Ilves playoffeissa 2023

Slite

Luottopelaaja
Viestejä
1 083
Itsekin arvostin Joensuun pelaamista tuossa samassa mielessä, eli pelasi härkämäisesti mutta mielestäni rehdisti. Mutta jos tasakentällisin meni 0-7, niin kyllähän se paljon kertoo siitä, että ison miehen on vaikea enää pysyä pelinopeudessa mukana.

Niin ja isot pisteet Joensuulle myös siitä, että kehtasi julkisesti arvostella liigaa peliohjelman rakentamisesta ja nimenomaan vielä taisi tehdä sen KooKoon puolesta, eikä niinkään Ässien. Tosin samalla rahallahan siinä Ässienkin ääni saatiin kuuluviin.
 

Toppapöksy666

Luottopelaaja
Viestejä
3 185
Pelikaanit siis vastassa.
Odotan laadukasta ottelusarjaa ja hienokseltaan vähän vauhdikkaampaa versus Ässät-sarjaan.

Ollaan kaikessa Lahtelaisia edellä, joten ei selityksiä ja 4-1 voitoin finaaleihin!

Vastustajan varmistuttua eilen niin, jostain syystä tuli nimi Olli Julkunen mieleen ja nyt olisi hyvä hetki maksella vähän takaisin. :D
 
  • Tykkää
Reactions: 17

FightBackIpa

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
986
Niinkuin kaverini äsken soittaessan sanoi Saipa olisi ollut vielä toivotumpi vastus:) No leikki leikkinä. Tasaista varmaankin välillä, mutta kyllähän tämä pitää kairata vahvalla itsetunnolla. Meille sarja 4-1
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Ensimmäiset sarjakohtaiset kertoimet on avattu.

Betsson Groupin(Betsson, Betsafe, Nordicbet jne.) näyttävät seuraavaa:

Tappara-HIFK 1.14 - 5.35
Ilves-Pelicans 1.33 - 3.20

Näissä palautus 94%, joten todennäköisyysarviot (pyöreästi):

Tappara-HIFK 82% - 18%
Ilves-Pelicans 70% - 30%

Joten...

Paikallisfinaali 57,5%
Ei paikallisfinaalia 42,5%
Paikallispronssiottelu 5,4%


Veikkauksen näkemyksiä odotellessa...
 

Slite

Luottopelaaja
Viestejä
1 083
Pahin peikko on varmastikin tuo tuplavieraspelialoitus. Varsinkin kokemattomammalla osastolla voi pukata stressiä, jos pussinokilla on ensimmäisten pelien jälkeen 2-0 -johto.
 

TammiTorjuuKatsomoon

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
220
On kyllä eroa Ilveksen viime vuoden ja tämän kauden playoff-aikatauluilla.

Ihan hirveä oli pelitahti viimeksi. Ilves pelasi Kärppiä vastaan su 27.3., ma 28.3., ke 30.3., pe 1.4., la 2.4., ma 4.4. (ja sama peli jatkui ti 5.4.), ke 6.4 Kärppiä vastaan Ilves pelasi siis yhdentoista päivän sisään kahdeksana päivänä.
Tästä pelit jatkuivat TPS-sarjaan la 9.4., su 10.4., ti 12.4., ke 13.4., pe 15.4. ja la 16.4. Myös TPS-sarjassa tahti oli tiukka. Ei ihme, jos sairastellut ja loukkaantumisista kärsinyt joukkue ei ehtinyt toipua missään välissä vaan loukkaantumisia tuli vain lisää tiukassa ottelutahdissa.

Tänä vuonna Ilves pelasi Ässiä vastaan la 18.3., ma 20.3., ke 22.3., pe 24.3. ja su 26.3. Tässä sarjassa ei ollut yhtään peräkkäisten päivien pelejä ja sekä ennen sarjaa, että sarjan jälkeen Ilves sai reilusti lepopäiviä.
Pelikaaneja vastaan pelit jatkuvat pe 31.3., la 1.4., to 6.4., la 8.4., (ti 11.4., to 13.4., la 15.4.) Ensimmäiset peräkkäisten päivien ottelut tulevat nyt siis vasta perjantaina ja lauantaina. Tämän jälkeen onkin sitten taas useampia välipäiviä, eikä ottelutahti siitä eteenpäinkään muistuta lainkaan viime vuotista. Jos joukkueessa on pieniä vammoja ja/tai muuten levon tarvetta, antaa tämän vuoden ottelutahti ihan toisenlaiset mahdollisuudet toipumiseen kuin viime vuonna.
 

