhtaalta pöydältä. Edes käyttäjätilejä ei siirretty vaan kaikkien oli rekisteröidyttävä uudelleen. Syyt tähän eivät olleet varsinaisesti tekniset vaan palstakulttuurilliset.

Discoursen sekavuus on yleinen moite nopean tutustumisen jälkeen. Ei enemmistön näkemys, mutta sen verran yleinen, että joku juurisyy siihen on. Ensijärkytyksen torjumisessa voi kokeilla Alueet-näkymää (https://tappara.co/categories), joka muistuttaa huomattavan paljon Ilvesfoorumin (SMF) tai Jatkoajan (Xenforo) etusivua. Uskokaa silti pois: vähänkään aktiivisista käyttäjistä leijonanosa alkaa ennen pitkää suosia Tuoreimmat-näkymää. Teimme puolueettomia kokeita asialla pian Discourseen siirtymisen jälkeen ja tulokset olivat kristallinkirkkaita. Jos silti pitää Alueet-näkymää parempana, niin voi nykyään valita omista käyttäjäasetuksista.

Sekavuuteen voi vaikuttaa myös ylläpidollisin keinoin. Discoursen muokkaaminen CSS:n keinoin on hyvin yksinkertaista. Meidän palstan ulkoasu on jostain palstan alkuajoilta. Me yhdisteltiin ideoita eri Discourse-sivustoilta ja saatiin jeesiä Keskuskenttä-tennispalstan ylläpidolta ja päädyttiin kutakuinkin nykymuotoon. Discoursen oletusteemassa on ihan tarpeettoman paljon kaikkea kilkettä, joten me poistettiin tarpeettomia elementtejä kovalla kädellä. Jos käyttäjäkunnalla on eriäviä toiveita, on helppoa myös kehitellä eri teemoja ja antaa käyttäjän valita niistä.

Se että kaikki ketjut ilmestyvät tuoreimpiin tasavertaisesti riippumatta alueesta on johtanut siihen, ettei Tappara.infon listauksen ylin osio "Pelaajat" ollutkaan enää suosituin alue Tappara.cossa. Me tutkittiin lukuja ja sen aktiivisuus pysyi suunnilleen samana siirtymän jälkeen, mutta kaikki muut alueet nostivat suosiotaan. (Kyllä, palstan suosio moninkertaistui kaikilla mahdollisilla mittareilla.) Etenkin Yleinen kiekkokeskustelu, muu urheilu ja vapaa keskustelu tappara.infon aihepiireistä nousivat kukoistukseen. Ne olivat kertakaikkiaan jääneet paitsioon, kun ihmiset klikkailevat itsensä aktiivisempiin osioihin! Jotain sellaista osasi odottaa, muttei tässä määrin. Jotkut ovat tätä kritisoineetkin ja sanoneet, että Tapparan palstan pitäisi keskittyä jääkiekkoon ja ennen kaikkea Tapparaan. Ratkaisu on onneksi helppo: Discourse mahdollistaa aiheiden ja alueiden jemmaamisen itseltään, jos ei kiinnosta tai miellytä. Poissa silmistä, poissa mielestä!

Toinen merkittävä ero on, että tässä ja Xenforossa ketjut ovat sivutettuja, kun Discoursessa ketjut ovat yhtenäisiä pötköjä. Siinä missä tämä pitää kirjaa siitä, minkä sivun on antanut sinun luettavaksesi, Discourse toimii eri lailla. Javascript-kikkare pitää tarkkaa kirjaa siitä viestistä, joka näytölläsi milloinkin on. Jos poistut ketjusta kesken kaiken, seuraavalla kerralla päädyt vanhimpaan viestiin, jota et ole vielä lukenut. Tämä ei luonnollisestikaan toimi, jos ei ole kirjautunut sisään, joten siinä on ongelma kirjautumattomien käyttäjien kannalta. Mutta hei, mikäpä palsta palvelee kirjautumatonta käyttäjää täydellisesti? Tai jos muotoilen asian toisin: miksi minulla on lukutunnukset tälle palstalle?

