Ilves playoffeissa 2023

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 096
Pannukakuksi meni, ihan pirun iso pettymys

Nyt tämä juttu on ohi ja kohti seuraavaa. Pelicans oli yhtenäisempi ja parempi. Ilves kaatui kärjen mukana ja henkinen tila oli olematon.

Kyllä pistää mietteliääksi, mitä olisi voinut tehdä toisin, mitä pitää tehdä toisin, missä pitää olla parempi jne.

Ois tässä nyt sitten vielä se pronssipeli ilmeisesti ensi viikon torstaina. Sinne siis.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 165
On kyllä tyhjä olo. Ei vaan riitä, niin ei riitä.

Viimeisessä pelissä oli kaikenlaisia sattumusta. Kauhea tuuripomppu kahden Ilvesläisen kautta, 2+2 ja sitten sen aikana täyden kakkosen kolmevitonen joka ei edes loppunut maaliin tuon myötä. Sitten kun se kestettiin yhdellä omiin, niin heti seuraavasta aloituksesta omiin. 0-3 tässä vaiheessa ja siitä ei noustu. Sitten vielä pari kevyttä jäähyä meille ja vastustajalta jäi ulosajokin saamatta.

Turha kuitenkaan itkeä. Parempi meni jatkoon. Meidän kohtaloksi jää pronssiottelu, joka ei juuri tällä hetkellä kiinnosta yhtään.

Mitali tietysti on aina mitali ja tuhat kertaa parempi kuin neljäs sija, mutta aika syvältä saa kaivaa motivaatiota nyt edes kannattajana mitaliputken jatkumiseen.

Pronssiotteluun motivoituneille eniten peliaikaa ja mitali kotiin, vaikka Kontiolalle eläkepäiviksi sitten. Ruokonen ja Bau ainakin peleille, muuten sanoisin että Malekkin, mutta haluaisin Lankulle mitalijäähyväiset kun ei viime vuonnakaan pronssipelissä pelannut.


Syksyllä toivottavasti uusilla kärkiäijillä enimmäkseen yrittämään uudestaan. Nämä suht. samat saivat kaksi yritystä ja eivät onnistuneet. Täytyy oikein itseä muistuttaa, että ihan oikeasti tämä ei ollut Ilveksen ainoa mahdollisuus pitkään aikaan, kun niin paljon harmittaa nyt.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 165
Pronssipelin voisi kyllä pelata lauantaina pois, kun Nokia Areenakin on joka tapauksessa varattu. Turha tässä muutamaa huilipäivää ottaa loukkaantumisten paikkailuun, kun peli on muutenkin motivaatiopeli ja esimerkiksi Langhamer ei somen mukaan muutenkaan pelaa, ei varmaan esim. Parikkakaan.

Nyt vaan heti soittoa Hifkille, että "käviskö?" ja sitten liput myyntiin.

Yleisöön sitten ne, ketä kiinnostaa monien hienojen pelaajien uran viimeinen peli Ilveksessä ja Kontiolan uran viimeinen peli ylipäätään.

Pronssi olisi ihan kiva, ennen kaikkea tilastojen kannalta. Mitaliputkelle tulisi jatkoa ja onhan se ihan kiva jälkikäteen, vaikka nyt ei kiinnosta. Viime vuonna kiinnosti paljon enemmän.
 

Riksu

Tähtipelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
14 096
Pronssipelin voisi kyllä pelata lauantaina pois, kun Nokia Areenakin on joka tapauksessa varattu. Turha tässä muutamaa huilipäivää ottaa loukkaantumisten paikkailuun, kun peli on muutenkin motivaatiopeli. Nyt vaan heti soittoa Hifkille, että "käviskö?" ja sitten liput myyntiin.
HIFK ainakin kertoi omissa kanavissaan, että viikon päästä torstaina pelataan. Tuskin veksalaavat tuota päivää.
 

EtäIpa

Luottopelaaja
Viestejä
1 470
Koko Ilveksen pleijaritaival oli helvetin epätasapainoinen. Kärkimiehet eivät suorittaneet, ei osattu muuttaa pelisuunnitelmaan vastustajan ja ottelutilanteen mukaan. Peli näytti pahimmillaan kauheelta koohottamiselta ja neppailulta. Koko hommassa ei ollut mitään taktista pelisuunnitelmaa. Pakko sanoo (sad but maybe true).. mut onkohan pennanen niin velho, mitä väitetään? Hömö vei häntä kuin litran mittaa..

Mun kausi päättyi tähän, ei kiinnosta enää. Palstalaisille hyvää kesää ja syksyn odottelua!! :)
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 165
HIFK ainakin kertoi omissa kanavissaan, että viikon päästä torstaina pelataan. Tuskin veksalaavat tuota päivää.