GNR

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
747
Valitettavasti ei taida Eirtovaara enää ottaa Ilveksen puolesta kantaa läheskään yhtä vahvasti kuin puolivälierissä. Oli Ässiä vastaan etenkin se sarjan viimeinen erä niin kamalan näköstä räpiköintiä.
Voit olla varma että se ei vaikuta Eirtovaaran papereissa suuntaan taikka toiseen.
 

Raipe66

Rivipelaaja
Viestejä
57
viimeinen erä oli ainoa erä missä Ässät oli pelillisesti selkeästi parempi ja siinäkin ainoa maali syntyi tuomarivirheellä. Minä olen valmis katsomaan tämän erän läpi sormien, kun katkasun paikat ovat aina vähän vaikeita.
Minä veisin tämän jopa pidemmälle! Ässät ottelun viimeinen erä oli lähes katstrofi, joka ei realisoitunu. Siitä on helpompi ja enemmän ammennettavaa tuleviin tiukkoihin peleihin kuin jos olisi pelattu peruspelillä voitto.

Viimeisessä erässä tehtiin sellasia virheitä, että niiden kautta on hyvä alleviivata oikeanlaisen pelin tarvetta ja vaatimusta sille. Pelaajat ei voi ajatella "joo joo, tää on näitä varotteluja, mutta kyllähän me tää osataan".

Ihan esimerkkinä: Kun oli kolme minuuttia aikaa ja Ässät otti moken pois saaden ylivoiman, snaipperi ja maalitykiksi mielletty Iksa pelasi äärimmäisen fiksusti. Purki kaks kertaa hallitusti kiekon saatuaan ja pakotti Ässät rakentaan hyökkäyksensä omalta alueelta. Katkaisi vielä kolmannen kerran ennen, kuin meni vaihtoon. Tuossa kului kellosta 45-60 sekkaa.

Sen jälkeen Masin ylitti maalia, kului kolme sekkaa about, mutta alotusvoitolla Päkkilä sai kiekon ja yritti maalia, niin kului heti kaks sekkaa lisää. Ton jälkeen Ässät voitti alotuksen, sai heti myllyn päälle ja kohta tarkastettiin maalia videolta.

En kyllä ymmärrä lainkaan, miksi sitä maalia pitää heti yrittää tyhjiin tossa tilanteessa. Esim Kalpa ryssi yhden pelin kokonaan vikalla minuutilla, kun se 2-0 oli muka niin tärkeä. Kahden maalin johdossa tilanne on eriluonteinen ja silloin voi isommalla riskillä koittaa saada omaan sarakkeeseen maalimerkintä.
 

Toutain

Luottopelaaja
Viestejä
6 860
Valitettavasti ei taida Eirtovaara enää ottaa Ilveksen puolesta kantaa läheskään yhtä vahvasti kuin puolivälierissä. Oli Ässiä vastaan etenkin se sarjan viimeinen erä niin kamalan näköstä räpiköintiä.

Sulla on ollut fiksuja juttuja tähänkin aihepiiriin liittyen, niin nyt on pakko kysyä, oliko tässä joku läppä haudattuna?

Sillä riskilläkin, että ajan miinaan, otan tästä kiinni toteamalla, että Ilveksen viimeisen erän räpiköinnillä ei taatusti ole yhtään mitään painoarvoa Eirtovaaran arvioissa Ilves-Pelicans-sarjaan.

Kaiken kaikkiaan Ilves pelasi odotetunlaisen Ässät-sarjan ja oli varmasti oikein hyvä niillä mittareilla, joihin Veikkauksen voimasuhdearviot perustuvat.

Tuskinpa Ilveksen kurssi on laskenut Eirtovaaran papereissa. Hieman vierastan muutenkin tuota kannanotto-termiä tässä yhteydessä. Ottaa kantaa suhteessa mihin? Muihin buukkereihin? Kyllähän Veikkaus vain tekee omilla standardeillaan omat arvionsa ja se siitä. Ei siellä mietitä, onko Ilves-linja positiivinen vai negatiivinen (suhteessa johonkin).

Jos tällä kertaa sattuu olemaan samansuuntaiset arviot(esim. Ilves jatkoonmenijänä n. 70%) kuin muilla, niin ei se kerro Veikkauksen muuttuneesta suhtautumisesta Ilvekseen.
 

