Ilves playoffeissa kaudella 2023-2024

Diego de la Vega

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
608
Jos se olisi noin helppoa niin eihän kenelläkään olisi koskaan mitään vastoinkäymisiä.

Ihmisiä tässä ollaan ja nythän tässä on ajauduttu tähän tilanteeseen. Nyt mitataan Pendoa ja kumppaneita että miten sieltä saadaan jengi montusta ylös.

Varmasti on jumpattu pääkoppaa ennenkin. Pienillä marginaaleilla pelit ovat menneet vastustajalle.
En tarkoita että se olisi helppoa.

Vaikka runkosarjassa voitettiinkin niin silti oli nähtävissä pakottamista. Muutama välähdys piti mielen toiveikkaana.

Tähän tilanteeseen on ajauduttu, mutta en sanoisi, että yht’äkkiä. Mielestäni nähtävillä koko kauden.
 

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
10 978
En tarkoita että se olisi helppoa.

Vaikka runkosarjassa voitettiinkin niin silti oli nähtävissä pakottamista. Muutama välähdys piti mielen toiveikkaana.

Tähän tilanteeseen on ajauduttu, mutta en sanoisi, että yht’äkkiä. Mielestäni nähtävillä koko kauden.
No se ensimmäinen matsi kun olisi hoidettu kunnialla loppuun niin ei täällä käytäisi näitä keskusteluja.

Toivo elää vielä.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Diego de la Vega

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
608
No se ensimmäinen matsi kun olisi hoidettu kunnialla loppuun niin ei täällä käytäisi näitä keskusteluja.

Toivo elää vielä.
Se on totta.

Turha kai tässä on itsekään liikaa nyt vaahdota kun tulevaisuus on vielä avoin.

Toivotaan parasta, katsellaan mitä tapahtuu ja vasta kauden jälkeen analysoidaan lisää.
 

PUMPPU

Tähtipelaaja
Viestejä
10 978
Se on totta.

Turha kai tässä on itsekään liikaa nyt vaahdota kun tulevaisuus on vielä avoin.

Toivotaan parasta, katsellaan mitä tapahtuu ja vasta kauden jälkeen analysoidaan lisää.
Jep. Ja ihan kaikki sinne kiikkuun jos tämä sarja ja kausi tähän Kalpaan kustaan.
 

Meklari

Luottopelaaja
Viestejä
6 540
Nyman ja Meskanen näyttävät kömpelöiltä puukätisiltä torneilta noita Kalpan nopeita väkkäröitä vastaan ja ovat vielä samassa ylivoimassa. Epäonnistujia on muitakin ja varmaan pahempiakin, mutta ei tuota liikettä kyllä mitenkään korjata pelejen välissä. Nymanilla on se maalinteko vaara mikä pitää kokoonpanossa.

Nelonen toimi eilen ja Ratinenkin oli enemmän sen ketjun näköinen pelaaja. Kaksi ekaa kenttää, noh siellä on meidän kaikki pelaajat jonka pitäisi se tulos löytää, jos ei jatkossakaan löydy kusessa ollaan. Meskasen tiputtaisin tässä kohtaa reserviin ja nostaisin sitten takaisin jos tästä jatketaan ja tulee joku vähän vähemmän liukas vastustaja vastaan. Kolmoseen voisi kokeilla ainakin kunnon sähinä energia kenttää Könönen-Kodytek-Päkkilä, sellaisia Kalpalta löytyy useampi.
 
