Ilves Ringette

Tervaskanto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
743
Avataanpa tällainenkin tänne ja syystä: Ilves Ringeten B-tytöt jotka muuten voittivat viime kaudella SM-pronssia, johtaa tällä hetkellä B-junioreiden SM-sarjaa mikä on seuralta kova juttu.
 

hc-ipa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
167
Vs: Ilves Ringette

https://ringette.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=ringette2017&sarja=NI
 

Tervaskanto

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
743
Vs: Ilves Ringette

Ringeten c-juniorit on Suomen mestarit 2018.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
5 359
Ilveksen ringettejaosto ei näytä keräävän positiivista mainetta seuralle, vaan aiheuttavan pahan stigman suuren yleisön silmissä seuran muillekin lajijaostoille.

Tämä aivopieru kannattaisi heti hoitaa pois päiväjärjestyksestä laittamalla tarvittavin toimin ringettepuoli noudattamaan seuran arvoja. Tämä outo tapaus jonkun pikkutytön "pelaajasiirtoa" koskien heijastuu pitkittyessään maineriskinä jääkiekkoon, jalkapalloon ym.

Edit: kirjoitusvirhe

 
Viimeksi muokattu:

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
5 359
@El Reino Pystyisitkö pistämään lyhyttä referaattia jutusta tänne palstalle, niin pääsisimme myös me ei-tilaajat perille asiasta.
Tämä oli siis sunnuntain AL:n urheilun koko aukeaman pääjuttuna. Tiiviisti:

Jutussa mainitun 13-vuotiaan pelaajan piti nousta kauden jälkeen C-junioreihin. Hän aloittikin C-junioreissa heinäkuussa ja jonne piti allekirjoittaa pelaajasopimus.

Kaksi viikkoa tästä ilmoitettiin valmennuksen toimesta, että pelaajia on niin paljon, että joukkuetta on karsittava ja juuri sopimuksen tehnyt tyttö oli yksi karsittavista. Ko. tyttö ilmoitti, että hän ei halua siirtyä Ilveksen D-junioreihin yli-ikäisenä, vaan menee Nokian Urheilijoihin.

Ringetessä vapaiden seurasiirtojen takaraja on 30. kesäkuuta. Koska raja oli takanapäin, ao. tyttö tarvitsi siirtoonsa Suomen kaukalopallo- ja ringetteliiton (SKRL), Nokian Urheilijoiden ja Ilveksen hyväksynnän.

Ilves kieltäytyi hyväksymästä seurasiirtoa ja vetosi ensin tehtyyn sopimukseen. Kun perhe valitti sopimuksesta lajiliittoon, se kumottiin. Sopimus ei siis siirtoa enää estänyt, mutta tämän jälkeenkään Ilves ei ole suostunut pelaajasiirtoon. Vanhemmat pitävät tätä kiusantekona.

Asiaa käsitellään Suomen Olympiakomiteassa ja siellä seuratoiminnan asiantuntijan Eija Alajan piti toimia tapauksessa sovittelijana, mutta siihen asti ei koskaan päästy, koska Ilves ilmoitti, että asia on heidän osaltaan loppuun käsitelty.

Ringetteliiton kurinpitoryhmän syyskuun lopulla tekemän päätöksen mukaan Ilves Ringetellä on oikeus pitää pelaajan edustusoikeus ja evätä pelaajasiirto. Liitosta kuitenkin todetaan, että ringeten kilpailusäännöissä on määritelty, että alle 15-vuotiaiden pelaajien edustusoikeutta ei voi rajoittaa pelaajasopimuksella.

Ilves ry:n puheenjohtaja Kari Pansio vetää vanhan koulukunnan "en kommentoi"-linjaa ja vetoaa siihen, että seura on toiminut Ringetteliiton asettamien sääntöjen puitteissa.

Perheen isän mukaan Ilves on perustellut ratkaisuaan taloudellisilla syillä ja siirtorajan umpeutumisella. Ilves olisi tehnyt joukkueiden budjetit hyvissä ajoin olemassa olleen pelaajamäärän mukaan.

Huom: Lajia läheltä seuraavana todettakoon, että se jää kuitenkin jutussa mainitsematta, että pelaajamäärä on kasvanut kesällä merkittävästi. Nokialta tuli pikkubussillinen tyttöjä Ilvekseen, kun siellä ei saatu C-juniorijoukkuetta enää kokoon.

Mielestäni on täysin absurdia, että jossain Olympiakomiteassa ylipäätään käsitellään tällaisia tapauksia. Vastaustensa perusteella Ilves Ringette yrittää vain vedota siihen, että mitään sääntöä ei ole rikottu, mutta eivät perustele seurasiirron estämistä millään järkevällä syyllä. Tämä yleensä osoittaa, ettei mitään järkevää syytä ole.

Muutenkin joidenkin pelaajasopimusten kirjoittaminen lasten osalta on hyvin kyseenalainen käytäntö. Sopimushan on muutenkin kahden osapuolen välinen ja osapuolet sopivat keskenään jostakin asiasta. Jos pelipaikkaa sovitusta joukkueesta ei ole, on Ilves rikkonut sopimuksen.
 
Viimeksi muokattu:

pienifani

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
170
Tyhmää tässä jutussa on että ilves ei huolehdi pelaajan edusta. Ja tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Ilveksestä pois siirtyminen on vaikeaa. Toisaalta onhan siellä tarjottu pelipaikkaa nuorempien joukkueesta, joka ei kuitenkaan pelaajalle kelvannut. Ja mitä pidemmälle kausi menee, sen suurempaa osaa ilves toimintamaksustaan vaatii, pitäähän se Topi Tupsukorvan ja muiden tärkeiden toimistolaisten palkat maksaa.
Mua suuresti ihmetyttää miksi näin pieni asia on päästetty tällaisiin mittasuhteisiin.
 

El Reino

Luottopelaaja
Viestejä
5 359
Toisaalta onhan siellä tarjottu pelipaikkaa nuorempien joukkueesta, joka ei kuitenkaan pelaajalle kelvannut.
Kyseinen tyttö on pelannut pidempään Ilveksessä ja nyt, kun Nokialta on tullut kesken kesän lauma uusia tyttöjä, on hänet laitettu omasta joukkueestaan "pihalle" (nuorempaan ikäluokkaan). Ymmärrän, että kilpaurheilussa näitä ratkaisuja tehdään, mutta ei yleensä kahden viikon paloajalla. Kun seura tekee näin, pitäisi edes osoittaa joustoa ja yhteistyöhalua, ettei lapsen harrastustoiminta tyssää tällaiseen yllätykseen seuran puolelta.

Kriisiviestinnän ammattilaiset neuvoisivat tässä vaiheessa minimoimaan tappiot ilmoittamalla neuvotteluhalukkuudesta ja valmiudesta hyväksyä seurasiirto. Kyseessä on marginaalilaji ja ainoa tavoite pitäisi olla kilpailutoiminnan jatkuvuuden turvaaminen eri paikkakunnilla tai lajin harrastus hyytyy kaikilta.
 
Ylös