Ilves97

Luottopelaaja
Viestejä
6 853
mutta alotusvoitolla Päkkilä sai kiekon ja yritti maalia, niin kului heti kaks sekkaa lisää.
Tähän muuten itsellä paloi hermot totaalisesti. McCoshen tuli keskustan puolelta vastaan ja laidan puolella oli tilaa heittää pikku neppi sinne. Huonoimmillaankin Päkkilä olisi saanut kiekon keskialueelle ja Ässät olisi joutunut rakentamaan uudelleen. Kun kuitenkin tietää Päkkilän luisteluvoiman niin vielä todennäköisemmät skenaariot olisivat olleet, että joko Päkkilä olisi itse kerennyt kiekolle ja tehnyt sen maalin tai McCoshen olisi joutunut rikkomaan ja loppu olisi pelailtu Ilveksen ylivoimaa. Tuollaisista täytyy tosiaan ottaa oppi mukaan koska jos nyt esimerkiksi sinne finaaleihin mennään ja Tappara tulee vastaan niin nuo tuskin jää heiltä käyttämättä.
 

Murheellinen sosialisti

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
165
Sen jälkeen Masin ylitti maalia, kului kolme sekkaa about, mutta alotusvoitolla Päkkilä sai kiekon ja yritti maalia, niin kului heti kaks sekkaa lisää. Ton jälkeen Ässät voitti alotuksen, sai heti myllyn päälle ja kohta tarkastettiin maalia videolta.

En kyllä ymmärrä lainkaan, miksi sitä maalia pitää heti yrittää tyhjiin tossa tilanteessa.

Sitä maalia yritetään heti tyhjiin tossa tilanteessa sen takia, että tilastoanalyysillä on todettu tämän parantavan voiton todennäköisyyttä. 20 vuotta sitten tyhjiin ei räiskitty yhtä innokkaasti omasta päästä, koska asiaa ei oltu vielä tutkittu siten kuin nyt.

Mutta Tikka yritti oman maalin edestä tyhjiin vielä 16 sekuntia ennen loppua ja tuli pitkä. Kun peliaikaa on jäljellä niin vähän, on järkevämpää yrittää vain toimittaa kiekko keskialueelle.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: 17
Viestejä
1 934
Luulisi kyllä, että Pendon kaltainen valmentaja nimenomaan kieltäisi tuon tyhjiin räiskimisen omalta alueelta. Siis tuollaisessa tilanteessa, mikä viimeksikin oli: maalin johto, sarja katkolla ja oma joukkue ihan köysissä.
 

LalaTa

Luottopelaaja
Viestejä
2 526
Luulisi kyllä, että Pendon kaltainen valmentaja nimenomaan kieltäisi tuon tyhjiin räiskimisen omalta alueelta. Siis tuollaisessa tilanteessa, mikä viimeksikin oli: maalin johto, sarja katkolla ja oma joukkue ihan köysissä.

Eiköhän tuollaiset erän lopetukset ole otettu syyniin joukkueen kanssa pelin jälkeen ja miten jatkossa toimitaan järkevämmin. En muista oliko Pendo vai joku muu päävalmentaja joka jossain haastattelussa vastasi kysymykseen, että pystyykö siinä pelin aikana mihinkään isoihin linjauksiin enää vaikuttamaan (esimerkiksi vaikka juuri tuollaiset, että miten se erän lopun paine saadaan järkevästi hoidettua) niin vastasi että joihinkin pelillisiin asioihin voi erätauoilla vaikuttaa mutta pelin aikana pelin virtaus ja pelaajat on niin suuressa roolissa ettei siinä vaihtoja, aikalisää ja pikku fläppitaulusulkeisia enempää kannata tai pysty tekemään kun pelaajat on niin pelissä ja hetkessä kiinni.
 

Raipe66

Rivipelaaja
Viestejä
57
Eiköhän tuollaiset erän lopetukset ole otettu syyniin joukkueen kanssa pelin jälkeen ja miten jatkossa toimitaan järkevämmin. En muista oliko Pendo vai joku muu päävalmentaja joka jossain haastattelussa vastasi kysymykseen, että pystyykö siinä pelin aikana mihinkään isoihin linjauksiin enää vaikuttamaan (esimerkiksi vaikka juuri tuollaiset, että miten se erän lopun paine saadaan järkevästi hoidettua) niin vastasi että joihinkin pelillisiin asioihin voi erätauoilla vaikuttaa mutta pelin aikana pelin virtaus ja pelaajat on niin suuressa roolissa ettei siinä vaihtoja, aikalisää ja pikku fläppitaulusulkeisia enempää kannata tai pysty tekemään kun pelaajat on niin pelissä ja hetkessä kiinni.