  • Tykkää
Reactions: 17

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 724
Usko on nyt todella heikoilla, mutta ei se nyt auta kuin miettiä sitä 3. peliä ja mennä sitä kohti niin kuin mitään muuta maailmassa ei olisikaan. Ja miettiä että jos on tilanne nyt vaikea Ilvekselle, niin ei se helppo välttämättä KalPallekaan ole. Tähän saakka KalPa on voinut mennä kentälle paineettomasti, sen kun vaan menee ja pelaa, ei heillä mitään hävittävää ole. Nyt kun ovat saaneetkin kaksi vähän yllättäen tullutta "ryöstöä", voi sielläkin päässä iskeä ns. voittamisen pelko, kun alkaa tulla ymmärrys että hei, mehän voidaan oikeasti voittaa tää sarja. Ja jos ei voiteta, sehän tarkoittaa että uhkana on sarjan häviäminen sittenkin, vaikka se olikin todennäköistä mutta saatiin kuitenkin sen voittoon sauma. Siinä vaiheessa alkaa sitten tulla sitä mailanpuristusta ja halua pelata joka vaihto vähän paremmin ja ennen kaikkea välttää virheitä. Ja kun niitä virheitä alkaa vältellä, silloinhan niitä alkaa juuri tulemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pendolino

Luottopelaaja
Viestejä
1 726
Itseäni ihmetyttää se, että Ilveksen peli ei kehittynyt yhtään toiseen peliin. Aina puhutaan siitä, kuinka pleijareissa pärjää ne joukkueet, joiden peli kehittyy eniten. Ne joukkueet, jotka oppivat vastustajasta eniten.

Ilveksen ylivoimalla ei ollut edelleenkään aseen asetta Kalpan aktiivisuutta vastaan. Kiekon ylöstuonti oli yhtä huonoa kuin edellisessä pelissä. Päinvastoin Kalpalla ei ollut näissä mainituissa asioissa minkäänlaisia ongelmia Ilvestä vastaan.

Pelkästään nämä asiat kun ratkaistaan, ollaan jo paremmissa asemissa. Mikään vain ei ole vielä näyttänyt siltä, että ratkaisua oltaisiin löydetty. Toivottavasti löydetään.
 

Dale Cooper

Rivipelaaja
Viestejä
18
Monet nostaneet keskusteluissa esiin tuon mahdollisen liiallisen psykologisoitumisen, mitä on kyllä mielenkiintoista pohtia. Noin niin kuin laajemminkin on mm. yksi kokonainen tieteenhaara, jossa tutkitaan yhteiskunnissa lisääntynyttä terapeuttista puhetta/kulttuuria ja sen syitä ja seuraksia. On argumentoitu, että tällainen voi pikemminkin lisätä sellaista esim. haavoittuvuuden tunnetta, sen sijaan että siitä seuraisi jonkinlainen "psykologinen vahvistuminen". Pennanen tosin sanoi tuossa taannoisessa haastattelussa vain, että psykologit ovat käytettävissä, ei siis ilmeisesti pakollisia käyntejä ole tms. Sitäkään ei tiedetä, kuinka paljon harjoituksissa tms. yhteisesti näistä asioita puhutaan, mikä olisi mielenkiintoista tietää. Eli minkälainen on se psyykkinen peliympäristö, jossa pelaajat näitä asioita tekee.

Ei siinä mitään, jos koko sarja olisi ollut tällaista taapertamista, mutta se on jännä, miten kaikki muuttui niin yhtäkkiä ekan pelin loppuvaiheessa. Kyllä siinä varmasti joku päänsisäinen juttu tuli, mutta että noin kollektiivisesti. Jo runkosarjan satunnaisia pelejä seuratessa mietin sitä mitä moni on jälleen täälläkin nostanut, eli voittamisen kulttuurin puutetta Ilveksessä.

Sinällään oli oudot fiilikset itsellä, kun runkosarjan sijoituksen takia olisi pitänyt olla tyytyväinen, mutta joku siinä kuitenkin häiritsi. Jälkikäteen ajatelleen sieltä välistä ehkä pilkahteli tällaiset totaalijäätymiset ja pelilliset jumit, jotka nyt ovat realisoituneet ja näkyvät kenties selvimmin juuri Kalpan oloista vastustajaa vastaan.
 

tggmn

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
571
nyt vaan sarja tasoihin ja sit tampereella katsotaan game 5:ssa, et mihin suuntaan sarja kääntyy!
 

