Ilves Playoffeissa 2022

Prophet

Luottopelaaja
Viestejä
2 818
On pelottava tunne mennä rajan yli, sen rajan missä on kyltti: Turku.
Yhdessä se on helpompi ylittää kun muut ovat tukena.

Toimi näin, mikäli kohtaat turkulaisen:

- Älä ruoki turkulaista. Ruokkiminen totuttaa turkulaisen ihmisten läheisyyteen ja turkulainen muistaa helpon ruoka-apajan.
- Poikkeus ruokkimiseen: jos mukanasi on eväsreppu, jätä se turkulaisen tutkittavaksi, jotta saat aikaa paeta paikalta. Turkulaista houkuttelevat erityisesti silakka ja saaristolaisleipä.
- Jos löydät turkulaisen tappaman eläimen, poistu heti paikalta tulosuuntaasi. Turkulainen on todennäköisesti vielä lähistöllä. Haaska on yleensä peitetty sammalilla tai upotettu osittain suohon.
- Jos näet turkulaispennun, emo on varmasti lähistöllä. Älä mene lähemmäksi, vaan poistu tulosuuntaasi. Vaarallisinta on, jos joudut emon ja pennun väliin. Emo puolustaa vaistomaisesti pentujaan hyökkäämällä vaaran aiheuttajaa eli sinua kohti.
- Pidä koirasi kytkettynä. Vapaana liikkuva koira voi joutua turkulaisen kanssa tekemisiin. Jos koirasi on irti ja kuulet sen suunnasta voimakasta ärähtelyä tai karjumista, poistu kauemmaksi ja hakeudu avoimeen paikkaan. Jos koira lähtee turkulaista pakoon, se tulee todennäköisesti sinua kohti ja turkulainen voi tulla perässä.
 

IhanJuniori

Junioripelaaja
Viestejä
14 382
Noniin jotain huomioita tästä Kärpät sarjasta!
Sarja oli erittäin tasainen, Ilves oli selvästi edellä 5v5 pelissä ja Kärpät oli parempi erikoistilanteissa. Peli oli erittäin viihdyttävää, oli kovia taklauksia, mutta peli pysyi erittäin siistinä ja ylilyönneiltä vältyttiin. Siellä jaettiin kovia puhtaita taklauksia varsinkin Lööf ja Sklenička. Maalivahdit olivat aivan huikeita.
Ainut miinus tästä sarjasta on Saku Mäenalanen, mutta muuten erittäin hieno ja arvokas puolivälierä sarja!
 

Tilastoniilo

Vakiokokoonpanossa
Viestejä
137
Joo o mitähän tähän sanois. Tää tunne.. en tiedä todella vaikea kuvailla. Jotenkin niin helpottunut ja onnellinen koko yhteisön puolesta, VIHDOIN. Se tunne ja huuto mikä eilen purkautu.. huhhuh sattuu kurkkuun vieläkin. Tuntuu, että nyt se este on ylitetty ja vain taivas on rajana! Kaikki varmaan tietää, miten yö meni ja tuli herättyäkin ennen kellon soittoa varmaan kaksi tuntia liian aikasin.

Nää on niitä hetkiä, minkä takia tässä eletään. Tunteita, elämyksiä ja kokemuksia. Ja vielä kun ne saa jakaa ystävien ja rakkaiden kesken. Joskus on miettinyt, että olisi helpompaa olla suhtautumatta niin intohimoisesti, mutta nyt sen tietää, että se palkinto tulee vielä.

MUTTA, vaikka upea on tunne, ainakaan allekirjoittaneella ei ole maha täynnä. Tästä tulee varmasti paaaaaljon itseluottamusta ja voi pelata ehkä hieman vapautuneemmin. Tulisiko TPS-sarjasta jo vähän avoimempaa peliä. Nyt on myös se hetki mielestäni, että tarvitsee (jos vain pystyy) lähteä Turkuun joukkueen tueksi isoin joukoin. Keijolla on vahva tunne tästä.. VAPISE TEPSI!!!
 

Super11

Rivipelaaja
Viestejä
94
Yö on saatu nukuttua ja mieli on taas kirkas. Jätän tappiopelien jälkeen foorumin kyttäilyn kokonaan välistä koska se saa mielen ahdistumaan vielä pahemmin.