No pitkä on odottavan aika. Tietysti motia saa kerättyä varmaan paremmin verrattuna siihen että heti pelattaisiin, eli Ilveksen voitonmahdollisuuksia varmaan tämä odottelu parantaa jonkin verran.
 

Vovlo

Luottopelaaja
Ylläpidon jäsen
Viestejä
8 559
Pronssipeli tosiaan vielä edessä ja sitten on kausi finito. Tämä pudotuspelitaival antoi luvata paljon enemmän kuin mitä saatiin. Kaksi Lahden peliä ensin, vajaalla miehistöllä ties minkä pöpön jälkeen ja toisesta voitto. Ja toisestakin olisi tullut ellei sitä veripenan ja Suomen juttua olisi siinä tullut, näin väitän. Pienistä jutuista tämä on tosiaan kiinni mutta toisaalta, ei paras seitsemästä valehtele. Ainakin tässä viimeisessä kuudennessa pelissä Pelicans pelasi jääkiekkoa huomattavasti paremmin kuin mitä Ilves pystyi. He pystyivät hienosti peittämään suurimman osan Ilveksen vetopaikoista sekä syötöistä. Paljon jossiteltavaa jäi mutta minun ei onneksi tarvitse itseäni kiduttaa niillä. Valmennusjohdon kyllä pitää jotta puitteet parempaan suorittamiseen ensi kaudelle saadaan luotua.
 

Kodytek88

Luottopelaaja
Viestejä
2 209
Pelitavallisesti hävittiin välieräsarja aivan pystyyn. Pelicans pelasi koko ajan järkevästi ja järjestelmällisesti, kun taas Ilveksen pelissä paistoi hallinnan hetkilläkin jonkinlainen hätäily. Tänään oli sitten oikeastaan alusta lähtien selvää, että pelistä ei hirveämmin ole odotettavissa.

Läpi kauden tuli huudeltua sitä, että kaksi oikeasti kovaa hyökkäyspään vahvistusta olisi tarvittu ja kyllä tämä mielestäni pudotuspeleissä paljastui. Tämä siitäkin huolimatta, että kokeneemmista luottopelaajista Jokipakka, Suomi, Kontiola ja Haapala epäonnistuivat kaikki omissa rooleissaan. Ei vaan voi odottaa, että hyvä kahden suunnan hyökkääjä Ikonen, lähinnä kolmosketjun roolipelaajana tunnettu Tikka ja vasta lopullista läpimurtoaan liigan kärkikastiin tekevä Mäntykivi kantavat joukkueen finaaleihin ja vielä sielläkin maineeseen ja kunniaan.

Ei tämä niin pahoin syö kuin viime kevät, mutta kyllä mielestäni Ilves heitti tässä todella ison sauman hukkaan. Mutta ilmeisesti vieläkään ei oltu valmiita ja aina on ensi kausi.

Palataanpa taas syksyllä asiaan.
 

Rystykäyttö

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
313
Vähän täytyy ihmetellä, että valmennus keksi vasta sarjan vikaan erään keinot miten Pelicans ei pääse purkaan omista painetta.

Koko sarjan näytti älyttömän helpolta Pelicansin omista lähtö, kunnes tänään vikassa erässä alettiin antamaan laiturille kova paine ja eipäs päässyt Pelsut enään omista kontrolloidusti pois.
 

ilvesperhe

Luottopelaaja
Viestejä
2 492
Tässä kun miettii tuota kotietua, mistä vouhotetaan. Antaa toki pari lepopäivää lisää, sitten teoreettisesti heikompia vastustajia (sillä ei väliä,kaikki kaadettava). Mutta tänä vuonna ensin pelit "väistötiloissa" Lahes, sitten hävittiin pari kotipeliä putkeen. Ens vuonna toivottavasti kukaan ei kitise kotiedun merkityksestä.
 

Ripa#13

Rivipelaaja
Viestejä
85
Yksi suurimmista pettymyksistä joita on tarvinnut kokea. Eteenpäin menevä seura joka takoo taloudellista huipputulosta pelaa peliä isojen poikien peliä leikkirahalla. Huonosti ja isojen toiveiden varaan rakennettu joukkue josta monta miestä epäonnistui sekä vielä liikkuu ulospäin ns. tarpeettomina. Tillun sädekehä on melkoinen särö ja toista säröä se ei enään kestä. Reagoi Tillu nyt ennen kuin on myöhäistä... taas kerran
 

Hupsukorva

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
688
Vähän täytyy ihmetellä, että valmennus keksi vasta sarjan vikaan erään keinot miten Pelicans ei pääse purkaan omista painetta.