Mainioita kommetteja, joita ei todellakaan ole syytä kiistää, vaan vaan ne alleviivaavat tuon kokemuksen tärkeyttä pelaajille.

Tilastollisesti vaikutus voittoon on varmasti noin ja tilastoihin menee kaikilta joukkueita monta peliä runkosarjasta. Niissä vastustajan kausi on harvoin katkolla ja tunnetila yhtä korkea kuin nyt Ässillä oli. Äkkiseltään en muista yhtään peliä, missä Ilveksen pelaajat olisivat saaneet kokemuspankkiin pelin, jossa johtoasemassa vastustajan taistelutahto ja paine on noin kova. Veikkaan, että tämä kokemus vaikuttaa aika moneen pelaajaan myös tämän kauden jälkeen....

Ja myös tuo on aika selvä, että ratkaisut pitää tulla selkäytimestä eikä pikasina käskyinä juuri ennen kentälle menoa. Veikkaan, että tuossa kukaan pelaaja ei kuule tai kuuntele, ehkä yhdelle ehtii fläppitaululla jotain piirtää. Siksi arvostankin Iksan pelaamista todella korkealle.

Tilastoihin ei muuten vaikuta se, että puttaako kiekon rauhassa oman sinisen jälkeen runkosarjan pelissä, vai roikottaako pelaajien yli oman päädyn tuntumasta, vaikka osumistodennäköisyyteen sillä on dramaattinen ero.

Niin, Pendo sanoikin lehdistötilaisuudessa jotain että "saatiin ainakin tärkeä kokemus, miten ei ainakaan kannata loppua pelata".
 

Ilveksenmiäs

Tähtipelaaja
Viestejä
14 119
Ässillä oli kehnot aloittajat.. Pelsuilla kovat. Oman pään aloituksia ei saa samaan tahtiin ottaa tässä sarjassa.
Yhtäkaikki.. tämä on ihan omanlaisensa sarja, eikä edellisen sarjan lainalaisuudet ole enää voimassa. Ässät oli joissain asioissa myös parempi kuin Pelsut ja pimensi mm. meidän ykkösen. Sen ketjun pitää nyt nousta esiin.. ja nouseehan se...

Kohta mennään läpi tuulen ja Tuiskun !

Olen luottavainen siksikin, että Ilveksen ulkopuolella asenne tuntuu olevan " jos Pelicans venyy ja pelaa paremmin kuin koskaan ".. entä jos Ilveskin on vasta hakemassa parasta peliään.. entä jos tässä Ässät sarjassa oli ne pahimmat paineet ja peli nyt vapautuneempaa. Ilves on neljän parhaan joukossa, nyt haetaan lisää ja kukaan ei sano, että tärkein on jo saavutettu, eikä Kontiola tuuleta heittämällä hanskat jäähän ;)
 

Raipe66

Rivipelaaja
Viestejä
57
Niin, Pendo sanoikin lehdistötilaisuudessa jotain että "saatiin ainakin tärkeä kokemus, miten ei ainakaan kannata loppua pelata".

Täydennän vielä tätä ajatusta, että enne peliä tai pelejä voidaan käydä sata erillistä skenaariota ja ladata niihin ohjeet, miten pelataan. Ja niitä ei varmasti kukaan pelaajista muista. Sen sijaan kokemukset, joissa ollaan itse oltu, muistetaan ja ne vaikuttaa peliin. Ehkä niiden kokeneiden pelaajien perään huudellaankin juuri tämän vuoksi.

<vitsi>
Konna aisti joukkueen pelaajistossa kokemuksen puutteen tiukkojen pelien lopun hoitamisessa ja siksi hän heitti kiekon pleksin yli ihan konnuuttaan siksi, että saataisiin nuoriso-osastolle uusi ja ehkä oleellinen kokemus viimeisiä finaaleja varten. Konna ehti siinä pikasesti räknätä, että kannattaa, koska vielä on kaksi peliä aikaa katkasta sarja, jos riski sattuis realisoitumaan.
</vitsi>
 
Ylös