Mutta asiaan! Minulla on erittäin hyvä tunne tästä sarjasta. Kookoon jälkeen Kärpät oli minun mielestä Ilvekselle sopivin vastustaja. Kärpät on muuttanut peliään, mutta uskon silti Ilvekseen. Mietin, että tässä sarjassa avausmaalin merkitys on iso. Jos Ilves saa johtoaseman niin Kärppien on avattava jonkin verran tuota kuuluisaa trappiaan. Se taas avaa Ilvekselle lisää saumoja iskeä kiekkoa vastustajan päätyyn. Ilves on jotenkin heikoista peliesityksistään huolimatta onnistunut varsinkin kotona raapimaan voittoja. Miksi tämä muuttuisi playoffeissa?

Tulee aivan mielipuolisen jännittävä sarja. Mikäli ilves saa jalkeille ns normaalin kokoonpanon niin sarja menee 4-2. Tämän jälkeen joukkueen henkinen tila on niin vahva, että se voi kantaa pidemmälle kuin moni pessimisti ajattelee tällä hetkellä. Paljon kehitettävää peliesityksissä, paljon haasteita erikoistilannepelaamisessa, uusia pelaajia tullut sisään kesken kauden, fanit ja analyytikot eivät anna kauheasti toivoa...ja sitten sarjan voitto. huhhuh pitkälle mennään.
Lainaan itseäni. Ei se ihan 4-2 mennyt, mutta kelpaa! Tämä joukkue on nyt sitten hitsattu paremmin yhteen kuin uskalsin toivoa. Sarjan sisällä loukkeja, erikoistilanteet vähän heikolla tolalla, fanien usko meinasi mennä, tuomarit olivat... ja lopulta vaikeimman kautta voittoon game seiskassa! Mestauusjuna on raiteillaan, seuraava pysäkki TURKU!
 

Lima

Luottopelaaja
Viestejä
1 023
Koko joukkue on onnistunut loistavasti.
Olen langhamerista sanonut että on hyvä mutta päästää väliin helppoja joita ei pleijareissa voi kertakaikkiaan päästää.
Yhden ymmärrän nippanappa, mutta kolmessa on silti kolme liikaa.
Oli eilen melkoisen lähellä että tuolla ainoalla kärppämaalilla olisi lomat alkaneet.
Oma mielipiteeni että oltiin pelillisesti huomattavasti kärppiä parempi kuin otteluvoitut ja numerot näyttävät.
Sarjasta teki näin tasaisen meidän kokemattomuus, tehottomuus ja joel blomqvist.
Kärppien ainoa sauma sarjassa oli tiivis träppi ja onnistunut veskapeli.
Lähelle pääsivät.
Marjamäki sanoi, että sarja oli oikeudenmukainen. Jokaisessa pelissä parempi joukkue voitti ja sitä tuki kaikki tilastot. Ja samaa mieltä olen itsekin. Noissa kaikissa häviöpeleissä Kärpät oli vähän parempi. Toinen hyvä huomio Marjamäeltä oli Ilveksen ylivoima peräkkäisten pelien jälkimmäisissä peleissä. Tämä asia on hyvä Ilveksen kannalta jatkoa ajatellen.
 

Pok

Tähtipelaaja
Viestejä
10 210
Tuosta on paljon puhuttu, että kaikissa peleissä parempi voitti. Olen vähän eri mieltä, sillä 4. pelissä Ilves oli mielestäni niukasti parempi joukkue pelillisesti, mutta ei noin tasaisessa pelissä vääryys ole jatkoaikavoitto toisellekaan porukalle. Muissa peleissä pelillisesti parempi joukkue voitti, mutta vielä pitää lisätä, että Ipa oli kyllä omissa voittopeleissään enemmän parempi pelillisesti.

Erikoistilanteet on selvä parannuskohta jatkossa. Tasakentällisin pelatessa Ilves oli melko selvästikin Kärppiä edellä läpi sarjan, mutta erikoistilanteiden tärkeydestä tässä vaiheessa kertoo, että seiskapelin jatkoajalle mentiin silti.
 

jurgen

Tähtipelaaja
Viestejä
14 005
Nyt Tepsiä vastaan ja sitten finaaleissa on erikoistilanteiden syytä petraantua ja merkittävästi. Kaikki muut osa-alueet toimvat riittävällä tasolla tai jopa huipputasolla.

Tämä joukkue kyllä venyy tarvittaessa, niinkuin on nyt nähty.

Enemmänkin meissä kannatajissa on parantamisen varaa... toisaalta, kun tunteella elää suosikkijoukkueensa mukana, niin välillä loiskuu myös tänne, ainakin allekirjoittaneella. Ja varmasti roiskuu myös tepsi-sarjassa!

Tää on meidän pitkä keltavihreä kevät!
 