Koko sarjan näytti älyttömän helpolta Pelicansin omista lähtö, kunnes tänään vikassa erässä alettiin antamaan laiturille kova paine ja eipäs päässyt Pelsut enään omista kontrolloidusti pois.
Ihmettelin ihan samaa. Vasta vikassa erässä näin ekaa kertaa sen, että hyökkäyspäässä pakit nousivat viivalta rohkeasti vastaan eivätkä lähteneet valumaan omiin. Tähän peruutteluun "irtokiekon" lähestyessä kiinnitin monta kertaa huomiota aiempien pelien aikana, ja ihmettelin...

Siteeraan nyt rakasta vaimoani, joka ei ymmärrä hirvittävästi jääkiekosta (vielä minua vähemmän) mutta kärsivällisesti ja säännöllisesti on pari kautta seurannut Ilveksen pelejä ainakin sivusilmällä kotisohvalla. Hän kysyi tänään, mihin on kadonnut se viimevuotinen Ilves, joka hyökkäsi railakkaasti ja jonka pelaajista huokui peli-ilo ja sen myötä luovuus, joukkue joka nousee hurjalla hurlumheillä ihmeellisesti mukaan peliin vaikka olisikin selvästi jäljessä. Sellaista kun ei kuulemma ole kuvaruudussamme näkynyt hetkeen. Ja ei, eipä ollut. Olin ajatellut että Sebokinkin virnistelyjen loppuminen pystypaineissa johtui sopimusasioista, mutta oliko siinä muutakin, "vaatimustason nousu" korvasi "pelaaminen on kivaa" -linjauksen...

Asiat loksahtelivat mielessäni niin, että onko johdossakin (kuten täälläkin olin lukevinani) mietitty silloin alkukaudesta asiaa lopullisesti niin, että mestaruudet voitetaan tiukilla sapluunoilla ja varman päälle puolustamalla eikä vapaan riehakkaalla hyökkäämisellä. Sen jälkeen on toimittu loogisesti sen teesin mukaan. Valmennus, täydennyshankinnat, pelitapaviilaukset... Vasta viimeisellä hetkellä tänään päätettiin lähteä muuttamaan jotain, ja se oli jo ihan liian myöhäistä.

En tiedä, menen nukkumaan. Positiivisuusketjuun voisin kirjoittaa sen, että vaimon kärsivällisyys kesti olohuoneen vallanneet pudotuspelit hyvin, ja tämäkin ilta sujui hienosti ottaen huomioon, miten iso pettymys tunteenpurkauksineen koettiin.

Illanjatkoja tännekin.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 709
Viime vuonna pronssipeliin saattoi jotenkin latautua, kun ajatteli että finaaleista putoaminen oli jonkinlainen välivaihe, joka vaan piti käydä läpi että saadaan sitä kokemusta ja kasvetaan menestyjiksi. Jos se voitettaisiin, olisi se kuitenkin 1. Mitali 21 vuoteen eli jollain tavalla tavoittelemisen arvoinen. Lisäksi vastassa KooKoo, jota se kuitenkin kiinnostaisi, kun olisi koko organisaation 1. Mitali ikinä.

Nyt ei koko pronssi kiinnosta tuon taivaallista ja tiedän varmasti että jos mahdollista, HIFK:n porukassa vielä vähemmän. Taitaa tulla tämänkin vuoden pronssipelistä "arvoisensa" suoritus. Viime vuosi olikin virkistävä poikkeus.

Tämä on kyllä ainakin allekirjoittaneelle isoin pettymys kenties ikinä.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
13 966
Viime vuonna pronssipeliin saattoi jotenkin latautua, kun ajatteli että finaaleista putoaminen oli jonkinlainen välivaihe, joka vaan piti käydä läpi että saadaan sitä kokemusta ja kasvetaan menestyjiksi. Jos se voitettaisiin, olisi se kuitenkin 1. Mitali 21 vuoteen eli jollain tavalla tavoittelemisen arvoinen. Lisäksi vastassa KooKoo, jota se kuitenkin kiinnostaisi, kun olisi koko organisaation 1. Mitali ikinä.

Nyt ei koko pronssi kiinnosta tuon taivaallista ja tiedän varmasti että jos mahdollista, HIFK:n porukassa vielä vähemmän. Taitaa tulla tämänkin vuoden pronssipelistä "arvoisensa" suoritus. Viime vuosi olikin virkistävä poikkeus.

Tämä on kyllä ainakin allekirjoittaneelle isoin pettymys kenties ikinä.
Kyllä mulle kaikkien aikojen isoin pettymys on karsintapelit monena vuotena peräkkäin. Sitä mä en koskaan tule unohtamaan. Enkä sitä, että parin tuntemani Ilves kannattajan kanssa silloin löytiin läpyt ja itkettiin.

Tässä on meillä siemen, joka kasvoi runkosarjassa jo melki täyteen mittaansa, mutta pleijareissa joku kävi sörkkimässä sen takaisin puolivalmiiksi.

Itseäni ei juurikaan harmita (no hieman). Mutta usko on, että Ilves tästäkin vuodesta oppii uutta.
 
Ylös