Aikapommi

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
285
Nimenomaan tuo ensimmäisen pelin ekat 45min on se, mikä luo sen toivon ja uskon mihin tässä haluaa kovasti tarrautua. Kyllä siinä itselläkin jo päähän tuli ajatus, että tämähän sujuu ihan hyvin ja kohta kotiin. Se kontrasti loppupeliin ja siihen tilanteeseen missä nyt ollaan on aivan valtava ja osaltaan lisää tätä tuskaa. Mutta jos se oma peli saadaan sieltä takaisin, on tämä täysin käännettävissä. Tilastot ovat tilastoja ja tehty muutettavaksi. Peli kerrallaan on mentävä kuten aina. Huomenna hallille ja toivottavasti sielu hieman keveämpänä keskiviikkona Kuopioon. Aivan mahdoton tilanne ei myöskään 3-0 olisi, mutta kyllä siinä kohtaa alkaa vuori olemaan jo liian suuri.
 

Tinke18

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
433
Nyt kun suurin tunnekuohu on laantunut, niin ehkä on paikallaan kehua myös vähän vastustajaa. Vaikka Ilves on saanut pääosin hyvin pidettyä Kalpan hyökkäyspelin aseettomana ja ollut enemmän pelin päällä kuin KalPa, niin kuopiolaisten asenne ja valmius kamppailupelaamiseen on ollut paremmalla tasolla. Ne kun saadaan paremmin käännettyä voitoiksi, alkaa löytyä tiloja enemmän myös maalintekoon. Mun silmään viitteitä tästä alkoi jo eilisen pelin loppupuolella näkyäkkin. Sitä myllyä, kun jatketaan huomenna niin tämä sarja kääntyy kyllä.

Maalivahtipeli on molemmissa peleissä ollut voittavalla tasolla. Lähtökohtaisesti ei ole väliä kumman heittää maaliin maanataina. Vaikka Malek on parhaimmillaan ehkä näistä kahdesta parempi maalivahti, niin saattaa olla myös ailahtevampi. Siksi ehkä lähtisin Gunnarilla seuraavaan. Mutta kuten sanottua, molemmilla pitäisi olla mahdollisuus voittaa.

Puolustuksessa näkisin mielelläni Rautasenkin, mutta kenet sitten tiputtaisi? Clenny paransi eiliseen huomattavasti torstaista ja toivotaan, että sama trendi jatkuu. Pelli oli todella hyvä ja saa toivottavasti vieläkin enemmän vastuuta.

Hyökkäykseen tekisin jotain muutoksia. Edelleen haluaisin nähdä Virtasen keskellä ja Männyn laidassa. Se combo on toiminut ennenkin. Jos halutaan oikein kunnolla räjäyttää kentät, niin alkukaudella toimineet Könönen - Palve - Nyman ja Suomi - Kodytek - Stransky yhteen ja yhdeksi ketjuksi Mäntykivi - Virtanen - Ikonen. Neloseen sitten Päkkilä - O’Leary - Gregoire. Gregs on mielestäni parantanut pleijareihin ja vaikka ei vieläkään mikään kiekkovirtuoosi ole, niin jotenkin osaa hyökkäysalueellakin usein hakeutua oikeaan paikkaan röyhimään, niin että se paine saadaan pidettyä vastustajan päädyssä. Oli mielestäni eilen selvästi näkyvämpi kuin Ratinen. Jos Könönen ei ole pelikunnossa, niin toki myös Päkää voisi koittaa Eemelin paikalla. Eikös siinä paukuttanut hatullisenkin runkosarjassa, kun pääsi tuuraamaan Eemeliä? Mesen liike näyttää tällä hetkellä taas kovin tahmealta ja ehkä huili tekisi hyvää. Jos taas pääsee tammi-helmikuun tasolle, niin voi piristää omankin ketjunsa peliä. Joka tapauksessa heittäisin yv:lle Mesen paikalle Pellin. Pelli pelasi siinä paikalla runkosarjassakin muutaman pelin ja onnistui ihan hyvin. Lisäksi pystyisi Meskasta paremmin tuomaan jalalla kiekkoa alueelle.

Valmennukseen on edelleen täysi luotto. Hyvä tästä vielä tulee.
 

tggmn

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
571
Sorry boys, mut kalpaa tietää olleensa mankelissa pari peliä, ja varmasti ymmärtää, et ainakin toinen peleistä niiden ois pitäny hävitä.