T.A.R.

Rivipelaaja
Viestejä
82
Nyt on välieräpaikka sulateltu ja haluan lisää. Haluan finaaleihin. Haluan kultaa. Haluan kukistaa Tapparan. Haluan juhlia historian ensimmäistä Nokia Arena -mestaruutta.

Tapola tutisee jo!
 

931931

Luottopelaaja
Viestejä
1 521
Vaikka paikallisfinaali olisi aivan karmea kokemus, ja sen häviäminen vituttaisi eniten kuin mikään muu tässä maailmassa, niin tappara pelkää Ilvestä. Koko ylimielinen organisaatio pelaajineen ja faneineen on eilisen pelin tapahtumien ja ennen kaikkea Ilveksen ottelutapahtuman perusteella aivan mutkalla jo nyt.

Vain Ilves voi estää tapparan mestaruuden. Tepsi kumoon!
 

Hepulina16

Luottopelaaja
Viestejä
1 322
Ilves – TPS

La 9.4. klo 17.00 Ilves – TPS
Su 10.4. klo 18.30 TPS – Ilves
Ti 12.4. klo 18.30 Ilves – TPS
Ke 13.4. klo 18.30 TPS – Ilves

Tarvittaessa:
Pe 15.4. klo 18.30 Ilves – TPS
La 16.4. klo 18.30 TPS – Ilves
Ma 18.4. klo 18.30 Ilves – TPS
Voi helv.... olisimme tuohon sunnuntai 10.4. peliin voitukin lähtee, mutta että yötä myöten ajaa takas Tampereelle ja aamulla klo 7 töihin, niin ei vaan tule onnistumaan. Eli kotikannattamiseksi taas menee.
 

toskala

Luottopelaaja
Viestejä
8 729
Pikkuhiljaa alkaa eilisen nostattamat onnen ja helpotuksen aiheuttamat kyyneleet kuivua ja mieli alkaa innostua. Kärpät sarja oli tunnetasolla ehkä kovinta sitten Tappara-sarjan. Mutta pikkuhiljaa sitä alkaa tajuta että hitto, tätä herkkuahan on tarjolla vielä lisää! Ajattele: liigassa pelaa 15 joukkuetta ja enää 4:n fanit saa jännittää oman joukkueensa puolesta, muut joko lopettaa seuraamisen tai miettii kenen mukaan lähteä. Ja Ilves on yksi niistä neljästä. Melkoinen etuoikeus.

Tämä on kyllä mielenkiintoinen sarja ainakin siitä syystä että jos Wuhanissa ei olisi puraistu lepakkoa, olisi Ilves kohdannut 2020 juuri Ahokkaan valmentaman KooKoon. No nyt saadaan selville että kumpi laittaa kumman taskuunsa: geelitukka vai nahkatukka? TPS ja Ilves on rakenteeltaan aika samanlaisia: runko muodostuu nuorista ja nälkäisistä pelaajista jotka haluaa voittaa ja taistella logon puolesta ja muutama kokenut ukko tuo sitten sitä rauhallisuutta ja näkemystä. Parempi vie lähes aina paras 7 sarjan, mutta kyllä tuo ikuiseksi arvoitukseksi jää, olisiko HIFK kuitenkin vienyt sarjan jos olisi ollut kunnon maalivahti luukulla.

Varmasti tasainen sarja tulossa ja tässäkin pitää pystyä sitä omaa pelaamista parantamaan mitä pidemmälle mennään. Jos Ilves onnistuu olemaan ratkaisevissa asioissa parempi, kyllä se tästä jatkoon menee. Mutta edelleen on pidettävä focus vain siinä seuraavassa pelissä eikä yhtään mietittävä mitään paikallisfinaalia vielä. Fanienkaan.
 

kk80

Tulokas
Viestejä
2
Vaikka paikallisfinaali olisi aivan karmea kokemus

Näin paikallista kyräilyä tuntemattoman etäfanin näkökulmasta toihan olisi unelmafinaali. Lataus olisi kertaluokkaa isompi kuin Ilves-KooKoo otteluparissa, ja en siis yhtään väheksy tuollaistakaan skenaariota. Eipä tässä finaalitunnelmasta ole päässyt turtumaan näiden vuosien aikana...

Välimatkaa ja muuta ohjelmaa on sen verran että tavoite Ipan kotimatsiin osallistumisesta rajautuu tuohon 15.4 otteluun. Osaako joku arvioida tulevatko liput heti myyntiin kun tiedetään että tuota ottelua tarvitaan?
 
Ylös