Yksi mielenkiintoinen tähän liittyvä juttu on Discoursen automaattisesti päivittyvät ketjut. Ei tarvitse renkata F5:sta, jotta näkee uudet viestit, mikä on vapauttavaa. Lisäksi tammikuun päivitys tuo ominaisuuden, joka näyttää kuka on kirjoittamassa viestiä paraikaa, mikä tuo lisää vuorovaikutuksellisuutta. Se yhdistettynä siihen että kirjoittaminen onnistuu vaivattomasti vaikka seisomakatsomostakin on johtanut otteluseurantojen paisumiseen aika eeppisiin mittoihin. Tyypillinen runkosarjaotteluseuranta on tätä nykyä jonkun 600 viestiä muutaman sadan viestin heitolla pelitapahtumista riippuen. Ennätys on eräästä pudotuspeliottelusta: 1 794 viestiä. Arvaatte sanomattakin, mistä ottelusta.

Discourse on rakennettu sillä ajatuksella, että yhdelle keskustelunaiheelle on yksi ketju. Pakollista sen periaatteen noudattaminen ei ole, vaan ketjut voivat venyä huomattavan pitkiksi ilman ongelmia. On tyystin palstakulttuurillinen asia miten asian haluaa järjestää. Me noudatettiin tätä Discoursen kehittäjien perusideaa aika pitkällekin alun perin, mutta sittemmin totesimme, että kannattaa olla perinteisiä internetpalstan megaketjuja joillekin asioille ja tarkasti rajattuja toisille asioille. Ero on suunnilleen siinä, että abstrakteja ideoita kannattaa käsitellä laajojen otsikoiden alla, kun ajallisesti rajattuja yksittäisiä tapauksia kannattaa käsitellä tarkasti rajatuissa ketjuissa. Vaikka Xenforoa käytättekin, kannattaa ottaa oppia siitä mikä me ollaan tehty hyvin ja tehdä paremmin se mitä me ei tehdä hyvin. Ilvesfoorumin nykyjaottelu ei palvele ainakaan tällaista satunnaislukijaa yhtään. Siirtymä uuteen softaan on mahdollisuus uudistaa palstakulttuuriakin.

Ei tämä niin iso asia ole: softa kuin softa, käyttäjien tuottama sisältö ratkaisee. Kaikilla kolmella softalla ja muilla vaihtoehdoilla (googlettakaa Vanilla tai NodeBB esimerkiksi) voi lukea ja kirjoittaa viestejä ja se riittää tosi pitkälle. Ero tulee noista kahdesta isosta asiasta jotka mainitsin. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

Mutta eroa tulee myös joukosta pieniä juttuja, jotka Discourse tekee huippuhyvin, mistä tykkään erityisesti. Jos haluaa linkittää vaikka Youtube-videon, sen osoite liitetään omalle rivilleen ja automaatio upottaa videon palstalle. Tai jos haluan jakaa linkin uutiseen, laitan sen omalle rivilleen, jolloin automaatio muotoilee siitä mukavan laatikon, jossa on kuva, otsikko ja ingressi. Tästä Reborn Lynx jo mainitsikin. Idea on alun perin Facebookin ja Discourse itse asiassa hyödyntää metadataa jota verkkosivuille upotetaan Facebookia varten. Tuore esimerkki: jos haluan kopioida Excel-taulukon palstalle tammikuussa, maalaan halutun osan, kopioin sen ja liitän viestikenttään. Sekin muotoillaan siistiksi taulukoksi automaattisesti. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle, mutta asian ymmärtää kunnolla vasta kun käyttää Discoursea.