Tsemppaavat ja paranatavat, ei ole paineita heillä nyt. Tampereella ennustan ikävästi 1 - 3 tulosta maanantaina. :/
 

ksyylae

Tulokas
Viestejä
8
Kotiin päin matkani käy, ja jälleen on ollut liikaakin aikaa mietiskellä menneitä, nyt kahta ottelua, sekä tulevia kahta tai sitten useampaa ottelua. Vaikka ketju käsitteleekin lähinnä Ilveksen peliesityksiä pudotuspeleissä, sekoitan jälleen joukkoon omaa ajatusmaailmaani. Olemmehan me kannattajatkin osa tätä tarinaa.

Päällimmäisenä mielessä on tietysti se seuraava ottelu, joka koittaa huomenna. Näin kannattajanäkökulmasta näkisin mielelläni seuraavan otatuksen jo tänään, mutta huomiseen asti on odoteltava ja kärvisteltävä, nyt jo huomattavasti eilistä pelonsekaisemmissa tunnelmissa. Belsebub on saanut kavereikseen jo Belialin ja Behemothin muistuttelemaan siitä, millaisia Ilveksen keväät ovat koko elämäni ajan olleet. Jokin saa minut myöskin ajattelemaan, että joukkuekin olisi ollut heti tänään valmis jatkamaan ja ottamaan sen avausvoiton, mutta toki yhtälailla se pitää huomenna kyetä ottamaan.

Jälleen koettiin siis hyvin niukka tappio ja olemme jopa käsittämättömästi tilanteessa, missä Ilves ei ole ollut tappiolla pelikellon vielä käydessä sekuntiakaan, mutta olemme silti sarjassa tappiolla 0-2. Ei varmastikaan ensimmäinen kerta palloiluhistoriassa, mutta sitäkin enemmän jotakin hyvin "ilvesmäistä".

Toisaalta, juuri noiden tiukkojen lukemien valossa voisi ajatella, että sarjan kääntyminen olisi vielä hyvinkin realistista - kyllähän se materiaalin tasoero väkisinkin regressoituu meidän hyväksi, täytyyhän sen. Mutta sitten, pelitapahtumat ensimmäisen ottelun noin 45 minuutin jälkeen eivät hirvittävästi kuitenkaan tue sitä, että näin kävisi. Tuntuu käsittämättömältä, että ennen toista ottelua Juuso Mäenpään lausunto joukkueensa uskosta omaan paremmuuteensa tässä sarjassa on tällä hetkellä täysin perusteltu. En keksi, miksi asetelma yhtäkkiä toisennäköiseksi muuttuisi, mutta jälleen kerran se onkin Ilveksen tehtävä tuo kysymys ratkaista. KalPa on ollut parempi, siitä, ei pääse yli eikä ympäri, ja se tuntuu suorastaan irvokkaalta sanoa ääneen.

Mutta miten joukkue tämän ratkaisee? Näyttääkö vielä siltä, että avaimet ratkaisuun voisivat Ilveksen pukukopista ylipäätään löytyä? En tiedä. Eilen ei tullut kaukaloon se odottamani jykevä ja väkevä Ilves, nuijimaan ennakkoon altavastaajaksi arvioitua kuopiolaisnippua Niiralan montun pohjalle. Ei sinne katastofaalinen Ilves luistellut, muttei loistavakaan. Varsinaisen peliajan loppuhetket ja osa jatkoajasta antoivat viitteitä paremmasta, mutta jos johonkin orastava pirteys kuolee, se kuolee varmaankin nimenomaan toiseen peräkkäiseen, kirvelevään jatkoaikatappioon. Joukkueen tehtävä on nyt näyttää, ettei asia ole näin yksinkertainen.

Jos olen tilastonostoja oikein lukenut, niin Ilveksen pitäisi nyt olla 2. joukkue 10 vuoden sisällä, joka 2-0 -tappioaseman pudotuspelisarjassa voitoksi kääntää. KalPan pitäisi toistamiseen saman ajanjakson aikana olla se joukkue, joka tuota etulyöntiasemaa ei voitoksi saa realisoitua. Kai siinä jokin sauma vielä piilee?