Näitä pienempiä ja isompia parannuksia tulee niin kovaa tahtia, ettei meinaa perässä pysyä. Ja mikä mukavaa, täysin ilmaiseksi. Discourse - toisin kuin Xenforo - on avointa lähdekoodia. Sen jokainen koodinpalanen on tarjolla Githubissa, josta sen voi ladata ja asentaa omalle serverilleen. Niin mekin ollaan toimittu. Discoursen taustalla on yritys, joka silti tahkoaa huipputulosta ja kasvaa eksponentiaalisesti. Salaisuus on, että se myy palveluna Discoursen ylläpitoa ja tukipalvelua tahoille, joilla ei ole fyrkasta pulaa. Puhutaan isoista taloista kuten Twitteristä, Mozillasta, Western Digitalista, Dockerista jne. On kaikuja Nalle Wahlroosin heitosta, jonka mukaan tavalliset pulliaiset tuovat vain hiekkaa pankin lattialle. Sillä erotuksella, että Discoursea käyttävät eivät sotke tai kuluta mitään, mutta osa kehittää lisäosia ja teemoja, ja tuottaa käännöksiä, raportoi bugeja, antaa palautetta jne. Lisäksi jokainen Discoursea käyttävä foorumi vähintäänkin tekee Discoursea edelleen tunnetuksi. Liikeidea on villi, mutta erittäin toimivaksi todettu. Liikevaihto pyörii nykyään kuukausitasolla 150 000 dollarin luokassa ja kasvaa - vaikka ohjelmisto siis on tyystin ilmainen! Palkattuja täyspäiväisiä kehittäjiä eri puolilta maailmaa on yli 20 tätä nykyä ja määrä kasvaa koko ajan, minkä seurauksena kivoja lisäominaisuuksia kuten vaikkapa taulukot tulee lisää yhä kiihtyvällä tahdilla.

Tuskin sepustusta moni jaksoi lukea kokonaan, joten tiivistän tähän. Xenforo kiva, Discourse kivempi. Valitulla Xenforolla Ilvesfoorumin tulevaisuus on silti valoisa, mikä on loistoasia. Internet tarvitsee nämä meidän omat foorumit.
 

HekeK

Administrator
Viestejä
4 898
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Tapparan foorumilla seurasin pari vuotta sitten Patrik Laine -ketjua. Todella outoa foorumisoftassa oli liputus-toiminto. Jos joku kirjoitti jotain epämiellyttävää tai valtavirrasta poikkeavaa, yhteisö liputti viestin ja viesti katosi. Huomasin asian, kun joku kertoi omakohtaisia kokemuksia siitä, millainen persoona Laine nuorempana oli. Se ei kaikille maistunut ja viesti liputettiin pois.
 

Masce

Luottopelaaja
Viestejä
2 016
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

rizka sanoi:
koko teksti
Hmm, mielenkiintoinen kirjoitus todellakin. Itse olen Tapparan foorumilla käynyt tasan kerran kauppaamassa paikallisottelun lippuja, ja tuolla visiitillä jäi kyllä todella sekava ja epämääräinen kuva alustasta, mutta tämä teksti kyllä pääsi muuttamaan mielipidettäni. Olisi mukava lukea vähän vastaavanlainen kokemuksiin perustuva syväluotaava analyysi myös Xenforosta.

Itselleni olisi kelvannut myös tämä SMF-alusta, koska on todella tuttu itselleni täältä ja muutamalta itseni ylläpitämältä sivustolta. Ja tästä syystä toki myös ymmärrän, että ennemmin tai myöhemmin vaihto olisi ollut edessä tälläkin foorumilla. Onhan tämä vanhanaikainen ja mobiilikäyttämisen ongelmien laajuuden voin vain kuvitella. Omaa mielikuvaani alustasta vääristää melko paljolti se, että tietokoneella tulee tehtyä töitä ja vietettyä aikaa niin paljon, ettei ole juurikaan tarvinnut keskustelupalstoja mobiilissa käyttää. Tai sitten ei ole enää ensimmäisen kerran jälkeen edes halunnut sitä tehdä, koska koneella homma on sitten näistä em. syistä ollut erityisen paljon helpompaa ja mukavampaa.

Ottelutapahtumissa ei ole ollut edes aikomusta käyttää foorumia, mutta pitää kyllä myöntää, että tämä teksti Discoursesta saa itseni miettimään, kuinka paljon lisää tuollainen tuo itse ottelutapahtumaan, kun foorumin käyttäminen olisi noin vaivatonta ja helppoa matsissa. Onko jollain kokemusta esimerkiksi Jatkiksen ottelupalstoilta, miten Xenforo näissä tilanteissa toimii? Päivittääkö itsensä automaattisesti vai ei? Näyttääkö jopa, jos joku kirjoittaa viestiä parasta aikaa ketjuun tms.?
 

B

Luottopelaaja
Viestejä
5 099
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Masce sanoi:
Ottelutapahtumissa ei ole ollut edes aikomusta käyttää foorumia, mutta pitää kyllä myöntää, että tämä teksti Discoursesta saa itseni miettimään, kuinka paljon lisää tuollainen tuo itse ottelutapahtumaan, kun foorumin käyttäminen olisi noin vaivatonta ja helppoa matsissa. Onko jollain kokemusta esimerkiksi Jatkiksen ottelupalstoilta, miten Xenforo näissä tilanteissa toimii? Päivittääkö itsensä automaattisesti vai ei? Näyttääkö jopa, jos joku kirjoittaa viestiä parasta aikaa ketjuun tms.?
En ole satavarma onko Jatkoajassa tuo käytössä, mutta XenForossa on ainakin tuo ominaisuus että tulee ilmoitus/sivu päivittyy kun uusi viesti tulee. Nähnyt parilla muulla palstalla.

Ilmoitusta että joku kirjoittaa viestiä ei kyllä ole tullut vastaan, joten siitä ei ole tietoa.
 

rizka

Tulokas
Viestejä
4
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

HeGe41 sanoi:
Tapparan foorumilla seurasin pari vuotta sitten Patrik Laine -ketjua. Todella outoa foorumisoftassa oli liputus-toiminto. Jos joku kirjoitti jotain epämiellyttävää tai valtavirrasta poikkeavaa, yhteisö liputti viestin ja viesti katosi. Huomasin asian, kun joku kertoi omakohtaisia kokemuksia siitä, millainen persoona Laine nuorempana oli. Se ei kaikille maistunut ja viesti liputettiin pois.
Tämä yhteisöliputusasia on laajalti väärinymmärretty asia. Osalle meidän palstan runkojäsenistäkin asia on aina vaan epäselvä ja siihen liittyy salaliittoteorioita. Se ei oikeasti eroa tämän palstan raportointitoiminnosta mitenkään radikaalisti. Etenkin, kun palstamme jäsenet käyttävät sitä niin kitsaasti. Yritämme kyllä kannustaa käyttäjiä aika ajoin, mutta saamme apuja yhteisöltä vähemmän kuin toivoisi.

Discoursen liputussysteemi luottaa yhteisön jäseniin vähän enemmän. Yleinen huolenaihe on, että se teoriassa mahdollistaa sovitun kiusanteon, mutta aikaansaatava vahinko on hyvin lievää ja hetkellistä. Ja tekijöiden kohtalo on huono, koska palstamme säännöissä on pykälä 13. Sitä on jouduttu soveltamaan yhden kerran eli huolenaihe on kokemustemme perusteella turha.

§13 Palstan ominaisuuksien tahallinen väärinkäyttö

Palstaohjelmistomme tahallinen väärinkäyttö, jonka tarkoituksena on toisen jäsenen kiusaaminen, palstan käytön, valvonnan, tai ylläpidon häiritseminen, johtaa poikkeuksetta pitkään tai pysyvään käyttökieltoon. Väärinkäytöllä tarkoitetaan siis häiriökäyttäytymistä, joka ole ole sisällöllistä, vaan tarkoituksellista toimintaa jolla pyritään aiheuttamaan haittaa palstan eri toimintoja käyttäen.
Tästä viestistä tuli taas pitkä yksityiskohtainen sepustus, mutta koska tämän ketjun kontekstissa ei kannata mennä niin syvälle yksityiskohtiin, sensuroin itseäni ja laitan sinulle viestin pidemmän version yksityisesti Hege. Totean julkisesti, että liputustoiminto on pohjimmiltaan järkevä ja siitä voi käydä lukemassa tarkemmin palstamme palauteketjuista, joka haluaa. Jos Discourse-palstan ylläpito on eri mieltä kanssani, voi se riisua liputustoiminnon täysin analogiseksi SMF:n raportoinnin kanssa ihan vain sorkkimalla ylläpitopaneelista muutamaa asetusta ja tekstiä. Ei tarvitse siis edes koodimuutoksia tehdä.