Sanoin aiemmin, että 0-1 -tappioasema ei ole suurin vuori, mikä Ilveksen on vielä kiivettävä matkallaan euforiaan. Samalla sanoin, että sen vuoren Ilves selvittää. No, vielähän sen voi selvittää, mutta kiivettävää onkin nyt tuplasti, ellei enemmänkin. Mieleeni juolahtavat omat vaellusreissut Pallaksen maisemissa, juuri, kun oli luullut yhden nousun selvittäneensä: "Ei saatana, tuossahan odottaa uusi ylämäki". Nyt se vuori, joka Ilveksen on kiivettävä, saattaa yhtäkkiä ollakin se suurin vuori tämän joukkueen matkan aikana. Jotenkin on kyettävä näkemään tämä nyt mahdollisuutena. Sellaisena viimeisenä, yhteenhitsaavana paskastanousuna, minkä jälkeen ennakkoasetelmiltaan tasaisemmat sarjat kääntyvät sielukkaan ja henkisesti vahvemman Ilveksen eduksi. Niihin hetkiin on kuitenkin vielä pitkä, pitkä matka. Kliseisestikin, Ilveksen tulee nyt ensin oppia vastustajastaan ja riisua se aseista, joilla se on toistaiseksi riisunut meidät, sekä löytää henkisesti oikea tila.

Omaa mielialaa ja itsevarmuuden tasoa kuvastaa se, että paluujunan syöksyessä tunneliin Jyväskylän jälkeen, mielenmaisema ja maisema ulkona tuntuivat kohtaavan täydellisesti. Mustaa. Toivottavasti joukkueen mielenmaisema vastaa enemmänkin sitä tunnelien jälkeen koittanutta valoa.

Enää en ole niin luottavainen kuin ennen eilistä ottelua. Joskaan, en vielä ole luovuttanutkaan. Maanantain ottelu ei kuitenkaan enää ainoastaan tunnu pakkovoitolta vaan se on sitä. Ei nimellisesti, mutta käytännössä. Mutta kyllä tämä Ilves tulee vielä, sen on pakko tulla.
 

Arzamas

Luottopelaaja
Viestejä
1 867
Jos olen tilastonostoja oikein lukenut, niin Ilveksen pitäisi nyt olla 2. joukkue 10 vuoden sisällä, joka 2-0 -tappioaseman pudotuspelisarjassa voitoksi kääntää. KalPan pitäisi toistamiseen saman ajanjakson aikana olla se joukkue, joka tuota etulyöntiasemaa ei voitoksi saa realisoitua. Kai siinä jokin sauma vielä piilee?

Toisaalta noissa tilastonostoissa ei varmaan ole montaa sarjaa jossa runkosarjan kakkonen on ollut 0-2 tappiolla seiskaa vastaan?
 

ksyylae

Tulokas
Viestejä
8
Toisaalta noissa tilastonostoissa ei varmaan ole montaa sarjaa jossa runkosarjan kakkonen on ollut 0-2 tappiolla seiskaa vastaan?
Tämä voi hyvinkin pitää paikkansa. Muutenkin toki, en tiedä olisinko halunnut koskaan tuota tilastoa edes tuossa yksinkertaistetussa muodossa kuulla, tieto kun valitettavasti lisää tuskaa. Aivan kuin sitä tuskaa lisää tarvitsisi.

Toisaalta sun pointtisi toimii jopa vähän toiseen suuntaan - siinä on yksi oiva syy lisää ajatella, että juuri nyt tuollainen kääntö tapahtuu.
 

Lempiväri: Vihreä

Rivipelaaja
Viestejä
56
No se ensimmäinen matsi kun olisi hoidettu kunnialla loppuun niin ei täällä käytäisi näitä keskusteluja.

Toivo elää vielä.
No niin. Mitä ihmettä tapahtui ekan pelin noin 50 minuutin kohdalla? Miksi siitä eteenpäin viisikot vain liukuivat takaperin kuopiolaisten tikatessa etuperin ohi? Ihan itsekö nämä kaikki eri kenttien pelaajat hups-vain ryhtyivät liukumaan takaperin, vai tuliko pelitapakäsky penkin takaa? Vai kaikille korvanappiin joltain kiakkojumalalta? Tuosta 50 min kohdalta on nyt pelattu aika monta kymmentä minuuttia eteenpäin jo, ja maalisarakkeessa komeilee koko tältä ajalta pyöreä reikä.

Jos syytettiin Myrrää reagoimattomuudesta, niin onko parempi sitten reagoida väärin? Kun tämä liukupelitapa toimi viime keväänä niin hyvin, niin jatketaan samaan mäntyyn pään hakkaamista? Kipuko kiihottaa?

Siellä olisi sankarin viittaa tarjolla. Ei vain näytä ketään kiinnostavan.
 
Viimeksi muokattu:

tggmn

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
571
No niin. Mitä ihmettä tapahtui ekan pelin noin 50 minuutin kohdalla? Miksi siitä eteenpäin viisikot vain liukuivat takaperin kuopiolaisten tikatessa etuperin ohi? Ihan itsekö nämä kaikki eri kenttien pelaajat hups-vain ryhtyivät liukumaan takaperin, vai tuliko pelitapakäsky penkin takaa? Vai kaikille korvamappiin joltain kiakkojumalalta?Tuosta 50 min kohdalta on nyt pelattu aika monta kymmentä minuuttia eteenpäin jo, ja maalisarakkeessa komeilee koko tältä ajalta pyöreä reikä.

Jos syytettiin Myrrää reagoimattomuudesta, niin onko patempi sitten reagoida väärin? Kun tämä liukupelitapa toimi viime keväänä niin hyvin, niin jatketaan samaan mäntyyn pään hakkaamista? Kipuko kiihottaa?

Siellä olisi sankarin viittaa tarjolla. Ei vain näytä ketään kiinnostavan.
3 - 2 tilanteessa ois pitäny ottaa aikalisä ja rauhottaa tilanne.
 

Lempiväri: Vihreä

Rivipelaaja
Viestejä
56
3 - 2 tilanteessa ois pitäny ottaa aikalisä ja rauhottaa tilanne.
Kyllä. Kotisohvalla tuli sanottua ääneen miten olis aikalisä ja selostuksen mukaan katsomosta viitottiin yleisesti T-pantomiimiä. Miten voi olla, että me tavalliset pulliaiset haistetaan hetki, jolloin pitäisi reagoida, mutta ammattivalmennus ei? Jos kaukalon laidalta kentän pupellusta ei näe tai hahmota, niin kai näillä nyt on joku katsomovalmentaja yläviistossa ja savumerkein tieto penkin taakse? Eikö ole? Miksi ei ole? Hitto, pesäpallossakin on, vaikkei sääntöjen mukaan saisi!

Mihin sitä aikalisää säästellään? Saako siitä hävityn pelin jälkeen tikkarin, kun ei kuitenkaan ollut moukka ja nöyrtynyt pyytämään aikalisää? Myrrällähän oli samaa vikaa, joten tuleeko se käsky ylempää?
 
  • Tykkää
Reactions: 17

Postipate

Luottopelaaja
Viestejä
1 318
Huomenna Ratinen ja Nyman vilttiin ja tilalle Könö ykköseen ja Savi neloseen. Tuossa kokeilussa ei ole mitään menetettävää. Nyman ollut koko ajan hukassa molemmissa otteluissa, vaikka onkin playoffsien pisteykkönen. Palvella ja Könösellä toimi peli alkukaudesta, joten miksi nyt ei toimisi? Ratinen ei saa mitään aikaan, joten Savi tilalle. Toivon, että ketjut näyttää tältä seuraavassa ottelussa:

Könö-Palve-Mese
Supi-Mänty-Iksa
Strana-Kody-Päkä
Savi-Lieriö-Gregs

Friman-Pelli
Masin-Niku
Parikka-Latvala
Clenny/Rauta
 
Ylös