Tapaus "Patrik Laineen luonne lapsena/varhaisteininä" oli monisyinen juttu aivan uuden palstan alkuaikoina. Ei sekään liittynyt Discoursen yhteisöliputustoimintoon millään tapaa. Oli vain kysymys siitä, voiko palstalla väittää mitä vain kenestä vain. Etenkin jos syytetty on jääkiekossa etevä 17-vuotias alaikäinen, joka on väitetyt jutut tehnyt vuosia aiemmin niin nuorena, ettei ollut tekosistaan edes rikosoikeudellisessa vastuussa. Me irrotettiin lopulta keskustelunpätkä omaksi ketjukseen, jottei jääkiekkoilija Laineen muutenkin hyperaktiivinen ketju tukehdu asiaa käsiteltäessä, mutta automaatio - jota emme silloin itsekään vielä kunnolla silloin ymmärtäneet - on poistanut sittemmin ketjun. Ei pysyvästi, sillä voisin palauttaa sen helposti jos haluan. Ljpp selitti asiaa julkisesti näin: https://tappara.co/t/palautetta-palstan-henkilokunnalle/661/146

@Kikka-Kake @Tomppi

Tämä ei nyt taas ole niin yksinkertainen asia, kuin ensisilmäyksellä tuntuu. Ensinnäkin Suomessa henkilön laillinen vastuu omista tekemisistään alkaa 15-vuotiaana. Toisaalta, Laineen luonneongelmista nuorena on jo keskusteltu paljon.

Nimimerkin takaa syytöksiä esittämällä mennään jälleen laillisesti hankalalle alueelle, eikä kenelläkään ole mahdollisuuksia varmistua syytösten todenperäisyydestä (en nyt mitenkään vihjaa että joku olisi valehdellut). On vaikea nähdä miten syytöksistä syntyisi hedellmällistä keskustelua tämän jääkiekkoyhteisön kontekstissa. Joku on kenties ollut paikalla Patrikin tehdessä jotain väärää, mutta suurin osa ei. Pääosalla porukasta ei ole mitään kontaktipintaa Laineeseen henkilönä, eikä ole koskaan ollutkaan.

Eli jos Laineen toilailuista haluaa tehdä julkisen casen, sosiaalisen median välityksellä, niin se pitää tehdä nähtyä huomattavasti paremmin ja varautua kaikkeen mitä siitä mahdollisesti seuraa. Laineen huomioarvo mediassa on erittäin suuri, joten toimittajat voivat hyvinkin kiinnostua jos on tarjolla mehevä juttu. Siitäkin huolimatta, että Laine nauttii tällä hetkellä selännemäisestä "sädekehästä" ja kaikki uutisointi menee posin kautta.
 

Tero

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 574
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Voisiko tuota Jatkoajan alustan valintaa vielä harkita?
Ei tunnut hyvältä että joku ventovieras voi kirjautua palstalle sinun tunnuksillasi.

https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/palautteet-ja-bugit-uudesta-palstasta.59448/page-59#post-7522128
 

Noma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 491
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Tero sanoi:
Voisiko tuota Jatkoajan alustan valintaa vielä harkita?
Ei tunnut hyvältä että joku ventovieras voi kirjautua palstalle sinun tunnuksillasi.

https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/palautteet-ja-bugit-uudesta-palstasta.59448/page-59#post-7522128
Tuossa ei ollut kyse tuosta alustasta, vaan palvelimen asetukset olivat menneet solmuun.
 

Noma

Ylläpitäjä
Ylläpidon jäsen
Viestejä
1 491
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Kuten tiedoteketjussa jo kerroinkin, niin vaihdos Xenforoon tapahtuu tulevana lauantai-iltana.
 

Tero

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 574
Vs: Ilvesfoorumin tekninen tulevaisuus

Noma sanoi:
Kuten tiedoteketjussa jo kerroinkin, niin vaihdos Xenforoon tapahtuu tulevana lauantai-iltana.
Hieno juttu, toivottavasti kaikki menee hyvin.
Hieman aikaisemminkin vaihto olisi voitu tehdä, näin meillä peruskäyttäjillä olisi ollut aikaa tutustua uusiin kommervenkkeihin.
Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Eihän tässä kausikaan ala ennen ensi viikon perjantaita.
 
Ylös